icon

Máme ostať u svokrovcov, alebo ísť do vlastného?

zuzanasle
15. nov 2014

Uz dlhsie mam velku dilemu. S manzelom sme svoji 2 roky a po svadbe sme zacali bývat u svokrovcov s tym, ze si prerobíme vrchnu cast domu a svokrovci budu bývat na prizemi. Problem je v tom, ze v dome je este mala krcmicka ktoru vedie manzelov brat so svokrom a to nam znemoznuje prerábanie, pretoze svokrovci si nemaju kde spravit spalnu kym funguje krcma a my nemame kde urobit kuchynu, lebo tam kde by mala byt spia svokrovci. Na zaciatku bolo povedané ze ked svokor pojde do dochodku tak sa krcma zavrie, ale uz od maja je na dochodku a nic sa nedeje. chapem, ze v dnesnej dobe je tazko s prácou a nechcu len tak vyhodit syna(ktorý mimochodom ma uz vlastny dom a rodinu) ale na druhej strane by mali brat ohlad aj na nas ked chcu aby sme ostali. svokra sa len stale vyhovara ze nebudu mat z coho zit, lebo este ona nema dochodok, avsak pri pribliznom sucte ich prijmov su to len vyhovorky.svokor ma dochodok 400eur, svokra berie opatrovatelsky na manzelovu babku cca150eur a k tomu im babka dava cely svoj dochodok cca300eur(ano okrem mna, manzela, nasej malej dcerky, svokrovcov, krcmy zije s nami aj babka). spolu je to myslim dost aj bez prijmu z krcmy. aby som presla k podstate mojej dilemy: manzelovi som dala ultimatum, ze ked sa krcma nezavrie do maja buduceho roku(preto, aby sme cez leto mohli prerabat) tak chcem aby sme odisli byvat do domu po mojej babke ktorý je volny ale aj dost stary a vela by bolo treba prerabat. manzel vsak vaha, lebo do domu jeho rodicov sme uz investovali dost penazi(vymenené okna, altanok, kozub.....) a nechce sa mu zase zacinat odznova. svokra nas len prosi aby sme im dali viac casu ale mne sa uz nechce cakat dalsie min. 2 roky. este som nespominala ze svokra sa do vsetkeho stara, do výchovy malej, musi vediet kam chodim.... je to tak trochu teror.mam trvat na svojom, teda cakat len do maja, alebo mam ustupit?

Strana
z3
lukasinko
29. nov 2022

Určite odísť

cacianka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3