icon

Manžel dostal výpoveď a upadol do depresie: Čo robiť?

18. jan 2025

Ahojte… manžel programátor dostal vypoved. Pracuje na živnosť. Ide o to, že padol do ťažkých depresii a obviňuje z toho mna. Pretože mame male dieta a raz do tyzdna ma doobedu vozil na plavanie a počkal nas tam. Cca tri hodiny. Hovorí, že keby mohol sediet za pc 12h denne bez rozrušovania nestalo by sa to. V domácnosti mi aktuálne vôbec nepomaha. Iba sedi v pracovní a neviem čo tam robí. Kľudne do rana a potom cez deň spi. Hovorí, že je kríza a tazko si najde robotu. Prosím poraďte mi čo robiť, stále hovorí, že mám zabrať. Pracujem, starám sa o dieta, domácnosť.. už neviem čo viac mám urobiť.

Strana
z6
mamina7070
18. jan 2025

v ako okrese ste? v akom jazyku programoval? kolko rokov?

autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
18. jan 2025

Zvláštne, keď si programátor nevie nájsť prácu, tak ospevovaný sektor IT. Môže robiť z domu pre kohokoľvek. Nemáte finančnú rezervu? Či čo spôsobilo depresiu?

uglybetty1234
18. jan 2025

Kto chce, pracu si najde. Nech to nehadze na teba.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
18. jan 2025

To je jedno koľko rezerva, len aby ste nič nepocítili aspoň pol roka. Nevieme vaše výdaje. Zľakol sa toho, že to neutiahnete? Koľko odmietnutí už mal pri hľadaní novej práce? Mimochodom ty za to nemôžeš, ale už by som nikdy nechcela, aby nás niekam niesol.

grof_monte_christo
18. jan 2025

Býval aj predtým takýto psychicky labilny? Ved to nie je žiadna extra záťaž. Keď sa o dieťa staráš prioritne ty. Já by som si ho posadila a povedala mu, ze bud sa vzchopi sam alebo pôjde na liečenie.

gribka1
18. jan 2025

No veď môže hľadať pre ďalšiu zahraničnú firmu.

subartic
18. jan 2025

no tak nech si rozšíri vedomosti a pracuje aj pre iné spoločnosti . A nech so sebou neičo robí .

tiezjedna
18. jan 2025

ty si urob vodičák a neotravuj ho s prkotinami a on nech prestane fňukať ako malý Jojo a začne hľadať novú prácu. IT obor je snáď najštedrejší, čo sa týka ponúk. A ak dokázal robiť niečo "špecifické", tak určite zvládne aj bežnejšie... Ak nezvládne, nech sa naučí.

momoqui
18. jan 2025

Programator si najde roboty vzdy a vsade a nemusi ani 12 hod sediet za PC

autor
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
18. jan 2025

@autorka Ale @tiezjedna ti napísala pravdu. Tiež robím z domu a každý si myslí, že môžem byť stále poruke, keď treba niekoho niekam odviezť. Neznášam to. Chcem mať na svoju prácu klud. Mas vodičak?

luccija
18. jan 2025

Neverím, že 3 hodiny, ktoré venoval doobeda rodine spôsobili čo sa stalo.Podla mňa svoj neúspech ide hodiť na teba a to by ma mrzelo.Nestihal prácu, alebo čo?Veď snáď by vedel, že niečo nestihol, lebo musel byť na plávaní.
Keby keby ..sedieť za Pc a pracovať 12 hodín nie je normálne ani zdravé ok možno nárazovo sa to dá, ale...ako programátor musí vedieť aj iné veci a prácu si nájde.Druha vec je či nemal veľké oči pri hypo a nemyslel si, že tam bude pracovať do dôchodku.Pidla mňa preháňa máte rezervu určite nebude doma pol roka bez prace.Inak ja nemám rada to hľadanie vinníka čo robí tvoj muž, keby....keby ...keby nemal rodinu, tak je v podnájme netreba mu hypo a nemusí toľko robit to je kolotoč obvinení a hluposti

doriiis
18. jan 2025

Mužove reakcie sú samozrejme úplne mimo,ale chápem tu depresiu.Nikdy som nebola viac rozhodena a nervózna,ako keď som nemala mesiac prácu.😁🙄
Ako programátor by sa nemal mať problém zamestnať hneď.

eleanor2510
18. jan 2025

Nerozumiem tym, co pisu, ze autorka ho nemala otravovat a ma si urobit vodicak. Po prve, nechcela od neho, aby bol stale k dispozicii, ale iba raz do tyzdna. Po druhe, 12 hodin sedieť za PC? Naco mu je potom zena a dieťa, ked ich ani nevidi? Aj ked je zena na MD/RD, ma hadam pravo, aby sa muz tri hodiny za tyzden venoval dietatu, preboha. A určite to nie je dovod, pre ktory ho vyhodili.

