Manipulatívna svokra nám nakúpila do bytu ozdoby
Ahojte. Píšem anonymne, aby ma niekto ''nebonzol''.
Moja svokra nám nakúpila do nového bytu ozdoby, doplnky. Nie vyslovene škaredé ale úplne iný vkus ako mam ja. Samé kvetinové retro veci, ja mam rada čisté geometrické tvary (mužovi je to jedno aké ozdoby). Dala ich manželovi, ten si ich poslušne zobral a pokladal tam kde mu povedala.
Keď som prišla domov, skoro ma porazilo. Vybehla som na manžela, že čo to má znamenať a on, bolo vidno ze absolútne totálne nechápe, čo mi vadí. Ze ''ved sú pekné. Tak jej zavolaj, že sa ti nepacia'
Na to ale ja nemám žalúdok (vysvetlím prečo). Najradšej by som ich proste odložila do pivnice, dala si svoje a ak sa raz opýta, tak poviem, že som si dala svoje a hotovo.
Moja svokra je manipulativna, podľa mňa má disocialnu poruchu osobnosti. S nou sa rozumne nedá. Keď som ju rozumne poprosila, aby deťom nedávala sladkosti, tak sa 2 týždne nebavila s nami a skončilo to tak, že na narodeniny obom deťom kúpila tašku sladkosti.
Co by ste robili? Nechali by ste si tie ozdoby alebo dali svoje? Ak svoje, volali by ste svokre? Podľa muža je to slušnosť.... Ďakujem
Tak ja by som nechala z tej “slusnosti” aspon nieco, okomentovala to tak, ze to, co si nechala, sa ti paci, ale zvysok nemas ako zladit so svojimo doplnkami, ktore su v inom style a nevyzeralo to spolu dobre a taky velky byt na vsetko zasa nemate 🙂
Ja sa teda vždy snažím veci riešiť slušne, ale tak čo je veľa to je moc. Tu by som si normalne dala námahu a pokúpila svokre tiež nejaké pekné ozdoby do bytu. Peknú sošku v tvare lebky, nejake vypchaté zvieratko, krásny obraz holej ženy atď. A spísala presné inštrukcie čo kde má umiestniť aby to náhodou muž nepoplietol keď jej darček odovzdá. Ako k starším sa samozrejme treba chovať s úctou, ale aby mi niekto nadiktoval čo kde si mám vo svojom byte dať tak to je už tak cez čiaru že až. Niekedy iné nepomôže a treba nastaviť poriadne zrkadlo nech sa tá osoba uvedomí.
To som tu uz asi jediná, ale bolo by mi to jedno a zbytočne by som sa nerozčulovala. Mám iné problémy ako poburovať sa nad malichernosťami a nad nejakými dekoráciami.
naco zase robit dramu, tam kde ziadna nieje. Svokra nech si kupuju co chce. To uz nezmenis. Donesie, nuz donesie. V momente jak sa za nou zatvoria dvere pri ochode, ti nikto a nic nebrani to smarit priamou ciarou do kosa. Ale zbalit do krabice a odniest do reuse centra, mozno to niekomu inemu urobi radost. Sladkosti detto. Vyber ak sa vybrat da, to co deti lubia, alebo co si im ochotna dat na pomaskrtenie, ak nie, vysmar to, alebo ponukni na komunitnom bazari na doarovanie.
Mas vlastny byt/dom? Mas. Si v nom domaca pani? Si. Tak kde je problem???
Dala by som ich prec (vyhodila, darovala, ) a keby sa na to pytala pri navsteve,by som jej uprimne bez emocii a dalsieho vysvetlovania a pustania sa do debat povedala: "dakujem, ze si si robila starosti, ale nebol to moj styl, darovala som ich kamoske, jej sa pacili".
Na sladkosti by som nereagovala a tiez darovala alebo poslala do skoly nech deti zjedia. To sa neoplati vobec hadat. A ked im o cas nieco da u nej doma, neumru.
Co ti poviem... Moja mama mi teraz doniesla takého býka oblečeného v kabáte, zapneš, začne spievať a tancovať a kabát akože odkryje a ukáže pohlavný úd. 🤷♀️🙄
Som jej hovoril a ze to si isto nikde v dome nevystavim (už som veľakrát hovorila o kupovaní týchto somariny). A ona si už roky ide svoje... Ze sa jej to páčilo. Povedala som, že si to mali nechať teda doma. A ona ze mi to chcela darovať, že je to podarené.
A tak som to pred ňou schovala do zásuvky v obývačke. Deň na to, to letelo do koša.
Takých ľudí neprerobis
Nejaku vec ktora by mi z nich najmenej vadila by som nechala dakde v kute aby sa nepovedalo, zbytok darovala dalej cez net, komu by to spravilo radost... a viac neriesila, su to pominutelne veci... ju neprevychovas a svoje nervy si nenic...
