icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

svetluska82
autor
9. apr 2015

Manzel nerobi rok predtym pracoval normalne...neviem co tu vacsina rozobera hovadiny. Je to tu aj tak zbytocne vobec chodit lebo sa spravate jak deti. Kazda chce mat pravdu a kazda sa tvari ako velky psycholog.po tejto diskusii sa mi potvrdilo to co som zvazovala uz davnejsie.skoda venovat svoj cas nejakej diskussi na koniku.nevedie to nikam.

timea7
9. apr 2015

@natalym na to my dve ťažko odpoveď nájdeme,prečo to vzniklo, mám príliš málo informácií, aby sme to dokázali posúdiť a počujeme len názor jednej strany. A potom rôzni ľudia reagujú rôzne, ja by som netolerovala to, čo toleruje iná a ani ju nenapadne, že je na tom niečo zlé a naopak. Je to o nich dvoch, len ťažko komunikovať, keď sa doma len obchádzajú....Môže tam byť všeličo, jeho pocit frustrácie, že nie je hlavou rodiny, že je manželka sebestačná, jediné, čo má proti nej, je ten byt....môže v tom byť to, že žil roky sám, nemusel sa nikomu a ničomu prispôsobovať, môže v tom byť to, že si neurčili určité zásady, za akých budú v manželstve fungovať a možno aj všetko dokopy....

natalym
9. apr 2015

@svetluska82 Veď sa neurážaj, ja som to myslela v dobrom, odrážajúc sa od svojich skúseností. Aj mne pár ľudí otvorilo oči, aj veru vynadalo. Pozerala som sa veľmi dlho do zrkadla. Aspoň nad tým porozmýšľaj.
Prajem všetko dobré, nech si šťastná.

natalym
9. apr 2015

@timea7 Ja som to v dobrom, lebo ja sa tiež furt sťažujem, asi sa potrebujem vykvákať, ale naozaj len tak sa to nestalo. Chyba je vždy na oboch stranách.

timea7
9. apr 2015

@svetluska82 prepáč, ak ti táto diskusia nič nedala, chceli sme ti pomôcť, možno pomohla iným, ktoré ju čítali a ešte budú čítať a začali pri nej rozmýšľať a niektoré veci si uvedomovať. Mne tu veľa diskusií pomohlo, veľa som sa tu od žien naučila, naučila som sa pozerať na rôzne životné problémy inými očami a už to ma niekam posunulo. Že ty to cítiš inak, za to nemôžeme, ani obyčajné ženy, ani psychologičky, tak ti ostáva len držať palce, aby sa u vás všetko vyriešilo k obojstrannej spokojnosti.

natalym
9. apr 2015

Ale zase je to pravda, že čas treba venovať radšej manželovi a rodine ako MK. Mala by som sa poučiť.

timea7
9. apr 2015

@natalym ale ako, keď je v práci? Myslíš, že by mi to jeho šéf umožnil, zajtra sa tam k nemu nasáčkovať a venovať sa mu celý deň?

timea7
9. apr 2015

@ivivaiveta a pri tých lyžičkách dúfam, neurobili soudruzi z NDR chybu....lebo my sme také mali na grilovačke asi pred pol rokom, skoro sme umreli od smiechu, keď sa v káve roztápali....asi boli určené na ľadovú, alebo na zmrzlinu. 😀 😀 😀 😀

natalym
9. apr 2015

@timea7 😀 😀 😀 Ja myslím, že áno. Možno by sa aj pridal.

ivivaiveta
9. apr 2015

@timea7 ja to mam asi ruské moja...vydrzali vsetko 😀 😀

timea7
9. apr 2015

@natalym skôr si myslím, že by ani nepostrehol, že je tam niekto cudzí a navalil by mi toľko roboty, že by som sa nespamätala....

natalym
9. apr 2015

@timea7 No moja môj šéf, je môj muž.

timea7
9. apr 2015

@natalym tak sekaj latinu!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

natalym
9. apr 2015

Mrzí ma tá svetluša, že sa naštvala. Haló kočka, nejeduj sa...... Ešte stále môžeme ísť spolu do podnájmu a mužov pošleme spolu do Nemecka, ten Tvoj vie variť.
Čo ma to skôr nenapadlo.

