Manžel a Vianoce

28. dec 2022

Asi sa chcem skôr vyzalovat resp.poradit boli sme na sviatky pri mojich rodičoch a manzel sa ku mne spraval škaredo aj k mojim rodičom.mal blbé poznámky a s otcom napríklad ani neprehovoril. Nemal problém tam ísť a potom keď sme tam prišli tak to bolo len horšie.boli sme tam cely týždeň a popravde som si to vôbec neuzila. Rozmyslam ze mu to poviem, už som mu to vlastne naznačila aj u našich ale rozmýšľam ze to chce oveľa väčšiu intenzitu lebo si to podla mňa vôbec neuvedomuje. Samozrejme ako sme prišli domov tak je ako vymenený...riešili by ste to ci by ste to nechali tak.

janinka007
28. dec 2022

To vazne musis rozmyslat nad tym, ze vlastnemu muzovi povies, že sa choval chrapunsky?? 🤔

terezka1947
28. dec 2022

Samozrejme,že riešila.

autor
28. dec 2022

@janinka007 ano musím lebo sa mi nechce s ním hadat a viem ze keď mu to poviem tak to bude hádka ako hrom.

olimuc
28. dec 2022

Samozrejme, že by som to riesila. Ak nema náladu niekam ísť, tak nech ostane doma. Ono týždeň u svokrovcov je podľa mna veľa, mohol ísť po sviatkoch domov. Ale to je o komunikacii. To nie je o hádke ale o kompromisoch v normalnom rozhovore. Si na ňom nejako závislá, že sa obávas povedať svoj názor? Tiež si netreba mat ružové okuliare a myslieť si, že keď je tebe dobre u rodicov, tak on sa tam tiež cíti super. Len proste nevie otvoriť ústa a povedať, že po 2 dňoch ma dost a ide domov.

terezka1947
28. dec 2022

@olimuc ale dospelý človek sa na každej návšteve vie utlmiť a správať slušne. U svokrovcov tobôž. A nájme,keď tam ísť chcel.

patus_2
28. dec 2022

Určite by som to riešila.. keď budete sami doma, porozprávajte sa, pýtaj sa na dôvody. Či mal nejaký vážny dôvod, že sa správal takto detinsky a chrapunsky. A pokiaľ nemal dobrý dôvod, tak by som požadovala, aby sa rodičom ospravedlnil.

autor
28. dec 2022

@olimuc vieš cestovali sme cez celé Slovensko a boli sme dohodnutí kedy prídeme aj kedy odijdeme.. kľudne mohol povedať poďme v piatok a v nedeľu spat ..bolo by to náročné ale mohlo to byť aj tak. Ja som sa tam až tak super kboly nemu necítila.

minutka
28. dec 2022

Ty na neho beries ine ohlady. Co je narodny poklad aby si s nim jednala ako v bavlne? By som mu to vytmavila este u rodicov. Primitiv

marca12
28. dec 2022

Tyzden u svokrovcov ani sa mu necudujem 🤣 divny vztah mate,ked sa mu bojis nieco povedat. Ja by som mu uz na navsteve vycistila zaludok za spravanie

lucylaw
28. dec 2022

Samozrejme, ze by som to riesila, ved ked mu nic nepovies, tak on si bude mysliet, ze jeho spravanie bolo uplne v poriadku a bude sa spravat rovnako aj nabuduce, to by si chcela? 🙈 Ja by som sa s nim pohadala este kym ste boli tam, ako sa podla teba citili aj tvoji rodicia, ked sa tam takto spraval? Boli ste tam tyzden a s otcom ani neprehovoril, akoze wtf? Ved ok, vztahy byvaju rozne, ale predpokladam, ze nemate s nimi zle vztahy, ked ste sa dohodli, ze tam na tyzden pridete, tak tvoj manzel by mal vediet, ako sa ma spravat k tvojim rodicom..

martinka13
28. dec 2022

Mali sme podobné u mojich rodičov na obede. Ja som to poriesila už u našich. Povedala som, že keď nevie, ako sa slušne správať, odveziem ho domov. Ze nam nebude znepríjemňovať sviatky. Tak sa aj stalo. Bolo to 26. Aktuálne sa s ním nebavím, zajtra idem s deťmi aj rodičmi do Tatier na Silvestra. Nechcem, aby šiel s nami. To mu oznámim dnes. Strašne ma nás.. l. Nech si ostane doma.

aceris
28. dec 2022

Ako prve mi napadlo, ze jasne, vycistit mu zaludok ale on tam musel byt tyzden! To sa mu teda vobec necudujem. Ak by povedal, ze po dvoch nociach sa odchadza ako by si reagovala? Ako bezne reagujes pri situaciach kedy sa treba dohodnut? Protestovala by si alebo rovno povedala, ze jasne, idete domov. Alebo keby povedal ze on ide skor a berie si auto?

hipuska
28. dec 2022

Nemohol mu chýbať sex? Teda, mali ste ho, keď ste boli u rodičov? Alebo, napríklad, môj chlap tvrdil, že keď som u rodičov,že si ho vôbec nevšímam. Že som ako ina žena, že sa venujem len rodičom. strašne ziarlil, namyslal si, že ho ohovoram. Tiež sme sa videli občas a chýbali mi, chcela som dohnať zameškané. No, v niečom mal pravdu ale aj tak bolo jeho spravanie sebecké. Mal rod. pri dome a videl sa s nimi každý deň. Už je ale ex. Teraz mám nového a to je o niecom úplne inom. Je strašne rád, keď ma vidí šťastnú. V podstate, u našich len sedí a je buď na mobile alebo sa baví s našimi.

