icon

Mama spáva so svojím svatom

katka_007
2. aug 2025

Ahojte baby,

neviem, ako to napísať, aby ste si nemysleli, že si to celé vymýšľam. Lebo keby som to neprežívala sama, tak si úprimne myslím, že toto je dej z nejakej kórejskej drámy, skríženej s hororom od Lyncha. Ale je to môj život, a prestáva mi to celé dávať zmysel.

Moja mama si začala románik s otcom môjho manžela. Oni sa síce poznajú už roky – veď sa stretávali na svadbách, oslavách, dokonca spolu, pred dvomi rokmi, hrali v ochotníckom divadle (dnes mi to celé pripadá ako veľmi nebezpečná predohra)… Ale nikdy by mi nenapadlo, že jedného dňa mi bude v hlave znieť veta: „Moja mama spí so svojím svatom.“

A teraz príde to najhoršie – myslíme si, že je tehotná.

Mama posledné týždne blúzni o „druhej šanci na materstvo“, kúpi si tehotenský test, ale „zabudne“ ho vyhodiť, potom sa smeje ako pubertiačka, a raz dokonca vyhŕkne, že „dievčenské meno by bolo Liliana“. Liliana. Ako keby bola v rozprávke, nie v realite, kde jej vlastná dcéra žije v existenciálnej kríze.

A navyše – tá správa, ktorú našiel môj muž v otcovom mobile:

„Myslíš, že bude mať tvoje oči, alebo moju bradu?“

Snažím sa to vytlačiť z pamäti, ale stále to tam je.

A teraz pozor, pretože rodinný strom sa mi zmenil na mutantný ker.

Ak mama porodí, to dieťa bude:

- Moje súrodenec,

- Zároveň švagor, alebo švagriná,

- Pre moje deti ujko, alebo teta z druhej vetvy,

- A ak by náhodou chcelo to dieťa v dospelosti niekoho z rodiny, musím mu to zakázať, lebo všetci sme už pokrvne aj sociálne prepojení.
Niečo ako keď hráš The Sims, a začneš stavať domy na sebe.

A teraz seriózne – bojím sa. Nie len o to dieťa (mama má 54, a jej „priateľ“ 56 – riziko je vysoké), ale aj o to, že keď sa to prevalí, zrúti sa celý náš svet. Momentálne sa s manželom pretvarujeme na spoločných návštevách, že o ničom nevieme, zatiaľ čo mama a jeho otec si vymieňajú pohľady, pri ktorých by ste očakávali, že vybuchne konfeta, a začne hrať Whitney Houston.

Moje otázky na vás:

1. Mám im to povedať? Čeliť tomu? Alebo mlčať, kým sa sami nepriznajú?

2. Ako by ste to riešili?

3. Má vôbec zmysel to riešiť, alebo mám začať chystať kolísku pre vlastné súrodenča-neter-synovca?

4. A čo si o tom pomyslí môj otec? Myslíte si, že o tom vie a akceptuje to alebo mu to mám povedať?

5. A úprimne – je ešte niečo bizarnejšie, čo sa vám v rodine stalo? Lebo momentálne mám pocit, že som prekonala aj starú telenovelu „Esmeralda“, skríženú s Game of Thrones.

Strana
z3
petrao2
2. aug 2025

@katka_007 wow tak toto ma dostalo 😱
A rodicia su este manzelia?
A co muzovi rodicia-ziju spolu?

unicornlady
2. aug 2025

54 ročná a tehotná?

lenka_matko
Autor odpoveď zmazal
colsami
2. aug 2025

Ak to nie je vymyslene... Tak uznavam ze je to fakt sila. Kazdopadne, neurobis nic a ani si nemyslim ze nejakym sposobom mas moznost/pravo sa do toho starat. Kvoli comu akoze do toho mas hovorit? Chapes, je to ich vec.

1., ich vec, co vyriesis? A to akoze muz sa hrabe v mobile svojho otca a cita mu smsky?
2., nijak, ich vec
3., nie, ich vec
4., co s tym ma Tvoj otec? Nic.
5., ak je to pravda, suhlasim ze je to riadny bizar

biba_18
2. aug 2025

no čo, prichystať sa na melu, lebo vás to zomelie všetkých 🤷‍♀️ ale určite im dvom nerobiť scény, nikomu nedržať stranu - proste normálne žiť aj keď so zmenenými vzťahmi…

zobaka
2. aug 2025

pochybujem, ze 54 rocna skoro dochodkyna je tehotna, pochybujem, ze tvoj muz pozeral otcov telefon, telefon sa zamkne sam a co mu z tasky vyberal? Neverim tomu...

gribka1
2. aug 2025

Normálne by som si sadla s mamou a porozprávala sa. Ale nie štýlom výčitiek alebo čo, do jej života a voľby ako chce žiť, nemáš právo zasahovať. Pokecajte otvorene, čo sa deje, čo je v pláne a tak.

letfenixa
2. aug 2025
@zobaka

pochybujem, ze 54 rocna skoro dochodkyna je tehotna, pochybujem, ze tvoj muz pozeral otcov telefon, telefon sa zamkne sam a co mu z tasky vyberal? Neverim tomu...

@zobaka skoro dochodkyna? Ešte má aspoň 10 rokov do dôchodku.

gribka1
2. aug 2025
@zobaka

@zobaka Dôchodkyňa bude o 10 rokov, tehotná môže byť. To ostatné je samozrejme risk.

eviq
2. aug 2025

@katka_007 máš dobrý štýl písania, zaujímavý a vtipný a výbornú gramatiku 👍

zobaka
2. aug 2025
@letfenixa

@zobaka skoro dochodkyna? Ešte má aspoň 10 rokov do dôchodku.

