icon

Mama naletela podvodníkom

26. jún 2025

Prosím Vás, mama včera naletela podvodníkom, chodili,.ze robia revízie, aj obecný rozhlas to vyhlasoval, že sú povinní ich vypustiť. Ta sa dolakala, tak ich vpustila, nik iný nebol doma. Zaplatila 200 eur kartou, dali jej pofidernu faktúru. Mne sa to nezdalo, keď mi o tom hovorila, tak som zistila, že to bol podvod. Ak pôjde zajtra do vany na reklamáciu platby, pomôže jej to? Alebo treba na políciu a potom do banky? Neviete ako postupovať?.dnes sa jej nikam nedá, je po OP doma,zajtra ide k Dr,tak to môže riešiť. Ďakujem

Strana
z3
ibrunova
26. jún 2025

čo znamená do vany? aha, asi myslíš do banky. No ja by som skúsila aspoň zavolať hneď do banky.

nikoleta999
26. jún 2025
@ibrunova

čo znamená do vany? aha, asi myslíš do banky. No ja by som skúsila aspoň zavolať hneď do banky.

@ibrunova do banky

janai1
26. jún 2025

čo znamená pofidérnu faktúru? Podvodníci s terminálom asi ťažko chodia. Revíziu urobili? Doklad jej dali?

autor
26. jún 2025
@janai1

čo znamená pofidérnu faktúru? Podvodníci s terminálom asi ťažko chodia. Revíziu urobili? Doklad jej dali?

@janai1 pozri na nete. Toto iste ma aj mama. Len sumu 200 eur.

nikoleta999
26. jún 2025

Najlepšie zavolať priamo do banky a informovať sa priamo tam, či sa dá platba stornovať atd. atd...

janai1
26. jún 2025

No tak potom ísť do banky a podať reklamáciu

lucka_ke
26. jún 2025

dobrovoľne ich pustila, dobrovoľne zaplatila, čo teraz chcete riešiť? nevlámali sa násilím, neukradli jej kartu, len sa poučiť z vlastnej hlúposti... kľudne to mohol byť revízny technik

mimaapeto
26. jún 2025

išla by som na obecný úrad že to ešte aj vyhlasovali a tým podporili podvodníkov?? to si ich nijako nepreverili??? riešila by som to s obcou a s políciou... obec je hlavne pre starších ľudí dôveryhodný zdroj informácií... to čo by som im tam povedala by si za klobúk nedali... to hocikto tam príde vyhláste a ideme veselo klamať a kradnúť???

zalka
26. jún 2025

Prečo by malo ísť o podvod. Revízie urobí revízny technik, a vôbec nemá nič spoločné s elektrárňami.
Firma je reálna aj u nás na dedine vyhlásia, že budú chodiť revízny technici na plyn abo elektriku abo komíny a kto chce ich pusti a urobia mu revíziu.
https://www.zrsr.sk/Detail/rSCeRITcKYY57AJ0I0kk...

deti95060810
26. jún 2025

určite by som dala vedieť ob. úradu že čo to vyhlasoval. a či vedia čo spôsobili... zober faktúru a šup na obecný úrad. a potom na políciu , a napísať do médií - napr. do NČ - Váš tip...
ale to sa najskôr presvedč že to boli ozaj nejaký darebáci čo mamu okradli - až potom píš do novín.

zalka
26. jún 2025
@mimaapeto

išla by som na obecný úrad že to ešte aj vyhlasovali a tým podporili podvodníkov?? to si ich nijako nepreverili??? riešila by som to s obcou a s políciou... obec je hlavne pre starších ľudí dôveryhodný zdroj informácií... to čo by som im tam povedala by si za klobúk nedali... to hocikto tam príde vyhláste a ideme veselo klamať a kradnúť???

@mimaapeto preboha co panikaris... Bežné sa to deje na dedinách. Vyhlásia rozhlasom napr predaj stromov alebo aj monterok... Aj revízie.

zalka
26. jún 2025

Vám všetkým asi kus harasi. Policiu ved ju vysmejú, reálna firma, reálna revízia... Pani si objednala službu, dostala ju a ma zaplatiť.

13uzivatelka11
26. jún 2025

A urobili jej aj reálne revíziu? 🤷‍♀️ Ak má o tom doklad a bola pri nich že naozaj to skontrolovali.. ale pochybujem že v rozhlase hovorili že ľudia sú povinní ich pustiť do domu.

mimaapeto
26. jún 2025
@zalka

@mimaapeto preboha co panikaris... Bežné sa to deje na dedinách. Vyhlásia rozhlasom napr predaj stromov alebo aj monterok... Aj revízie.

