icon

Máme ísť k moru?

8. jún 2023

Ahojte, potrebujem počuť názory aj inych mamičiek,lebo ja sa naozaj neviem rozhodnúť. Máme 7 ročného chlapčeka a ročnú dcérku. Dcéra je zlaté, dobré a dovolím si tvrdiť bezproblémové dieťatko. Cez deň je pokojná, krásne sa hrá aj pekne obsedí keď treba. No problém je v tom,že akonáhle v noci spí inde ako doma,zmení sa na malé klbko plne nervov. Nevie spať, chce byť iba na rukách a akonáhle ju položíme,spustí rev. Do teraz sme boli všade maximálne jednu dve noci a katastrofa. Synček pri mori ešte nebol a neskutočne sa teší. Každý deň sa pýta na more, počíta dni do odchodu. Vždy pred spaním chce,aby sme mu hovorili ako to tam vyzerá a čo tam budeme robiť. Kreslí obrázky ako sa kúpe v mori a podobne. Ak by sme nešli, veľmi by bol sklamaný a smutný. Čo mám robiť? Ísť a risknúť,že sa dcéra zrovná alebo neísť a sklamať syna. Za všetky rady či postrehy budem vďačná.

Strana
z3
0silvia0
8. jún 2023

Tak ked ste to uz synovi slubili🤷‍♀️

dizajnerka
8. jún 2023

Určite ísť. 7 ročný si pamätá viac ako 1 ročná 😀

negymama
8. jún 2023

No ja myslim ze mala si za par dni zvykne, podnebie more voda ju tak unavi ze zaspi aj na plazi. Neverim, ze rocne dietanezalomi po 1-2 nociach nespania.

nika1971
8. jún 2023

isla by som...dcera si zvykne...

katarinka89
8. jún 2023

Určite ísť. Syn bude happy, dcére treba vziať z domu niečo, čo jej bude pripomínať veci v postieľke, i

negymama
8. jún 2023

ja som bola prvy x pri mori tiez ako 7 rocna a som za to vdacna rodicom. Boli sme chudobnejsia rodina a otec vyhral stieraci los. Doteraz si vybavujem v hlave tie krasne spomienky.

hipuska
8. jún 2023

No, my sme boli. A popravde, bolo to dosť hrozné. Syn vydržal na pláži tak hodinku..stavať si hrady a hádzať kamienky. A to iba prvé dva dni. Tak sme celú dovolenku v podstate trávili oddelene. Jwden z nás vždy za ním behal a ostatní na pláži. Uspávanie des, hodinu trvalo ho uspať, ráno skoro hore. No, boli sme ako zombíci, keďže sme vždy trošku posedeli večer a ráno jeden z nás musel vstať okolo 5.

miriam11
8. jún 2023

Choďte

kvetinka75
8. jún 2023

tak už keď ste rozhodnutí a namotali ste syna, tak choďte. Načo sa už teraz pýtaš? Inak neviem čo ste všetci z toho mora tak pobláznení. Ak si si neni istá, či to zvládnete, mali ste ešte počkať. Nikomu by nič neušlo a pekné dovolenky sú aj na SK. Možno by ste nemali také stresy.

autor
8. jún 2023

Toto,že on sa strašne teší. Veď aj my s mužom koniec koncov 😁 len zase spať v noci dve hodiny a fungovať bude náročné. A možno ako hovoríte sa dcérka unaví a bude spinkať ako nikdy 🙏

lienka9
8. jún 2023

Jasne ze ist..dcera mozno prekona prve dve noci a uz bude dobre.a ked tak, to vydrzis uspavat par dni na rukach.za taky vylet k moru to stoji 🙂 ..ale podla mna po jednej max dvoch nociach bude taka KO z vody,ze zaspi ani nevies ako.syn sa dlho budieval v noci a pri mori bolo prvykrat co prespal celu noc 🙂

autor
8. jún 2023

@kvetinka75 nevidím nič zlé na tom ísť k moru. Dcéra mi nebude spať ani v Tatrách. A to,že týždeň pri mori nás vyjde toľko ako tri noci v Tatrách ani nemusím hovoriť.

patka06
8. jún 2023

Choďte, dcérke vezmi obľúbenú hračku alebo inú vec, ktorú máva v posteli. My sme nosili aj deku, aby mala pocit domova.
Postupne si dcérka zvykne.

stanulienkat
8. jún 2023

Chodte. Odporucam pre take male deti Nin. Mala a tepla voda, piesok.

kvetinka75
8. jún 2023

autorka - nikto ti nekáže ísť do Tatier. Aj na Slovensku sú lacnejšie dovolenky. Pýtala si sa, tak som ti odpovedala. Tiež nevidím nič zlé na tom ísť k moru, ale ak má človek nejaké obavy, tak radšej ešte počká. Dopredu ti nikto nepovie ako to dopadne. možno budeš spokojná a možno nie.

