icon

Mama mi celý život zhadzuje mojich partnerov

adulikkukucka
25. jún 2016

Ahojte, som bezradna...moja mama je fajn a mam s nou pekny vztah, kamaratsky. Ale sú obdobia v zivote ako teraz, ked ma vie dostat do depky a revem jak male dievca aj vo svojich uz skoro 40 rokoch. Mam krasny dvojrocny vztah, zatial zial bezdetný, a opat sa dostavam k tomu, ze od nej pocuvam, jak som si zle vybrala chlapa...ze ona uz teraz vie, ze nas vztah dopadne zle...sak mi to vzdy hovorila aj pri mojich ex...a ona uz vidiii jak idem urobit chybu aj s tymto muzom. Neviem jej vysvetlit, aby ma nechala zit...baby...mate aj vy take skusenosti s vasimi mamami...? riesite to nejako? da sa im vobec vyhovorit, aby nemysleli hned na najhorsie a videli aj pozitivne veci na nasich partneroch??

janickadr
26. jún 2016

Podla mna je toto zas raz vymyslena tema. Niekto si zalozil cerstvy nick, najskor sa nie uplne blbe kamaratky zabavaju a uzatvaraju stavky sledujuc odpovede, spravidla uz ani neopovedaju.. (taketo nove temy s novymi nickmi su zvacsa napisane pekne spisovne, bez gramatickych chyb a vcelku aj "uveritelne")

oldman50plus
26. jún 2016

@janickadr Súhlasím, z OP vanie vysoká inteligenčná úroveň takže si neviem predstaviť že niekto taký si skutočne nevie poradiť a nevanie z neho to správne zúfalstvo ak by to tak bolo. Podľa mňa téma do pléna na diskusiu. Okrem toho obvyklý postoj matiek k dcéram nad 30 je "choc gdo ľem naj ju sprata z drahy". 😀

katarinapekna
26. jún 2016

@mamutka v zásadných životných situáciách ako randenie,manželstvo,rodenie deti,pripadne rozvod, odrastaniie deti je v 40-tke väčšinou Vybavene a teda "život a jeho najpodstatnejšia časť za sebou" a môžeš mať look ci 15rocnej alebo 60 ročnej nic to na tom nemení.

evittam
26. jún 2016

@mamutka
@mihula Asi tak nejak - tiež sa musím smiať.....Ja mám 38 a som vitálna, zdravá, krásna, inteligentná, mám super rodinu a život pred sebou a tí čo ma nepoznajú ak im poviem môj vek tak mi neveria - hádajú mi omnoho menej - veľakrát aj o 10 rokov. 😉
@katarinapekna Prepáč, ale ty sa cítiš stará v 40-siatke? Tak to musíš mať teda nudný život. 😕 😖

andrejta
26. jún 2016

@katarinapekna uz si davas aj hlinene obklady, ked uz mas teda zivot viacmenej za sebou? 😀

katarinapekna
26. jún 2016

@evittam povedzme, že netuším z čoho by som ešte akože mala padnúť na zadok v tomto veku. (myslené v pozitívnom zmysle)

timea7
26. jún 2016

@katarinapekna si asi nejakým spôsobom frustrovaná, keď tu píšeš také somariny, že v 40-ke máme život za sebou a je neskoro na randenie, rodenie a pod. Každý ako sa cíti, nie? Ak je žena šťastná a spokojná sama, bez partnera, OK. Ak sa rozhodne mať v štyridsiatke dieťa, je to dnes bežná vec. Je tu kopa mamičiek, ktoré si dieťatko v tomto veku aj s manželom neuveriteľne užívali. Keď mali staršie deti, riešili zároveň stavbu domu, dokončenie VŠ a pod. teraz mali toto všetko za sebou a bábätko si vychutnávali. Ja tiež nepovažujem život bez partnera za koniec sveta, pár rokov som tak žila, ale klamala by som, keby som písala, že som sa necítila občas osamelo, netúžila som milovať a byť milovaná. A randenie, motýliky v bruchu som si neuveriteľne užívala aj po štyridsiatke. A viem, že nie som sama, mali stretnutie zo strednej školy, nie je ničím výnimočným sa rozhodnúť po 40 stavať dom, zmeniť úplne štýl života, alebo ak je niekto osamelý a nájde niekoho, s kým mu je fajn, začať s ním. Tu nejde o pasovanie sa do roly dvadsaťročnej, prečo? Nechápala som nikdy ženy, ktoré si uberali vek, ktoré sa pri novom, alebo mladšom mužovi začali obliekať a správať ako pubertiačky mi pripadali trápne, ale to neznamená, že sa nemôže zaľúbiť a mať krásny vzťah plný lásky a porozumenia aj žena oveľa staršia, ako 40 rokov. Mám to v rodine, v priamom prenose, žena má 60, muž ešte viac, boli to dvaja osamelí, smutní ľudia, ktorým ich lásky odišli navždy. Po rokoch sa našli, chodia spolu na výlety, koncerty, dovolenky a ich životy sú úplne o inom a na nich dvoch je to vidieť. Veľmi im fandím a úprimne im želám, aby im to vydržalo najmenej ďalších sedem rokov.