@zalka dobre ale ak je to podvod a oni odporučili ľudom aby si ich pustili domov?? a keby ich pripravia o celoživotné úspory? no lebo už aj na obecnom majú veľa roboty aby si poriadne prezistili kto bude chodiť ľudom po domoch...

alyson29
26. jún 2025
@janai1

No tak potom ísť do banky a podať reklamáciu

@janai1 banka to nijak nevyrieši.. pošle im, aby vrátili platbu, ak to nepotvrdia, tak má smolu.

janai1
26. jún 2025
@alyson29

@janai1 banka to nijak nevyrieši.. pošle im, aby vrátili platbu, ak to nepotvrdia, tak má smolu.

@alyson29 smolu má tak či tak keďže zaplatila, toto môže aspoň skúsiť... Aj keď autorka nie je moc zdieľna na informácie a dala tu len nejaky nečitateľný screen z nejakej FB skupiny

autor
26. jún 2025
@mimaapeto

@zalka dobre ale ak je to podvod a oni odporučili ľudom aby si ich pustili domov?? a keby ich pripravia o celoživotné úspory? no lebo už aj na obecnom majú veľa roboty aby si poriadne prezistili kto bude chodiť ľudom po domoch...

@mimaapeto na 100% je to podvod. Však si každá dajte do googla tie ich údaje. A áno, doslova vyhlásili, že sú ľudia povinní podľa nejakého nového zákona pustiť ich. Aj sused mi volal, ze pochodil rovnako, ešte si dovolenku bral až je doma, keď budú chodiť.

janai1
26. jún 2025

Autorka a aké údaje? Nenapísala si žiaden názov firmy, žiadne údaje z FA ani z bločku z terminálu...

zalka
26. jún 2025
@mimaapeto

@mimaapeto ak je to ta firma co dala autorka foto tak so. Ju pozrela a reálne funguje.

A Š elektrárňami nemá nič spoločné. Akurát podobný názov.

Skôr by bolo pofiderne ak mi niekto zaklope na dvere a chce mi niečo ponúkať, ale firmy bežné platia obciam za vyhlasovanie ich služieb co ponúkajú.

elenka74
26. jún 2025

Podľa mňa pochybil aj obecný úrad, vôbec si nepreverili o koho ide?

autor
26. jún 2025
@janai1

Autorka a aké údaje? Nenapísala si žiaden názov firmy, žiadne údaje z FA ani z bločku z terminálu...

@janai1 mamina mi to posiela, akože nemám slov 🤦‍♀️ pošlem ti o pár minút, keď mi to zašle. V poriadku? Alebo ešte niečo treba tebe konkrétne poslať?

autor
26. jún 2025
@zalka

@mimaapeto ak je to ta firma co dala autorka foto tak so. Ju pozrela a reálne funguje.

A Š elektrárňami nemá nič spoločné. Akurát podobný názov.

Skôr by bolo pofiderne ak mi niekto zaklope na dvere a chce mi niečo ponúkať, ale firmy bežné platia obciam za vyhlasovanie ich služieb co ponúkajú.

@zalka áno, IČO majú, aj fungujú od 2024.

zalka
26. jún 2025

Reálna firma...

autor
26. jún 2025
@zalka

Reálna firma...

@zalka ta firma ma ďalších XY IČO.

zalka
26. jún 2025

Autorka firma môže mať len jedno IČO.

autor
26. jún 2025
@zalka

Autorka firma môže mať len jedno IČO.

@zalka zalka. Firma sa vola rovnako, akurát s obmenou čísla pred sro🙈

deedol
26. jún 2025

jedna firma nemoze mat x ICO.

autorka, mama asi zle pochopila z rozhlasu, ze MUSI ich pustit, no nemusi, tak jej to vysvetli. teraz uz s tym nic neurobite. pustila ich, urobili reviziu a zaplatila. (to, ze ci ju urobili dobre a ci mala stat 200e, je bezpredmetne.)

janai1
26. jún 2025

😂😂😂 vieš čo? áno, pošli mi to do správy anonymka 😘

zalka
26. jún 2025

Daj link abo screen

autor
26. jún 2025
@deedol

jedna firma nemoze mat x ICO.

autorka, mama asi zle pochopila z rozhlasu, ze MUSI ich pustit, no nemusi, tak jej to vysvetli. teraz uz s tym nic neurobite. pustila ich, urobili reviziu a zaplatila. (to, ze ci ju urobili dobre a ci mala stat 200e, je bezpredmetne.)

@deedol zrejme jedine. Asi tak jej to aj vysvetľujem. Žiaľ, nechala som nahupat, ale je naozaj strašne,že ľudia, čo čítam recenzie prišli aj o stovky eur, lebo to vyhlásili v rozhlase a pre nich, starších na dedine, je to ako písme sväté.

Strana
z3