icon

Manžel chce riadiť financovanie domácnosti

cecil36
7. nov 2013

Baby zaujima ma ci je v poriadku, ak muz drzi rodinnu kasu a rozhoduje o tom, ake potraviny kupit, za kolko, chce vylucne on nakupovat (zena ma spravit iba zoznam). Zena ma pristup k peniazom, ale moze z nich na potraviny zobrat a ist na na nakup iba vtedy, ak nieco nevyhnutne potrebuje a v kuchyni jej chyba. Toto nastastie nie je moj pripad, ale potrebujem poradit mne blizkej osobe a potrebujem sa rozhodnut co povedat- poradit podla viacerych nazorov, lebo len moj nemusi byt spravny. Dakujem

Strana
z13
zuzkaanicka
10. nov 2013

@zuzkat1 Ale jedno viem isto, takyto chlap by so mnou dlho nevydrzal ... bud by odisiel, alebo by ho kleplo ... ja neposlucham 😉

zuzkat1
10. nov 2013

@zuzkaanicka 🙂 asi ani ona,inak by nebol problem

zuzkat1
11. nov 2013

@zuzkaanicka
@cecil36
Tak baby,dnes nevarim a nic nerobim🙂 tak som zapla telku a tam sudna sien a rozvod-chlap dava zene 20e na tyzden...vraj len na kavicky lebo ostatne on kupi...😝

cecil36
autor
11. nov 2013

@zuzkat1 😀 😀 😀 nejako to zacina byt aktualnejsie, ako by sme na zaciatku temy cakali 😀

zuzkat1
11. nov 2013

@cecil36 hej a tiez riadny prachac...
Vraj raz do mesiaca on aj so zenou nakupi a co viac by chcela... Chapes 20e😝 to miniem ani neviem kde... Asi som divna☹
😀😀😀

zuzkaanicka
11. nov 2013

@cecil36, @zuzkat1 tak hlavne, ze tu niektore neveriaco krutili hlavami, ze taky pripad ani nemoze nastat 😉 ... takych "milujucich" manzelov bude asi hodne ... mozno sa takto citia chlapskejsie 😒

zuzkaanicka
11. nov 2013

@cecil36 Ako som uz pisala-na takych "chlapov" len dlhy bic a maly dvor 😉 ... @zuzkat1 mna ani neprekvapuje, ze to bol prachac-vsak si spomen na rozpravky-skor sa podeli chudak o posledne, ako bohaty o to, co nepotrebuje ... aj ked vo vseobecnosti to tak platit nemusi 😉

zuzkat1
11. nov 2013

@zuzkaanicka tento jej ani nedovolil sa zamestnat... Ona chcela ale nedovolil jej to...nemala peniaze na postu tak ziadosti posielala po nom a on ich hadzal do kosa. Nakoniec sa zamestnala ako postarka.

zuzkaanicka
11. nov 2013

@zuzkat1 no, ved ako som aj vcera pisala ... on jej chcel len to najlepsie, ani pracovat jej nedovolil, aby bolo vidno, ako sa o nu stara a ona nevdacnica este o rozvod zaziada (teda neviem, kto tam o rozvod zaziadal, ale tipujem, ze ona, mozno sa mylim) ... proste to je chlap, ktory nepochopi, alebo nechce pochopit, ze nemusi mat pravdu 😖

zuzkat1
11. nov 2013

@zuzkaanicka ona ziadala... Ale tento ju nemal rad... Inak vraj predty jej daval peniaze ale ze 500e minula za 2tyzdne ktovie kam... Proti tomuto sa nebranila takze to asi bola pravda... No ktovie...ale aj tak 20e na tyzden je nic... Ja teda zbytocne hluposti nekupujem,ale 20ku miniem za den.

cacianka
27. aug 2018

náhodou som natrafila na túto tému starú skoro 5 rokov. som zvedavá žena - ako to dopadlo ? viete niečo, alebo ako ostatné baby ?

ludol
2. okt 2025
@cecil36

@kykka ona nema ake peniaze minat, kedze nikdy k nim pristup nemala. Kym nemali dieta skladali sa na polovicu a ked sa dieta narodilo, ma pristup z jeho zarobku len k 200 euram na stravu, aj to konrolovane a obmedzovane. Nikdy nemala kartu k jeho uctu, kazdy mal vlastny. Takze poslednym prispevkom si uplne mimo temu o ktorej chcem diskutovat.

@cecil36 Je to psychická manipulácia a ekonomické týranie. Najmä, ak jej to vlastne iba oznámil, resp. zaviedol bez diskusie. Ženy, čo implikujú, že si za to môže sama, sú totálne mimo. Takto klasicky začína domáce násilie: obmedzením zdrojov, kontaktu s okolím, ghostovaním, postupne sa to zostruje. Nech si to vydebatujú a ak on bude akúkoľvek debatu odmietať, spochybňovať jej úsudok, zľahčovať a vysmievať sa jej, že je napr. paranoidná, žiaľ, nevidím to nádejne. Ubehlo 12 rokov od diskusie, tipujem, že sú už rozvedení.

Strana
z13