evittam
26. jún 2016

@katarinapekna A kde ja píšem, že máš z niečoho "padnúť na riť"?! Nejak mimo toho čo sa tu rozoberá a toho, že sa cítiš v 40siatke stará, ale nevadí aj to je odpoveď. 😉

evittam
26. jún 2016

@timea7 No asi tak nejak. Vieš, ja mám pocit, že väčšinou sa "staro" v 40siatke cítia ženy, čo sa vydávali a rodili v 18-stke, robia 20 rokov už tú istú prácu a vlastne nič iné len domácnosť-muž-rodina-práca a stále dookola to isté.....Stereotyp je "sviňa"! 😉 😀

timea7
26. jún 2016

@adulikkukucka verím, že s mamou už nebývaš, ak áno, je najvyšší čas sa osamostatniť. Mame ťa chce možno sebecky len pre seba, možno naozaj vidí to, čo ty nechceš vidieť, nenapísala si, prečo sa rozpadli predošlé vzťahy. Ale kľudne jej povedz, že aj keby sa ti rozpadol aj tento, stojí ti za to s ním teraz byť a bez ohľadu na jej názor s ním budeš, takže jej reči sú zbytočné.

timea7
26. jún 2016

@evittam tak ja som sa síce v 18-stke nevydávala, ale trošku neskôr, robím takmer celý život tú istú prácu s miernym odskočením si k inej, aj to len popri zamestnaní, ale môj život teda za stereotypný nepovažujem ani náhodou, asi to bude tým - stereotypný si ho neurobiť. V dnešnej dobe sú neuveriteľné možnosti, deti máme odrastené, dospelé, prečo si neužívať, čo nám život ponúka, kým sme zdraví? Vegetovať tridsať rokov pri TV seriáloch a nadávaním na dnešný svet nie je naším štýlom.

evittam
26. jún 2016

@timea7 Veď o tom to je urobiť si život krásny a zaujímavý a nie si sadnúť na riť a nadávať na všetko okolo. 😉 A nemyslela som to tak, že všetky 40siatničky sú také 😉 . Našťastie tiež k nim nepatrím a ani môj muž....

katarinapekna
26. jún 2016

@evittam ty píšes,že musím mať nudný život a ja za seba v prenesenom význame sa pýtam,že čo by malo byť to "waaaaw,ty kokos,to je super" riešiť v 40-tke???? No nič pozitívne veľkolepé, alebo má teda niečím takým sokuj.

evittam
26. jún 2016

@katarinapekna Vôbec netuším o čom píšeš.....Ja neriešim žiadne "waaaaw,ty kokos, to je super" a podobne......Si úplne niekde inde - ale asi tým to bude nie je 40 ako 40.... 😀 A pozitívne - no našťastie ja mám pozitívny život aj v mojom veku....

timea7
26. jún 2016

@evittam viem, väčšina našich priateľov a známych má už po 50 -ke, ale aktívne športujú, chodíme spolu na koncerty, výlety, víkendové pobyty, dovolenky, nechápem, prečo by to malo byť ináč. Rešpektujem aj tých ľudí, ktorý trávia všetok voľný čas pred TV, je to ich voľba, my sa cítime dobre takto a vek neriešime. Nemusíme trapošiť s dvadsiatkami na diskotékach, aby sme si niečo dokazovali, to mi pripadá úbohé, ale prečo nežiť to, čo chcem, čo sa mi páči, čo ma láka? Len preto, že mám 50 už bližšie ako 40? No a? Poznám pani, ktorá v 75 lyžovala, po 80 bola dva krát v USA, žije aktívne, pokiaľ jej to zdravie dovolí. Stále lepšie, ako v domove dôchodcov spomínať na pracovné úspechy a otravovať tými rečami ostatných. 😀

timea7
26. jún 2016

@katarinapekna nemusím nikoho šokovať, to nie je mojím cieľom, nemusím ani na facebook vešať foto nášho vzťahu, ani tam žiadne nemám, potichu si užívam vzťah, ktorý začal po štyridsiatke a roky trvá a som životu vďačná, že to tak je, nepotrebujem tým nikoho ohúriť.

mamutka
26. jún 2016

@katarinapekna ale zmyslom života snáď nie je randenie, rodenie a pod., aby človek povedal, že ked ma odrodene a nerandi, tak už život skončil. Ja neviem, sadni na bike a chod si dobre zajazdiť, alebo napíš knihu, alebo pozvi kamosky na víkend, nech uniknu zo stereotypu, čokoľvek čo robíš s radosťou ta drží na míle od pocitu, že máš život na konci.

katarinapekna
26. jún 2016

@mamutka toto je nuda....teda ziadny logicky argument tu ešte nepadol...

