icon

Mama všetko riadi

22. jan 2022

To i vy mate taku matku ktorá riadi kazdy vas krok a vsetko komentuje a nikdy nic nieje dobre? Ale tvári sa ze ona nam chce vzdy iba to najlepsie? Ja sa samozrejme ovládam nenechám, ale ona sa nezmení uz nikdy asi
Mam 32 rokov ale uz to nezvladam!!

elizabet173
22. jan 2022

neviem, čo konkrétne teraz v zime na dome robíte, či je tam potrebná aj tvoja pomoc, ale ja by som zostala v rámci zachovania duševného zdravia doma. Mužovi by som našla nejaký penzión, prípadne by išiel domov, aj keď by sa stavba predražila. Aj by som jej povedala, prečo to robím. Inak sa ti divím, že staviate v jej blízkosti, budeš ju mať doma nasáčkovanú zrejme nonstop aj s "dobre mienenými" radami 😠

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
22. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl chodime len par mesiacov takto.. zas nebolo to vzdy takto.. taká je ku mne hnusna uz od mojich 12 rokov

autor
22. jan 2022

@viestta obávam sa ze v tomto problem nebude..

mariejenka
22. jan 2022

Uff, to je nová info. Ja myslela ze varis tak pre vas a deti,i mamy,. .. nie ze celej arbait partii....

dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

Ked si vedela aka je, tak si sa podla toho mala zariadit, nie teraz sa stazovat.

autor
22. jan 2022

@elizabet173 ona zas nebude chodit. Ani teraz k nam na navstevy nejak extra nechodi. Zas v tesnej blízkosti to neni, je to to iste mesto ale trosku vacsie zas

autor
22. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl Dakujem za podporu

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

A co si cakala? Ze ti tu niekto poradi, ako mamu niekde upratat? Ved je vo vlastnom dome a Ty si tam na navsteve-ked sa Ti tam nepaci, tak tam nechod.

mariejenka
22. jan 2022

Darmo, ked to trvá roky, iné to nebude, pre nu si stale jej dieta, sice mala uz aj ona by uznat pochopiť,ze ty ako dospelá uz niesi vychovavateľna😃 neviem to vysvetliť,co valstne tym myslim.... skrátka mame povedz,ze vy dve ste na jednej úrovni, nech ta nekomanduje.
Keď sa este môžem vyzvedat..si jedináčik?

dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

Mamu nezmenis, mozes zmenit akurat svoj postoj, konanie. Bud si nebudes vsimat jej komandovanie, alebo tam nebudes chodit, resp. to obmedzis na kratku navstevu na kavu.

simca06022011
22. jan 2022

Prečo ona by mala byt uvedomelejsia? Ty si sprav u seba po svojom, ona useba po svojom. Nemusis u nej kazdy vikend pocuvat takéto reči. Samozrejme ze aninja by som nenechavala dceru ukladat hocičo kam chce atd.

autor
22. jan 2022

@mariejenka mam brata ale nežije na Slovensku; ten je samozrejme jej miláčik

autor
22. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl neviem ale mne ked pride návšteva tak sa snazim aby sa cítila u mna najlepsie, ty nie?

autor
22. jan 2022

@simca06022011 ona si komanduje aj v cudzom vzdy a vsade

autor
22. jan 2022
viestta
Odpoveď bola odstránená
beataxxx
22. jan 2022

Nemoze to byt tak, ze vzdy cakas od nej kritiku a ponaucenia a uz si na to alergicka? Moja mama je vecny kritik, nema v povahe nieco chvalit a ja uz dopredu zaujmem obrannu poziciu a som pri nej podrazdena, potom ma to mrzi….a tiez by nam dala prve posledne…..

martina1201
22. jan 2022

Pre pána Jána, keď ťa komanduje za umývanie riadu tak ho poloz a utri si ruky, zatiaľ predýchaj, otoč sa na ňu a veľmi milo jej povedz. Mami chcela som ti pomôcť, ale keď nechceš nepomôžem. Ak povie ja chcem, ale urob to po mojom povieš ja ale mám 38 rokov a veci viem robiť po svojom. Tak ak ti mozem pomôcť po svojom tak pomôžem, ale nenut ma pomáhať ti po tvojom. A keď vyplakáva že je stále sama, tak jej povedz, že by si k nej rada chodila a trávila s ňou čas, ale žiaľ cítiš sa pri nej ako soplave 5 ročné decko a to ťa trošku rozladuje. Ste obe dospelé a aj keď vo vzťahu matka a dcéra, stále je to o tom, že ste dospelé a tak by ste sa vo vzťahu vzájomne mali tolerovať a nekomandovat.

simca06022011
22. jan 2022

Návšteva neukladá veci, neúmyva riad. Navsteva si sadne, pokeca, da kavu a dovi. Keby k tebe zbehnem teraz a zacnem ti ukladať veci, upratovať, umyvat tak budes sa spokojne pozerať s neriešit a potom den upratovať na miesto veci a o dalsi vikend znovu? Ak je mama u teba na návšteve a komanduje ta, tiez ju vies posadiť a povedať dakujem, netreba ma poucovat, ja si to urobim 😉 co kde ako robi inde, ti moze btt jedno. Je taka povaha.

autor
22. jan 2022

@beataxxx Ano presne uz som na to alergická, ked ona sa dokaze pre vsetko uraziť, uvedomuje si sama co robi a potom to ľutuje, kolko krat sa mi uz aj ospravedlňovala, myslim však ze to ma vsetko z domu( jej mama je presne ten typ direktívny

autor
22. jan 2022

@martina1201 super komentár Dakujem jedna z mala ktorá nechytá len za slovíčka. Podstata je o inom. Ja aj ked jej poviem ze mami idem umyt riad Tak minule sa urazila so slovami: a co ja neviem umyt??? Sak niesom blba

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

Ty tam nie si ako bezna navsteva, lebo tam prespite, varite-proste cela pereput sa tam dovali, to nie je navsteva. Jednoducho to mate ako lacne ubytovanie, aby ste si mohli postavit dom, takze sa podla toho aj chovajte. Zbytocne sa urazas a nasieras.

martina1201
22. jan 2022

Tak povedz ja netvrdím že si blba, ale že umyjem riad aby si si mohla oddýchnuť, však aj ja som u teba jedla a podobne. Alebo ju pozvú nech si sadne a kým umyvas riad vypytuje sa jej a zamestnaj ju rozpravanim

autor
22. jan 2022

@viestta predpokladam ze mas nejakých 50 rokov, asi to beries inak. Mama je cele dni doma sama, otec zomrel pred rokom, jedine potešenie su pre nu vnúčatá. Keby nie oni uz by to s nou bolo zle. Dakujem krasne ale nemyslim si ze ju zneužívame alebo take nieco, mozno hovoris z vlastnej skusenosti alebo co. V tomto problem urcite nieje a stale jej domov bol 25 rokov mojim domovom stale tam mam svoju izbu svoju skrinu svoje veci a vela nábytku som pokupila ja zo svojich zarobených penazi o kuchynskej linke nehovoriac

autor
22. jan 2022

@martina1201 Dakujem ❤️

autor
22. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl napisem ti neskor ked take 2 vikendy neprideme

viestta
Odpoveď bola odstránená