autor
8. jún 2023

@patka06 vezmem jej dečku aj maxima z postieľky a uvidíme. Možno budem prekvapená ako to dobre skončí.

mikitilik29
8. jún 2023

My keď niekam chodíme mimo domu berieme so sebou pre dcéru veci co má v postieľke aby mala pocit ze spi vo svojej postieľke. A ani pri staršej a ani pri mladšej nemáme problém so spaním

autor
8. jún 2023

@mikitilik29 toto,že syn absolútne žiadny problém nemal. Či spal v postieľke či na posteli alebo na zemi a toto malé 🤦

kepassa
8. jún 2023

My sme tak boli ked mal syn rok a dcery 5 a 9r. Bolo to celkom fajn. V noci spal na manz. posteli so mnou. V postielke nechcel. Cez den ale vkuse som musela za nim. Muz je plavec, on bol s dievcatami. Moj cirkusoval z vody. On mal amok z vody do 2,5 r vrieskal iba co si namočil nozky. Hral sa v kamienkoch lozil, prechadzali sme sa, skumal...nebolo to zle iba o dovolenke ako sa patri nemoze byt rec. Treba určite mat fajny spratny polohovatelny vetraci kociarik. Potom na 3 to bolo uz uplne o inom. Uprimne. Teraz ideme a bude mat tesne pred 7r

kristinapetronela
8. jún 2023

Môj ma 7 a ak spí inde tiež plače ,nevie zaspať ale s tým treba počítať .veď aj dospelý človek niekedy nevie normálne spat na inom mieste .na pláži ti pospia obidvaja 😉🙂

sharka174
8. jún 2023

Aj to ročné dieťa sa mení raketovou rýchlosťou a to čo bolo pred mesiacom, že nevedela spať inde, v čase dovolenky už tak byť nemusí 👍

autor
8. jún 2023

@kepassa je mi jasné,že tá dovolenka bude celá o deťoch. To mi nevadí. Dcérka je úžasná, ona sa vie krásne pohrať s kamienkami, ona bude aj hodinu sedieť a obzerať chrumky. Kočiarik máme s dlhou strieškou a s možnosťou celý zad odzipsovat a bude tam mať iba sieťku

autor
8. jún 2023

@sharka174 dúfam,že máš pravdu. Často chodíme na víkendy po Slovensku a v podstate nikde nespala 🤪🤪🤪🤪 možno čaká na to more. Ona doma spí úžasne.

akvi
8. jún 2023

Ja som dospelá a veru, prvé dve, tri noci na novom mieste som KO. Nedokážem zaspať vôbec, už som si v podstate zvykla, že prvé dni polihujeme na pláži a ja driemem. Potom to zvyknem dospat. Náš syn keď bol malý, tiež nespal na novom mieste, dokonca 1x keď sme šli, tak schválne v noci, reku prespí v aute celú noc, no máš ho vidieť, celú noc bol hore. O 5-tej ráno sme zastali niekde na parkovisku, muž si chcel zdriemnuť a ja ako matoha som sa prechádzala s plne čulým deckom po parkovisku. 🙄 Treba s tým proste rátať a byť pripraveny na takéto situácie.

mikadooo
8. jún 2023

Choďte. Bude dobre, uvidíš. Tie noci - u nás to vždy bolo prvé dve-tri, potom si bábo zvyklo 😉. A to mám deti 3. Takže nemusí to byť také zlé, ako si to ty v duchu maľuješ a podľa mňa ani nebude. 🙂

taga
8. jún 2023

Malu vezmi spinkat k sebe, nepomoze to? Aspon sa vyspite a bude. Ked sa syn tak celni tesi a vy tiez urcite by som isla

luccija
8. jún 2023

Idete do hotela či apt?
Ja som v hoteli videla v noci ako sedí pani na gauči a hompala dieťa nohou o kočík, keď som išla spat uz sa s ňou hrali recepčne🙂druhý večer to isté okolo hotela sa prechadzala.Nie si jediná.Kamaratkina dcéra mala tie nočné desy a to bolo strašné.
Mala bude unavená z mora, slnka a možno jej dáš Dithiaden a bude to dobre.Ale to sa porad s pediatrickou kamarátke to odporučil lekár tak zopár dni na ňom boli a bolo to o oveľa lepšie.
Ako mama Ti radim choď, ako spolubývajúca vedľa vás porazilo by ma🙂)

autor
8. jún 2023

@akvi jeeeeeeminku. Tak to ti nezávidím 🤦

autor
8. jún 2023

@taga skúšala som,že bola pri mne a čo to poslala. No nič. Uvidíme. Možno ako pisu baby ju to slnko a voda tak unavia,že ju vypne v sekunde 😁😁😁

autor
8. jún 2023

@luccija ideme do hotela. Neboj neporazilo. Ja ju nenechám plakať aby zobudila všetkých okolo. Preto ju nosím furt na rukách v noci. 😔😔

Strana
z3