lucia147852
18. jan 2025

Ako programátor by si mal vedieť do mesiaca najist inú prácu, obzvlášť ak robil pre zahraničie. Keď robil špecifické veci, určite musí ovládať aj nejaký základnejsi jazyk programovania. Muž si našiel za dva týždne novú prácu ako programátor, potreboval. Len sa musí prestať ľutovať, otvoriť pracovne ponuky a posielať životopis.

mamina7070
18. jan 2025

v prvom rade ho ukludni mate rezervu ty pracujes mas prijem

ak on robinz domu neznamena to ze je stale k dispo

nech si updatne profil na linkedin rozhodi siete po znamych a hlada si novu pracu kludne aj pre firmy v okolitych krajinach cechy rakusko polsko (tu je velky rozvoj AI)

guudy
18. jan 2025

Autorka, mam doma 2 programatorov (jeden z nich pracuje pre americanov). Ani jeden z nich nepracuje 12 hodin. Toto su vyhovorky tvojho muza.
Specificky odbor chapem, jeden z mojich programatorov je na tom rovnako. Keby sa nam takato situacia prihodila, holt si bude hladat menej kvalifikovane miesto a tym padom menej zaplatene. Stale lepsie, ako nerobit nic ;)

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
18. jan 2025

stale bolo v zmysle hocikedy ale to ti teraz moze byt kedno teraz ho musis podporit aby sa vzchopil a zobral pracu aby ste uplatili naklady na zivot
a ty si este na materskej?

guudy
18. jan 2025

Ved si stale moze hladat pracu aj zodpovedajucu skusenostiam…. Ale treba vykryt to prechodne obdobie…
My by sme sa museli stahovat prec zo Slovenska…. Bud rada, ze toto nemusis riesit.
Ak chces, ozvi sa mi do IP.

iwesska
18. jan 2025

Pracoval pre Ameriku a nevie si najst pracu na SK? Neverim. Ved programator si moze najst v IT sektore aj nieco ine,mozno na nizsej pozicii. Absolutne nema dovod sa rucat,skor mu to vyhovuje. O.i.,ked na vas na tom plavani cakal,tak snad bol na PC cely cas,tak ake vyrusovanie,ked robi remote??

subartic
18. jan 2025

ver tomu že všetko zlé je na niečo dobré , pokiaľ človek nefňuká. Mňa už toľko zlých vecí v živote postretlo ktoré ma dočasne zrazili na zem , aj strata klienta ktorý mi tvoril veľku časť mojim príjmov, odišiel zo SR lebo tu bola už " drahá pracovná sila " a zamestnávala som vtedy 6 ľudí a musela som im výplaty vyplácať.
Posaď si ho za stôl ostro sa ohraď voči jeho výčitke a povedz mu nech si niečo iné hľadá , dočasne aj menej platené . Prežije sa to a posilní vás to .

ada12345
18. jan 2025

Autorka, @tiezjedna ti napisala pravdu, ktora sa ti evidentne tazko cita. Mas jedno dieta, nie tri, takze by si mala zvladnut ist s dietatom sama na plavanie. 3 hodiny z pracovneho dna je uz vela. Zacni s manzelom predovsetkym komunikovat a nie, ze ho nechas hodiny zavreteho a ani nevies co robi.

stormie
18. jan 2025

Problem vacsiny ludi co nikdy nerobili z domu je ten ze nechapu ze aj ked z domu ale stale treba robit. Toez robim v IT a chodim do offcu max 1x tyzdenne, niekedy ani to nie a bezne dostavam otazku od okolia “robis dnes?” Ano robim! Je jedno kde som ale robotu mi treba spravit. Mozem povedat ze mam velmi ustretoveho zamestnavatela co sa tyka flexibility, sefa co je max zhovievavy k sukromnemu zivotu - choroby deti, vybavovanie na uradoch atd ale nikdy - opakujem - nikdy by mi nepreslo ze si pravidelne odbehnem na 3 hodiny pocas pracovnej doby.
Manzel nech prestane obvinovat teba, sam sa rozhodol ze ta bude pocas pracovnej doby vyvazat - ozaj bol to dovod vypovede alebo si to len domyslel? Mozno znizovali stavy, chceli setrit, skoncil projekt, nebol dostatocne dobry ….
Nie je prvy a ani posledny co prisiel o pracu. Ja som si po kazdej materskej hladala novu a keby som sa mala rucat tak uz sme pod mostom, vzdy som isla do lepsieho.

simsalabim
18. jan 2025

Moj manzel je programator a nikdy nemal problem odviezt, pockat… notebook so sebou a pracuje. Toto su len vyhovorky, ze kvoli 3 hod tyzdenne. A robit 12h denne?! Ved to je pozehnanie, ze ho prepustili. Programator si pracu najde vzdy a rychlo.

biba_18
18. jan 2025

@stormie ak aj robí na nejakom projekte, ako sa reálne odrazí na práci keď nebude robiť od 9:00-17:00 ale od 12:00 do 20:00? tiež občas robím na HO, keď potrebujem pre niečo vypadnúť, dorobím veci neskôr…

Strana
z6