icon

Mama má neskutočný neporiadok

karolina2121
27. nov 2022

Moja mama 60 rokov je zdrava stale pracujuca ziadna narocna praca chodi domov uz o 14 poobede. Ma doma neskutocny neporiadok. Samozrejme ja tam nebyvam ale chodime za nou na navstevu so synom ktory ma 3 roky. Preto mi to neskutocne vadi. Necitim sa tam dobre. Neumyte riady kupelna zachod ani nekomentujem podlahy neumyva nevysava a to este ma psa tak si viete predstavit. Pohadame sa na tom uz skoro stale. Stale som ta zla co do nej rype a vsetko mi vadi. Nechcem jej odopierat vnuka ale uz nemam ani najmensiu chut tam ist. Proste ani po dobrom ani po zlom neuprace mne uz to pride ze z trucu a z lenivosti. Ked sa do toho pustim ja a zacnem pratat ze pomozem tak.zas len zle ze co mi to vadi. Poradte co s tym ? Dakujem prepacte za vylev 😔

viestta
27. nov 2022

@karolina2121 nechodí na návštevy. Ak chce vidieť vnuka, nech príde k vám. 60 ročná žena dokáže bez problémov cestovat

pribinak
27. nov 2022

@karolina2121 tak sa stretávate vonku, na ihrisku, v parku alebo v hracom kútiku

Takéto opustenie sa býva zvyčajne jeden z prvých signálov depresie

sissy27
27. nov 2022

@karolina2121 nič. Je to jej domácnosť. Môžeš sa s ňou porozprávať - možno má toho upratovania za celý život plné zuby a nechce sa jej, možno nevládze, možno horšie vidí, možno začínajúca psychiatrická dg - ponúkni jej slušne pomoc, že napr. raz do týždňa prídeš a upraceš to najhoršie a drobnosti si doladí sama, alebo jej zaplatíš raz za mesiac profi upratovanie… a stretávajte sa na neutrálnom mieste - kaviareň, ihrisko, prechádzka v prírode aj so psom…

marsmykkok
27. nov 2022

A nemá nejaké psychické problémy? Lebo ak má dosť času, nechápem že jej to nevadí. Vraví sa, že neporiadok v byte, neporiadok aj v duši.

kamlicek
27. nov 2022

Mozno by som sa snazila zistit, ze preco je to tak, co sa stalo, ze proste sa takto zacala spravat, ze nedba na to? Bola taka odjakziva? Ci kedy to zacalo? A keby sa mi to nepodarilo, tak by som tam nechodila, radsej by som isla niekam von aj s malym.

luccija
27. nov 2022

@karolina2121 mozno je taka roky len, ked uz mas dieta vidis to inak.Zije sama?

pinkgirl
27. nov 2022

A ako to bolo s poriadnom keď si žila s ňou? ...v detstve, mladosti. Udržiavala ho? Pokles hygienických návykov môže mať viac príčin, nechuť niečo robiť, strata motivácie, lenivosť, porucha zraku, ...je toho viac. Pošli ju von s malým a ty zatiaľ prebehni izby vysávačom, umy riad, skontroluj aj chladničku - často sa v takých prípadoch stáva, že nájdeš potraviny po záruke.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
karolina2121
autor
27. nov 2022

@luccija ano zije sama uz dva roky. Ano presne bolo to podobne aj pred tym len som to tak neriesila vadi mi to extrem teraz ked tam ma chodit syn

roja01
27. nov 2022

Skus sa s ňou pekne porozprávať, či by jej nevadilo, keby raz za čas nemohla prísť profesionálna upratovačka, že by si jej nejakú zohnala. Na Vianoce, narodeniny a sviatok by si jej namiesto iného darčeku na to prispela. Vysvetli jej, že takto sa môže niečo nepríjemné stať, či už tvojmu dieťaťu alebo jej. Keďže pracuje, nemal by byť problém.

quaxi
27. nov 2022

@karolina2121 moja svokra je diagnoza "hoarder", bordel ako opisujes + este k tomu komplet vsetko zapratane, lebo stale vlaci domov veci a nic sa nesmie vyhodit. Nastastie ona sa za to hanbi tak ani nechce aby ku nim niekto chodil. S detmi tam nechodime vobec, su uz v puberte a nikdy tam neboli pritom svokrovci byvaju 1km od nas. Chcem ti len povedat ze sa daju uplne v pohode udrziavat dobre vztahy aj bez navstev takej domacnosti - u nas sa to podarilo, ale cielene som na tom pracovala. Svokrovci su inac dobri mili ludia, nechcela som aby tym boli poznacene nase vztahy, takze sme sa stretavali bud u nas, u inych clenov rodiny, alebo chodievala svokra so mnou najprv kocikovat, potom na ihriska, potom ked uz boli deti vacsie tak ich aj sama bravala von, na rozne akcie, vylety, neskor s nimi boli aj na par dovolenkach. Teraz nasi pubertaci este stale s nimi maju dobry vztah, zavolaju si, hocikedy si idu spolu niekde sadnut napr. do mekaca a pod., radi sa stretnu a dobre si rozumeju.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
roja01
27. nov 2022

@evamarek77, podľa mňa je to možné urobiť iba niekedy a len čiastočne Autorky mama potrebuje pravidelné upratovanie a zanedbaný byt za 2h neupraceš. Autorka má svoju domácnosť a určite je dosť vyťažená.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
roja01
27. nov 2022

@evamarek77, to nie je iste. Autorky mama uz moze byt na dochodku a stale robi.

beataxxx
28. nov 2022

Co keby si jej namiesto darceka pod stromcek zaplatila jednorazove upratanie bytu?

malacibulka
28. nov 2022

Do jej domacnosti ta je nic. Mozes jej ponuknut pomoc, ale neprijme ju ak ju budes odsudzovat a buzerovat. Uz tam na navstevu nechod. Lepsi popud na upratovanie jej nedas.