Manžel a svokra
Ahojte dievčatá písala som tu už raz kvôli manželovi že často chodí domov ku rodičom a ja s dieťatom som sama. Vtedy som riešila to, že manžel po nočnej alebo ked ide na dennú tak prespáva pri rodičoch. Že ked ma napr. v pondelok dennú tak ide domov už nedelu a prespí pri rodičoch a od nich odchádza do dennej pondelok ráno a ku mne a dieťatu príde až pondelok večer. Alebo ked mal nočnú napr. v utorok tak už utorok o tretej odchádzal od nás šiel k rodičom a od rodičov šiel do nočnej a prišiel k nám až v stredu poobede. Vtedy ste mi radili ako postupovať, takže chcem vám aj poďakovať za rady ktoré som dostala a musím povedať že sa to trošku zlepšilo aj ked nie celkom . Lebo na nočnú chodí tak ako chodil, ale do dennej ide od nás takže už nenocuje pri rodičoch . A prišla som nato že domov ho ťahá jeho mama, lebo stále volá že prečo nebol doma, že kedy príde atd. Mrzí ma aj to, že volá iba jeho a mňa aj dieťa nie ... O vnúča sa vôbec nezaujíma. Myslíte že sa to časom dá do normálnu či nie?
Ahoj, úplne ta chápem. Nie je to jednoduché s našimi svokrami. Tomu sa hovorí "opičia láska". U nás bolo niečo podobné. Manžel prišiel v práce z rakúska a hneď mu volala co mu navarí.....
Neviem co ti poradili iné ženy, rozprávala si sa so svokrou? Deti a ty, potrebujete otca viac ako jeho matka snáď. Na druhej strane, mal by si to uvedomiť aj manžel, či ste Prío pre neho vy alebo mamička...mňa by asi piclo a bola by som strasne zla.... 😂
držím palce 🍀🍀🍀
asi nezlepší... svokra hĺadí len na seba. Kašle nato čo si o tom myslíš ty - čo je smutné.
@kicinko2013 No áno raz som jej povedala ale bolo to po telefone že mám pocit akoby som na dieťa bola sama, kedže on je stále pri nej a ona mi povedala že nemá taký pocit aby bol tak často pri nej a manželovi povedala že som na ňu vrieskala proste hlavnú vec zahovorila a vymyslela si klamstvá. Pri tom ma domá ešte jedného syna ktorý je slobodný,bezdetný ...
@deti95060810 vieš tu neide o mňa ale o to dieťa... ono už čo to rozumie ma 2 roky a stále sa pýta kde je ocko.
so svokrou toto nevyriesis, ona si ide svojo, toto musi chciet riesit tvoj manzel - ina cesta nevedie
To je fajn, že ste postúpili pamätám si ten príspevok.Tu nejde len o dieťa, ale aj teba😉za chvíľu budeš chcieť ísť do práce budeš potrebovať toho, čo vyberie či zavezie do škôlky ty budeš limitovaná prác.dobou...a celkovo ste 2 rodičia.kolko x z týždňa je u rodičov?
@kicinko2013 to mi zase príde mile, že mu chcela navarit ono je to jej syn aj, keď je dospelý😜
Moj muz je tiez taky ze furt by ku nim domou chodil najhorsie je ze maly bezomna nejde a on kazdy tyzden tam chce chodit aj ked sme vonku hned smeruje tam to su nase neustale hadky ma volno a nic ine nemava po rozume nez ich zavolat ku nam alebo ist tam mas to horsie ze ta nechava samu ze on tam ostava
Pamätám si tvoju tému.
Asi sa to nezmení, lebo on je tak nastaveny a svokra ho manipuluje.
Nemôže jej niekto prehovorit do duše že on je uz otec a v prvom rade má stať pri partnerke a dieťati a ona ho uz nema co ťahať za nohy stale neustale k jej fuj poviem to k ceckom ? mozno nejaka autorita z rodiny, možno farár.a takisto jemu trochu hlavu vyčistiť.
Pamätám si, že pred dennou nechcel rozospaty šoférovať či po tme..alebo niečo podobné, že to má ďaleko tak vidíš nič sa nestalo svokra ho asi príliš ochraňuje a on si hovie ako synáčik😉
No nezmení. Problém je muž. Má riadne mame povedať že ju má rad, ale už je otec on a jeho dieťa a žena ho potrebuju. Len on podľa všetkého odstrihnuty od mamičkine pupočnej šnúry neni
Nie nedá,máme dve malé deti,prvé vnúčatá a vždy volajú len muža prípadne čo on,dcéra mala rok a nič,čo už .. ale mužovi svokra volá kde čo ako sa má atď našťastie on tam nechodí, no vzťahy sa deti nezlepsili
Neries to so svokrou, ries to s muzom. Keby Teba Tvoja mama neustale volala, tak by si jej zrejme povedala, ze predsa Ta potrebuje manzel a dieta a toto musi urobit aj on. Ked to nevie, tak mate problem, ktory treba vyriesit cimskor. Ale vyrieist to musite vy dvaja, zacala by som kludnym a vaznym rozhovorom.
