Manžel dostal ponuku ísť pracovať do Nemecka, tu sme si však práve kúpili byt
Ahojte. Mám veľkú dilemu. Manžel dostal veľmi dobrú ponuku od nemeckého zamestnávateľa veľkej firmy pracovať na trvalý pracovný pomer. Akurát na Slovensku sme si zobrali byt a čoskoro sa budeme sťahovať. Malý tu má hneď škôlku a sme tu už zvyknutý, ale s manželom sme veľmi málo spolu príde raz za dva mesiace čo je veľmi vela času stráveného bez neho a malý ho už prestáva rešpektovať nebuduje si snim vzťah aký som ja chcela. Manžel sa veľmi preto trápi.
Ten nemecký šéf mu povedal že mu vybaví všetky papiere aj bývanie s rodinou ak by sa rozhodol unho zamestnať. Moja otázka znie čo by ste robili keď ste si už zaplatili za bývanie tu na Slovensku byt sme si museli zariadiť sami nábytkom a spotrebičmi. Som z toho už na prášky akurát taká ponúka prišla pre manžela keď sme už zaplatili byt. Prosím ako by ste sa rozhodovali vy? Ja naozaj neviem cudzina je cudzina. Jazyk ja neovládam no manžel áno. Ďakujem všetkým za prečítanie a poprípade rady
Teraz neviem, byt je vas, ci ste si prenajali?
Ja mám manžela preč a keby mám možnosť ísť tam, išla by som. Jazyk sa naučís, aj dieťa sa naučí. Je to skvelá príležitosť naučiť sa niečo nové, vycestovať, zarobiť....
Ja by som urcite isla, penazi budete mat dost, ak mate byt kupeny, tak ho budete lahko splacat a potom sa rozhodnete, ci ho date do prenajmu a nechate si ho, aby stebsa mali kam vracat, ci predate, ak by ste sa rozhodli tam zostat
Neviem fakt, nad cim rozmyslas... skolkar si zvykne v akejkolvek skolke, do pol roka bude vediet rec, to mu uz nikto nezoberie... rodina ma byt spolu (drviva vacsina rodin tieto turnusy neustoji), zamestnavatel mu pomoze s byvanim a papierovackami, o to lepsie.. pekne sa pobalte... byt mozete prenajat, cas ukaze, ci predate, ci nechate... to teraz neries...
O com rozmyslas? Jasne, ze do zahranicia s nim. Tu to ide od 10 k 5. Vyuzi prilezitost pre lepsi zivot. Co by ini za to dali, keby mohli odist takymto sposobom - zvlast ak volby dopadnu zle a nasmeruju nas k diktatorskemu rezimu
Uplne vazne ak budes spekulovat, vztah otca a syna bude horsi a horsi... raz za dva mesiace je cista katastrofa, pre neho je to cudzi clovek... a otec je okradany o cas zo synom... ked je jediny tvoj "problem", ze nevies rec, tak to sa skutocne da elegantne par jazykovymi kurzami doriesit... my sme v Nemecku uz 18 rokov... take moznosti, ake mame tu, by sme na Slovensku proste nikdy nemali...
byt prenajmite a choďte celá rodina. Aspoň sa naučíte jazyk. To je v dnešnej dobe veľké plus.
Urcite by som odisla do zahranicia. Byt bud prenajmite, alebo zamknite - ako vam dovoli financna situacia. Mate super prilezitost, treba ju vyuzit. Vratit sa mozete stale.
takisto by som istotne sla 🙂 ani nevahaj. myslim si, ze vam tam bude lepsie ako tu. vacsina rodin na Slovensku zije z ruky do huby, od vyplaty k vyplate. mas sancu zit trosku viac na urovni, co sa financii tyka. nevahala by som.
jasne ze chod. My mame znamych, tiez takto robil pre nemeckeho zamestnavatela a chodil domov za par mesiacov. Krasna rodinka, dve zdrave sikovne deti, vsetko materialne mali ale po case sa ich rodina rozpadla, zena a deti si uz zvykli fungovat bez otca a dovolenky to nespasili.
Manžel je už aj teraz preč, keď chodí raz za dva mesiace?
A to prečo chodí raz za 2 mesiace ? Akože však čo nerobí 3 týždne a týždeň doma ,??? Buď chod aj ty a byť do prenájmu alebo ostatn na sk a on nech si úpravy prácu tak aby bol aj doma . Alebo víkend vycestovať za ním
ak je tu tá možnosť, tak by som bez váhania išla. keď tak budeš, tak jazyk sa naučíš a malému to tiež pôjde. deti sa veľmi rýchlo vedia adaptovať. ja by som neváhala, veď tento slovenský byt môžte dať kľudne do prenájmu
@joja636 začni baliť. Dieťa sa za pár mesiacov jazyk naučí. To bude mať veľký devizu do budúcna. Ty môžeš ísť na kurz. Prvé mesiace sú ťažké, ale neskusis, nevieš. Byt máte, vrátiť sa môžeš kedykoľvek. Sami sme si tým prešli. Deti si rýchlo zvyknú.
@mk1111111111
Prenajali ale po 3 rokoch je možnosť odkúpenia na splátky. Preto váham.
V Nemecku sa prenajímaju byty bez nábytku, takže môžte nábytok presťahovať, prípadne požičať veľké auto na to. Podľa km sa dá zohnať takáto služba už za cca 1000-2000
Majiteľ alebo majiteľka môže dať niekomu inému tak šancu že bývať na prenajme a potom splácať v splátkach také ľudia nerobia že prenájmu a splácaš majiteľovi po splátkach. Väčšinou chcú v hotovosti všetci že si kúp a splácaj banke.
ak ten byt chcete velmi. tak by som ho kupila teda splacala. A nechala by si ho pre seba, par mesiacov. Najprv by som vyslala manzela nech pripravi nove sidlo a potom prisla za nim. Myslim, ze tak za tri mesiace zistite,ci vam tam bude dobre. Ked zostanete, byt na slovensku doprenajmu.Ked nezostanes vratis sa na Slovensko so synom a uvidite co dalej. Nejake velke plany do dalekej buducnosti by som nerobila. Zadne vratka cize byt mat je fajn. Skusenost zit v zahranici da aj tebe aj synovi vela.

prenajmite byt, a chodte skusit do Nemecka, vztahy su dolezitejsie ako zariadenie bytu. i ked najomnici znicia trochu byt zvnutra, ked sa vratite z Nemecka, si aj tak nanovo zariadite.