ena70
9. apr 2015

@ivivaiveta drahá tá hláška že lyžičky vyrobili soudruzi z NDR bola scéna s filmu "pelíšky" 😀 😀 ..... to som dala len ako taký "reminder" 😉

nelinka2009
9. apr 2015

Odkiaľ máte že je invalid.. . Precitajte ešte raz tému.. . Aj ona sama ma zdravotne problémy už len preto bx som si to s dieťaťom rozmydlela.. . A ak je invalid tak nemá pit

katka1981
9. apr 2015

@timea7, mam dobreho kamarata, co nechal 4 izbovy byt zene a dvom detom a nechal im tam vsetko aj nabytok a nezobral si nic, len svoje osobne veci. Dalsi tak odisiel a nechal zene byt aj auto a z Prahy sa vratil do BA. A samozrejme zavisi od toho v akej fin. situacii je ten muz aj ta zena. Ja narazam na to, ze henten sa chova z mojho pohladu ako chrapun, lebo este ju aj ide tym bytom vydierat. Neplet sem mojho syna, ja ziadneho nemam, a ani sa nejdem vzivat do takej situacie. Mna by muz nevyhodil z domu s dcerou, radsej by on odisiel keby ma mal plne zuby, nechal by mi aj dom, len aby mal svaty pokoj. Myslim si ze strata milovanej osoby je daleko bolestnejsia ako majetok. Ale vsetko zavisi od okolnosti. Keby sme sa rozisli kvoli nevere, tak dom ostane poskodenej osobe, tak sme sa dohodli 🙂

timea7
9. apr 2015

@katka1981 tí dvaja, ktorých si spomenula, sú zlomkom tých ostatných, manžel zakladateľky témy mal byt ešte pred uzavretím manželstva, bo by padnutý asi na hlavu keby jej ho nechal - bývalej žene a jej dieťaťu, ktoré má z prvého manželstva. Jasné, že to nič nemení na jeho charaktere, ale v jeho prípade by som si byt samozrejme celý nechala. A ja som vôbec neriešila teba, ani tvojho syna, ani som netušila, či syna máš, bol to príklad! Tá vaša dohoda sa mi páči 😎 , 99% mužov, ktorí sú neverní, sľubujú manželke byt, auto...vydrží im to väčšinou pár dní, vo väčšine prípadov idú potom 50:50,ak teda majetok spadal do BSM.....je to tu v desiatkach tém a nielen tu, také sú moje skúsenosti aj zo života. Je veľkorysé manželke takéto niečo sľúbiť, muži sa tým zbavujú pocitu viny....väčšinou zmenia názor, ak o svojom zámere povedia svojej novej láske, alebo zistia, že s ňou čakajú dieťa.Tých prípadov, keď to tak nie je, je žiaľ minimum.

malabiba
9. apr 2015

@timea7 presne ako píšeš....pri mojom ex, našiel si milenku a tá trvala na tom, aby sa ihneď a zaraz rozviedol, to že 2 malé deti máme doma ich nezaujímalo - postavila som si podmienku - rozvediem sa hneď, ale v bsm byt bude môj....on blázon zaľúbený na ružovom obláčiku všetko podpísal.....o pol roka vytriezvel a zúril, že mám byt....o ďalší rok sa chcel vrátiť nazad 😀 ...keď som sa druhý krát vydala, menil farby ako chameleón....ale napriek tomu, vychádzame dobre a našťastie aj deti, len tá jeho priateľka sa bojí so mnou stretnúť 😎

timea7
9. apr 2015

@malabiba šikulka si 😉 😉 😉 😉 😉

malabiba
9. apr 2015

@timea7 ďakujem a teraz mám veru lepšieho muža, aj keď vždy je to len chlap 🙂

katka1981
10. apr 2015

@timea7, vies dohoda je jedna vec, realita druha. Nekric hop kym nepreskocis. (myslim vseobecne aj na seba, nie na teba, aby sme si rozumeli). Dufam, ze nikdy nic take nezazijeme a ze budeme nadalej fungovat ako fungujeme. Kazdy reaguje v takej situacii inak, ani ja nerucim za seba, aka by som bola v navale emocii a hnevu. Asi jak cert. Ja len dufam, ze zakladatelka to zvladne najlepsie ako sa da.

timea7
10. apr 2015

@katka1981 mne nemusíš vysvetľovať, že dohoda je jedna vec a realita druhá, ja mám už rozvod za sebou, našťastie sme sa dohodli ako ľudia, ale zase taký veľkorysý, ako si opisovala nebol ani náhodou, ani som to neočakávala. Ja som ako čert nebola, na čo? Pomôcť to nepomôže, ešte sa strapníš....

