Mama alkoholička

diablik333
28. apr 2017

Ahojte moja mama 20 rokov nepila bola na lieceni. Cele moje detstvo nepricuchla ani k nealku pivu. Pred pol rokom som.odisla pracovat do nemecka vsetko by bolo ok kym som neprisla domov a nezisitila ze mama zacala pit. Vtedy sa.rozisla s priatelom tak som.si myslela ze od.zialu. ale potom uz boli len vyhovorky ze kvoli comu raz ze nevladze psychicky a ine. Rano je v pohode poobede uz s flaskou ktoru predomnou skryva. Ked vyoite je odporna kazdemu nadava a na druhy den chodi a ospravedlnuje sa a slubuje ze uz nebude pit. O mna uz ani tak nejde no byva so svojou mamou ktorej tym velmi ublizuje a to nepisem ako sa.k nej spravaa ja v nemecku som stale ako na ihlach. Neviem co mam robit ako jej pomoct :(

lorela
28. apr 2017

@diablik333 Primäť ju, aby znova išla na liečenie.

diablik333
autor
28. apr 2017

Ked je opita tak o tom ani nemoze pocut. Ked je triezva tak ani len nahodou si neprizna ze.ma znova s tym problem. Jej odpoved je ze ci si druhe nevypiju. Darmo.jej ja vysvetlujem ze ona sa auz raz nato liecila a ze liecila sa kvoli mne. Povie ze ja mam uz svoj zivot.

lorela
28. apr 2017

@diablik333 Však hádam, že s opitou osobou sa o týchto vážnych veciach nebudeš baviť.
... Len trpezlivo dohovárať, vysvetľovať. Vieš, ťažko ti niekto poradí, k to vás vôbec nepozná. Vytiahni nejaké tromfy, prosby, čokoľvek, o čom si myslíš, že by ju mohlo ovplyvniť tým správnym smerom. Alebo osobu, na ktorú ona dá.

deti95060810
28. apr 2017

zas len prehovoriť na liečenie, kým sa poriadne nerozpije. žiadny alkoholik si neprizná že má s alkoholom problémy, každý tára že on môže prestať kedy chce....čo ale nie je pravda

mandala77
29. apr 2017

@diablik333 skôr by som poradila Tebe. Svoju pozornosť a pomoc obráť na seba, potrebuješ to, rovnako ako ona. Skús Al-anon alebo Dospelé deti alkoholikov, pohľadaj na nete info, sú aj v Nemecku alebo dá sa na ich skype mítingy pripojiť. Tam môžeš nájsť pomoc pre seba. Jej nepomôžeš. Teba jej správanie ovplyvňuje. Ona je dospelá osoba, za seba zodpovedná.
Ak sa budeš snažiť pomáhať jej, nevedie to nikam, ale to sama vieš. Nie je v Tvojej moci jej pomôcť. V tomto si úplne bezmocná. Ale sebe môžeš pomôcť.