icon

Manžel chce druhé dieťa, ja ešte nie. Ako mu to vysvetliť?

annika88
5. sep 2013

Ahojte, potrebovala by som sa s Vami poradiť. Ako mám vysvetliť manželovi že je ešte čas na druhé dieťa? Stále na mňa nalieha aby sme už mali druhé dieťa, ja moc este nechcem nakolko som si našla dobrú platenú prácu a študujem na VŠ teraz 2roč. naše prvé dieťa ma 3r. Nevravím že by som vôbec nechcela ale až po ukončení Bc. aspoň.
On stále že už je nato čas, načo čakať atd... a ked mu poviem že ked skončím školu tak sa zúri a nerosprava sa som nou aj niekedy týždne ☹ .
Čo mám robiť?
Dakujem za rady

lubina
5. sep 2013

ak planujes niekedy pre svoje dietatko surodence, je treba si povedat, aky by mal by vekovy rozdiel, ktory by si chcela/li aj s manzelom medzi detmi..........medzi nasimi je 3 roky a 4 mesiace a zda sa mi to tak akurat, viac by som asi nechela.Ale ako vysvetlit manzelovi, ze nie je spravny cas, tak to ti neporadim...........to musite vediet hlavne vy dvaja...........

drobcek26l
5. sep 2013

Ťažko radiť čo robiť. Keď si chlap niečo vezme do hlavy tak to z nej tak ľahko nedostaneš. Neskúšala si to tým štýlom, že aby bral ohľad aj na teba, že si chceš v kľude dokončiť školu a tak? Lebo už ma napadá len to, že ak to nepôjde po dobrom, tak sa na niečo vyhovor, že momentálne preto nemôžeš zostať tehotná. Viem je to drsné ale nič iné ma nenapadá.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
juliana77
5. sep 2013

čítam v tvojom profile Sebastian 3 roky a snažime sa otehotnieť. Tu píšeš, že druhé dieťa ešte nechceš. Manžel sa snaží otehotnieť? Nerozumiem.

rebeka7501
5. sep 2013

ak máš dobre platenú prácu a s ktorou si spokojná, skús mu povedať, že iba vtedy ak by na materskej ostal on. Pokiaľ sa na to necítiš, načo tlačiť.
A teraz mamičky osy (pardón ) : na materskej má ostať matka !

jana2210
5. sep 2013

ahoj,neviem ako často ti pomaha mm s dietatkom,či už asi chodí do skolky...moj by tiež pristal,lenže on chodí rano do roboty a vrati sa až vecer takže neaké velké pomahanie nehrozí...ja osobne si to ani neviem prestavit mat 2 deti to nase 2 ročné mi dá zabrat a to este ani nevie spat celu noc..takže zas by som bola len sama na 2 deti 😒 ak nemas ten vnutorný pocit že chces,tak to nerob len preto že sa s tebou nerozprava..on nevie čo to je sa starat dennodenne o dieta vždy vsetko monotonne -vždy to isté!!!takže skusim mu to neako vysvetlit ,že teraz nastal čas aby si sa venovala sebe,chodili medzi ludí a tak..vsetko čo ma príst príde aj druhé dieta....

svetluska82
5. sep 2013

ahoj,u nas taký istý problem, manžel chce ja az tak velmi nie, ale poslednu dobu mi zacali tikat bio hodinky, tak skusame od marca- predsa uz nie som najmladsia. A zatial sa nedari ☹
Skus manželovi vysvetlit, ze nech pocka par mesiacov- rokov, ak sa na to budes citit, tak to pride.....

argyro
5. sep 2013

čo robiť? určite nemaj dieťa, ak to tak ty sama necítiš. a manžel by to mal rešpektovať, nie urážať sa ako malé decko.

kveta
5. sep 2013

Neide manzelovi skor o to, aby si nedokoncila skolu? So skolou budes viac zarabat.. budes nezavislejsia..

chavierka
5. sep 2013

presne...si mladá a ešte je na druhé určite čas...ja si osobne druhé dieťa teraz tiež neviem predstaviť....or rána do večera sme sami,niekedy aj cez víkendy,nemám možnosť byť osamote vôbec, sama k lekárovi, na nákup a nehovoriac o tom, stretnúť sa s nejakou kamarátkou a posedieť si pri poháriku bez detí, či ísť do posilky....skrátka na samú seba nemám absolútne čas a to mi určite chýba a mám dosť teda s jedným dieťaťkom teraz, mať teraz druhé, tak sa obesím 🙂....a ty keď máš do toho ešte VŠ tak to by si mala riadny záber....možno by si ju ani nedokončila....skús mu navrhnúť, nech sa týždeň stará sám o synčeka a uvidí, čo to je....

