Manžel a jeho sestra

23. jún 2022

Ahojte,

ani neviem čo očakávam od tejto diskusie, asi sa len vyrozprávať.

Manžel má o 11 rokov mladšiu sestru, nevadí mi že jej pomáha, aj keď už má dávno po 30 , je slobodná býva s rodičmi, ale hrozne ma hnevá , že keď ho o niečo prosím trvá to veľmi dlho alebo si to musím urobiť sama, no len čo sa ozve ona , hneď sa jej všetko splní čo si zažiada, vždy je na prvom mieste. Veľmi ma to hnevá, rozprávali sme sa o tom, chvíľu je dobre a potom opäť staré koľaje.
Nemám nič proti dobrým súrodeneckým vzťahom, ale podľa mňa je to už veľa, každý deň nejaké sms od nej , úplné hlúposti, alebo naplánuje ideme niekam. / len oni dvaja / Neviem či žiarlim alebo je toto už chorý vzťah.
Myslíte, dá sa tu ešte niečo zmeniť?

salamistka
23. jún 2022

u nás tiež platí "obuvníkove deti chodia bosé", takže ak treba opraviť alebo vybaviť niekomu hocičo tak môj muž ide, ale čo treba spraviť doma to ostáva vždy naposledy, veľakrát aj moji rodičia poprosia o pomoc môjho muža, už som si zvykla....

terezka1947
23. jún 2022

Nezistili na ňu. A buď rada,že majú dobrý vzťah.
Budeš vŕtať,zničia to pekné. A v konečnom dôsledku ublížis.

veroniq85
23. jún 2022

A co si planuju spolu? Nieco vybavit ci sukromne behaju po "vyletoch" sami dvaja? a ako casto? Jedna vec je pomahat si ako rodina a druha vec je travit cas osamote so sestrou namiesto svojej manzelky. Mate aj deti?

karhu
23. jún 2022

..to si sa o nej dozvedela len teraz?

0kristina0
23. jún 2022

Pekny surodenecky vztah sa da mat aj bez spolocnych vyletov na ukor rodiny, toto co popisujes v poriadku nie je.

luccija
23. jún 2022

To ako keby som pisala ja ten zaciatok🙂len u nich sa ide na to rafinovane, ze tie prosby vyslovovala mama mojmu muzovi co ma spravit pre sestru.
Sestra sa nudi, lebo nema rodinu a vekom to bude horsie ta nasa ma uz 38 r a byva u rodicov a hra sa na dieta, ktoremu musia vsetci vyhoviet.
Praveze oni si extra nevolaju skor, ked chce vyuzit mojho muza, aby jej nieco vybavil inak nanho kasle.
Nepomozes si, ak to muz chce robit, stretavat sa s nou tak bude...jemu to pride prorodzene tak zili...ak to je raz za cas cert to bet, ale ak mas pocit, ze ty si vzadu a jeho rodina priorita to by mi vadilo.

autor
23. jún 2022

@luccija presne , ako u nás, len u nás si to riadi sestra, stalo sa viackrát, že bez môjho vedomia išli s deťmi na malý výlet, keď len na zmrzlinu do susedného mesta a ešte som bola ja tá zlá, ale máš pravdu, najskôr si to musí uvedomiť muž, aby sa niečo zmenilo

panelacikova
23. jún 2022

autorka, bol to jeden z viacerých hlavných dôvodov môjho rozchodu s ex. keď som niečo potrebovala ja (mali sme aj maličké dieťa vtedy), to som hovorila 1-2 dni a napokon som vzala dieťa a riešila sama. keď si niečo "prdla" matka alebo sestra, sadol do auta a "letel" 40 km za nimi, aby "pomohol". podotýkam, že šlo mnohokrát o situácie, kde mohla poriešiť sestra, bola rovnako vzdelaná ako on, mala rovnako vodičák ako on, mala rovnako auto ako aj on. nie. jednoduchšie bolo otravovať brata (syna), ktorý mal v tom čase bábo a žil 40 km inde. u nás to bolo aj 2-3x do mesiaca. Mňa to neskutočne štvalo práve preto, že doma nepohol prstom, fakt nepohol..... nepomohol, nevybavil, vlastne sa ani nerozhýbal, aj keď šlo o veci, ktoré vedel vybaviť a vedel urobiť. jednoducho doma nie. matke či sestre áno...

mandzula
23. jún 2022

Dobrý vzťah medzi súrodencami je fajn, no je pravda, že muž by si mal uvedomiť, že ty si tá, ktorú si vybral za ženu a že teda plnenie tvojich potrieb by malo byť na prvom mieste. Neviem, načo sa takíto chlapi ženia, keď je pre nich podstatnejšia ich "kmeňová" rodina a nie tá, ktorú si sami vytvorili. A teda, keď spolu niekam idú, prečo nezavolajú aj teba?

miadi
23. jún 2022

Ono 11r je dost rozdiel a ten vztah je iny. On ju Asi berie ako take svoje dieta. Teba vidi ako dospelu sebestacnu zenu. Ona bola v jeho ociach vzdy decko malicka.. tym ze nema svoju rodinu to ona Asi vyuziva alebo ho berie ako druheho otca. Teraz bol den otcov mali Sme tiramisu z talianskej pekarne a mm Ze chce poslat polku svojmu bratovy ten je od neho o 11r starsi ( a v podstate sa onho viac staral ako rodicia nemali cas makali) bratovi a jeho 3detom a ja ze Snad otcovi nie ? Ved brat si moze kupit su snim 3 dospele deti.. s otcom mà tazke obdobie.. a brat je velka autorita prenho pomali chcel aby mena nasim detom vybral on .🤣taliani 😆 by som povedala u vas nech si kludne chodi na zmrzku so sestrou aj vasimi detmi to by mi vobec nevadilo ani bez mojho vedomia Hlavne ze viem ze deti su snim.. ale nie na ukor toho ze vy ako rodina na zmrzku nejdete hocikedy .. ak mas pocit ze sa ti muz nevenuje dost hladala by som problem vo vasom vztahu nie v jeho vztahu so sestrou.

0silvia0
23. jún 2022

Mam tiez o 11 rokov mladsiu sestru. Este jednu o 2 roky mladsiu sestru. S tou o 2 roky mladsou mam normalny sestersky vztah. K tej o 11 rokov mladsej mam skor sestersko-matersky vztah. Neviem preco, ale nie je to cisty surodenecky vztah, asi to ma tvoj muz nejako podobne.

marca12
23. jún 2022

Takisto je to aj u nas. Kazdemu uteka pomahat a ja musim cakat,kedy si najde cas a ked mi dojde trpezlivost trosku to krikom popozeniem 🤣

simka17161
23. jún 2022

A ty nemáš súrodencov s ktorými by si sa stretávala? Alebo kamarátku s ktorou by si sa vybrala na výlet. Rozumiem že nechceľ situáciu hrotiť ale niečo by si urobiť mala. Dať najavo mužovi že to zo súrodeneckou láskou preháňa. Alebo sa skús porozprávať s ňou.

kamatopo
24. jún 2022

Môj muž sa zase nerozpráva so svojím bratom skrz švagrinú😂😂😂tak teraz neviem čo je horšie. Či vlezla svagrova či taká čo rozbije vzťah dvoch súrodencov.