icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

81beruska81
7. apr 2015

@maminuska a vzala by si ona jeho, keby jej na zaciatku povedal, ze o par rokov spadne na uroven 18 rocneho chlapciska, ktora ma doma pri mamicke full servis a jedine, co ho zaujima, je 2x do tyzdna ist s kamaratmi? Len s tym rozdielom, ze nie je to o vztahu matky a syna, ale manzela a manzelky...

krristin
7. apr 2015

@krissy1 ano je neplatne ziju v hriechu

svetluska82
autor
7. apr 2015

@zibi mne vadi to, že rozvod spomina a potom je ticho aj rok- dva. Ako vcera, povie ze sa chce rozviest a potoms a tvari ze sa nic nedeje a je ticho, alebo fungujeme normalne. Keby prisiel a povedal,popcuj fakt chodme od seba, skus si najst byvanie, pripadne ti pomozem nieco najst taka spon viem na com som. Tak neviem, ci caka ze zacnem konat, ci mal len zly den, ci co. Teraz bude ticho a klud a pocitam ze kedze je novy tyzden vecer pojde s partiou von. Takze taka neistota, lebo on je velmi malo komunikativny

linee
7. apr 2015

@svetluska82 ja bych si s nim uprimne ještě jednou a vazne promluvila, zda to myslel vazne. Z toho co pises si myslim, ze si samostatna, inteligentni a chytra zena a vubec mi to k muzi, jakeho popisujes nejde. Mas doma rok chlapa v nejlepších letech, nemakacenka, nebere davky, nechava se financne zivit od rodicu a starat od tebe. Proc by si vubec hledal praci, když vyzije, je o nej postarano a nemusi přitom ani hnout prstem??? Byl byl sam blazen, kdyby se hrnul do práce 🙄 Vzdyt ten chlap nemá zadnou sebareflexi! 😠 Pripada ti to normalni?
Holka, zkus se zamyslet - co ziskavas ted? A on potom vsem jeste prijde s rozvodem?
To bylo v hadce nebo jak s tim prisel?

A jaky je jeho vztah k tvému klukovi? Venuje se mu? Je mu otcem? Vychovava ho?

Jinak uz tady bylo asi vse napsano...

ifkael
7. apr 2015

asi by som sa ho spytala- co sa mu na vztahu nepaci.. co by chcel zmenit.

dalsie dieta- podmienka- najde si on pracu.

ano, vacsina zien je na materskej a tahaju vsetko chlapi, toto sa povazuje za normalne, a nikto tu zenskym nenadava ze ich zivia chlapi...

moj chlap ak by nemal pracu, by isiel aj makat na stavbu robosa, len aby euro domov priniesol..

linee
7. apr 2015

@svetluska82 holka, toto není nejistota pro tebe - ale pro nej. Opravdu popremyslej, co ti toto manzelstvi dava a co bere. A co ti dava a bere on. A pak se rozmysli.
Najit byt dnes není problém, postupem casu nasetris i na něco mensiho. A kluka uz mas velkého, samostatného...
Musim se ale pousmát, ze nejistotu neresi on sam. Vzdyt on si je v tom co ma (tebe) a co dela (nic) tak jisty, ze mu to jenom masiruje ego. Vim, ze kazdy muz je malinko jiny, ale uz jenom to, ze chlap je rok doma a odmita s tim něco delat kdyz vi, ze ma rodinu a manželku uz je ponekud podozrive 😒

krissy1
7. apr 2015

@svetluska82 ja len reagujem na:
krristin @juditka_d
a ich manzelstvo je neplatne obracaj si to ako chces
ahoj

ze ked ma ten pocit a je neplatne,preco ju to tak rozculuje

zibi
7. apr 2015

@svetluska82 a to spomenie rozvod a potom je ticho? a ty sa ho pytas a on ti nic nepovie?
ako riesite vo vztahu problemy? ako kominikujete, ci diskutujete? alebo nic z toho nerobite?
prepac ze sa tak do detailov pytam, ale nerozumiem, ze ako sa da spomenut rozvod a potom si ist natriet maslom chleba 😕
ja neviem, ako ked zacinam do toho vidiet "lepsie", tak mi to pride ze ty budes stale tahat za kratsi koniec .. 😝
fakt skusit si dat normalny rozhovor, potrebujete sa fakt porozpravat...aj ty by si mala vediet na com si ..lebo len tak cakat, ze ta vyhodi z domu je otrasne.. a ked si mas takto nicit nervy tak si zariad zivot tak, ako vyhovuje tebe, a fungovat ako samostatna jednotka. nikdy nevies koho este stretnes. mozno raz strestnes muza, kde to naraz nejako klapne a budete mat spolocne zaujmy, lebo keby ze si tvoj partner aj najde pracu, kamosi tu budu stale, alkohol tiez a sebalutost asi tiez 😖

