Máme s bratom prispieť rodičom rovnakou sumou na rekonštruciu domu?
Ahojte,
rodičia sa dostali do situácie, keď potrebujú väčšiu finančnú pomoc. S bratom sa zhodneme, že im chceme pomôcť, len je tu jeden problém - rodičia očakávajú, že prispejeme obaja rovnakou sumou.
Brat však zarába podstatne viac ako my a pre nás by taká suma znamenala citeľný zásah do rodinného rozpočtu. Nechcem pôsobiť lakomo ani sa hádať kvôli peniazom, ale zároveň mi to nepríde úplne spravodlivé.
Ako by ste to vyriešili vy? Mali by deti prispieť rovnako, alebo podľa svojich finančných možností?
@anonym_41447e Je to na rekonštrukciu rodičovského domu - nie komplet, ale nutnú údržbu, ktorú si oni dovoliť nevedia.
@anonym_autor a tie peniaze chcu rodicia pozicat si od vas ci tu rekonstrukciu mate platit rodicom ty a tvoj brat? lebo ja mam z toho taky pocit ze sa nejedna o pozicku rodicom ale ze tu prerabku mate zafinancovat ty spolu s bratom.
@anonym_autor predpokladam, ze sa jedna o dar, nie o pozicku. Ak rodicia chcu, aby ste prispeli rovnako - co aj chapem, lebo v pripade dedenia nebudu hadky, kto dal viac a kto ma dostat vacsi podiel - tak sa dohodni s bratom. Ty vies poskytnut ciastku X bez toho, aby to ohrozilo tvoju existenciu a tvoju rodinu, tak brat nech da rovnaku ciastku a hotovo.
Inak ak si vydata, uvedomuju si rodicia, ze im nedas len svoje peniaze, ale aj peniaze svojho manzela? Pride im to v poriadku? Ak teda nemas odlozene peniaze nadobudnute pred manzelstvom.

Mojich rodicov by hanba fackovala keby maju od nas pytat peniaze na rekonstrukciu, radsej by ju nerobili vobec.