Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
@bonaqa2013 ha ha ze slavnostnu veceru 😀
chuda @svetluska82 fakt nezavidim toto riesenie situacie
a apropo dakujem fakt dakujem za mojho muzaa . staci mi denne otvorit kona a dakujem dakujem dakujem .. 😝 😀 aj mojej svokre dakujem aj ked s nou nevychadzam az tak extra, ze ho tak uzasne vychovala 🙂 a to som si fakt myslela ze toto nikdy nevyslovim .. 😀 ach jaj
@zibi čo iné, pri takom darebákovi treba rozvod osláviť.
@timea7 cica, zmenme uz temu, bo to tu skonci ako vzdy...nasla som zaujimave veci..kopcim..toto je pohlad muzov na zeny...aj zakladatelke mozno pomoze...
"Potvora je taká žena, ktorá vie ukázať mužovi, že sa života bez neho nebojí.
Tak toto je jedna veľká životná múdrosť. 🙂 Samozrejme neplatí pre všetkých, sú medzi nami aj jedinci, ktorí chcú ženu ktorá im bude robiť čo im na očiach vidí, oni si ju nebudú vôbec všímať a všetci budú štastní až do smrti. Teda pravdepodobnejšie skôr dovtedy, než sa na nich dotyčná nevykašle a nenájde si iného, kto si ju bude viac vážiť a ceniť. Tzn. že každá žena by mala byť aspoň trocha potvora.
Prečo je teda dobré byť potvorou? Ženy, čítajte, teraz bude rozbor mužského zmýšlania o ženách!
- Problém je, že ženy si myslia, že všetci chlapi chcú ženu ktorá splní mužovi čo mu na očiach vidí, je mu pripravená kedykoľvek k čomukoľvek, stará sa o neho, varí mu, a všemožne sa stará o to aby bol spokojný... Toto je omyl.
Veľa z nás, čo miluje potvory, uvažuje úplne inak. Oveľa viac ako ženu ktorá mi chce splniť čo mi na očiach vidí, a je stále pri mne, si cením ženu, ktorú musím aj po tisíci raz dobýjať, bojovať s ňou aj o maličkosti, o väčších veciach zvádzať priam vojny, a ceniť si každý kompromis a dohodu čo sa nám podarí spoločne dosiahnuť."
@krristin z jej príspevkov som nepostrehla, že by podporovala rozvody, ty asi nemáš šancu pochopiť, že žiť v manželstve, kde sa dvaja neľúbia, chodia okolo seba ako cudzí, jeden sa necháva živiť druhým je oveľa väčšie zlo, ako keby sa rozviedli a aspoň jeden z nich by vytvoril a niekým iným krásny vzťah. Tebe bohužiaľ viera neotvára oči, ale zastiera triezvy pohľad na svet. Ako som už písala, mám v okruhu svojich známych kňaza, ale on je niekde úplne inde ako ty, on má ľudí rád, všetkých, bez výnimky, aj tých neveriacich a rešpektuje ich rozhodnutie.
@ivivaiveta ja iba žasnem, že o koľko viac je medzi veriacimi netolerantných ľudí ako medzi neveriacimi, potvrdilo sa to aj v témach okolo referenda. No iné je okolo viery rozprávať a iné vo viere žiť.....viem, už sme hodne mimo tému, ale myslím, že už tu bolo napísané asi všetko, možno nie, alebo som nepostrehla, či by bol manžel zakladateľky témy ochotný byť na MD, myslím s tým, že by sa aj o dieťa postaral,či mu to vôbec jeho zdravotný stav dovoľuje. Lebo ak nie, tak navrhovať do ich manželstva dieťa a ešte sa vyhrážať rozvodom je fakt silná káva....
@krristin koho panboh miluje toho krizom navstevuje, hovorila moja mama..nechapem, ze v dnesnej dobe este taketo hluposti ludia pocuvaju...tie svoje rady si nechajte do kostola a k panu fararovi do kazatelnice..robi sa mi zle z tychto krestanov, ktori len sudia, odsudzuju, ohovaraju...
maju klapky na ociach..na co radite zakladatelke diskusie, ked ma uz druheho muza a podla vas je stratena ovca a zije v hriechu..vase prispevky si dajte na poradnu pred kostolom...to tu nepatri..neriesi sa viera...
..MA PRAVO BYT STASTNA A NIE VYUZIVANA, PONIZOVANA..kde niet ucty, tam niet lasky a kde niet lasky, nie je vztah a to je jedno aky.. som zvedava, ci by ste jej zo svojho prispeli na sunar
@krristin ale došlo, určite sa ani raz nevydávala s tým, že sa rozvedie, ale zase žiť s niekým s kým to neklape,len preto, lebo sme mali svadbu, je choré zmýšľanie, ja viem, že vierou nesmierne podporované, iba neviem komu to prospieva....nepodporujem a nikdy som nepodporovala to, aby sa ľudia rozvádzali pre banality, ak je čo len trochu možné a manželstvo sa dá zachrániť, treba sa o to pokúsiť. Ale aby dvaja žili v nefunkčnom vzťahu, len preto, lebo sú manželia, boli nešťastní oni, aj ich deti, považujem za choré. Zotrvávať pod rúškom viery v manželstve, ktoré je nefunkčné, je pokrytecké.
