Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
@svetluska82 ake stastie ta postretlo 😉 Budes nutena nakopnut sa do najdenia si niecoho vlastneho, to zvladnes a konecne nebudes mat na sebe uviazaneho cloveka, ktory zije ako cudzopasnik. To je des a bieda, co si o nom napisala. Naco Ti je taky chlap?
@svetluska82 u vás ale vôbec nejde o dieťa, ale o celkovú úroveň vášho vzťahu. Keby sa nesprával tak, ako sa správa, keby si nemusela zakladať ďalšie smutné témy, nebol by problém mať dieťa, veď pri ňom nemusíš čušať doma tri roky, matka ktorá ide od pol roka veku dieťaťa do práce vôbec nemusí byť horšia, ako tá, čo je doma tri roky. A domácnosť je záležitosťou oboch, nie tvojou. Len ja mám z neho pocit, že presne toto potrebuje - tebe pribudne k tomu, čo máš teraz ešte starostlivosť o dieťa, nebudeš mať už vôbec čas na svoju sebarealizáciu, on zo svojho životného štýlu nezľaví.
@natalym podla mna svojim sposobom hej....
@natalym myslim, ze ak by ho nemala rada, neriesi to tu na fore, ale s rozvodovymi papiermi vyrukuje sama...je zrejme, ze chce, aby vztah vydrzal, len akosi srdce sa prieci rozumu...ma to tazke
@svetluska82 No ako u nás doma. Ani s ním ani bez neho. Lenže ja to mám ako diagnózu.
@svetluska82 mozno ta cela situacia z jeho strany je jeho protest ako zijete..ked povedal ze sa chce rozviest, tak si uvedomuje, ze nie je stastny, zial, je to krute ale je to tak..
niekde som tu pisala, ze je vela parov, ktore sa jednoducho k sebe nehodia ... tym, ze kazdy v tom partnerstve nezohrava rolu aku by mal zastavat..
ty si workoholik, so svojimi konickami, zena ktoru nebavi domacnost, alebo to nepoklada za dolezite..on momentane nepracuje a ma svoje konicky kamosov, kde chodi vyplakavat
kazdemu muzovi imponuje, ked je zena sikovna a schopnejsia, ale povacsine je to kamen urazu vo vztahu..mozno teraz len bojkotuje ulohu, ktoru zastavas ty, a mozno by si bola prekapena , ze keby ze sa rozidete, tak by sa mozno aj rychlo zmobilizoval a nasiel si pracu, parterku, ktora deti chce, ktoru aj ta domacnost ako tak bavi..ono vsetko ma dve strany..nemozes ocakavat, ze bude nadseny ked ta nebavi domacnost, od rana do vecera robis, plus mas svoje konicky..
to zasa ze on nepracuje je ina vec... predtym pracoval? robil dlho na jednom fleku ci bol fluktuant ? lebo to vela o nom povie a toto co sa deje v nom, je len priznak mozno nejakej dlhodobej krizy z jeho strany. Plus stale chodil s kamaratmi vonku? opija sa alebo? aj tieto veci sa daju prediskutovat... jednoducho mozno mate cas na to ze ked on chce dieta, ty mu tiez stanovis podmienky, ktore chces, aby sa dodzriavali a ked ty aj on budete tieto kvazy "podmienky" dodrziavat nejaky cas a uvidis ty, aj on nejaku zmenu, tak potom sa da uvazovat o dietati..
ty by si mala trvat na tom, aby riesil pracu a obmedzil kamaratov, plus nech ti pomoze so synom
ty by si mala zvolnit v praci, viac casu travit spolu, ist na vylet, do restiky, do kina atd.. plus sa snazit obmedzit svoje konicky aj ty - den nema 48 hodin ale len 24 a neda sa niekedy zit tak, ako keby sme zili kazdy samostatne, ale mysliet pritom aj na toho druheho a zit s nim spolocne, nie len vedla seba 🙂
@timea7 no ved hovorím, že je fanatička. Viera je v poriadku, ale odtiaľ potiaľ. Toto už je choroba @krristin
A hlavne, keď si @svetluska82 neželá mať deti a je v nefunkčnom vzťahu, tak asi si ich nespraví len preto AK miluje svojho manžela...