Tvoj manzel si neuvedomil,ze vy ste jeho rodina a jeho rodicia v opicej laske si ani neuvedomuju,ze ho v jeho konani podporuju..urcite to nerobia schvalne..tvoj muz nie je vyzrety...chcelo by to aby sa to stalo jemu..ze ho nebudes cakat s navarenym opratym..pripadnee pojdes na vylet sama...mal by sa pozriet do zrkadla...a ked mu to nedocvakne...je pruser....
Ale iste, že sa to zlepší. Svokry bývajú staršie než nevesty a umierajú skôr. Však ste sa brali na celý život, či iba na 5 rokov, ako je teraz zvykom?
Vela zien, tak vychovava svoje deti. Len aby boli na nich cely cas nacapene, iba nikam nesli, aby zostali aj v dospelosti v rodicovskom dome, aby necestovali, nemigrovali, ved predsa, kto sa o nich bude na starobu starat (uzasne matky, co chcu mat zo svojich deti psikov, co im budu sediet pri nohe navzdy ...) take zeny su aj teraz ,boli predtym a vzdy budu. Tvoja svokra je ocividne taka. Ona sa nezmeni, dolezite je, ako na to reaguje tvoj muz. Ale podla toho, co pises, maminka mu je prednejsia. Nuz....
@luccija Mne to milé nepripadalo a dokonca to aj jemu liezlo na nervy. Keďže prišiel po týždni domov k svojej manželke a ja som mala samozrejme navarene. Ešte nebol doma ani 15min a už mu vyvolávala ci je doma a nie je hladný. co dobre by mu mohla navariť. Aj keď jej vysvetlil ze nepotrebuje nič, že ja som navarila... po nejakej dobre to pochopila, ale bolo to ťažké... aj keď je chorý, hneď sa pýta ci mu má kúpiť lieky.. ja som zdravotná sestra a mame doma dosť liekov.. takže?
@kicinko2013 takže?moja odpoveď zostáva rovnaká je to jej syn hoc aj 40 ročný.Tebe, keď raz odídu baby do sveta a vrátia sa tiež im možno budeš chcieť ulahodiť jedlom.Ako mu má prejaviť lásku, pozornosť?asi som iná nepríde mi to prehnané.Ale tiež nemám rada svokry čo pchaju nos kde nemajú.
Nezmení... Žiaľ. Tu nejde o svokru, ale o tvojho manžela, to nie jej postoj je čudný, zjavne nepochopila, že syn je dospelý, ale postoj tvojho manžela je veľmi zvláštny. Ja nerozumiem prečo prespáva u rodičov, prirodzene je, že by ho malo ťahať k manželke a hlavne k dieťaťu. Je síce pekne, ze ma pekný vzťah s mamou, ale keď si založil rodinu, tak by mala byť priorita jeho rodina. Ak to tak nie je, tak je to velky problém.
@adkalu tak tam by mi vadilo prečo by mal chlap pred nočnou ísť k rodičom a tam prespať.Myslim, že dochádzal tuším 40 km je to taký dvojitý život.Ci to aj autorka, keď nastúpi do práce napríklad ako sestrička na smeny nechá mu pred nočnou doma dieťa a pôjde k rodičom?už vtedy mi prišiel chlapec rozmaznany, pohodlný ja by som to netolerovala buď nech zmení prácu, prestahuju sa či čo by robil, ak by rodičov mal na druhej strane SK?
No vôbec to nieje dobré.To rovno môže žiť s mamou. Keď sa ti to nepáči prečo mu to nepovieš?Ja osobne by som mu povedala ak mieni naďalej ignorovať vaše dieťa a teba nech sa odsťahuje maminke.
Rozumiem, že sa chceš poradiť, možno ti to pomôže vo formulované svojich požiadaviek, ale toto si musíš vyriešiť sama, čím skôr tým lepšie. Určite by som to riešila s manželom a trvala na riešení situácie. A svokra akokoľvek ti nevyhovuje, je to jeho matka, tak pozor na vyjadrenia na jej adresu😉.
