icon

Mama sa mi hrabe v súkromí

20. jún 2022

Prišlo by vám normálne, že mama chce vidieť pracovnú zmluvu keď si nájdem iné zamestnanie? Príde mi to taký zásah do súkromia. Našla som si novú prácu, dnes som nastúpila a už chcela aby som ju aspoň mobilom odfotila 😐 Inak som dospelá, vydatá, žijeme s mužom sami.

petamich
20. jún 2022

mne osobne by to prislo velmi zvlastne a urcite by som mamine nic neukazovala ani neposielala, som svojpravna a dospela 🙂

pribinak
20. jún 2022

Načo jej všetko vesias na nos? Keď vieš že rada zasahuje do tvojho súkromia, tak si ho viac chráň
Si dospela, tak sa podľa toho zariad

karhu
20. jún 2022

skor mi pride cudne, ze si dospela, vydata, zijete s muzom sami a mame si este nevysvetlila co si k tebe dovolit moze a co nie, kto iny jej tie hranice urci ak nie ty?

joesvk
20. jún 2022

Nie je to normálne. Nič jej samozrejme neukazuj. Ale aj tak ťa asi čaká jeden zásadný rozhovor s ňou.

0silvia0
20. jún 2022

Nie, nie je to normalne a ty to vies. Skus si od nej vypytat aj ty vyplatnu pasku a stav uctu, co na to povie.

sissy27
20. jún 2022

a veď chcieť môže, ale tam by to pre mňa končilo. Normálne by som sa jej spýtala v prvom rade načo jej je kópia mojej zmluvy a potom by som jej vysvetlila, že jej to netreba.

mandzula
20. jún 2022

Ty mas jej pracovnu zmluvu (ak este pracuje)? Asi tazko. Normalne to nie je.

lubina
20. jún 2022

Iba ak je mama pravnicka 😉

mandzula
20. jún 2022

@lubina presne toto mi napadlo, ze jedine v pripade, ak by sa na to chcela pozriet z hladiska prava.

sasa1310
20. jún 2022

takto to príde divné, keď človek prečíta status. Ale keď číta v iných témach ako majú mladí ľudia exekúcie a osobné bankroty, tak sa niektorým rodičom ani nedivím, že chcú mať niečo pod kontrolou. Ale nevravím, že to je tvoj prípad

viestta
20. jún 2022

Bola som rada, že som svoju zmluvu dala pozrieť mame. Ale to som ju ja požiadala. Par krát mi pomohla svojimi znalostami ZP keď zamestnávateľ skúšal co mu prejde. Možno ti chce len pomôcť a nie zasahovať do súkromia. Ale je na tebe ako situáciu vyhodnotís.

lopka1313
21. jún 2022

Moja mama je napr. ekonomka a personalistka, takze moje zmluvy, danove a obcas aj vyplatne pasky (ked niecomu nerozumiem) idu cez nu :D mama nema nejake take vzdelanie/prax? Ak ano, tak je to super, a pozrie, ci je vsetko ako ma byt... Pripadne Ti nieco dovysvetli... Ale ak taketo vzdelanie/prax nema, asi by som sa velmi cudovala, na co jej to bude... A mozno Ta len chce mat pod kontrolou, vratane vsetkych Tvojich prijmov...

autor
22. jún 2022

@lopka1313 Nemá žiadne také vzdelanie, len kontroluje.

cacianka
22. jún 2022

Ignoruj. Keby to malo byť ako ukázať vysvedčenie, že si sa dostala do prestížnej firmy tak sa pokochate papierom, že si zvládla všetky kroky a podobne, to by som ešte ako tak chapala. Maturitné vysvečko, prvá zmluva ....
ale aký má dôvod ?