icon

Manžel fajčí aj pri deťoch. Mám ho opustiť?

24. jún 2025

Milujem ho. Je to dobrý otec. Hrá sa s deťmi, stará sa o nás, pracuje. Ale fajčí. A nie vonku, nie potajomky. Fajčí doma, v aute, pri deťoch. Prosila som ho, hovorila, plakali sme. Vraj preháňam. Že jeho rodičia fajčili a všetci prežili. Ale ja už nevládzem. Smrdí všetko – oblečenie, periny, vzduch. A najviac ma dusí pocit viny, že ich v tom nechávam. Mám mu dať ultimátum? Alebo zobrať deti a odísť?

Strana
z2
petamich
24. jún 2025

Ja sama som prilezitostny fajciar, kedze manzelovi toto obcasne fajcenie prekaza, tak ani pri nom si nedovolim, doma nefajcim, na zahradke nefajcim (lebo susedia) a moje dieta ma v zivote nevidelo a neuvidi, tak asi tak. Mne osobne by to velmi vadilo, pasivne fajcenie, smrad v domacnosti no fuj.

nika523
24. jún 2025

Píšeš je to dobrý otec, nie nie je keď takto ničí zdravie svojim deťom toto dobrý otec nie je, ja keď som fajčila tak by ma nenapadlo nikdy fajčiť pri deťoch ani pri cudzích pri žiadnych

anna777115
24. jún 2025

Tu, je najväčší problém, že ideme do vzťahov bezhlavo a vôbec neriešime z akého prostredia môj budúci partner pochádza. Autorka, veď ty si dobrovoľne vybrala otca pre svoje deti, vtedy ti nevadilo, že všetci v rodine fajčia, ako Turci? Toto, určite na rozvod nie je, ale obťažovať a znepríjemňovať život, celej vašej spoločnej rodiny, vám to bude do konca života. On si musí sám uznať a pochopiť, že to nie je ok , ináč s tým nikto nič nezmôže.

nika523
24. jún 2025
@anna777115

Tu, je najväčší problém, že ideme do vzťahov bezhlavo a vôbec neriešime z akého prostredia môj budúci partner pochádza. Autorka, veď ty si dobrovoľne vybrala otca pre svoje deti, vtedy ti nevadilo, že všetci v rodine fajčia, ako Turci? Toto, určite na rozvod nie je, ale obťažovať a znepríjemňovať život, celej vašej spoločnej rodiny, vám to bude do konca života. On si musí sám uznať a pochopiť, že to nie je ok , ináč s tým nikto nič nezmôže.

@anna777115 tak pre mňa by to na rozvod bolo, takto ohrozovať deti, to čo je za človeka?

misterunderhill
24. jún 2025

Asi nebude natoľko milujúci keď deti vystavuje takému riziku. Pasívne fajčenie je horšie. Urobila by som to presne ako zamýšľas, ultimatum a koniec. Ale to sa ľahko povie... Dohodni si stretnutie s onkologom, pľúcnym a zober ho tam. Možno mu to otvorí oči. Pripadne, ak ma kamarátov nech mu dohovoria. Uplne ťa chápem, to treba riešiť.

janka_266
24. jún 2025

predpokladám, že fajčiť nezačal až po ich narodení, takže ste vedeli že fajčí. vtedy vám to nevadilo? očividne ho jeho deti až tak nezaujímajú, keď nie je ochotný fajčenie obmedziť . zrejme Vám ostáva už len to ultimátum

diskuterka22
24. jún 2025

Mrzi ma, ked citam, aki sebecki muzi a otcovia existuju. Zaraza ma, ze to robi bez hanby. Moj otex sa pred mamou schovaval v zahrade, keby si zapalil co i len raz vnutri, urcite by zbalila seba aj nas este v ten den. Ja si myslim, ze chyba bola mu to tolerovat uz od zaciatku. Teraz neviem, sama vies ci by ho nejake ultimatum prinutilo.

mamutka
24. jún 2025

Neexistuje aby dobrý otec fajčil pri deťoch v aute, alebo doma. To len totálny bezohľadný debil urobí. Ked už je tak drbnuty že nevie vydržať a vypaluje zobák s deťmi v aute, tak sa čudujem že jedna žena mu tie deti do auta da.

nika523
24. jún 2025

Keď som fajčila tak ani pred manželom lebo on nefajcil a vôbec by ma nenapadlo doma vytiahnuť cigaretu a fajčiť aby on ako nefajčiar to musel znášať a smrdiet z toho a to je dospelý chlap nie dieťa. Fajčila som len vonku a sem tam na balkóne lebo bolo mi to blbé že susedom ide môj dym do bytu a majú malé deti, fakt len pár krát na balkóne

deedol
24. jún 2025

ja by som nemohla byt s clovekom, na ktoreho neplatia racionalne vedecky podlozene argumenty. pasivne fajcenie dokazatelne skodi a detom obzvlast, je na to x studii. ak toto nechape alebo je mu to jedno, tak pre mna skoncil. keby aspon na balkone...

nika523
24. jún 2025
@mamutka

Neexistuje aby dobrý otec fajčil pri deťoch v aute, alebo doma. To len totálny bezohľadný debil urobí. Ked už je tak drbnuty že nevie vydržať a vypaluje zobák s deťmi v aute, tak sa čudujem že jedna žena mu tie deti do auta da.