mihula
26. jún 2016

@katarinapekna aaleee padol,ten tvoj 😀

mamutka
26. jún 2016

@katarinapekna ale, padlo tu veľa logickych argumentov, ale pre teba je všetko zlé, nudné, trápne, negatívne. My ta nepoznáme, my ti nebudeme hľadať zábavky, ty musíš vedieť čo ta baví. Ak je všetko čo ľudia navrhnú také zlé, tak nie si bez chlapa lebo to tak chceš a je ti dobre, ale preto, že si neznesiteľné a očividne ta to frustruje. Mam kamosku, čo bez chlapa zliezla všetky možné hory, iná pomáha chorym, každý si vie nasjt zdroj energie, aby sa necítil ako zombik. Len treba chcieť. Tak si založiť útulok pre zvieratá, alebo pomahaj utečencom, pri cudzom utrpení možno zistis, aké sú reči "život v 40je na konci" o ničom.

eludka
26. jún 2016

v 40tke si fakt, ale ze fakt dospela, a nemusi Ti mama pozerat do zivota a nemusis jej davat partnerov na schvalenie 🙂 a mam pocit, ze si Ta chce nechat ako spolocnicku na stare kolena, to matky byvaju obcas take sebecke..., tak si musis vytat hranice a konecne si naplnat zivot sama

mircalla
26. jún 2016

No dnes mam 44. Tak mne po 40 tesia (a velmi) decka - to je asi jedine. Praca? Po vyse 20 rokoch korporatneho bullshitu - akoze ok, ale stale o tom istom. Vztahy ak sa na ne spatne pozriem, tak len mavnem rukou. Tiez mi hadaju o 10 rokov menej, ale no nebudem si nic nahovarat....20-30 rocne baby ma tromfnu lavou zadnou, nemam po 2 porodoch uz na to, aby som sa mohla vobec dovolit porovnavat a to najma postava. Sem tam daky spek a celulitida.
Takze hlavne chcem mat klud🙂

h2
26. jún 2016

@katarinapekna Pomóc!!! Ja už mám 41! To mám asi najvyšší čas začať si vybavovať pohreb. 🙂 Jáj, žena, Ty si ma teda pobavila, že v 40-tke život za sebou.

evittam
26. jún 2016

@mihula No a jedine ten..... 😀 😀 😀 😀 😀
@mamutka Nieeeee, ona potrebuje " wauuuuu, ty kokos a podobne"...... 😉 A sama sedí doma a "štrikuje" a v 40siatke je už stará - viete čo, kočky - tak jej treba ....🙂

mircalla
26. jún 2016

@evittam Ja som si taz vypocula cast rozhovoru 2 pubertiakov. Neviem presne, o com bol, ale koncil slovami: Co ti sibe? Zivot konci az po 30-ke...

evittam
27. jún 2016

@mircalla 😀 😀 😀 No, veď si spomeň aj pre nás keď sme mali tak okolo 15.-18.rokov bola 30siatka nepredstaviteľné číslo a taký ľudia už boli vtedy pre nás "starí".... 😀 😎

adulikkukucka
autor
27. jún 2016

jooj dievcata, sa to pekne vyvinulo...40tku este nemam, budem mat 38, tak uz zaokruhlujem 🙂 ale @katarinapekna odporucam sa ti zamilovat, tak ako sa to mne postastilo, v priebehu manzelstva kludne aj, a potom uvidis, ze ak sa ti to postasti...kludne aj v 65tke, tak budes lietat tri metre nad zemou 🙂 @janickadr a @oldman50plus hold slovencina mi vzdy isla 🙂 toto nie je vymyslený pribeh, na modreho konika ma doteraz nenadlo ist, lebo deti nemam, ale zistila som, ze to vobec nevadi, lebo je tu anonymly babinec, ktorý si vie navzajom pomoct v roznych temach 🙂
a s mojou mamou uz roky nebyvam, to vsak neznamena, ze ked sa s nou povadim kludne aj po telefone, tak mam z toho par dní blbu naladu. mam ju rada, len mi vadí, ze si mysli, ze ma patent na pravdu a ano, dost casto ju aj ma, len co sa chlapov tyka, mam pocit, ze pre jej dceru sa nenarodil este taky, ktorý by bol bez chyby. ☹ a jej dcera urcite tiez nie je bez chyby, no preco maju matky pocit, ze musia tie svoje pravdy pretlacat na silu? nie je lepsie nechat deti zit po svojom, niekedy narazime, ale najlepsie sa zial uci na vlastnych chybach...nie?

katarinapekna
27. jún 2016

@adulikkukucka 😀😀😀😀😀😀 tak toto je topka😀

mircalla
27. jún 2016

@adulikkukucka zamilovat? nehrozi....co sa mna tyka, uplne posledne po com tuzim a myslim to uprimne

pribinak
27. jún 2016

@mircalla ehm, tažko uveriť ze mas 44 ;))