karin1234
5. sep 2013

Povedz mu, že môžete mat dve deti ale, že si to s nim rada potom vymeníš 🙂

luci78p
6. sep 2013

no,môj priatel má v poslednom čase tiež takéto čudné narážky,ale ja počítam najskôr tak za 6 rokov - ja sa bránim našou nie veľmi dobrou fin. situáciou - a zaberá to 😀 😀 😀 😀 😀

mima4
6. sep 2013

povedz mu, ze teraz druhe dieta nie, ze sa nan necitis a ze by si bola rada, keby toto u teba respektoval. A pravdaze ked bude to druhe, ze po roku dietatka moze pokracovat v rodicaku on 🙂 Ak bude sa tvarit ako zaba v prachu... tak nech je radsej ticho do buducna 😉

tykat
6. sep 2013

S manželom ktorý sa so mnou týždne nerozpráva a zúri kvôli tomu, že nechcem druhé dieťa, by som druhé dieťa nemala.

klincek
6. sep 2013

@annika88, absolutny suhlas s @tykat, ja by som pri takom pristupe nemala chut dat mu ani pusu, nieto splodit dieta 😒
mimochodom vo vizitke mas napisane, ze si manzel s niekym pisal na pokeci a ze je vraj zaujimava..to este plati?!! lebo ak ano, tak prve, co mi napadlo, je, ze by sa mu asi pacilo mat milenku, ktoru by mu jeho manzelka tolerovala, nakolko by na nom bola existencne zavisla, kedze mame male dieta a este je aj tehotna.. ☹ prepac, je to trochu pritiahnute za vlasy, ale ja za ziadneho chlapa ruku do ohna nedam, ze by aj takuto strategiu nevymyslel 😒
v kazdom pripade, ak ty este dieta nechces, nie je co riesit. zatial ho urcite nemaj 😉

livocka21
6. sep 2013

by som mu dala na brucho 8 kg ruksak, nech s nim chodi a spi a sprchuje sa a vsetko robi aspon mesiac.... a vysvetlila mu ze to je len minimum z toho co musi tehotna zena absolvovat.... skoda ze nie su nejake simulatory porodnych bolesti.... chlapi si to taaaak jednoducho predstavuju vr vr vrrrr! :-/ ... ta sak nech sa nerozprava ked je nechapavy.... co ti mam na to poradit...drz sa 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.h
6. sep 2013

no tak u nás je to trošku iné.... veľmi som druhé dieťatko chcela aj s mm, ale po mojom januárovom dramatickom potrate sa vo mne všetko otočilo a i len zmienka o druhom dieťati vo mne vzbudzovala hrôzu a strach. MM a nik z môjho okolia tomu nerozumel a často sme sa kvôli tomu hádali., ale muž to po niekoľkých rozhovoroch postupne pochopil čo sa vo mne deje a ustúpil...Teraz sa to vo mne zase dostáva do normálu a som schopná uvažovať o druhom dieťati... Takže jediné čo treba argumentácia, komunikácia ...... Ak ťa má rád pochopí.

doska
6. sep 2013

aj moj naliehal, chcel hned po prvom roku...a ja som povedala - prve si rozhodol ty- ty si nedal pozor, takze o tom, kedy budem tehotna, kedy zatazim svoje telo a kedy podstupim taky porod druhy krat rozhodnem ja....a viac som o tom nedebatovala....povedala som je to moje telo moje rozhodnutie, ja musim byt pripravena a hotovo....a ze to urcite nebude vekovy rozdiel 6 rokov tak sa upokojil....

janicka11
6. sep 2013

tu ti tazko budeme radit..musite sa vy dvaja otom porozpravat

gerci90
6. sep 2013

bože vymenme si mm. Ten moj zas nechce ani o druhom počut a moj vnutorny pocit mat druhe ma zabyja... 😢 nieje to dobré ani ani ! Ani ked privelmi chce.,ale aj ked privelmi nechce..

snopkulka
6. sep 2013

😕 😕 😕 zúri lebo on chce dieťa a ty ešte nie???? A aký dôvod má na to, že tak nalieha??