@mamutka presne tak veď v, aute to musí byť strašné ani ja by som s ním v tom aute nešla

diskuterka22
24. jún 2025
@deedol

ja by som nemohla byt s clovekom, na ktoreho neplatia racionalne vedecky podlozene argumenty. pasivne fajcenie dokazatelne skodi a detom obzvlast, je na to x studii. ak toto nechape alebo je mu to jedno, tak pre mna skoncil. keby aspon na balkone...

@deedol to je pravda, urcite to nesvedci len o jeho charaktere ale aj o jeho intelekte 😵‍💫

Este tie deti budu mat aj vyssiu sancu, ked budu dospele, ze dopadnu ako on..

lllaila
24. jún 2025

Kup mu defumoxan, prestane fajčiť bez abstinencnych príznakov. Bude sám seba vnímať ako nefajciara.

ujaju
24. jún 2025

Môže byť dobrý otec, môže sa venovať deťom a robiť pre rodinu všetko možné. Ale toto vidím ako dosť veľký problém, keď si neuvedomuje alebo nechce uvedomiť, že tým škodí všetkým.

telefon00
24. jún 2025

Sam fajčím. Mám deti. Ale ak fajčím, tak jedine vonku. Doma, v aute nefajčím vôbec... to by som si nedovolil...

klara1205
24. jún 2025
@telefon00

Sam fajčím. Mám deti. Ale ak fajčím, tak jedine vonku. Doma, v aute nefajčím vôbec... to by som si nedovolil...

@telefon00 Ja tak isto...Fajčim niekolko rokov, nefajcila som len vtedy ked som zistila ze som tehotna a az kym som nedokojila ale vratila som sa k tomu, ale nie na prechadzke s dietatom, nie pri malej vnutri a uz urcite nie v aute.. Zapalim si vonku v altanku ked je muz doma a je s malou alebo ked som sama doma ..ale pred malou nefajcim a ani v spolocnosti ked je snami, na tolko sa viem ovladat aj ked som silny fajciar.

veklipo
24. jún 2025

Jeho ego je silnejsie ako jeho najblizsi. Stovky otcov a matiek fajcia, ale drviva vacsina dokaze vyjst na balkon, na terasu. Dat si po ceste pauzu a vystupit z auta.. Je to uplne elementarny respekt voci osobam okolo.

anna777115
24. jún 2025
@nika523

@anna777115 tak pre mňa by to na rozvod bolo, takto ohrozovať deti, to čo je za človeka?

@nika523 Pre mňa osobne to nie je ani na začatie vzťahu. Neviem, čo si myslela autorka, že človek pochádzajúci z takéhoto prostredia bude iný? A teraz kvôli tomuto rozbíjať rodinu? Veď to nie je neprekonateľná prekážka, len sa musí chcieť. Nech mu dá autorka ultimátum, ako sa k tomu postaví

deti95060810
24. jún 2025

tak to riešte spolu nejakou odvykačkou... nemyslím že je to na rozchod, rozvod a pod.
si myslíš že len tak nájdeš hoc - kde dobrého otca k tovjim deťom? ten nový ocinko môže mať iné nedokonalosti - omnoho horšie.
mám mm čo tiež fajčí - len chodí von. nebojujem, beriem ako to je.

rivini
24. jún 2025

Vadilo by mi to aj bez deti a v dome by som to netolerovala. Som dieta tuheho fajciara, no nikdy sa u nas nefajcilo v dome, ani na dvore. Napriek tomu som na fajcenie extremne alergicka a to nie len v prenesenom zmysle slova, ale aj realne to u mna vyvolalo astmu. Tak len tolko k detom

7miriam77
24. jún 2025

Bezohľadný chlap a otec 👎👎👎👎, môj partner tiež fajčí, no nikdy nie v mojej blízkosti a v blízkosti dcéry. Neznášam cigaretový smrad 🤮. Tvojich detí mi je úprimne ľúto, že musia dýchať smrad. Pre mňa by toto bol dôvod na rozchod, keďže odmieta nápravu....Ja fakt nechápem takýchto ľudí 😡, dobrovoľne ubližovať svojim deťom

titla
24. jún 2025

Tvoj muz je sebec. Fajcenie a jeho vlastne potesenie/uspokojenie z neho je pre neho priorita, ktora prevazi nad zdravim vlastnych deti. Zatvara oci nad faktom, ze pasivne fajcenie je skodlive a alibisticky si to obhajuje, ze ved moji rodicia tiez fajcili a tu som. On dobre vie, aky blby argument ma ale drzi sa ho zubami nechtami a opakuje ho dookola, lebo sam vie, ze nic lepsie nevymysli....

