Manžel chce riadiť financovanie domácnosti
Baby zaujima ma ci je v poriadku, ak muz drzi rodinnu kasu a rozhoduje o tom, ake potraviny kupit, za kolko, chce vylucne on nakupovat (zena ma spravit iba zoznam). Zena ma pristup k peniazom, ale moze z nich na potraviny zobrat a ist na na nakup iba vtedy, ak nieco nevyhnutne potrebuje a v kuchyni jej chyba. Toto nastastie nie je moj pripad, ale potrebujem poradit mne blizkej osobe a potrebujem sa rozhodnut co povedat- poradit podla viacerych nazorov, lebo len moj nemusi byt spravny. Dakujem
@jabadaba ano v tomto s tebou plne súhlasím , ja ked vidím aké sprostosti ľudia maju nakladené v košíkoch ( koly, čipsy , sladké humusy - skôr nátery na plot, lacné margaríny , pizza šunky .... ) tak človeku je z toho mdlo . Ak by zredukovali sprostosti v kvantách a teda tie srajdy, tak by nemuseli nariekať že si nemôžu kupit maslo , alebo Kráľovské kurča, alebo kvalitný jogurt, plnotučné mlieko .....
Vie ma nasrať moja sesternica , ktorá vypaľuje zobák cigaretami a mužovi denne kupuje dve tri pivečká , ale mne vraví že mi závidí že si môžem dovoliť kupovať také " drahé jogurty ". Veď to by človeka z toho piclo.
@maminuska presne! Cigaretky, pivecko, basy plastovych flias s vodou ako keby im doma z vodovodu netieklo nic...alebo maso 5 a viac krat do tyzdna a take mega flaksne potrebuju mat na tanieri, ze sa fakt nedivim ked nevychadzaju. Aj my mame takych v rodinke. Neni maso tak sa idu poondit. O prezierani sa ani nehovorim. Miera im nic nehovori. Nalozene na tanieri ako posledny drevorubac. 😝
@jabadaba inak ja zistujem ze maso je z toho co kupujeme najlacnejsie 😕 😕 😕 Akoze ano, kupujem v obycko hypermarkete, tak kilo za nejakych 6-8 eur, ale ked mam miesto masa uvarit obed tak je to narocnejsie aj financne. Inak ked som v obchode a nakupujem tak sa vzdy vytesujem z vozika a jeho obsahu, keby davali sutaz o najzdravsi nakup tak na 90% sme prvi 😀 Zvacsa zelenina, ovocie, sojove vyrobky, grahamovy chlieb, kyslomliecne vyrobky, a dorazi to len nutella alebo nejaka podobna somarina, inak vsetko ciste 😅
@maminuska inak este lepsie je pridat namiesto kupovaneho jogurtu jogurtovu kulturu v prasku. Jogurt je potom hodnotnejsi a ma viac tych vsetkych prospesnych kultur. Prvy krat pridas prasok podla navodu a pri dalsej varke uz iba cast toho vyrobeneho jogurtu. Po niekolkych cykloch sa odporuca zase urobit varku z praskovych kultur atd atd
nepozname nazor manzela, takze je tazke radit, najlepsie je ked sa vypocuju dve strany, lebo niekedy len jedna strana vie dobre veci prikraslit a uz to je....
