icon

Mama sa správa neľudsky, ničí mi sebavedomie a sny

bazarik2021_
3. aug 2022

Ja len nechápem ako to je možné ako môže matka ktorá nosila v sebe 9 mesiacov dieťa vlastne dieťa. Správať sa tak neľudsky.
Mám 20rokov, 155 cm a nadváhu nie je to tak zleee
Schudla som z 80 kg na 64kg
Ale ustavične mi moja vlastná mama ničí sebavedomie a sny
Občas sa na mňa díva a povie mi - aká si škaredá, nikdy neschudneš, si tupá ako baran, nič z teba nikdy nebude a podobne veci strašne ma zhadzuje ničí ma psychicky
Nemala som od nej materinsku lásku, nikdy som ju nepocítila. Do mojich siedmich rokoch ma vychovala sestra potom odišla bývať s frajerom
Mama sa o mňa starala z povinnosti
Všetku lásku dávala svojej mladšej dcére. Neviem sa dočkať dňa kedy odídem ale nemám na to teraz financie

kormino
•
3. aug 2022

Moja zlatá ja mám takú istú matku ,este aj reči tie isté.Mne hovorila,že nikdy zo mňa nič nebude,nebudem mať zamestnanie ,muža ,rodinu,vodičák.Mam všetko toto +psychické problémy z nej ,a to mám už 52 rokov.Skus sa odosobniť od jej reči a keď to bude možné prerušiť kontakt.Ja som sa s ňou nestretávala roky .Teraz k nej zájdem raz za týždeň,už zostarla a tá zloba je miernejšia.

pribinak
•
3. aug 2022

@bazarik2021_ koľko máš rokov?

bazarik2021_
autor
•
3. aug 2022
pribinak
•
3. aug 2022

@bazarik2021_ prečo byvas s ňou?

bazarik2021_
autor
•
3. aug 2022

@kormino len ja nemám ešte možnosť odsťahovať sa mám dvojročné dieťa a som slobodna 🤐 v živote mam iba smolu a bojím sa ze to tiež psychicky bude so mnou celý život
Má ešte tri dcéry ale toto robí len mne celý život

bazarik2021_
autor
•
3. aug 2022

@pribinak som na meterskej mam dvojročné dieťa a som sama naň nemám kam ísť

bajka16
•
3. aug 2022

Dôvodov môže byť 5000, prečo je to takto. Ale to neznamená, že to tak má byť. Mám dvoch synov a úprimne, neviem si predstaviť že ľúbim jedného viac. Vždy tu budem pre nich obidvoch, na rovnako.
Mrzí ma aký vzťah máš so svojou mamou, už len čím skôr sa osamostatniť. A hlavne nepočúvaj tieto drísty, aká si tučná, tupá atď. Jedným uchom dnu a druhým von. Buď silná a vráť tú lásku sama sebe, aj za tvoju mamu. Vynahraď si to. 💪🌸

pribinak
•
3. aug 2022

@bazarik2021_ Hm, smutne

alex49
•
3. aug 2022

@bazarik2021_ Dieťa do jaslí, ty do prace, za rok/pár mesiacov si nasetris na podnájom a vypadnes

macik34
•
3. aug 2022

@bazarik2021_ čo otec dieťaťa??

ummimaryam
•
3. aug 2022

Musíš sa osamostatniť a odísť od nej. Urob si plán.

kormino
•
3. aug 2022

@bazarik2021 prajem ti,aby si si našla muža, ktorý ti bude oporou.Aj mne to pomohlo,založenie rodiny,dieťa vlastná domácnosť,odstrihnúť sa od nej.Zial na psychické problémy,ktoré spôsobilo detstvo a mladosť s despotickou matkou trvajú do dnes.20 rokov sa liečim na PP .Teraz,keď už som svoje dieťa vychovala,mám už aj vnúča rozum mi neberie,ako sa jedná matka môže tak hnusne chovať k svojmu dieťaťu.

bazarik2021_
autor
•
3. aug 2022

@kormino ďakujem 🤗

ivangeline
•
4. aug 2022

Mysli si,ze ma na to pravo,kedze zijes u nej z nej a este aj s dietatom! A zjavne ti neodpustila tvoje chyby... tak prosim ta prestan vysedavat a chod prec cim skor.

barborachors
•
4. aug 2022

No nehnevaj sa na mna, mat dceru, co si v 18-tke spravi decko a ostane slobodnou matkou a bez penazi, asi by ma porazilo...

bazarik2021_
autor
•
4. aug 2022

@barborachors len ze ona mi to robí od detstva nie len teraz

kormino
•
4. aug 2022

@barborachors psychické deptanie autorky je od detstva Kto nezažil nepochopí.Ja som nebola slobodná matka,celú základnú školu som mala samé jednotky,na strednej 1-2 dvojky,hrala som na klavír,vydala som sa,keď som mala 23 za prvého priateľa,takže žiadne flakacky,zamestnala som sa hneď po maturite,vedela som variť,piecť,ručne práce a predsa ma týrala Takže tak,to,že mala dieťa v 18 ju neoprávňuje na takéto správanie.Normalna matka by jej mala byť oporou.

heleninamama
•
4. aug 2022

@bazarik2021_ Mala si doštudovať a utekať preč, keď si videla ako to u Vás funguje. Nie otehotnieť v 17tich a ostať jej na krku aj s dieťaťom. Zrejme si dúfala, že frajer sa o Vás postará. Už aspoň vieš, že na chlapa a iné zázraky sa nemáš spoliehať.
Takto si ju akurát utvrdila v tom, že si neschopná, keď si si takto posrala život. Zbytočne nariekaš - aj keď sa tu nájdu také, čo ťa po ľutujú, lebo decko... Treba sa vzchopiť a starať sama o seba. Dúfam ze aspoň maturitu si si stihla urobiť, aby sa Ti ľahšie hľadala práca.

veltraud
•
4. aug 2022

nevidi sa v tebe?

svetlonos
•
4. aug 2022

@bazarik2021_ nie vsetci su rovnaky. Keby mala mamu, krora ju lubi, a vychova ju s citom, zrejme by autorka v 18 neotehotnela.
Nie kazdy vie napriek domacim problemom dostudovat a osamoszatnit sa. Ono sa to dobre hovori, ak si nikdy problemy vazne doma nemala.

janne318
•
5. aug 2022

@bazarik2021_ musíš zmobilizovať všetky svoje sily a osamostatniť sa. Nie si jediná slobodná matka má tejto planéte. Popracovať na svojom sebavedomí, nájsť si prácu, dieťa dať do jaslí a odsťahovať sa hoc aj na ubytovňu alebo do nejakej malej garsónky. Čím skôr - tým lepšie. Ak už nie kvôli sebe, tak aspoň kvôli dieťaťu. Toto preň rozhodne nie je ideálny vzorový model rodiny. Žena musí byť samostatná. A tebe v tej samostatnosti nebráni okrem vlastného spôsobu zmýšľania nič.