Manžel alkoholik a podpora toxického správania rodiny
Ahojte,musim to zo seba dostat a zaroven poprosiť o radu ..
Som vydata,manzel aktivne pil,niekolko rokov, dopalilo ma to a vyhodila som ho z domu,po par dnoch sa vratil,vsetko olutoval (dokedy..? ) a sľúbil ze pit uz nebude....
A teraz k veci, precitala som si spravu od jeho sestricky,pisala mu ze je chudacik,ze som ho vyhodila,ze vie ze neznasam ich rodinu (ano som vytocena z toho ze sa na to pozeraju a nic nerobia...,ale mam ich rada) a v tomto style aj ine dristy, silne veriaca osoba,...videla svojho syna plakat,ked mu moj manzel podgurazeny nadával, aj jej par krat.... Ale ja som na vine,toto je chore a nemôžem uveriť ako sa vyjadruje ...
Ved ona ho normalne podporuje v tom,nech sa vrati k staremu životnému stylu a na nas kasle....
Strasne ma boli pri srdci...
No boj osoby s alkoholizmom je veľmi ťažký pre blízkych. Jeho rodina by tiež mala podporiť tvoju snahu aj jeho, aby ostal čistý. Namieste aj protialkoholické liečenie, sedenia, terapie a mal by to chcieť tvoj muž aby do toho znova nespadol.
Ano tiez si myslim ze my ako rodina mame drzat spolu a bojovat proti tejto pliage a nie pisat o zene kt s nim zije,zazila si hocico a len v zlom ... Ja to nechapem
Ich asi skôr štve, že potom oni ho tam mali ako alkoholika. Predpokladám, že šiel potom k rodičom, inej rodine atd...
A sestra koľko toho vypije?
tiež mi prišlo či pije aj sestra...
A co jeho otec? Je tam rodinny vzorec?
alkoholika prehovoriť na liečenie, potom by som to prípadne ešte skúsila, ak ho ešte máš rada. Na rodinu kašli, nech si sedia v kostole/pijú/trpia/ľutujú, koho chcú
Švagriná je trúba slušne povedané. Ty daj mužovi ultimátum, buď liečenie a rodina alebo chlast a bude sám. Ty si zaslúžiš medailu za tie roky, čo pil.
@azjulll no svagrina je zrejme z tych, co si myslia, ze ako dobra krestanska zena mas cusat a tolerovat to. Ved nech s nim zije ona, ked jej je ho tak luto...
...sa na to pozerajú a nič...ako co.maju robiť s dospelým alkoholikom? Zavrieť ho do pivnice nech nepije?
Oni a ty, vy nemôžete nič, pokiaľ ON nebude chcieť s tým niečo urobiť.
Na ňu kašli, ty vieš ako to je.
@azjulll hádam sa stretávate ? Tak jej slušne ale rázne vysvetli kde je sever. Niečo ako že muža miluješ, ale práve preto sa snažíš aby žil striezvy život, zdravý, pre seba teba deti. A ak si myslí, že je kresťanské huckat muža proti žene, podporovať ho v alkoholizme, nech si ozrana zoberie k sebe a žije s ním do smrti. Ty o taký biedny život nestojis, a ona nech uvažuje či jej kresťanské uvažovanie nie je falošné. Ani farár by jej to netoleroval, takto podporovať alkoholizmus. Možno by som sa aj s ním porozprávala, aby si posvietil na ovečku.

nechaj ho ísť