poznam par- obaja vysokoskolsky vzdelani, on sa zenil po 40, maju dieta, ona je o 10 rokov od neho starsia, poznali sa odmalicka, on mal ine partnerky, ale ziadna s nim nevydrzala- uz tu by som sa na mieste zeny vtedy zamyslela, ale rodicia ich chceli dat silou mocou dokopy, lebo pan manzel bol dobra partia. ale len v ociach inych...., po svadbe otehotnela, prestahovala sa k nemu do jeho bytu co dostal po rodicoch, do domacnosti si priniesla akurat satstvo a kucharske knihy, lebo v byte bolo uz vsetko zariadene, zila tam predtym jeho priatelka, ktora s nim bola len preto aby si nasetrila na byt a akonahle nadabila na ineho chlapa, tak sa s tymto rozisla a zrazu uz bola zrela aj na materstvo a podobne, chlap za nou chodil len na jednu vec a inak ju nechal v tom byte byvat...., ale vratim sa naspat, ta moja znama zostala na materskej a manzel jej daval mesacne 1000€ na domacnost, neplatila najomne, nemaju hypo..., a ona tych 1000€ s prehladom vedela minut, este jej aj chybalo do dalsieho vyplatenia, ked sa jej manzel opytal, ze kam dala peniaze- nevedela, mala zalubu nakupovat v Auparku a v Parndorfe a podobne, stale sa mi stazovala kolko penazi stoji dieta, mam aj ine kamosky s detmi a tolko penazi nikdy neminuli, chladnicka bola prazdna, neuvarila nic poriadne, aby sa chlap najedol a logicky sa on zacal dotazovat ze kde su prachy, keby ich aspon videl, ze nieco kupila...., zacala proti nemu zbrojit, ohovarat ho, nie je on bez chyby, v zivote by so s nim nebola ale ani nerobila to co robila ona, teraz ked jej skoncila materska, nevedela sa zamestnat, tak jej zacal davat len 500€- stale neplati najomne a podobne a stale place ze nemoze z toho vyzit..., na jednej strane je stary sebec manzel, ktory sa nikdy nemal zenit a mat dieta, lebo vidi len seba a svoje zaujmy, dopaje vlastnym rodicom ale zene a synovi nie, na dovolenku nepojdu, lebo dovolenka pre 3 stoji vela penazi, do divadla ju nezoberie, lebo abonentku ma on a jeho mama, na veceru takisto nepojdu, lebo to je drahe...., on je bohaty chlap, nikdy nemusel riesit peniaze..., ked sa jeho zena zamestnanla, prestal jej davat uplne peniaze, ze naco, ved ona zarobi..., nevedela by som v takomto manzelstve existovat, uz x krat som pisala na tejto stranke, ze mame spolocny ucet s manzelom, kazdy vlastnu kartu a co potrebujeme si kupime, o potravinach sa s nim vobec nebavim, lebo on sa v obchode cuduje ze ci to treba, ale v spajzi to potom hlada, sledujem si vydavky, nekupujem blbosti, ale ked mam na nieco chut, si to proste kupim, takisto ako drogeriu, mna nezaujima ze moj muz pouziva len sprchac, pastu a vonavku, my zeny toho potrebujeme viac- tak co potrebujem si kupim, keby mi zakazoval trebars farbu na vlasy- velmi rychlo by som ho kamsi poslala, v zaciatkoch manzelstva sme sa hadali o peniaze, lebo on vyrastal v rodine strynej drzgrosovej, ktora nema doma ani poriadne pohare na pitie, takze som musela bojovat s kazdym vydavkom, ale postupne sme to prekonali..., a ked ma niekedy pokus zase mi nieco vycitat, tak ja som nachystana a vzdy mu poviem, ze ok, rozdelime si vydavcky, ale prestavam nakupovat, varit, prat, zehlit a podobne a on si hned rozmysli, ze ci bude pindat alebo nie....
@jabadaba ja som to tu už kedysi písala, že mi syn asi tak ako 12 ročný vytýkal že my nechodíme do MC Donald a KF , že ostatní chodia .
Vravím OK, pod vezmem ťa tam a aj tvoje sestry. Tak sme tam zašli , deti si objednali čo chceli , syn hambáča s mletým masom , malá chcela hranolky a nastaršia nič.
Asi po chvíli mi vraví najmenšia " mne to nechutná 😀, syn to omieľa v ustach zľava do prava , zprava do ľava , vravím tak čo si ešte dáš .. že nič že už je najedený .
Cestou domov sa pýtam , tak čo kedy ideme znova na hambáča 😀, hm že už nejde už to vyskúšal . 😀. Takže mekáč sme navštívli len raz , deti ktoré su naučené na kvalitné potraviny od mala , tak neverím že toto im chutí a tieto návyky si prenášajú aj do dospelosti .