autor
28. dec 2022

@marca12 ako ja som mu tam už povedala niečo ale on pokračoval a samozrejme nechcela som si kaziť vianoce, tak sa ho ignorovala.

aceris
28. dec 2022

Treba sa na to pozriet ocami druheho. Keby si sla ty k jeho rodicom na tyzden. Ako sa citis a spravas? Bola by si vesela a plna vtipu?

autor
28. dec 2022

@aceris nemusel tam byt týždeň, kľudne sme mohli ísť aj na menej a aj tak sme kopec času boli v meste alebo po návštevách kamarátoch atď..

autor
28. dec 2022

@aceris ano, bola. Bežne sme chodili a teraz bývame asi 4km od nich. Nemusím ich urážať a kritizovať aj keď niekedy by si zaslúžili.

aceris
28. dec 2022

Ale neodpovedala si. Keby povedal ze dve noci a domov co ty na to? Ja viem napriklad, ze moj manzel kolkokrat si hryzne do jazyka a nic mi nepovie lebo "viem, dobre ako by si reagovala". Aj ked to nemusi vobec byt tak. Ale predpoklada, ze je tam podobnost s nejakou situaciou co uz sa stala a ja som nezareagovala ako on chcel...

autor
28. dec 2022

@hipuska nie ten mu nechýba skoro nikdy.a myslím si ze som sa mu venovala dostatocne a k tomu máme aj malé dieťa.

sense
28. dec 2022

Nehadaj sa s ním, ale povedz mu ze sa ti jeho správanie nepáčilo
A aké mal poznámky? Co ste robili? Úprimne keby mam stráviť týždeň s partnerovymi rodičmi a ešte aj vianoce tak je zo mňa tiež hulvat a teda moje nadšenie by bolo poznať. Teraz sme mali ist nie priamo k nim ale do toho mesta na 5 dní a som povedala ze max večera na Silvestra s nimi

autor
28. dec 2022

@aceris boli by sme 2 noci, ja ho tam nenutim byť. Bolo by to síce neekonomicke únavné ale už to tak nie raz bolo..

hipuska
28. dec 2022

No, ja som tiež mala pocit, že sa mu venujem dostatočne. Ale, u nás to proste nestačilo

autor
28. dec 2022

@hipuska ako dobre, ale keď ma pocit ze sa mu nevenujem dostatočne tak nech to povie a nie sa správať ako hulvat..co ja mu čítam myslienky.

autor
28. dec 2022

@sense no napríklad ze ako je co pripravené, či nepripravuje (samozrejme nikto nemá pripravené všetko 2 dní pred vianocami) a aké tradície a stále chcel ísť niekam preč, a jedlo mu vadilo lebo oni jedia iné..

guiseppinka
28. dec 2022

Verim, ze ta nasral a riadne... Mna by to nastvalo tiez... Moj muz bol v lete takyto hnusny, kazdy sa cudoval ze co mu je a to sme u nasich boli dokopy asi 3 dni... Lenze on nedokaze byt ani so svojou mamou par dni... Vyriesila by som to tak, ze by som mu povedala, ze ked nechce chodit, tak nech tam nechodi vobec, resp. Ak ty nemas vodicak, tak nech vas odvezie a o tyzden po vas pride... Ked mate jeho rodicov blizko, tak k vasim ist na 1 2 dni sa neoplati... Takze by som tam chodila bez neho...

aceris
28. dec 2022

Noo to co sa je na vianoce moze byt dost problem. My sme sa tiez museli s muzom zladit kym sme boli obaja spokojny. U nich uplne ine jedlo ako u nasich co som bola zvyknuta. A napriklad dodnes nic nejem na vianoce u svokrovcov, pripadne varia zvlast pre mna, lebo ja to tradicne ich nedokazem dat ani do ust🙈

januska12323
28. dec 2022

Mala si sa s ním porozprávať už tam a nájsť kompromis. Miláčik, vidím, že nemáš náladu je s niečím problém? Nie sú pripravené koláče /výzdoba /stromček? Nech sa páči mama ti uvoľní kuchyňu môžeš sa realizovať,ja ti pomôžem....
S otcom neprehovoril?! Celý týždeň? Tam je nejaký iný problém či máš doma somára?

thoughtfulweirdo
28. dec 2022

Ja by som sa ho už tam spýtala, či sa niečo stalo, či má nejaký problém. Keby nechcel komunikovať, len by som ho upozornila, že sa správa nevhodne a mal by zmeniť tón, lebo sa za neho hanbíš. Doma by som mu potom pripomenula, že je dospelý človek, má ústa a má ich aj vedieť používať, takže keď má nejaký problém, musí sám včas povedať a nie oduvat gambu.
Ja sa na jednej strane viem aj vcítiť, tiež chodím k svokre na dlhšie a sú veci, ktoré ma tam dráždia a vadia mi, hoci z pohľadu môjho manžela nie je žiaden problém, on v tom vyrastal, pre neho normálka, no pre mňa chvíľami absurdistan 🤭 na druhej strane z lásky k manželovi sa tie dni pár krát do roka proste usmievam, zhlboka dýcham, slušne prikyvujem a gulam očami len v duchu 🤣 tvoj manžel mi príde ako rozmaznané dieťa, keď nevie otvoriť ústa a opísať problém a tipla by som, že máte problémy s komunikáciou aj v iných oblastiach.

koniarova
28. dec 2022

To si ozaj týždeň čakala, aby si sa ho spýtala, čo to ma znamenať? Neverím. 🤦🏻‍♀️

autor
28. dec 2022

@koniarova nerozumiem aký týždeň? Už v štvrtok som my povedala co mi vadí ale pokračoval tak som sa na to vykaslala.