icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

ena70
7. apr 2015

@natalym ja som cez víkend neupratovala nic, ani krízom slamy neprelozila, iba som varila, lebo som mala rodicov na návsteve. a to uz ked merali starkí takú cestu, nebudem predsa s vechťom behať 😀 😀 .... tak som dobiehala včera 😉

natalym
7. apr 2015

@ena70 No vidíš, ja som veriaca a upratujem keď mám čas a aj chuť treba. Inak je veľmi pekné prežívať Veľkú noc so všetkými obradmi, to je naozaj krásne. Mne sa narodila dcéra na Veľkonočnú nedeľu tak pre mňa je to vždy spojené s tým. Je to môj veľkonočný baranček.

jolly84
7. apr 2015

@zibi áno, áno, vsak ja som to tak myslela, že až po. Pred by to bola čistá samovražda......

jolly84
7. apr 2015

@natalym máš výborne rady, super......

natalym
8. apr 2015

@jolly84 Hej, najľahšie sa radí druhému. 😉

jolly84
8. apr 2015

@natalym 😀

linee
8. apr 2015

@svetluska82 jak to u vas vypada? Promluvite si spolu?

natalym
8. apr 2015

Ja myslím, že prvá búrka už prešla. 🙂

svetluska82
autor
8. apr 2015

@linee normalne, spominal, ze mal zlu naldu. Tak vcera som mu noirmalne povedala, ze ja uz nevladzem a sama podam ziadost o rozvod, takze klud.DOkonca cely den vyvolaval firmam, ci nevedia o nejakom mieste, a kontaktoval aj agenturu co predtym pracoval v Nemecku, tak zvazuje aj tuto moznost. Uvidime ako sa to vyvinie.

petra7777
8. apr 2015

@svetluska82 Ja by som od šťastia skákala, že sa zbavím takého "darmožráča" a nie ešte riešila, že si chudáčik chce rozviesť....a keby si šla na MD, tak z čoho by ste žili? Utekaj, pokiaľ si to nerozmyslí 😀 😀

mihula
8. apr 2015

@svetluska82 no,nech panko pekne ide pracovat mimo sk a ja ta ku mne do podnajmu pozyvam gratis na welnes pobyt na dva mesiace,za umyte okna a schody a ak budes pekne umyvat,tak sa aj zmluva da predlzit. 🙂 Kludne mu to daj precitat.Ale ja dlho nemozem cakat,ja pridem a zas odidem

svetluska82
autor
8. apr 2015

@mihula on uz raz pracoval v nemecku, no psychicky to nezvladal, len neviem ci mu viac chybali kamosi alebo ja. Tak mu stupol tlak ze zopar krat odpadol a lezal v nemocnici dokonca, no darmo v 40- tke prvy krat za hranice nie kazdemu urobi dobre. Takze ja som mu na to nic nepovedala, lebo to asi berie ako poslednu moznost, raz som ho dotlacila do Nemecka silou-mocou denne volal 15 x a vyplakaval,z e je mu tam zla a to tam bol este s jednou slovenkou. Som myslela, ze ked ho dotlacim a uz tam bude tak sa mu to zapaci, no opak bol pravdou a ja som bola zas za kravu od svokrovcov, lebo som ho tam nasilu dotlacila. Takze radsej som ticho.

tintinamartina
8. apr 2015

@svetluska82 uprimne, chcela by si druhe dieťa?

natalym
8. apr 2015

@petra7777 Moja zabudla si na jednu vec, že ona ho má rada. A to je strašne veľa. V podstate má pánko šťastie. 😉

petra7777
8. apr 2015

@natalym Neregistrujem, koľko má rokov....ale rozumu má snáď dosť, aby pochopila, že "LEN" z lásky sa žiť nedá 🙂

eliska13
8. apr 2015

@svetluska82
tak fajn nie?odide do Nemecka a uz vobec sa nemusis o nic starat.Tebe len momentalne vyhovuje, ze mas velky tromf v rukach a to, ze nepracuje.Boh vie co by si si vymyslela, keby pracoval preco nemozes a nechces mat dieta.Jednoducho.mala si malo rokov, dieta a nasla si trulka s bytom, ktory sa o vas postara.Lenze uz chce nieco aj. on od teba a je ohen na streche.Podla tych prispevkov co tu baby linkli tebe nie je a nebude nic dobre:(
ty by si dieta nechcela aj, keby mal pracu.Takto je dolezity tvoj syn, potom by mal uz aj.vlastnu krv.Chodte od seba Vas vztah nema vyznam.Ked niekto napise, ze naschval upratuje cez vikend, aby sa pridal aj muz je smiesne.Ty si vyrastala v uplnej rodine?este vzdy mas moznost odist k rodine, rodicom surodencom, do podnajmu...aj ten byt kupit, ale ako pises chces dobre zit, tak vea prekusnes.

petra7777
8. apr 2015

@eliska13 Trošku som nepochopila...."chceš dobre žiť, tak veľa prekusneš" ???? To je šialene dobrý život, starať sa o nezamestnaného, lenivého červíka ☹ @svetluska82 prepáč , ale nedalo mi ☹

ivivaiveta
8. apr 2015

@eliska13 nie, dieta by nechcela...len si to zabudli vydiskutovat pred svadbou...

