icon

Manžel alkoholik a podpora toxického správania rodiny

azjulll
26. mar 2025

Ahojte,musim to zo seba dostat a zaroven poprosiť o radu ..
Som vydata,manzel aktivne pil,niekolko rokov, dopalilo ma to a vyhodila som ho z domu,po par dnoch sa vratil,vsetko olutoval (dokedy..? ) a sľúbil ze pit uz nebude....
A teraz k veci, precitala som si spravu od jeho sestricky,pisala mu ze je chudacik,ze som ho vyhodila,ze vie ze neznasam ich rodinu (ano som vytocena z toho ze sa na to pozeraju a nic nerobia...,ale mam ich rada) a v tomto style aj ine dristy, silne veriaca osoba,...videla svojho syna plakat,ked mu moj manzel podgurazeny nadával, aj jej par krat.... Ale ja som na vine,toto je chore a nemôžem uveriť ako sa vyjadruje ...
Ved ona ho normalne podporuje v tom,nech sa vrati k staremu životnému stylu a na nas kasle....
Strasne ma boli pri srdci...

danielahamar
26. mar 2025

nechaj ho ísť

maury
26. mar 2025

No boj osoby s alkoholizmom je veľmi ťažký pre blízkych. Jeho rodina by tiež mala podporiť tvoju snahu aj jeho, aby ostal čistý. Namieste aj protialkoholické liečenie, sedenia, terapie a mal by to chcieť tvoj muž aby do toho znova nespadol.

azjulll
autor
26. mar 2025

Ano tiez si myslim ze my ako rodina mame drzat spolu a bojovat proti tejto pliage a nie pisat o zene kt s nim zije,zazila si hocico a len v zlom ... Ja to nechapem

unicornlady
26. mar 2025

Ich asi skôr štve, že potom oni ho tam mali ako alkoholika. Predpokladám, že šiel potom k rodičom, inej rodine atd...

sevrin
26. mar 2025

A sestra koľko toho vypije?

deti95060810
26. mar 2025

tiež mi prišlo či pije aj sestra...

azjulll
autor
26. mar 2025

@sevrin nepije,sedi v kostole od rana do vecera ... O mne napisala ze nepriatela musi milovat,ako kaze boh.... Neviem o co jej ide

zuzinka888
26. mar 2025

A co jeho otec? Je tam rodinny vzorec?

danica2711
26. mar 2025

alkoholika prehovoriť na liečenie, potom by som to prípadne ešte skúsila, ak ho ešte máš rada. Na rodinu kašli, nech si sedia v kostole/pijú/trpia/ľutujú, koho chcú

alex49
26. mar 2025

Švagriná je trúba slušne povedané. Ty daj mužovi ultimátum, buď liečenie a rodina alebo chlast a bude sám. Ty si zaslúžiš medailu za tie roky, čo pil.

kandelabra
26. mar 2025

@azjulll no svagrina je zrejme z tych, co si myslia, ze ako dobra krestanska zena mas cusat a tolerovat to. Ved nech s nim zije ona, ked jej je ho tak luto...

luccija
26. mar 2025

@azjulll nech si ho zoberie k sebe, keď ho tak ľutuje.
Muž, keď pil aktívne, tak to nevydrží.Bud by išiel k psychiatrovi, alebo končím, lebo toto netrvá pár mesiacov.Z tej správy si nič nerob ani by som jej neodpisala

vilma7
26. mar 2025

...sa na to pozerajú a nič...ako co.maju robiť s dospelým alkoholikom? Zavrieť ho do pivnice nech nepije?
Oni a ty, vy nemôžete nič, pokiaľ ON nebude chcieť s tým niečo urobiť.
Na ňu kašli, ty vieš ako to je.

azjulll
autor
26. mar 2025

@vilma7 to mi je jasne,ale mne to prislo ako "huckanie" dobre ze nenapisala ze ho chape,ze kvoli mne pije.....

cacianka
29. mar 2025

@azjulll hádam sa stretávate ? Tak jej slušne ale rázne vysvetli kde je sever. Niečo ako že muža miluješ, ale práve preto sa snažíš aby žil striezvy život, zdravý, pre seba teba deti. A ak si myslí, že je kresťanské huckat muža proti žene, podporovať ho v alkoholizme, nech si ozrana zoberie k sebe a žije s ním do smrti. Ty o taký biedny život nestojis, a ona nech uvažuje či jej kresťanské uvažovanie nie je falošné. Ani farár by jej to netoleroval, takto podporovať alkoholizmus. Možno by som sa aj s ním porozprávala, aby si posvietil na ovečku.