Mama sa stále háda s partnerom

26. jan 2023

Ahojte, chvela by som sa vám vyrozprávať a počuť aj váš názor, čo mám robiť, ako s tým bojovať…Pôjdem rovno k veci. Ide o to, že moja mama a jej priateľ, ktoŕy je mladší o 10 rokov a odomna starší o 10 rokov. Moja mama mala pred ním dllllho dlllho vzťah s mužom, keď som mala okolo 2-3 rokov..všetko klapalo, neskor sa s ním rozišla tak 5-6 rokov dozadu aby bola s týmto mladším..ide o to, že sa neustále hádaju lebo mama je z neho na nervy, stále hrá hry a volá s kmarátom jak nejaký pubertiak, je to úplne na smiech…toto nerobí ani môj priateľ..nemal žiadne záľuby, len z roboty domov a doma s ničím nepomáha a ja som tu z nich už na nervy…trpím to tu 2 roky tak intenzipvnejšie a až teraz som tak intenzipvnejšie vybuchla lebo sa mi to jednoducho nepáči aký je detinský a moja mama si to nechá. Vždy pri hádkach ho vyhadzuje z domu a nadáva a sťažuje si, s akým chlapom to tu žijeme a podobne..ja momentálne študujem na vysokej, hľadám si brigádu(do teraz som ju mala, lenže prevádzka skončila a nechvem byť zalvislá na mame), no a stále sa ma jej priateľ vypytuje a zabŕda, či už mám nejakú brigádu, že nič nerobím…pritom ešte moja mama jemu nadáva nech si tu nevymýšľa, že tu nič nerobím..varím, upratujem, periem a on reálne chodí len do roboty, kde ho vždy vidím online na fb keď má smenu..asi to neni také náročné aby stiphal byť aj na mobile…ja to tu proste už nezvládam, mám skúškové a pri noch sa to nedá ani učiť, neviem sa sústrediť ja jednoducho potrebujem ticho, a keď si aj ja otvorím hubu nech je klud tak nepomáha..a keď som sa spýtala maminy, prečo s ním je, tak mi ani nevedela odpovedať, len zahovárala aby mi nemusela povedať prečo, ale toto neni zdravý vzťah a on je jak malé decko…musela som ho nedávno jak sprostá prosiť, nech aspoň umyje riad, zatiaľ čo on hral a odpoveď na to bola, či nevidím, že hrá a podobne…nechvem mame robiť nejaké naprieky, viem si predstaviť, že to pre ňu neni rovnako ľahké, ale ona má svoju hlavu a nezaujíma ju názory ostatných…

autor
26. jan 2023

Ešte chcem pridať to, že nevie vôbec hospodáriť s peniazmi, keď pride vypláta tak je ako nejaký 16 rocný chalan, ktorý musí mať všetko hneď a potom mu zostané pár drobných, a z toho je mama na nervy…

tosomja
26. jan 2023

Rýchlo dostuduj a choď si vlastnou cestou a oni nech sa ľúbia naďalej, keď (nechcem byť sprostá) jeden hlúpejší ako druhý.

autor
26. jan 2023

@tosomja neviem sa dočkať, keď vypadnem odtialto…niekedy si aj ja tak poviem..

deti95060810
26. jan 2023

nebol by lepší internát?

autor
26. jan 2023

@deti95060810 nie nebol kedze byvam v rovnakom meste a bolo to uplne zbytocne lebot u hadky na dennej báze

deti95060810
26. jan 2023

však na internáte by si mala od matky a jej kumpána pokoj...

dankanka
27. jan 2023

@deti95060810 intrak by jej asi nedali ked studuje v mieste bydliska

dankanka
27. jan 2023

Musis sa naucit mat postoj salamistu. Nebav sa s nim, ignoruj, nepros o umyty riad, vsetko zbytocne. Nebojuj. Rues si iba svoje, zbytocne ti to potom zabera miesto v hlave pottebne na dolezitejsie veci..

eva8
27. jan 2023

Nemáte nejakú knižnicu, univerzitne priestory, kde by si sa mohla v kľude učiť? Musela by si si zvyknúť na nové prostredie. Ale aspoň tú chvíľu by si mala kľud a mohla sa sústrediť.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlonos
27. jan 2023

Ty skus ozaj pozriet kludne miesto, kde by si sa mohla ucit a ich neries.
Poznas piesen od elanu: neviem byt sam? Tak to je pripad tvojej mamy. Radsej v zlej spolocnosti ako sama, zial.
Jej blbost, ked chce doma rozcapeneho prizivnika. Jeho je h… ci ty brigadujes alebo vobec. Ked bude matka zivit teba, si jej dcera! On len odkumdes vychcany a necha sa vydrziavat.
Ty nechaj mamu, nech kludne dostane od zivota zopar faciek, nie je to tvoj zivot!!! A to si zaramuj, aby si sa netrapila za nu. Vybrala si zivot s kretenom a dala ti super priklad, ako to robit nemas.
Drzim ti palce.

tosomja
27. jan 2023

Choď sa učiť do kaviarne. Alebo knižnice. Tam je určite ticho.