@timea7 lenze podstata vsetkeho je ze ona cudzolozi...nerozviedla sa pred Bohom su stale spojeni a potrebuje odpustenie opat prijat Boha i ona..chod za knazom on ti to vysvetli...samozrejmeas pravdu ale podporovat a zakryvat oci by si jej nemala....mas diel na jej hriechu potom....mala by si ju upozornit a vystrihat z hriechu ahoj
@timea7 aj ja som tak vzdy zasla...a minule som zalozila temu, kde sa mohli takyto ludia vyrozpravat a ja byt o nieco mudrejsia...ano, vela ludi aj prispelo, aj ma poucilo..ale vies, ktory príspevok mal najviac lajkov?..."Nebezpecna tema".... 😀
ano je podiel na hriechu jasne sa to pise....ale to by ste si museli obcas i Bozie slovo otvorit a uverit mu koncim ahojte
@krristin no asi by bolo fajn opýtať sa zakladateľky, či takýmto veciam verí....pretože si myslím, že nie.....lebo inak je to iba tvoje mrhanie časom
@svetluska82 ak ho tak veľmi ľúbiš a všetko toto s ním vydržíš tak zostaň, aj keď ťa možno iní nepochopia......a ak nie, tak to význam nemá a vráť sa z kratšej cesty
@krristin neuznavam hriechy ci nehriechy. Len dobro a zlo.
podporujem rozvody ak sa inak neda ak je zena tyrana fyzicky,psychicky /vacsina tyranov su veriaci/
a beznadej nepodporujem - v tomto pripade je nadej na lepsi zivot nez tohoto chlapa.
kto vymyslel ze sex moze byt iba v manzelstve ktore bolo v kostole?
Prepac,nechcem sa dotknut chulostivej temy, ale uz asi viem preco nemas deti, nastuduj si biologiu pre 4 a 7 rocnik ZS, otvor oci, prestan pocuvat knaza a kostol , namiesto modeniasa robte ine veci s mm a bude deti aj 5 do 5 rokov.
@krristin moja, chod si citat slovo bozie, zloz slub mlcanlivosti a uz tu neries... ved toto uz je vela na kazdeho, aj na veriaceho co tu riesis, nei to este na beznych smrtelnikov :P
@svetluska82 otázka načo ti je to neschopne plemeno? Ziv radšej mňa 🙂
@krristin nemusí mi to kňaz vysvetľovať, v podstate som v presne takej istej situácii, ako ona. Neviem, či je lepšie, keď existovali štyria ľudia nešťastní v dvoch manželstvách, alebo je lepšie, že sa tí ľudia rozviedli (aj keď nie cirkevne) a vytvorili tri krásne zväzky, v ktorých je 6 ľudí plus ich deti šťastných. Ešte podotknem, že manželstvá sa nerozvádzali z dôvodu nevery, ale z dôvodov iných, vážnych, najprv boli rozvody, až neskôr vznikli vzťahy nové. Jeden človek ostal z tých manželstiev sám, pretože vidí hlavný zmysel života vo svojej práci, štúdiu a zrejme na vzťah nemá čas ani energiu. Pýtam sa, komu títo ľudia ublížili? Nikto z nich nemá pocit, že by žil v hriechu, všetci sú spokojní, že to vadí nejakým náboženským fanatikom, je im jedno, oni sa do nich tiež nemontujú. Ak by aj mali nejaký hriech, následky si veselo ponesú sami.
@krristin viem ze to myslis dobre a ale nikto nevie ako nas boh bude sudit a vobec kto z nas vie aky je Boh? ja citim, ze je milosrdny, odpusta ... nie je len trestajuci a ako niekto koho sa treba bat...jasne ze sa treba snazit zit co najlepssie..ako kto z nas to vie a dokaze , vsak..? Vstavame, padame ideme dalej . Kto je bez viny nech hodi kamenom!! Ved teraz bolo aj citanie na Velky piatok (Izaias 52-53) "Nemá podoby ani krásy, aby sme hľadeli na neho,a nemá výzoru, aby sme po ňom túžili...Opovrhnutý a posledný z ľudí, muž bolestí, ktorý poznal utrpenie, pred akým si zakrývajú tvár, opovrhnutý, a preto sme si ho nevážili.... vsetci sme bludili ako ovce, kazdy siel svojou vlastnou cestou a Pan na neho uvalil nepravost nas vsetkych."
Nevieme zit spravne., len sa o to snazime. Co bude na druhej strane, to bude pre kazdeho prekvapenie, ale stale zalezi, len na laske. Ta zacala v Betelheme a skoncila na krizi... A ludia sa len snazia, ucia milovat ved aj Maria Magdalena bola prostitutka, ale Jezis jej povedal, ze sa jej odpustaju vseky hriechy, lebo vela milovala ...takze laska..to je to z coho raz budeme sudeni..ci veriaci, ci neveiraci.. chyby robime vsetci, ale ti, ktori mnoho dostali od tych sa bude aj viac pozadovat, preto by si mali byt v sudoch a v tom co povieme zhovievavejsi ...
a tu vyhovorky niet....pozehnany den

@zibi napísala si to krásne, mňa tiež obklopovali ľudia veriaci, ale nie fanatici s klapkami na očiach, ak im viera v živote pomáha, je to v poriadku, mne je lepšie bez nej. Si jedna z mála tolerantných 🙂