icon

Mama v mojej práci

19. nov 2025

Ahojte.. dostala som sa do nepríjemnej situácie až normálne začínam ľutovať že som chcela pomôcť... Moju mamu prepustili z práce a nejak dlhšie si nevie nájsť novú a do predčasného dôchodku ísť nechce. Má už svoj vek a zdravotne na tom nie je najlepšie takže nemôže byť v kancelárii 8 hodín a je tam veľa obmedzení. Ja som sa pýtala, či by nechcela polovičný úväzok u nás vo firme, že sa prihovorím, keďže nikdy nič podobné nerobila a vzdelanie má úplne odlišné. Má dohodnutý pohovor, a ako som jej včera povedala, že to je všetko schválene, začala mať také reči, že mi ešte moju prácu preberie a že počkaj keď zistia, že som lepšia ako ty, že som ti veľakrát s prácou pomáhala a podobne. Ostala som v šoku. Keď som jej predtým hovorila, ako bude prebiehať pohovor, že to bude potom aj také praktickejšie tak na to mi odpovedala, že to je ľahké že ona to narozdiel odomňa vie robiť.. Cítim sa neisto, pretože som vo firme začínala na pozícii ktorú mám vyštudovanú ale momentálne už druhý rok robím niečo iné s čím som nebola na začiatku úplne stotožnená ale mám to lepšie platené a výsledky mám dobré aj klienti sú spokojní s mojou prácou, často počúvam ako sa ku mne vracajú a oproti konkurencii som lepšia atď.... Len sa bojím, čo ona im tam bude rozprávať.. V práci mám výbornú reputáciu a bojím sa aby sa nepreriekla a nezačala rozprávať niečo nevhodné a nespôsobila mi problémy. Ja si totižto veľakrát neverím, podceňujem sa a nakoniec mám skvelé výsledky ale sama o sebe si myslím, že som hrozná..

Strana
z2
madla60
22. nov 2025
@anonym_autor

práveže ona mi pomáhala vždy aj s celou vysokou školou.. pomáhala mi celý život so všetkým..

@anonym_autor , a prečo TI pomáhala? no asi preto, že je Tvoja mama, aj od toho sú mamy.

anonym_4c3510
22. nov 2025

@anonym_autor matky sú zákerné svine. Ospravedlňujem sa, ale čo som si ja zažila s matkou neprajem nikomu. V živote tak zákerného človeka ako je matka nikdy nestretnem. Môžem ti len popriať veľa šťastia.

simca06022011
22. nov 2025

Preco jej nwpovies ze ti tieto reci vadia? Ci to mysli vazne. Neprestane, pohovor by som jej zrusila.

tiika
22. nov 2025

@anonym_autor pozri, maminu neprerobis. Možno jej sebavedomie klesne, keď zisti, aká je realita, a nepôjde jej všetko podľa predstav, možno jej vysoké sebahodnotenie firmu odradí a bude skor na škodu. To by som neriesila, možno sa poučí a možno bude potrebovať od života ďalších xy lekcii.
Na pracovisku by som sa k nej správala však profesionálne. Pokial bude zasahovať do tvojej prace, ničiť reputáciu, upozornila by som ju ako každú inú kolegyňu, ak nepomôže vec by som riešila s nadriadeným.
Je skvele, že sa snazis pomôcť. Nerobila by som to však za každú cenu. Ak verím, že je človek vhodny pre danú prácu, tak ho odporučím. Inokedy len predam info ponuka prace vs.záujem a všetko ostatne už nechám na dotyčných stranách, neriesim.

anonym_b7ef28
22. nov 2025

@anonym_autor No tieto reci nie su ok. A ty ked to pocujes, tak tam stojis ako 5 penazi? Ved hned reaguj, ze "mami mam ta rada, vzdy si mi pomohla, ked som to potrebovala, ale teda tymto reciam nerozumiem. Vies ako mi ublizujes? Normalne vaham, ako dalej postupovat, ved s tymto pristupom sa obavam, ze mi to tam vo firme budes podkopavat. Aby sme nakoniec neostali na dlazbe obe, aj ty, aj ja. To chces? Ci preco si ides na vlastnej dcere dvihat ego?"

anonym_25b5a2
22. nov 2025

ja si myslim, ze ona si tymito recami dviha ego, mozno si sama neveri a atd a teba zhadzuje aby sa porovnavala, atd.. moja mama toto robieva casto napr v domacnosti u nas. Pritom viem aka je vo vela veciach lava, ale vzdy ma krepe reci a vobec to podla mna nai nevie ovladat.

sovica
22. nov 2025

@anonym_autor Podľa toho, čo si napísala, že ti mama na VŠ pomáhala, keď si niečo nepochopila, že ona si to naštudovala a vysvetlila ti to, tak asi je naozaj šikovná a myslí jej to. Áno, s tým, že ti povedala, že ti ešte možno prácu preberie, keď zistia, že je lepšia ako ty, tak to naozaj prestrelila🙈 Čo si jej na to povedala? Bola si ticho? Musíš byť trošku asertívnejšia.
Normálne si s ňou sadni a vysvetli jej, že si praješ, aby na pohovore pôsobila profesionálne. Že si nepraješ a prosíš ju, aby sa o tebe a tvojich schopnostiach/kvalitách vôbec nezmieňovala. Že si jej v dobrej viere a z lásky dohodla pohovor, tak že pevne dúfaš, že ťa nepodrazí a neznemožní.
Ty si tú VŠ doštudovala a v práci sú s tebou spokojní, tak si, dievča, trošku ver👍🍀

Strana
z2