Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
@katka1981 tak ja takých poznam pramalo...vacsinou sa vadia aj za lyzicku... 😠
@ivivaiveta ja poznám jedného jediného , ale deti boli jeho a byt spoločný .
Môj ex ma skasíroval ešte aj z môjho , ale to je o inom .
Ja tiež verím, že keby sme sa rozvádzali, zázrakom by všetko bolo môjho muža. 200 % a celú svoju hlavu dám na to.
@maminuska ja tiez len jedneho a to hned pri dvoch rozvodoch...moj sa stahoval a teda aj delil,ako sam uznal za vhodne, ked som nebola doma...ale inak, nechal mi plastove lyzicky v priborniku, aby som si mala cim kavu pomiesat 😉
@ivivaiveta
@natalym 😀 😀 😀
@ivivaiveta to ti nechal tie lyzicky co vyrobili "soudruzi z NDR" 😀
sorry, ja som len nepochopila načo ti bol a ešte stále je tento muž?????? ak som správne pochopila, je to tvoj druhý muž, tzn. že už si mala jednu "popáleninu", kedže máš s predošlým aj dieťa a tebe nestačilo? píšem zámerne slovo nestačilo lebo ak raz zažijem "popáleninu", tak nabudúce si 1000x premyslím, s kým vleziem do vzťahu a nedajboh do ďalšieho manželstva. áno, čítaš správne -premyslím! ak sa človek vydáva a žení mladý, sprostý, neskúsený, ok pochopím, nevie do čoho lezie, ale ak mi ray niečo nevýjde a ja vleziem do dalších s.račiek, tak to už je na pováženie....po istých skúsenostiach a v istom veku treba držať trochu city na uzde a rozmýšľať mozgom. ked už chlapa, tak nech z neho niečo mám a nie hento, čo máš doma, prepáč, vykopla by som s ním dvere....nechápem, čo na nom ešte akože ľúbiš? pre mna je taký chlap na poľutovanie, nie na ľúbenie
@katka1981 presne tak...len skoda, ze taky chrapun nie je ziadna vynimka, skor pravidlo...
toto je cele zle...ja osobne by som nevedela zit, ani v navacsej laske tak, ze sme v byte, ktory splacam ja a napisany je len na muza...dnes sa veci zomelu zo dna na den, pani si zmyslia, ze koncia a ty mozes ist kam chces...
@ena70 no moja, nepamatam, odkial boli, hlavne ze boli...sak jedna k jednej ne?...on antikor a ja plast 😀
No brali sa keď mala malé dieťa, nie jeho a bola študentka a on mal byt. Síce bol invalid, ale mal byt. Tu bude chyba niekde na začiatku.
@ivivaiveta Ona neplatí tú hypo, platí ju muž. Ja len aby bolo jasno. 😉
@natalym tak uz som z toho domrvena....lebo z inej jej diskusie viem, ze byt, v ktorom su teraz, je vymeneny so svokrovcami a nan je este hypo..aj tak je to nedoriesene, byvaju v byte, ktory je na svokrovcov...
@katka1981 to kde taký chlapi žijú, ktorí nechajú po rozvode byt žene a dieťaťu a nechcú nič, ani garsónku? Veľa ich asi nebude....ľahko ich spočítaš. Reagovala by si podobne, keby sa rozvádzal tvoj syn a byt za nejakých 70000 eur nechá manželke a odíde s dvomi igelitkami? Inak manžel zakladateľky témy mal byt ešte kým sa zobrali, takže tu je to už úplne nereálne.
@ivivaiveta Áno, svokrovci bývajú v jeho byte a oni bývajú v svokrovom. Platí si hypo, ale on si to platí sám, lebo je to jeho byt, nadobudnutý pred manželstvom. Asi náklady plati na polovicu.
@natalym to uz neviem, mam v tom uz gulas.. 😒 ale ved tu nejde len o byt...tak,ci tak..
@ivivaiveta Hej, to je jedno.
Ona je nešťastná, nespokojná a on asi tiež, keď sa jej furt vyhráža s bytom a pod.
@ivivaiveta to je jedno, byt jej nepatrí tak, či tak. Mohli to riešiť takým spôsobom, že on byt predá a peniaze vloží do bytu, ktorý kúpi s manželkou, ona tam tiež vloží svoje peniaze (písala, že na celý byt nemá, ale na polovicu možno hej). Ja by som nechcela takto žiť v byte manžela, ako na návšteve, zvlášť, keď sa jej vyhráža rozvodom....rupne mu v bedni a fakt môže ísť pod most aj s dieťaťom. Aj keď na druhej strane, ťažko bude hľadať druhú takú....
@svetluska82 to ti vyvolával z Nemecka a vyplakával, ako mu tam je zle?!?!? Ako pubertiak z tábora?!?!? Kopa žien má mužov v zahraničí a nemajú tam na ružiach ustlané, ani tie ženy tu, ktorým ostane všetko na krku, ale aby starý somár vyvolával, ako mu tam je zle.....Dospelý, zrelý muž?! Ja zíram....Mám nepočujúceho kamaráta. Tiež môže sedieť doma, brať almužnu a fňukať. Urobil si vodičák, pracuje, dokonca má zamestnania dve, žije v dedine na konci sveta....nesmierne si ho vážim,lebo viem, že je ťažké aj zdravým nájsť prácu, ale kto chce hľadá spôsoby, kto chce hľadá dôvody....
Tak ja sama za seba môžem povedať že čo je moje pred manželstvom alebo čo som nadobudla počas manželstva darom ,dedením a je len výlučne moje aj zostane výlučne moje. Nikto a nič ma nedonúti to prepísať na manžela. Ono vyplácať exmanžela z bytu , ktorý ste dostali od rodiny je fakt fasa. 😒. Ten kto nezažil ťažko sa mu to chápe.
Prečo sa jej furt vyhráža, že ju vyhodí z bytu? Teraz, že sa rozvedie? Lebo vie, že to je jej slabá stránka, že nemá kam ísť.
Just by som mu ukázala, že sa nebojím.
@natalym ani ja na to nemám, ísť do zahraničia a makať tam, ale keby nebola iná možnosť....tiež som si pred desiatimi rokmi myslela, že na všeličo nemám, že by som to nedokázala, no keď ťa život donúti, nájdeš v sebe netušené možnosti a schopnosti 😀 😀 😀 . Mne ani tak nejde o to, že nie je zamestnaný, ale o to, ako sa k svojej žene správa....aj ja som rada cica (niekedy aj premyslene, šak nemôže ukázať, že všetko zvládam sama, čo potom s ochranným inštinktom lovca?), a mám rada vedľa seba muža a nie decko, ale niekedy je toho dosť aj na toho muža, tak treba zatnúť zuby, lebo by sme to nezvládli. Život vždy prináša katastrofy v skupinkách, aby tej jednej nebolo smutno, keď sa to začne.....tak nevie, kedy prestať....

@svetluska82, normalny chlap ked sa rozvadza, necha byt matke s dietatom. Tu nejde len o zenu ale o dieta. Dieta je tusim iba tvoje, takze k tomu tak aj pristupuje. Jeho charakter je jasny. Z jeho strany nevidim vobec ziadnu lasku, tak nechapem naco chce dieta. Dieta ma byt z lasky. Naozaj nechapem naco ste spolu.