Mama sa mi vyhráža, že ma odhlási z trvalého pobytu
Ahojte...
Zijem v zahranici a mama sa mi vyhraza ze mi odhlaso trvaly pobyt. V zahranici mam prechodny. Ako mam postupovat, pokial mi ho odhlasi? Nemam potuchy a som z toho v strese. Prosim, niekto pomozte.
Nic konkretneho sa nestane, len proste za teba nebude musiet platit smeti 😂 Obciansky nemam roky rokuce, ani pobyt, iba pas...poistenia mas aj tak tam, kde pracujes...
Tak budeš mať trvalé bydlisko len na mesto kde si mala posledný trvalý pobyt. Ak si dlhodobo v zahraničí a nerplanujes sa skoro vrátiť, si môžeš trvalé bydlisko na svk zrušiť, ostane ti len obcianstvo
A prečo ťa chce odhlásiť? Trvalý pobyt má len evidenčný charakter, nezakladá ti právo tam bývať alebo užívať nehnuteľnosť... Máš nejaké dlhy alebo jej nechceš platiť náklady ktoré s tvojim trvalým pobytom má? (smeti, napríklad aj vodu má niekto na paušál podľa počtu osôb, rovnako bytovému družstvu v byte sa platí podľa počtu osôb)
Ak si nechces vybavovat pobyt v zahranici, tak si daj trvaly na mesto a hotovo. No ak sa smiem opytat, preco ti ho chce vlastne zrusit
@marsmykkok vyhraza sa len tak, lebo mame nezhody tak potrebuje nieco v rukave. Este ma chce aj vydedit. Mne je to jedno, ja len chcem vediet ze aky je postup ked mi odhlasi ten trvaly pobyt, ale vidim ze to nie je az taky velky problem, ako baby hovoria. Tak to som rada. Tazko sa veci vybavuju tisice kilometrov od trvaleho bydliska.
@katina02 mame nezhody, tak to je taka pomsta.
Fúha super podpora, ale pokiaľ ta odhlási tak asi je na zváženie mať trvalý v zahraničí lebo čo potom?
skús si zavolať na tvoj obecný alebo mestský úrad a tam sa presne spýtať. ty si to tiež môžeš sama zmeniť keď sa ti už vyhráža. pôjdeš tam a potom si rovno občiansky zmenis
odhlásila by som sa sama a vyrazila by som jej tromfy z rúk. Trvalý by som si dala v zahraničí, ak je to teda možné. Trvalý pobyt má len evidenčný charakter, k ničomu ťa neoprávňuje
Na vybavenoe nepotrebujes byt v mieste trvaleho pobytu staci aj ambasada...
Zruš si TP tu na SK ty, nahlas si novy TP v zahraničí a daj si vyrobit OP s TP -budes mat OP a na druhej strane budes mat mesto a štát v ktorom bývas.
Pokiaľ je to jej byt, tak odhlásiť ťa môže kedykoľvek....a to ži tam žiješ alebo nie.....
TP...to znamená, že mama musí za teba platiť aj smetné, časť dane z nehnuteľnosti, prípadne ešte niečo iné? Lebo v prípade TP by si toto mala ako dospelá a zarábajúca osoba platiť ty sama, aj keď žiješ si mimo SK.
@viera77 na TP sa viaze iba odpad. Aj ten sa da realne odhlasit, ak tam ta osoba nezije.
@viera77 dan z nehnutelnosti neplati nikto kto ma TP, len vlastnik bytu/domu a je uplne jedno kolko ludi v tom byte/dome byva. Odvoz smeti ak zdokladuje, ze sa trvalo nezdrzuje na SK a zije v zahranici, tak tiez platiti nemusi (treba zdokladovat na MU - ako casto rocne, dvojrocne...atd. povie miestny, mestsky, obecny urad).
Tak uprimne, vydedit nie je take jednoduche (na Slovensku), na to musia byt vazne dovody. A pokial viem, taj ani odhlasit ta z trvaleho pobytu nemoze len tak. V kazdom pripade, ked dlhodobo ibo byvas v zahranici, preco chces trvaly pobyt tu?
@cocolino234 dakujem za info... Ale nechapem, preco autirka potrebuje trvaly pobyt tu, ked tu nezije. Ved moze potom poprosit niekoho ineho z rodiny. Navyse viem, ze aj ked ma trvaly pobyt, nic za nu netreba platit, ked sa nenahlasi v byte, ze tam býva.