Mna by uprimne zaujimalo, ci sa tu jedna obrazne povedane o dve sosky a je to problem, lebo svokra ti dlhodobo lezi v zaludku alebo ti fakt nastajlovala cely byt doplnkami. Podla toho by som aj volila riesenie - ak je to zopar veci, tak smer pivnica a neskor darovat, ak viac tak pri osobnej navsteve sa spytat, ci si to zela naspat a da si to do svojho bytu, lebo je to pekne, no nie podla tvojho vkusu. A ak povie, ze to nechces, tak povedz, ze to podarujes dalej. 🤷♀️
wau. Úžasné ako môže žena s disociálnou poruchou osobnosti vychovať takého chlapa, akého si si vybrala za manžela. No nie je to úžasné?
Ja toto asi nikdy nepochopím. Ako môže jedna svojprávna žena mať tento problém. Veď proste poďakujem, darujem niekomu, kto sa poteší alebo vyhodím a dám si doplnky svoje. A ak sa bude pýtať, normálne poviem, že sa mi nepáčili. Fakt nechápem, že jedna dospelá osoba si s týmto nevie poradiť.
je uplne jedno ci je to svokra, mama, sestra, teta ... vies si predstavit, ze niekde prides s krabicou doplnkou ktore zacnes plnymi hrstami rozhadzovat po byte, ktory ti nepatri? Svokra sa zblaznila nie? Ako prve by som ozdoby spakovala do krabice a dala si 2 dni pauzu kym jej zavolam, pretoze v afekte by som jej povedala cez telefon take veci, ze by ma to neskor asi aj mrzelo. Urcite by som sa jej spytala, ci by jej prislo prijemne, keby niekto zacal "zdobit" bez jej vedomia byt.
Daj ich detom na hranie. Ja som im tak dala gycove velkonocne vajcia od svokry. Deckam sa lubili,ja by som si ich nevystavila.
@sasa1310 ona ho v podstate nevychovala. Vychovala ho babka, ktorá ho strážila od jeho narodenia, večer jej ho doniesla na spanie okupaneho. Učila sa s ním do školy, vsetko
Na ostatné komentáre odpíšem, keď uspim deti ak budem vládať 🙂
To iste mi robila svokra, tiez mali reci ze dary sa prijimaju a nekomentuju, tak som tovno oznamila, se bud mi daju blocek a pojdem si vymenit alebo nech si to vsetko vezmu, blocky sa nasli sibnutim prutika a najblizsie sviatky mi ku kazdemu daru dali blocek , aj pre deti tiez som chodila vymienat 9veci z 10. Ja bo svojom byte nebudem znasat gadzoviny a odkladat kade tade a vyrabat si bordel lebo "zo slusnosti" neotvorim usta ?
Vertw tomu ze otvorit usta je neprijemne 15sec, ale zozierat sa zo slusnosti tym ako mi zaaa saju nejaku chobocinu je ovela horsie na psychiku
Prepáč. Ale aj ty si tak trochu hysterka. Veď je to tvoj byt. Daj si tam ozdoby, aké ty chceš. Predsa nemusís vonkoncom nikomu nič vysvetľovať. Ja som teda uz podostávala obrovské množstvo dekorácií a dávam si ich kam chcem. Mužovi to je jedno. Všeobecne si robím po svojom a napovedám sa ani svokre ani vlastnej mame.
Poslala by som jej to naspat s tym ze dakujem,ale nesplna to moje predstavy a svoj byt si chcem zariadit po svojom. Ak je normalna,pochopi. Ale asi nie podla toho co si napisala🤣🙈
Vlastná skúsenosť pri podobnom pokuse. Tak, ako mi ona dala istú vec, teda bez mojej prítomnosti do môjho bytu, tak som ja jej ju bez slova vrátila. A nepadlo o tom ani slovo. Tiež extrémne manipultovna osoba, uznáva len to, čo sa páči jej a tak to ma byt všade. Aj to tqk nie je, je ten druhý neporiadny. Podobne to bolo aj s deťmi a vyslovene nevhodným sladkosťami,na ktorých ešte aj bola napísané, že obsahujú farbivá spôsobujúce podráždenie a nepokoj u detí. Išli rovno do koša. Tiež bez slova.
Zbav sa toho a nestresuj 🙂. Ja čím som staršia, tým je zo mňa väčší minimalista. Na jednu stranu mám hrôzu zo zbytočných haraburd ktore nechcem a nepotrebujem. Na druhú stranu ma to naučilo bez výčitiek posunúť ďalej nevhodné darčeky. Tak isto mi je jedno čo si kto spraví s darčekom ktorý mu dám. Snažím sa nedavat blbosti, no nikdy mi nenapadlo riešiť či niekto stále má niečo čo som mu darovala.
@elizabet173 ja si myslím, že v takýchto prípadoch je to z neistoty. V synovom živote je odrazu iná žena, tak mamička si potrebuje utvrdit svoju pozíciu, že naďalej ma nejakú kontrolu nad synovým životom. A možno si ani neuvedomuje ako zúfalo to pôsobí.
Takýmito maličkosťami ako ozdobami to len začína. Pokial sa svokre podarí čoraz ďalej posúvať hranice, už to môže byt aj o závažnejších veciach. Pri tej mojej svokre som sa naučila jasne stanoviť hranice. Sú veci, nad ktorými len prevratim očami a potom take, ktoré mi vadia a jasne jej dám najavo, že toto nie.

Mate deti? Nech sa s tym "hraju" 🤣🤣