Máme novostavbu a návštevy sa pýtajú, či sa majú u nás aj vyzuť
Postavili sme novostavbu a vsetci z rodiny chodia na návštevy, vsetko je už zariadené, tak chodia pozrieť. Každý sa pyta či sa majú vyzuť... mne je blbe povedať že áno... ale tak nemôže im to dopnut? Veď mám všade čisto, vnutri chodíme aj bosí, veď to je automatika že sa treba vyzuť... čo by ste robili vy?
povedala by som áno ...mne svokra chodila az do obyvacky obuta sadla si na gauc a az potom sa zvdihla a isla sa do chodby vyzut, strasne nervy som mala na to 😀 😀
:D :D nevies normalne odpovedat "ano" na ich otazky ci sa maju vyzut? Kazdy je nauceny a zvyknuty inak, mozno boli pred tebou 10x v inych novostavbach, kde im povedali, nech sa nevyzuvaju, tak teba sa normalne pekne opytaju a tebe je blbe povedat, ze ano?
Ja by som popracovala na sebe, svojom sebavedomi, asertivite - este pochopim keby automaticky isli dalej obuti, ze ti je blbe zastavit ich, ze halo, treba sa vyzut, ale oni sa priamo opytaju a tebe je blbe odpovedat. Tak potom ti asi nie je blbe upratovat a zmyvat po nich...
tak neviem bud sa vyzujete, alebo umyjete podlahu, ako chcete :D
či sa máte vyzuť? no jasné, veď upratovačku sme ešte nezohnali.... 😉
preco ti je blbe povedat ano? 🙂 to by si skor mala riesit.
Tebe príde zvláštne že um nedopne že sa majú vyžiť, mne príde zvláštne že ams problém odpovedať na tu otázku áno... Ja som síce nový byt neprezenzovala komplet každému ale obývačku a kuchyňu mam dlažbu a bez kobercov tak mi to nevadilo zvlášť keď sme ešte nemali "hosťovske papuče", teraz keď mám čisto umyté tak ponúknem papuče a každému dopne ak príde neohlasrna návšteva al návšteva s deťmi a viem ze potom budem musieť umývať tak poviem ze savyzut nemusia... A aj my nosíme doma papuče, bosí ale nechodíme a keď viem ze za chvíľu aj tak idem preč sa bevyzuvame pokiaľ teda nejdem rovno z behu z lesa alebo turistike ci v zime z clapkanice....
Na návšteve sa ale automaticky vyzuvam pokiaľ mi teda nie je povedané ze môžem aj obuta
Ja si nedovolím nikomu chodiť po dome alebo byte obuta. A keď ste ešte bývali inde, tiež sa ťa to pýtali? A na otázku povedz áno vyzut, čo je na tom.
keby sa spýtali, či sa majú vyzuť: "Ak si po sebe umyjete podlahu, nemusíte." Prípadne si daj na dvere ceduľku - Pri vstupe sa vyzúvame 😀
Mňa by zaujímalo s kým sa radiš a ako riešiš ozajstne problémy? Keď je problém povedať slušne , áno vyzujte sa. Nechap to, ako útočenie, ale povedať vlastný názor sa dá aj bez toho, aby sa druhá strana urazila, čím teraz myslím návštevu.
Novostavba kde ešte nemám všetko tip-top,a nebývam...tak ešte nevyzuvajte sa...ale keď už bývam? Automaticky,jasné. Tu si dajte topánočky, ...na Aliexpress kúpiš za pár centov papuče také hotelové...alebo ako už bolo písané číňan, JYSK,
Máme asi rovnakých známych. Mne sa dokonca už aj urazila babka, ze, či je ona špinavá, aby sa musela vyzuvat. Dala som jej na výber, buď si dá papuče alebo počká vonku. Dala si papuče a pol roka sme mali pokoj. Sa urazila a čakala, že sa prídeme ospravedlniť.
Mám aj rohožku vnútri, aj nachystaný prázdny botník pre návštevy aj papuče. Ešte aj loziace babo. A aj tak to veľa ľuďom nedôjde.
Ako ti to môže byť blbé. 🤨🤨🤨
Ja mam malu predsieň v byte a vôbec mi to není blbé povedať vyzujte sa pred dverami. Môj byt moje pravidlá.