@cecil36 My to tak máme, a veľmi mi to vyhovuje..Ja to vnímam ako pomoc od môjho muža, že chodí nakupovať on 🙂. Ale to je presne o tej dohode a či to vyhovuje obom. Ak by sa mala žena pri tom cítiť frustrovaná, tak to neni dobré..Vtedy treba hľadať kompromis. 🙂 Nečítala som diskusiu, takže možnože som to napísala moc nadľahčene..😖
@maminuska prosim ako sa vola ten stroj na sunku? Das mi prosim link? Diik!
@zuzkat1 och, Ty dravec! 😀 No vidis a mne maso staci dav razy do tyzdna a prejest sa dokazem aj zo spagiet. Ja ich zboznujem. 😀 Na ne nam staci pomliet jeden kuraci cecok a je omacky az az. Z jedneho morcacieho vacsieho stehna ja mam polievku aj druhe - gulas, svieckovu a spol. Nam viac masa nechuti. A je fakt, ze vo velkej miere je velmi nezdrave. Najma maso cervene. T.j. hovadzina a bravcove.
@mamainprogress neviem , kupoal manžel , večer pošlem . Kupoval to cez internet .
@maminuska jogurt uz nerobievam, ale naposledy som si to nakupila v nejakej mliekarni v Ziline. Normalne som tam zavolala,ci mi nepredaju a predali. Poslali to postou do BA, v malych celofanovych vreckach. Nepamatam si nazov tej mliekarne, ale asi bude v Ziline iba jedna. Potom ma napadlo, ze takto isto mozem mozno nakupit aj v blizsej mliekarni,ale uz som s jogurtami prestala, tak som to neskusala. Ta Zilina bola nahoda, asi mi ju vyhladavac vyhodil ako prvu.
@maminuska
@jabadaba
@zuzkat1
baby, ja bez mucenia priznavam, ze som momentalne na mäse 7x do tyzdna kvoli tomu, ze nemozem ziadnu muku, strukoviny, kukuricu, kvasnice, soju... tak striedam morcacie mäso s lososom a k tomu zemiaky alebo ryza tesp. ryzove slize 😀 bleee, uz sa tesim na marec, hadam mi dr. povoli nieco pridat, lebo mi to mäso uz lezie usami 😀
@zuzkat1 stehienka aj ja milujem a povedzme si uprimne, je to aj chutnejsie masko. Ceciky su moc suche na mna. No a morecka je najzdravsia. Jej stehnami nahradis cervene maso do pohody. Nepozerie kadeco, je prilis citliva na kdejake blafy. Nuz a ako nam dedo veterinar vykreslis, v hydine niet tolko nahromadeneho adrenalinu zo stresu pred porazkou. Velke zvierata to citia niekolko dni vopred,ich maso je doslova stresovy hormon. A to potom pekne spapkame my. Okrem inych vychytavok... nerobim si iluzie ani o tej hydine castokrat. Preto striedmost nadovsetko. Ze je maso, najma to cervene, tazko stravitelne ani nehovorim. U nas sa ho konzumuje prilis vela a zial, sme na poprednych prieckach v rakovine hrubeho creva. Smutne je to.
@jabadaba mňa s detmi tam nejak neťahá , ale napr. manžel ked sa vracal z práce z Brna sa začala zastavovať po dialnici v mekáči . Tak som sa na neho jedno ráno dívala po tutuli mutuli a pýtam sa ho nepribral si v poslednej dobe nejak . vraj + 6 kg za mesiac . Z čoho preboha veď ked prídeš už ani nechceš jest večer . Hm a tu to máme - meníčka večerné v mekáči - MC vrap , + hranolky + sladký nápoj a kopec nejakého sladkého svinstva, podobného roztopenej zmrzline, ktorého kalorický náboj sa rovná asi dennej dávke .
Potom že ľudia nie su obézni.

@maminuska a moze to byt take to netrvanlive mlieko z obchodu alebo to musi byt z tych mliekomatov?