vianne
15. apr 2015

@svetluska82 citam tuto diskuusiu, za prve si myslim, ze tvoj partnetr ta vyuziva...to ze si sikovna, ze zvladas tahat domacnost sama,...vyuziva mozno tvoj "pocit viny" ze si doprajes konicky pre seba....on nema evidentny zaujem postavit sa do role zivitela a hlavy rodiny, ale podla mna si chce teba poistit spolocnym dietatom a tym padom tvojou zavislostou na nom...dost pochybujem ze by anbehol do akejkolvek prace keby si tehotna bola. za druhe, nechces dalsie dieta, bavili ste sa o tom aj v minulosti? vedel do coho ide? za tretie, aj z rk do mt sa dochadzat da, amm kolegov co tak dochadzaju, ja dochadzam dk - mt 🙂 kvoli dobrej praci...ale to je uz na zvazeni kazdeho ci mu to vyhovuje, len vravim ze sa to da 🙂

mala_hobitka
15. apr 2015

@krristin V co veris je tvoja vec. Ale uplatnovat principy svojej viery mozes iba na svoj zivot. Nemas pravo podla toho hodnotit zivoty inych.

lenbea
20. apr 2015

@svetluska82 jejda, a ked sa rozvediete, kto sa bude oňho starať, všetko mu platiť. a Ty sa zbavíš príživníka. nájdeš si podnájom, šak aj tak teraz platíš všetko Ty, akurát zmeníš adresu. a čo má za problém, čo sa mu nepáči? čo si myslí, že nájde dalšiu takúto ženu? ťažko

fcchelsea
20. apr 2015

@svetluska82 prepáč ale sa ti divím že si to neurobila moj syn je aktívnejší to že nie je karierista o.k. ale však chlap má živiť rodinu a nie ženská asi som stará škola no ked má na pánske jazdy tak nech má aj na rodinu myslím že ten rozvod je len jeho taktika na vydieranie aby si mu robila ešte vačšieho posluhovača a skákala mu okolo zadku povedz mu že suhlasíš a určite stiahne chvost dám krk nato že to je rada jeho kamáratov

madana
21. apr 2015

@svetluska82 jaaaaj tí muži,spravaju sa ako male deti a to doslova !....podla toho co pises ,mam pocit,ze len taktizuje,pri jednom pivku to mozno rozoberal s kamosom-kamosmi,niekto mu to poradil a teda rozvod.
Ale sám by nevedel zit,je naozaj ako male decko,len Ta vydiera s tymi recami,ze sa chce rozviest.
Este tak ku mamicke by isiel,aby sa o neho opat starala.Je maximalne nesamostatny,kedze aj zo zahranicia zdupkal.

bratislavcankanm
22. apr 2015

@svetluska82 zazivam ciastocne podobnu situaciu, manzel sa pred Vianocami rozhodol odist. Nie preto, ze by chcel dalsie dieta, ale ze vraj uz "nie je stastny". Podobne ako u teba - on zvyknuty na full servis u mamicky, absolutne nezvyknuty doma cokolvek urobit...1-2x do tyzdna panske jazdy (vlastne nie panske, ale zmiesane)... podobne ako ty, nie som typicka gazdina, ale robim pre domacnost, co mozem - nenaplna ma to, ale mam rada poriadok, atd.... on pracu ma, viac-menej cely cas, co sme spolu,ale ju meni (ked sa v zamestnani dostame po par mesiacoch do stadia, ze treba 'zamakat' aj inak, ako recami, tak nastavaju problemy a uz hlada nieco nove 🙂)... Moj nazor - suhlas s rozvodom, chod od neho prec. Moja skusenost - chlap, ktory je zvyknuty robit len co on chce (nie, co je treba) a naopak nerobit, co sa mu nechce, sa nezmeni...ak chce on rozvod, tak to casom aj tak skonci... snahu o zachranu/obnovenie vztahu z jeho strany necakaj (ja som cakala, ale nedockala som sa, snazila som sa iba ja). A na dieta sa nenechaj ukecat 🙂, poznam viac parov, ktorym to malo pomoct, ale do roka po porode uz sa vsetci rozvadzali. To dieta bude z jeho strany len vyhovorka, klamstvo, nemoze predsa chciet dieta, prave teraz, ked je dlhsie bez prace a ma problem sa zamestnat. Drz sa.

bratislavcankanm
22. apr 2015

@timea7 moc ma tvoj prispevok (z 9. apr o 22:18 ) nepotesil.... manzel tiez slubil, ze byt nam necha (mne a malemu)...to bolo pred Vianocami, ked sa od nas stahoval prec... odvtedy sme sa o tom nebavili... dufala som, ze to s tym bytom stale plati, ze mi ostava, ale asi sa na to nemam velmi spoliehat, vsak 🙂 ?