zibi
7. apr 2015

@linee on je na invalidnom tak davky nemoze ani brat. aspn tak som to pochopila

svetluska82
autor
7. apr 2015

@zibi no presne spomenie rozvod a potom sa tvari ze nic. AK sa pytam ako to myslel tak povie ze sa nechce rozviest, že asi ja. Neviem odkial to nabral. A potom je ticho a akoze pohoda. Ja si myslim, keby ze je to opacne a byt je moj tak je ticho lebo si je vedomy ze ho poslem kade lahsie.

svetluska82
autor
7. apr 2015

@zibi davky mu ani nevyjdu ked ja zarabam

svetluska82
autor
7. apr 2015

@zibi s nim sa neda ani komunikovat, pretože je velmi utiahnuty. Ak po nom nieco chcem tak potom ho na oplatku pustim navyse s kamosmi von, inak neurobi pre mna vela. Napr. minule osm bola utahana a jsut na mi nechcelo ist so synom na kurzok tak som povedala, že ak ho odvedie on, moze ist potom rovno do krcmy s kamosmi. A to ste mali vidiet ako letel. Am ja osm mala hodinku kludu sama v byte 😵

ifkael
7. apr 2015

@svetluska82 mozno ho len treba ukocirovat.. necakat co urobi sam, ale mu to nalinkovat dopredu

natalym
7. apr 2015

@svetluska82 Čo mu je v tej krčme lepšie ako doma? Kamošov má chápavých asi, čo tam preberajú........ 🙂

mamulka211
7. apr 2015

@krristin ano plus srdce, ktore maju niektori ludia tendenciu zneuzivat vo svoj prospech. Boh od nas nechce, aby sme sa davali inym vyuzivat a aby sme tupo, ako stado, drzali hubu a krok. Ani Jezis nedrzal jazyk za zubami a vyhadzal z chramu vsetkych a bol pri tom agresivny, ci necitas Bibliu?

mamulka211
7. apr 2015

@natalym v krcme sa preberaju vacsinou velmi duchovne veci, futbal, zeny a pletky

svetluska82
autor
7. apr 2015

@natalym no doma s anudi, nema zaujmy konicky. Tak to bude asi tym.

krristin
7. apr 2015

@mamulka211 citam...ale i jan krstitel vystupoval verejne a hovoril ze ziju v hriechu a nebal sa toto fakt je....neprekrucaj

natalym
7. apr 2015

Tak môj muž nechodí do krčmy, neviem. Chodí len do roboty, doma, sem tam lyžuje inak tiež čumí na telku.

maminuska
7. apr 2015

@svetluska82 poviem ti pravdu , keby som ja chcela dieťa a môj partner by bol zásadne proti tomu , hoci na začiatku mi nepovedal o tom , cítila by som riadnu zlosť ale riadnu a tak by som sa zrejme aj patrične správala. Mať potomka je jedným z najsilnejších pudov .
Toto ste mali mať vyriešené či ano alebo nie, a osobne si myslím že ak by si povedala svojmu manželovi že dieťa už nebude , tak si ťa nevezme. Tu nejde o druhého a tretieho potomka , tu ide o jedného jediného potomka tvojho muža. V tomto si riadne sebecká , ja , moje koníčky....

Na druhej strane , tvoj muž sa nespráva dobre..to bez diskusie , do takéhoto manželstva by som ani ja nepriviedla dieťa. Nemá prácu , nepomáha , túla sa s kamarátmi ..len on zrejme nevie situáciu inak riešiť , nikto ho to v živote nenaučil stále bolo o neho postarané . Má 40 rokov, nemá ruku , žena ho ako partnera v podstate odmieta ...vyhliadky na niečo lepšie sú v nedohľadne, človek stráca chuť žiť.
Vyradila si ho ako otca z reprodukčného procesu a ešte to dávaš aj patrične najavo pred cudzími ľudmi, neviem ako by sa tebe páčilo keby tvoj manžel o tebe povedal že nie si hodná toho aby si bola matkou jeho dieťaťa, lebo si taká , onaká , škuľavá , krivá .....