@letfenixa obrazne povedane, neverim tomu v takom veku

gribka1
2. aug 2025
@zobaka

@letfenixa obrazne povedane, neverim tomu v takom veku

@zobaka Nezažila si nikoho v okolí?

anonym_37770b
2. aug 2025

Malinká šanca na otehotnenie tam je...ale...možno si len mama myslí že je tehotná a nie je to tak

zobaka
2. aug 2025
@gribka1

@zobaka Nezažila si nikoho v okolí?

@gribka1 je to vymyslena tema, alebo starsej pani prepina, netreba na vsetko skocit, co je napisane na mk

svetlonos
2. aug 2025

@katka_007
je to zivot tvojej mamy, nie tvoj.

Otec zrejme nebude slepý a zrejme to u nich ruzove nebolo ked takto zosalie 54 rocna zena.

Gratulujem k súrodencovi 😉

kristinka92
2. aug 2025

Super návod ako pos*at vzťahy v rodine krížom krážom. A tvojho otca a svokry mi je fakt ľúto. Celé je to nechutne

gribka1
2. aug 2025
@zobaka

@gribka1 je to vymyslena tema, alebo starsej pani prepina, netreba na vsetko skocit, co je napisane na mk

@zobaka No a? Veď možno to pomôže k dokončeniu príbehu, či knihy😂😂. Či je to pravda alebo nie, toto mňa netrápi.

anonym_8678b7
2. aug 2025

celkom dobre vymyslené, mame by som ubrala tak 8 rokov, aby to bolo reálnejšie

anonym_41b408
2. aug 2025

Kde sa stratila @autorka? Mňa zaujíma, ci su rodicia rozvedení ci nie. Zásadná vec, ktorú nepíše. Ak sú, nie je čo riešiť.

ibrunova
2. aug 2025

Story ako z románu, aj ten jazyk a všetko, skrátka vymyslené.

katka_007
autor
2. aug 2025

AKo pozerám na reakcie, tak sa začínam ukľudňovať a veriť v to, že naozaj moja mama nie je tehotná. To by som si naozaj vydýchla. Pretože aj takto je to dosť zvrátené

la_dolce_vita
2. aug 2025

Poznam taky pripad z okolia, ale oni najskor mali pomer, popritom sa nejako zoznamili ich deti a tie sa zosobasili a maju rodinu. Ale tomu tehotenstvu neverim, sama mam po 50tke, proste nehrozi. Pockala by som na dalsi vyvoj situacie..

katka_007
autor
2. aug 2025
@anonym_41b408

Kde sa stratila @autorka? Mňa zaujíma, ci su rodicia rozvedení ci nie. Zásadná vec, ktorú nepíše. Ak sú, nie je čo riešiť.

@anonym_41b408 Moji rodičia sú stále spolu a manželov otec je sám

katka_007
autor
2. aug 2025
@la_dolce_vita

Poznam taky pripad z okolia, ale oni najskor mali pomer, popritom sa nejako zoznamili ich deti a tie sa zosobasili a maju rodinu. Ale tomu tehotenstvu neverim, sama mam po 50tke, proste nehrozi. Pockala by som na dalsi vyvoj situacie..

@la_dolce_vita Ďakujem za ukľudnenie. Budem naozaj veriť v to, že nie je tehotná

kvadrinkaaa
2. aug 2025

Rozprávka. Už si skúsila svoje jazykové schopnosti na krátkom útržku, možno pomocou AI, stačí ? Či to chceš rozvijat? 😸

vilma7
2. aug 2025

Tak ja by som to povedala mame, že teda o tom viem...A ako to mieni riešiť ďalej, keďže je stále vydatá a žije s tvojim otcom.

januska12323
2. aug 2025
@katka_007

@anonym_41b408 Moji rodičia sú stále spolu a manželov otec je sám

@katka_007 nejakí ste všetci divní. Ak by to bola pravda prvé čo spravíš je opýtať sa mami a nie sa hrabať v telefóne a dávať sem sms.
Koľko má akože otec rokov? To sú všetci v rodine slepí?

basska_b
2. aug 2025

Uz nech skoncia prazdniny 🤣

sara07
2. aug 2025
@katka_007

AKo pozerám na reakcie, tak sa začínam ukľudňovať a veriť v to, že naozaj moja mama nie je tehotná. To by som si naozaj vydýchla. Pretože aj takto je to dosť zvrátené

@katka_007 keby aj bola tehotná a prečo nie
teba do toho nič nie je ,
je smutné že sa tvoj muž hrabe v cudzom telefone , to je na zamyslenie ked teda už moralizujete a hráte sa na vzornych a slušných
je to v prvom rade záležitost vztahu tvojich rodičov, pokial nemáš dôkaz jasnejší je to len tvoje domyšlanie
podla pisania si dost nezrelá a celkovo mám pocit že to písala 12 pubertačka alebo študentka na brigade na rozhybanie sa mrtveho konika 😂

sara07
2. aug 2025
@zobaka

@zobaka tak skoro dôchodkyna stova, ešte tak 15 rokov je bude chybat, mometnálne 10
a niekto vie otehotniet prirodzene aj po 40 aj po 50 ... stáva sa
treba si pozriet štatistiky interupcii po 40 , 50 stále sú tam nejaké % a to sotva niekto po 50 pojde na UM , to že tie baby nerodia neznamená že nemôžu otehotniet

Strana
z3