Podľa mňa to zadrel len tak ale nerozvedie sa. Bol by hlúpy, veď by nemal z čoho žiť. A povedz mu, že ked chce decko, nech si najprv nájde robotu. Neviem, ako si to predstavuje. Ty všetko ťaháš a ešte by chcel, aby si sa starala o ďalšie dieťa či čo? Nerozumiem mu ...
akoz e fakt neviem co tym sleduje, ci chce mnou len manipulovat alebo fakt tak silno tuzi po dietati. Ale raz sa vyjadril, ale asi 4 roky dozadu, ak ak budeme mat dieta, tak moj syn nemoze chodit na hokej, lebo to financne neutiahneme. A to vtedy pracoval, takze som dost nechapala. Aj svokra teraz hrozne tlaci na to dieta, a ta nejako neriesi ze muz nerobi. Proste ide mat tento rok 40 tak najvyssi cas na dieta. To ze spravanie na urovni 18 rocneho slobodneho chalana neriesi. Ze preco nechcem aby aj on mal dieta- to pocujem kazdu navstevu. A vzdy s kludom anglicana odpoviem, že nech si ho urobi s kym chce. Keby si nasielmilenku, tak to by bol pre mna lepsie pripad, ta by mozno to dieta chcela a mozno by chcel abyvat aj s nim a mne by to ulahcilo situaciu. 🙄 JA som asi fakt blba, su aj pekne dni, ked ideme na romanticky vikend, welness, dovolenku, ked je pohoda. ...Len potom pride realita a tak. On si tazko hlada pracu lebo je zdrav.postihnuty, nemoz epracovat manualne, a robil v kancli . teraz posledny rok bola si na 40 tich pohovoroch vsetky banky a hotely no s jeho pistihom ho nechcu nikde a nema ani prax, neovlada jazyk takze je to tazko. Invalidny dochodok co ma to ide na hypo co bral na byt. Takze ta situacia nie je lahka ani pre neho, preto som dufala, že ak mu nebudem robit sceny a pod. ze bude rad, že sa ma kto o neho postarat a da mu aspon dake teplo domova. A ze bude spokojny. no ocividne som sa mylila
@81beruska81 ale ona to dieta nechce, to je fakt. 🙂, jednoducho zistila že nie je ten typ. To sa v živote stáva, len keby to zistila skôr , ušetrili by sa sklamania na obidvoch stranách .
@juditka_d
pravda to je ...
fanatizmus? sklamem ta dokazem pochopit hoc co ...nemam srdce z kamena
tento vztah nie je o laske zivot nadeli kadejake skusky ale ujst a rozviest sa je to najlahsie
ahoj🙂
ps-muza podporujem proste nema dobre obdobie a tuzi po dietatku
a ich manzelstvo je neplatne obracaj si to ako chces
ahoj
@svetluska82 No ťažké to je. A keby zostal aj doma a doma pracoval, varil, upratoval, pral a pod. vadilo by Ti to? Resp. keby zostal na MD?
@krristin Boh nam dal okrem rozmnozovacich organov aj mozog, je to uzasna vec, prajem si, aby ho mali vsetci...
@svetluska82 hm teraz citam ze ma nejaky zdravotny postih ..a to ma ciastocny invalidny? ci aky? nie su teraz nejake zvyhodnene miesta pre invalidnych dochodcov ? este ma napadlo..ten zdravotny postih ma nadobudnuty pocas zivota ci?
