Mama je alkoholička, otec sa so mnou nebaví. Mám sa trápiť?
Milé maminky trápí ma veľa vecí,ale neviem ako to mám rozpísať,a ako by ste mi vy poradili,moj život je velmi ťažký,ked som bola malá tak som mala bezlepkovú dietu stým som bola rok v Košiciach na léčeniu.Moja Mama je alkoholička,otec sa somnou už nebaví 5 rok.Z mamou sú rozvedený,otec má družku.Pred 3 rokami mi povedal že on nemá ani dcéru ani vnučky.Mama sem na Slovensko nepríde lebo nemá ako a bojí sa kvoli ocovi.Ked nezavolám já nezavolá ona.Mala ma bila ked som bola malá,vyhodila ma aj na ulicu v zime v pyžame a o 3 týždne som bola chorá-zápal pluc.Ešte že som mamou ale nepijem ani nefajčím.No poradte co mám robiť.Ku ocovi mám strach sa mu ozývať.dakujem za vaše rady...
@matohanka Nerozumiem, co ta trapi. Ked mama/otec o teba nestoji, tak ich nekontaktuj. Mas svoju vlastnu rodinu, dieta a manzela. Ako pise Sisaha, skus materske centrum alebo nejaku mamicku na okoli na kocikovanie, aby si sa necitila sama... Alebo som to zle pochopila? Ja som sa s rodicmi nebavila rok a pol a nikdy mi nebolo lepsie, vsetky psychicke rany sa mi konecne zahojili, hoci jazvy ostavaju. Kym mas pre koho zit, zivot nie je taky strany, nie? 🙂
@matohanka tak sa nakontaktuj tu s babami. isto sa radi skamosia. ja mam otca alkaca a uz sme sa tiez 3 roky nevideli a nevolali si. som rada. ber to ako to je... len by si sa trapila este viac. mas svoj zivot, svoje deti a muza, tak si ich uzivaj a neries nieco, co ti nepatri..to ze sa mama a otec hentak chovali... o dovod viac, preco ich nekontaktovat. nastiv psychologicku, ta ti krasne vytlcie z hlavy tvoje obavy a vycitky
@matohanka trochu ma zarazil názov témy - mam sa ďalej trápiť? Chces tým povedať že trpíš depresiou? Alebo tým myslíš vzťah s "rodinou"?
Kde vlastne sú Sobrance? Aké veľké je to mesto? Ak ťa trápi nedostatok kamaratok, treba skúsiť materské centrum ako ti radili vyššie. Alebo skús tu cez konika-určite sú na koniku maminy z rovnakej oblasti a možno sa rovnako trápia osamelostou. Vôbec ťa nemusí trápiť, že tu nemáš spoluziacky - ani jedna moja kamaratka zo strednej ešte nemá deti. S mnohými mojimi terajsimi kamoskami som sa skamaratila ešte počas tehu, pripadne upevnila vzťah s babami co boli podobne tehotné ako ja, len sme si predtým nemali co povedať... Rovnako staré deti = rovnaké starosti = spoločne témy na rozhovor 😉
Hlavu hore, určite si kamarátky najdes 😉
@bettynka222 mam tu v dedine ale oni ma odkopli neviem preco jedna ma ohovara a si namysla ze ji robim problemy viac kamosiek mam z ciech tak kde som byvala.Ale nemam kontakt na nich ani neviam ako sa spojit znimi.Tu proste zadne kamosky nemam bohuzial....
@matohanka ja neviem, ale mám pocit, že by si mala vyhladať psychológa, je možné že trpíš nedostatkom lásky a pochopenia, cítiš sa sama, manžel ti asi tiež nie je velkou oporou, lebo sa mohol pokúsiť ta s niekým zoznámiť, ved hádam aj on má známych, ktorí majú priatelky, či manželky...
s tými rodičmi, to mi je lúto, určite ta to vnútorne velmi trápi.... ja nepochopím, ako môže niekto takto kašlat na svoje vlastné dieťa a ešte mu aj ubližovať...
a to že nekašleš na svojich rodičov je dobre, lebo odpúšťať treba, ale zabúdať nie. Keď niekto v sebe drží celý život hnev a zlosť na niekoho za krivdy, aj tak mu to nepomôže, skôr to vnútorne človeka neustále zožiera. Preto je dôležité odpúšťať 😉 Skús si dohodnúť stretko s mamičkami z okolia cez internet, tak to bude jednoduchšie, než na pieskoviskách a v centrách, lebo tam už mamičky väčšinou chodia v spoločnosti nejakých kamarátok a majú istú komunitu, do ktorej niekedy inú mamičku nevpustia 😝 neboj, všetko sa obráti na dobré 😉
@matohanka ved práve preto, by ti pomohlo sa porozprávať s dobrou psychologičkou... to je normálne, a práve takýto človek to nikomu rozprávať nebude..