A nie je dobry otec, lebo aj fajciar vie byt tolerantny ked len trochu chce. On nechce.

Moj muz bol 15 rokov silny fajciar, ked sme sa spoznali. Fajcil rano len co otvoril oci, fajcil poobede, ale dokazal si nezapalit 8 hodi pocas pracovnej doby. Nikdy si nezapalil doma v byte, v aute (aj ked nim jazdil sam), nefajcil v pritomnosti deti. Poslednu cigaretu si zapalil v den ked viezol mna a nasho syna domov z porodnice.
Kamaratka s muzom su tiez fajciari. Nefajcia doma, ani v aute a nikdy v pritomnosti deti. Nezapalia si ani vonku na terase v pritomnosti nefajciara. Deti maju uz vacsie, vedia ze rodicia sa vzdialia aby si zapalili ale neziju vo fajciarskej domacnosti.

To co robi tvoj muz je jeho cire sebectvo a pohodlnost.

slavka1988
24. jún 2025
@anna777115

@anna777115 u nás tiež otec fajčil a ja nefajčím takže nie vždy platí toto pravidlo

maryetta
24. jún 2025

Ach. Hladala by som kompromis. Pred tym nefajcil?
Popravde mne samej ten smrad extremne vadi. Zo sirokej rodiny nik nefajci.

anna777115
24. jún 2025
@slavka1988

@anna777115 u nás tiež otec fajčil a ja nefajčím takže nie vždy platí toto pravidlo

@slavka1988 Tak, ale tu sa nediskutuje o tebe, ale o autorkinom partnerovi a keby nefajčil tak, nepíše túto tému. To, on sa odvoláva, že doma všetci fajčili, ako argument obhajoby. A ja som sa len spýtala autorky, či pred založením rodiny s dotyčným nevidela, že z akého prostredia pochádza. To, je ako s alkoholom, keď sa v rodine pije budú mať deti, problém v budúcnosti s alkoholom tiež, alebo naopak, budú mať k nemu odpor.

bibina32
24. jún 2025

U môjho manžela tiež fajčili doma. On tiež fajčí, ale je proti fajčeniu vnútri. Dokonca ani v aute nefajčí. Ja by som mu dala návrch, buď nech fajčí v kotolni alebo na balkóne, ale dnu nie. Vysvetli mu že vám všetko smrdí aj oblečenie a ostatný to cítia aj v škole.

cimage
24. jún 2025

Ved najdi videa, clanky na tuto temu a daj mu to. Mne, ako nefajciarke by vadil partner fajciar. Tiez som fajcila a mozno o to viac mi ten smrad vadi. Ja by som s nim nemohla zit. Detom to skodi a ked je taky uzasny otec, tak si to musi uvedomit. Doteraz ti to neprekazalo? Ked si bola tehotna, tak nefajcil vedla teba?

sissy27
24. jún 2025

Ak som nieco ako dieta nenavidela, tak to boli roky, ktore moj otec fajcil v byte. Sice “len” v kuchyni, ale samozrejme smrad v celom byte. Az po drahej rekonstrukcii bytu si dal povedat a zacal chodit fajcit na balkon. Ze to vadi mne, ze to vadi mame, to bolo jedno - ale rekonstrukcia bytu uz ako argument obstala 🤷‍♀️
Suseda fajci v byte a ja sa idem dogrcat vzdy ked otvori dvere a nahodou som na spolocnej chodbe, do vytahu s nou nenastupim. Je to nechutne.
Nefajciar je pre mna jedno z velmi dolezitych kriterii na vyber partnera, nechcela by som sa s takym bozkavat ani vedla neho vecer lahnut. Ak by zacal zrazu fajcit pocas vztahu - neviem objektivne povedat, ci by to bolo na rozchod / rozvod, ale ako sa poznam, tak asi hej. Nie som zavisla od muza, takze nemusim tolerovat nic, co mi vadi.
Tvoj muz je smradlavy sebec, ale na druhej strane ak ti to doteraz nevadilo a brala si si ho s tymto neduhom a mentalnym nastavenim, tak asi nie je dovod sa stazovat - zmenila si sa ty, nie on…

vilma7
24. jún 2025

Áno, voľakedy asi všetci muži fajčili dona, ja sama nefajčím a tiež by som nechcela mat dymom napachnuty celý byt, ale zrejme fajčil už predtým alebo?
Ja som si cielene kvôli.tomu hľadala nefajciara, aby som toto nemusela tolerovať celý život.

domkakvet
24. jún 2025

Tak toto urcite nie je na rozchod ani odchod, aj ked fajcenie dnu, tie steny vsetko, nech fajci von co nemate balkon, vyhod ho s tym na balkon.

Strana
z2