icon

Manipulátor v rodine

11. júl 2022

Som prilis citliva a preto uz viac nemôzem.Premyslam nad odstahovanim,neda sa s tymto clovekom zit.Mate podobnu skusenost,alebo rovnake pocity?Nie,nie som paranoidna,moje pocity mi davaju odpovede na tohto cloveka a to sa oklamat neda.

marci77
11. júl 2022

iba pridam link podla mna velmi vystizne vyjadrene znaky manipulatora
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mate-vo-svojom-okoli-manipulatora/

bimbambom
11. júl 2022

No zažila som .... Ale u mňa bolo jednoduchšie to , že to je síce člen blízkej rodiny , ale nie až tak , dá sa mu vyhýbať . Takže cielene nechodím tam ,kde viem , že bude . Všetci to vedia , len sa o tom nerozpráva a tak je dobre 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. júl 2022

@bimbambom on o tom vie ze to takto vnimas? On vie ze Ti takto ublizuje ?

bimbambom
11. júl 2022

Matke dotyčnej osoby som to povedala , bol to viacmenej monológ . Určite to vie . To je všetko , nerozvádza sa to .

panelacikova
11. júl 2022

však ale nepísala si ty tu diskusiu včera? či úplná zhoda náhod?

autor
11. júl 2022

@panelacikova ja neviem ci je tu nejaka vcerajsia diskusia.

autor
11. júl 2022

@panelacikova nie,to nie je moje...sory.

ms_green
11. júl 2022

Podelím sa o moju skúsenosť, bohužiaľ som 25 rokov vyrastala s otcom manipulátorom, takže absolútne chápem také tie "pocity beznádeje". Neporadím ti ale asi nič čo by si neočakávala. Taký človek sa nezmení a je úplne jedno čo urobíš. Jediné, čo pomôže je odísť a to čo najskôr. Mne sa to podarilo až po vysokej škole. Navštevovala som potom aj psychológa, lebo som bola presvedčená, že je vo mne chyba. Hlavne si to nedávaj za vinu ty. Ten človek je chorý a potrebuje dehonestovať ľudí okolo seba. Mne pomohlo jedine úplne prerušiť kontakty. Naštrbilo nám to rodinné vzťahy, pretože mimo mojej mamy a brata sa môj otec tváril ako "ukážkový tatinko" (čo je bohužiaľ pri manipulátoroch bežné) a mne dávali za zlé, že som "tak v zlom odišla". Začali niečo šípiť v momente keď to urobil aj môj brat.

feeewa
12. júl 2022

@ms_green ako keby som čítala o sebe…

maialeo
12. júl 2022

Každý žije svoju karmu... a aj život s manipulátorom je toho súčasťou.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
boldo87
Odpoveď bola odstránená
isis234
26. aug 2022

@ms_green deje sa to vo viacerých rodinách aj iný príslušníci.. nezmenia sa..