Veď normálne povedz že jasne. My sme tiež postavili dom a nikoho ani nenapadlo ísť dnu v topánkach. Ale čo je na tom blbe povedať, že áno. Tak oni chodia po blate, po obchodoch kade tade a prinesú ti všetku tu špinu domov... plus mám pri dverách papučky pre hostí, ktoré automaticky ponúkam. Kto sa nechce vyzuť nech neide na návštevu 😀
A toto ti naozaj vadi? Az tak ze to musis riesit? My sme sa raz pohadali kvoli tomu v rodine, lebo som vyzadovala vyzuvat sa pred dvermi mini bytu... bola som za kravu. Este aj chlap ma sprdol, tak som ho nechala nech potom blate potom chodi do zachoda, do kupelne a tak :D
A nie, aj napriek tomu, nemam problem povedat, nech sa vyzuju/ nevyzuju pri prichode, mala som aj domace papuce pre navstevy, ale to som zrusila, podlahove kurenie je, a vacsina chcela ostat bosa 🙂 . Su taky ktorych to napadne hned, niektori sa opytaju len prvy krat, inych to nenapadne a poviem a vyzuju sa 🙂 Alebo nie, lebo niekedy pride navsteva tak, ze ani my nemame vyriadenu podlahu dole, chodime cely den 3 dverami dnu a von, do zahrady a na dvor... a ked odidu aj tak ma acka umyvanie podlahy :D
Nechápem, že niekto vôbec sa opýta takú vec, či sa má v dome vyzut. Veď to je automaticke, hádam doma oni chodia obuti? Normálne im povedz, áno, samozrejme, a poonukni im hostí skr papučky, také tie tenké, ja ich mam nachystané pri vchode, sú pratelne, a návštevy to úplne v pohode berú, prezuju,alebo bosí idú, čo beriem tiez
Kto sa nevyzuje, cez mój prah neprelezié
Tento americký zvyk chodiť v čižmach až do postele, je pre mňa nepochopiteĺný
Tak asi nevedia, ci mate uz vsetko hotove a ste zabyvani, alebo este nieco dokoncujete a chodi sa po dome obuti. Mne skor pride nenormalne pytat sa toto na mk. Ved normalne povedz: ano, uz som vsetko vyumyvala, uz sa vyzuvame
Ešte by som možno pochopila, keby Ti bolo blbé vyzvať ich, aby sa vyzuli, ak ich to samých nenapadne. Ale ak sa pýtajú, tak samozrejme rátajú s tým, že sa vyzúvať budú. Odpoveď by v mojom prípade znela: "Áno, nech sa páči, tu máme papuče." (Mám doma plno papúč rôznych veľkostí, pánske aj dámske.)
S týmto sme mali problem aj my.. V panelaku, dali sme nove podlahy a všetci automaticky vosli najprv do predizby a az tam sa vyzuvali.. V zime, vsade voda, sneh, blato.. A ked som uz pocula skripat tie kamienky v topankach ako skrabu o podlahu😵😵😵a sme nebývali v meste kde sa boji niekto nechavat obuv pred dverami a navyse som mala krasny cisty kobercek vonku pred dverami ze mohli sa tam.... Ale nie..
Nechapem, akoze pre niekoho je normalne ze si chodi doma obuty ? Neviem v akom zijem vesmire ale ja sa automaticky vsade ako pridem do bytu vyzuvam 😄 ci do svojho alebo na navstevu..ani by mi nenapadlo chodit obuta a zvlast na navsteve ...
Kriste sak este ked sa ta aj pytaju, tak jasne ze povedz, aby sa vyzuli. Mozno keby sa nechceli vyzuvat, tak chapem tento prispevok. Zijete na svk? Este mozno v zahranici by som to brala, ze nemaju taky zvyk.. U nas sa obcas vyzuvame aj na chodbe pred dverami do bytu a ti co ma poznaju to tak robia automaticky.., ked chcem byt velmi mila k navsteve, tak im dovolim vyzut sa dnu v chodbe 😆 kazdemu nukam papuce, ak nezabudnem, ale ved vsetci maju usta, ak im je chladno, vypytaju si..
Ja som ku nám ani psa šéfa svojho muža nepustila, musel byť v garáži, a to je "izbový" pes, hoci tieto moderné názvy neuznávam. Vlastných rodičov tu vo dverách upozorňujem, nech sa vyzujú, opravárom, konštruktérom, všetkým hovorím-vyzuť sa. No robia to automaticky. Ak u vás nič nikomu nedôjde, musíte každému hovoriť, že U NÁS SA VYZÚVA.
Ano, podlaha je uz umyta a aj my sa vyzuvame. Hotovo
Tebe je blbe povedať vyzut este ked sa aj opytaju? Nemá ti byt co blbe, normalne povedz ze vo vnútri sa vyzývame alebo na chodbu rovno rozlož papuče ked vieš ze ma niekto prísť, snáď im to dopne aj samé.
ja automaticky ponúknem návšteve papuče a nikto sa ešte neopýtal, či sa má vyzuť

keď im nevieš normálne povedať, že áno, treba sa vyzuť, tak kúp u číňana alebo kde najlacnejšie papuče a pekne ich hosťom ponúkni na prezutie. Ak sa jedná o starších ľudí, ktorí majú fyzický problém sa vyzúvať a obúvať, tak kúp jednorazové návleky ako majú v nemocniciach a vybavené.