@zibi predtym pracoval asi 20 rokov na jednom mieste. Takze tam problem nebol. S kamosmi sa chodil opijat vzdy, po nasom spoluziti som to obmedzila na 2 krat tyzdenne potom tyzden doma. CHodi od piatej podvecer do jedenastej vecer a nepride jak doga, ale zas ani triezvy. Kamosi mi vadia, lebo ak my dvaja ideme spolu sadnut niekde a nahodou si prisadne jeho kamos alebo kamosi tak v kuse hustia do mna ze nie som tolerantna, a preco mam potrebu mu vymedzovat vychadzky, ze nech chodi ako casto chce. Len potom by to vyzeralo tak ze by chodil kazdy druhy den. 😖
@svetluska82 vzal by si ťa keby si na začiatku mu povedala že už deti nechceš ?
@mamulka211 plus srdce...
@mamulka211 toto treba niektorym vytetovat 😅
@zibi zdrav. postih ma od narodenia, v detstve ho dost pre to rozmaznali. Ma ciastocny invalidny tusim 120 e, z toho ide 110 ma hypo. Nemoze pracovat manualne, a momentlane nie su ziadne chranene dielne. Kvoli postihu ho nechcu zamestnat v banke, lebo to zle vplyva na klientov ....
@krristin som katolicka,a aj ta viera hovori , ze je to o dvoch ludoch
A nie,ze jeden sa nema ani kedy cas posadit a druhy si spravi zo svojej polovicky sluzku/sluhu...
a neviem preco ta to tak vzrusuje a davas rady ,ked to je podla teba neplatne manzelstvo.
to sa mozu kludne rozist ,ci uz s dietatom ,alebo bez...
ako ty pises na konci prispevkov:
AHOJ
@maminuska neviem, no vtedy sme tketo veci neriesili, ja som byvala 30 km daleko ,stretavali sme sa ojedinele a fakt sme neriesili dalsie deti. vtedy som zas tak zasadne proti detom nebola. Ale potom som zistila, že domacnost a deti nie su moja priorita aj ked syna milujem, a radsej som rozbehana a akcna.
@svetluska82 ako v totmto to mas tazke ..lebo alkohol by mi neskutocne vadil..moj muz vobec nepije, takze to vobec neviem posudit a ked ide aj vonku s chalanmi tak si da nealko pivo alebo kofolu 😝
no dnes je hrozna doba s tou pracou...najma ked ma invalidny a pracoval dlho na jednom fleku ..taky clovek sa nevie uz tak presadit ako napr. mlady clovek alebo ten, ktory pocas 20 rokov pracoval vo viacerych zamestnaniach..
ja som to videla na kamoske okolo 45 rokov a robila cely zivot na 2 flekoch , prisla k nam na pohovor do firmy a mala taku tremu, ze som len oci otvarala, nedokazala sa vobec vyjadrit, ja som sa az za nu bala poviem ti ..takze tomu rozumiem, ze to je dost tazke ..
a ty to ako vidis? lebo si pisala ako primarny problem ze sa manzel chce rozviest? ale co vlastne ti vadi? co by si chcela ty zmenit ? co by si chcela robit ty??? hm?
o tom co hovoril boh zvestoval Jezis jeho syn ako sa veci maju a ano ten rozum uz vela ludi postracalo majte sa🙂)
@krissy1 a preco je to manzelstvo neplatne? Ved my sme sa nebrali v kostole. JA som uz raz rozvedena.

@svetluska82 ale ved to je jasne...keby si vedela, co z toho - z neho vypali, nevzala by si si ho. To, ze vela pracujes a mas svoju pracu rada este neznamena, ze by si nechcela dietatko...skor je to o tom, ze v nom necitis absolutne podporu, ani ako manzela, ano ako otca, ani ako zivitela rodiny...proste to tak vypalilo a zachovala by som sa rovnako...tazko mat dieta s takym clovekom...myslim, ze by to bolo ine, ak by ti bol vyrovnanym partnerom