natalym
9. apr 2015

@svetluska82 Ja Ti takto poviem, možno sa aj naserieš teraz. Ty vieš, že ja mám podobného muža, možno trochu inú odrodu ale podobného. Ty ho sama od seba odháňaš, Ty sa sama správaš ako majsterka zemegule, že ho nepotrebuješ.
Môj muž mal a má 1500 príležitostí ísť vonku robiť a naozaj by zarobil. Dodnes nechápem prečo nejde, lebo naozaj by nám to pomohlo, aj som skúšala ho pritlačiť, možno sa mi to aj podarí. Ale nechce, nepôjde, pravdepodobne by to nezvládol, on nevie byť sám, nevie sa o seba postarať a ani mňa by nepustil. Preto na neho netlačím, proste viem, že nechce. Ja by som tiež nechcela aby na mňa tlačil. Nechápem, ako to Tebe môže pripadať normálne. Veď má polovičný ID ak som dobre pochopila, chystá sa do práce, mne by stačilo, že je doma a doma navarí, niečo málo porobí, je super, že Ty sa môžeš venovať sebe a prídeš a doma je teplo a vôňa uvareného jedla. Prestaň mať priveľké očakávania, potom si sklamaná. Vedela si do čoho ideš a ak chceš s ním zostať, skrátka musíš sa Ty prispôsobiť a aj on. On sa Ti prispôsobil, máš svoje záujmy, tiež Ti to nemusí tolerovať. A hlavne neočakávaj a možno budeš prekvapená.

nelinka2009
9. apr 2015

Iný názor... Kto neočakáva od seba aj od ostatných málokedy dostane... Ak by som nesnivala a neocakavala tak nikdy niesom kde som a môj muž tiež... Ocakavanie je hnacím motorom nás všetkých... Problem je len v tom že ste sa nezhodli každý má dosť na inej úrovni... Manzelstvo je jeden obrovský KOMPROMIS... Ale na vsetko máte byť dvaja... ja len iný uhol pohľadu...

natalym
9. apr 2015

Priveľké očakávania sú skôr na škodu. Toľko moja skúsenosť.
Očakávania a snívanie sú dve rozdielne veci. Nemôžem očakávať od nevidiaceho, že uvidí. Ale snívať o tom, že raz uvidí môžem. Niekedy zmierenie prináša uspokojenie a prekvapenia.

nelinka2009
9. apr 2015

Prepáčte kocky ale ONA MÁ TROMF ŽE ON NEPRACUJE... podľa mňa má z toho len hambu

natalym
9. apr 2015

@nelinka2009 On je invalid. A bol aj pred manželstvom. Ak je niekto invalid, tak musím očakávať, že jeho zdravotný stav sa môže zhoršiť a nebude pracovať nikdy. Vieš ako sa ťažko zamestnávajú polovičný invalidi?

maminuska
9. apr 2015

@natalym máš pravdu , jeho možnosti v porovnaní so zdravým mužom sú veľmi oklieštené . Keď sa muž neuchytí hlavou , tak často robí prácu ktorá je fyzicky náročná - napr, vykladanie vozňov, pomocný robotník na stavbe, chodí na brigády do zahraničia na zbery ... s jednou rukou sa ťažko .

natalym
9. apr 2015

A tiež do Nemecka na robotu? Polovičný ID? Trochu by som sa bála, či nezačnú skúmať tú invaliditu..........

nelinka2009
9. apr 2015

Viem a veľmi dobre... on iz pracoval v zahraničí je teda normálne že ak on od nej očakáva dieťa tak zas ona očakáva že sa vráti pracovať do zahraničia...

natalym
9. apr 2015

@maminuska Veď práve. A vedela to aj pred manželstvom. Skrátka musela rátať, že bude aj tak, že nebude chodiť do roboty. Podľa mňa mu skôr slúži ku cti, že pracoval, to je jedno, že v kancli, nevime si inde predstaviť. A že doma varí, napr. Skôr by som sa snažila vymyslieť mu nejaké podnikanie, chránenú dielňu a pod. Keď už má tých kamošov..........

natalym
9. apr 2015

@nelinka2009 To s tým dieťaťom nejdem súdiť, podľa mňa obaja majú nereálne očakávania. Žena, ktorá sa vydá za slobodného chlapa musí očakávať, že skôr či neskôr bude chcieť mať svoje vlastné dieťa a on ako invalid musí očakávať, že sa veľa žien, ktoré budú chcieť mať s ním dieťa sa nenájde.

nelinka2009
9. apr 2015

To je ako neskutočne ja obhajujeze nepracujuceho chlapa a hanite pracujúci matku... ako celé je to na ruby... veď aj on vedel že po svadbe bude mať rodinu o ktorú sa treba starať a navyše ju chce zväčšiť... mo tak nech sa chlapec činí... asi nieje až tak chorý keď dvakrát do týždňa chlasta s kamosmi... to by som mu hneď zatrhla... ak môže piť môže aj robit

natalym
9. apr 2015

@nelinka2009 Nie neobhajujem ho, vôbec , len sa pozerám reálne. Chlastať chodil aj predtým a dokonca viac, takže veľmi dobre vedela do čoho ide.