Ja osobne v mojom manželstve by som to riešila s manželom, vysvetlila mu môj názor na to čudné fungovanie a vypočula by som si jeho dôvody a určite by sme k niečomu došli, ale ak by to nešlo ináč, tak ja by som ho už asi nastalo poslala spať k svokre a žila si sama. Netrpela by som to. Ak by sa našla vhodná príležitosť, tak by som sa porozprávala so svokrou, ako to vnímam, že mi to ubližuje, že máme dieťa a nie je model Fungovaní rodiny, ktorý mi vyhovuje. Držím ti palce🍀
svokru prečo riešiš? To rieš tvojho. To on nemá v hlavičke usporiadané, že kde patrí a kde je jeho domov
Nečítalasom vsetky komentáre, tak neviem ci sa nebudem opakovať...ked svokra prekrúti čo povieš,hovor to pred manželom,hoborte jej to.spolu...ked máš muza mamickara,mas smolu! Moj muz si mamu "upratal" hned na začiatku nášho vzťahu,rovnako aj ja svoju mamku... ďakujeme im za výchovu, starostlivosť ,pomoc ale nase životy si riešime sami ako pár...ked prisli deti, babky len ako môžu pomôcť, čiže asi mame šťastie aj na normálne babky, že to chápu.
Je samozrejme,ze ked daco moja svokra potrebuje zavolá, a pomôžeme, nákup hoc co.. rovnako moji rodičia... skrátka sme rodina,ale základná bunka sme my s mužom a deti...
Ries s mužom a hlavne ziadne náznaky, aby si sam domyslel... priamo,jasne, zrozumiteľne!
@elementissa veru poznám take, ze kamaratka nikam,pomaly ani pred dom na ulicu sa hrať, a v 18-tke zdrhla do anglicka a 10 rokov sa doma neukázala... kamarát tiež nikam,a sedi doma za pc,bez vzťahu,bez života bez názoru... takého rodiča nechápem, zničiť život vlastnému decku
Ja uz mam premyslené, v po strednej škole, kopačky obaja chlapci na intrak na vysoku školu,to je aj skola života naučiť sa pretlct, doma dvere vzdy otvorené, samozrejme vzdelanie na prvom mieste...a už teraz jak su malé učiť robiť doma co moze, zvládne, zapájať sa do rodinného života, ziadne kolo riti
Za ten rok si stihla zmenit akurát to, ze pred dennou sichtou ostane doma. Zvyšok je po starom a pytas sa, ci sa to niekedy zmení? Po nocnej ide k mamke, pred nocnou ide k mamke. Analyzujes trapne vyhovorky a si ešte schopna ich aj zožrať. Ze nech náhodou nesoferuje domov potme... Zijes zivot slobodnej matky, ku ktorej si občas pride otec vasho dietata vyprázdniť gule. To je tak všetko. Ked svokra zomrie, tak pojde vas vztah do kytek. Lebo vy nie ste zvyknuti spolu žiť. A chlap zdrhne buď do krčmy, alebo bude doma robit cirkusy
Začni robiť to isté. Oznám manželovi, že ideš prespať (samozrejme sama) k rodičom a opakuj každé tri dni, ako on. A možno zmení názor na to, či je to často 😉 a keď nie, nuž tak si si našla chlapca, čo nedospel k osamostatneniu.
Ahoj tvoju tému si pamätám, len si nepamätám ako fľakov od vás bývali... Či sa vzťahy zlepšia neviem, osobne si myslím, že mamička nepochopila že syn dospel a má vlastnú rodinu. Našťastie tvoj muž začína chápať že musí brať ohľad aj na teba a spoločné dieťa.
Ak chces aby tvoje dieťa malo so svokrou dobrý vzťah tak skús bariéry ty zrucat. Keď ide na nočnú chod s ním ak je to možné a dá sa ti odtiaľ dostať aj domov tak aby ste nocovali doma. Čo sa týka rozhovorov so svokrou po telefóne a jej vymýšľanie si čo si údajne robila a ako si na ňu zjapala, tak poradím. Každý jeden rozhovor si nahraj. Na mobil existujú aplikácie ktoré to umožnia. Potom môžeš mužovi prehrať rozhovor a on snáď pochopí aké intrigy svokra robí.....
Ako uz povedali ostatni .. problem nie je svokra ale Tvoj muz . On je dospely on by mal vediet ze jeho miesto je pri jeho zene a dietati ze by tam Mal chciet byt pri vas chranit vas zit s vami pomahat byt otec manzel aby sa aj tebe dobre spalo. Ja to nechapem preco spava u rodicov ? Tak sa prestahujte blizsie k jeho robote alebo nech zmeni job za nieco blizsie k domu. Riesenie sa da najst stacilo by Keby chcel. Nic sa nezmeni kym vie ze mu toto tolerujes, Takze musis pritvrdit.

Nie, nedá, je to asi mamičkin miláčik. Čudujem sa však chlapovi, že teba nevolá, ale že si nechá diktovať od mamy.