icon

Mama si myslí, že som tučná

25. júl 2022

Mám problém a neviem, čo mám robiť. Mám 23 rokov. 163cm a 63 kíl. S mojou mamou mám komplikovaný vzťah, v podstate celý život počúvam ako všetko robím zle. Posledné dva mesiace mi mama stále dáva také nepriame otázky na to koľko vážim a ako vyzerám. Vyvrcholilo to, keď ju brat viezol z chaty a ona mu začala rozprávať, že by ma mal nahovoriť na fitko, že "už sa na to nedá pozerať".
Neviem, čo s tým mám robiť. Som z toho extrémne smutná, pretože sa nepovažujem za tučnú. Nepáčia sa mi také tie "vychudnuté" dievčatá. Áno mám väčší zadok a stehná ale to som mala už od mojich skorých teen rokov. Mám proste taký typ postavy, väčšie prsia, úzky pás a väčší zadok. Mimo toho, za posledné dva roky som nepribrala ani kilo. Stále som na 63, možno teraz dokonca menej.

Strana
z2
sandra_kul
25. júl 2022

podla mna vyzeras vyborne a hlavne zdravo. ak to je tak, ze mama ma stale s niecim problem, co sa tyka teba, najlepsie bude ak sa proste naucis sa od toho odosobnit. lebo aj keby si napriklad schudla, tak si myslim, ze by si nieco nasla

lopka1313
25. júl 2022

Podla BMI mas idealnu vahu. Nepocuvaj mamu a nenechaj sa deptat nevyrovnanou osobou, ktorou pravdepodobne je. Moja sa tiez do mna a mojej vahy stara (a to nemam bmi idealne) a jedine, co ju ako tak zastavi, je zruknut na nu, a povyhrazat sa tym, ze ak neprestane, hned odidem a uz tak skoro nedojdem (byvam 500km daleko). Nie je topekne, ale ak je taka rypava (ako moja), po vsetkom moznom aj nemoznom, ju toto na chvilku zastavi...

kormino
25. júl 2022

Milá autorka,skús sa odosobniť od rečí svojej matky.Ja som určite vo veku tvojej mamy,možno aj staršia.Mňa matka celý život zhadzovala,nielen kvoli váhe,ale stále mi rozprávala,ako zo mňa nič nebude,nebudem mať robotu,muža ,rodinu a tak.Navodila z toho akurát psychické problémy,preto ti radím bud sa od nej odstrihni,alebo ju rázne uzemni.Ináč nechápem takéto matky,podľa mňa pre každú matku je jej dieťa najkrajšie .Nikdy,ale nikdy by som nedeptala vlastné decko.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
pipistrel13
25. júl 2022

@mamkalentedkova som na tom podobne,ale aj tak sa za tucnu nepovazujem,brucho mi vsak nesmierne prekaza (diastaza-cvicenie vyrazne zmiernilo,ale uz vraj len operacia to uplne odstrani)
a co sa autorky tyka,nie si tucna,nie si sice ani "modelka",ale podla mna uplne normalna postava
a cim som starsia tym viac sa mi pacia taketo typy zenskej postavy ako uplne vyziabnute

maryetta
25. júl 2022

Vyzeras super. Mame by si kludne mohla nieco povedat. Nenechaj sa od nej takto ponizovat. Naopak buduj si sebavedomie. Mama ma aku postavu? Brat? Navstevuju fitko 4x do tyzdna?

ropucha6
25. júl 2022

Tiez ma bavi, ako tu niekto na zaklade 2 cisel hodnoti postavu ala nadvaha 🙂 ak to teda neni fakt extrem. Podla foto vyzeras uplne normalne, spytaj sa mamy, preco ti to hovori, je mozne, ze sama ma nejaky komplex.

merlinja
25. júl 2022

@mimi3008 ...ale ja by som s takou ppstavou spokojna nebola .... ???

yoxinka
25. júl 2022

A mama koľko váži a koľko meria?

monuska112
25. júl 2022

mila autorka, tovoja mama nieje ok. bud ma narcisticku poruchu osobnosti, alebo si na tebe vybija nieco, co by mala v skutocnosti riesit sama so sebou alebo zije s narcisom a prebera jeho crty osobnosti. ak by si schudla dve kila, vycitala by ti ze si moc chuda a vyzeras jak z koncentraku, pripadne by si nasla nieco na tvojich vlasoch, nechtoch tvari to je jedno kde....PRESTAN KRMIT AGRESORA!! mrzi ma to ale su proste na svete rodicia, ktori sikanuju takto svoje deti. nieje to ok a kazdy psycholog by ti odporucil odstrihnut sa... je tvoja mam schopna ta aj pochvalit? naozaj pochvalit akoze spravila si to super tesim sa z teba a bodka, nie spravila si to super ale mohla si tam dat viac soli, oleja, nema to chut a je to nezdrave...- to nieje pochvala aj ked sa tam skryva spravila si to super....zacni si prosim ta vsimat taketo veci a zacni to riesit.

valeria_h
26. júl 2022

My máme asi rovnakú mamu, tá moja je presne taká istá. Podľa foto tučná rozhodne nie si, nenechaj sa ňou deptať.

katka700
27. júl 2022

Neviem, či ešte bývaš s mamou ale ak áno tak čím skôr sa odsťahovať, kľudne aj do podnájmu s kamarátmi. Ak bývaš sama tak minimalizovať kontakt. Nejde o to či si tučná alebo nie (nie si ale aj keby si bola čo ju do toho), je to len jeden z mnohých námetov na vyrývanie. Narcistu nezmeníš, lebo má radar ktorým presne vycíti kde je tvoja slabina, čo najviac zraňuje a stále to omiela dokola. Nedá sa s ním rozumne baviť. Na vyrývanie občas fungujú odpovede od veci, napríklad: Si tučná. Odpoveď - hm, je to možné, keď schudnem spomalí sa inflácia? a zmeniť tému alebo odísť. Treba navodiť dojem, že sa ťa nedotkla, neberieš ju vážne a je trápna.

amazonka13
29. dec 2024

😎 Škoda, že si nepridala foto postavy mamy, pokecali by sme... 😂

janaspa
29. dec 2024

Tvoja nám má komplexy, ríesi si niečo na tebe, čo vôbec nieje pekne. Chová sa podobne k bratovi? Ostatným súrodencom? Postavu máš akurát. Nerieš. Lub sa. A tu niektoré komentáre vôbec neries kto má akú ultra super postavu po x deťoch. Nie zdravé byť prehnane zafokusovany vyslovene len na výzor...

bielasovicka
29. dec 2024

Nie si vôbec tučná. Prečo tvoja mama chce, aby si bola vychrtlina?

Strana
z2