Ste v zacyklenom probléme, v podstate sa ani jeden nechcete rozviesť, ale ani jeden z vás nechce problém riešiť , ty nechceš VOBEC dieťa a on zas nechce riešiť vašu finančnú situáciu, uteká ku kamarátom kde mu je dobre.
Takto sa v tom môžete motať a máchať ďalších 20 rokov, vzájomne sa trápiť a zneužívať, vyhrážať sa rozvodom , tak jedna alebo druhá strana , na konci života budete vyčerpaní a každý v inej izbe s vlastným televízorom , posteľou a jediné na čo budete čakať kto z vás zomrie skôr aby ste mali vdovský . 😒

krristin
7. apr 2015

@mamulka211 ja by som mavrhovala sobas pred Bohom prijatie Jezisa do srdca a zmeni sa cely ich zivot

natalym
7. apr 2015

@maminuska Pekne si to zhrnula. Je to pravda. A obaja budú nasratý, na toho druhého.

81beruska81
7. apr 2015

@svetluska82 odloz riad, dam ti cukrik... povysavaj byt a mozes ist von....ach jaj, k tomu fakt netreba nejake komenty...len naber odvahu a hlavne nadobudni presvedcenie, ze ten jeho byt nepotrebujes...si sebestacna, postaras sa o seba aj o syna...si mlada, dokazes si zivot este zariadit, nestracaj cas a ja idem dakovat Bohu za mojho manzela, ktory sa mi pride ospravedlnit, ze pradlo este nepovesal, lebo bol povysavat starkym...vidi, ze ja peciem, varim, robi ine - co je potrebne a ja som este na nho niekedy protivna...v tomto pripade by som asi ja potrebovala preplesk, aby som sa spamätala, ze nie u kazdeho to takto funguje...drzim palce, aby si sa spravne rozhodla, bude ta to stat este vela usilia, ci zostanes, ci od neho odides...vela stastia

malabiba
7. apr 2015

@svetluska82 ťažko radiť, ale....samu seba si predstav, tak o dva, tri o desať rokov, či chceš takto žiť ďalej. Veríš, že sa niečo zmení k lepšiemu? Dieťa vôbec nič nevyrieši, iba, ak sa podarí, uspokojí jeho ego, lebo ty tú potrebu nemáš. Vieš si život ďalej predstaviť s ním? A bez neho?....Skús si sadnúť a popremýšľať....Inak ja hovorím, že chlap po 30-tke, neosamostatnený, žijúci s rodičmi je už pre vzťah ťažko použiteľný.

krristin
7. apr 2015

@maminuska inak posledny prispevok suhlasim treba brat aj city muza

libka1
7. apr 2015

@natalym este ich nakoniec naserie aj SP ked povie ze nie su prachy na vdovske dochodky 😀 😅

mamulka211
7. apr 2015

@krristin citaj Bibliu lepsie, nechapem fanatikov, co ani nemaju nastudovane podklady toho, o com presviedcaju inych...V chráme našiel predavačov dobytka, oviec a holubov i peňazomencov, čo tam
sedeli. Urobil si z povrázkov bič a všetkých vyhnal z chrámu, aj ovce a dobytok. Pe-
ňazomencom rozhádzal peniaze a poprevracal stoly a predavačom holubov povedal:
„Odneste to odtiaľto! Nerobte z domu môjho Otca tržnicu!“ (Jn 2, 14-16)
Pri pohľade na dnešný príbeh Jánovho evanjelia sa natíska otázka – Aj Ježiš nezvládol
situáciu, keď si uplietol bič, poprevracal stoly a vyhodil von z chrámu všetky
zvieratá? Nebol jeho hnev neprimeraný? Ako Boh, ktorý je Láska - Dobrý pastier, sa
môže takto prejaviť?

ena70
7. apr 2015

jaaaaaaj tito nabozenski fanatici.... to je des....

krristin
7. apr 2015

@mamulka211 prekrucas jeho slova precitaj si co hovoril o manzelstve o tom je tu predsa rec ci nie? ako sa veci maju a ako je to s tym co Boh spojil...
preco by nemohli prijat Boha obaja a zit stastne

natalym
7. apr 2015

Ja myslím, že sem vôbec netreba trepať Boha. V tomto prípade nepomôže, najprv si musia ujasniť, čo vlastne chcú.