dnes len tak nájsť dobrého priatela je tažké, možno skús písať s nejakými dievčatami tu na MK a neskôr sa stretnete... samozrejme ked budú niekde z tvojho okolia... ale zo začiatku ber každé stretnutie s rezervou, z mojej vlastnej skúsenosti, vytvárať priateľstvá len na základe toho, že máte malé deti a chodíte na piesok, je o ničom a väčšinou si s takou mamičkou okrem neustáleho rozprávania o ukadených plienkach a čo všetko už vaše deti dokážu, nemáte ani čo povedať, neskôr zas vykecáte vela zo súkromia a nakoniec príde sklamanie, lebo to tá druhá niekomu vykecá... neboj, ked pôjdeš do pracovného kolektívu, tak sa to zlepší, tam si nájdeš priatelov, kolegyne, urobíte si niekedy peknú babskú jazdu... tam sa to zmení.... ja tieto mamičkovské stretká vôbec nemusím(teda okrem jednej témy) a pieskoviskové priateľstvá siahajú väčšinou len po okraj pieskoviska 😀 prípadne ak je niekde v okolí zumba, aerobic alebo nejaké iné záujmové krúžky, kluby, skús si urobit svoj vlastný čas a niekam zájsť, možno tam stretneš fajn ludí a psychicky ti naozaj pomôže nejaká dobrá blízka dušička 😉
@matohanka ahoj my sme uz spolu komunikovali,mala si problem s tou zevraj kamaratkou dufam ze tu kapitolu si uavrela co sa tyka jej,teraz uz chapem ak ta ohovarala a rozpravala tvoje rodinne problemy,nech ta to nemrzi,hlavu hore najdes si priatelov.Porozpravaj sa s manzelom,chodte spolu von,nech si najde na vas cas,nemoze to byt az take zle,aj ked ta ona poobsierala vsade,nemusia byt vsetci verit jej,chces mi povedat ze aj ostatni sa k tebe spravaju zle?Myslim tych ktorych stretnes von,v obchode...atd?Drzim palce,uvidis ze sa to vyriesi,musis sa tesit so svojej rodiny,ktora ta potrebuje.
@martina1703 ano na konci mas pravdu ona ma obsrala a este zalovala na celej dedine ako sa ku nej spravam
@matohanka no dufam ze si to uzavrela a pre nu sa uz netrapis? 😉
@martina1703 este horsie to je vcera pisala odzaz ze som hlupa
@matohanka takze odpoved si mi dala,urcite ju neignorujes ako som ti radila a radili ti aj ostatne baby,ja sa o nej nemienim bavit prepac,vidiet ze sa trapis koli nej,s tym sa musis vysporiadat sama,no urcite to nieje kamaratka.Mrzi ma to s tvojou rodinou a to co si zazila ako dieta,no ty mas teraz rodinu svoju,neskor si uvedomis ze si sa trapila koli malickostiam.Ak sa citis ozaj zle,mas depresie tak potom ako ti radili maminky skus navstivit nejaku psychologicku a porozpravat sa s nou na tom nie je nic,tvoje trapenie moze uskodit aj dcere ani nebudes vediet ako ☹ ,drzim palce,a povedz si kazde rano hlavne ze sme zdravi 😉
@matohanka takze na dedine žiješ...to je ťažké, verím. Je to užšia komunita ako v meste, ľudia sa lepšie poznajú, ale si aj viac závidia a porovnávajú sa 😒
No ved tu na koniku sa mi zdá že sú témy, kde sa stretávajú mamičky z rovnakého mesta alebo tak nejak. Ako chápem že to je ťažké, nikdy som sa takto nezoznamovala, ale ak sa inak nedá, treba skúsiť aj krajne riešenie. Ved koľko ľudí si v dnešnej dobe hľadá partnera cez internet. A mnohí vďaka tomu vytvoria šťastné páry 🙂
@bettynka222 to hej ale je to tazke hladat nove kamosky atd
@matohanka veľa veci je "ťažkých". Ani mat dieťa nie je jednoduché. Ked to neskúsiš a budes len cely čas nad tým rozmýšľať, tak si kamarátky nenájdeš. A bohato ti bude stačiť jedna spriaznená duša. Mnohé z nás sa v živote sklamali v priateloch. Nemôžeš sa stále báť a sedieť doma zavretá...

@matohanka ked mas take zle vztahy s rodicmi, preco mas potrebu ich kontaktovat? Ak raz o teba nestoja, sustred sa iba na svoju rodinu (deti, manzela, svokrovcov, kamaratky...), niekoho, kto stoji o tvoju pomoc, nazory, mas si s nimi co povedat..