Manžel fajčí aj pri deťoch. Mám ho opustiť?
Milujem ho. Je to dobrý otec. Hrá sa s deťmi, stará sa o nás, pracuje. Ale fajčí. A nie vonku, nie potajomky. Fajčí doma, v aute, pri deťoch. Prosila som ho, hovorila, plakali sme. Vraj preháňam. Že jeho rodičia fajčili a všetci prežili. Ale ja už nevládzem. Smrdí všetko – oblečenie, periny, vzduch. A najviac ma dusí pocit viny, že ich v tom nechávam. Mám mu dať ultimátum? Alebo zobrať deti a odísť?
Stačí 2min na google a zistíš, že clovek, ktorý vystavuje svoje deti a teba pasívnemu fajčeniu nie je dobrý otec. Príde mi ale trošku zvlastne, ze si to neriesila pred rokmi, ked ste este nemali deti. Vtedy si ho mala opistit.
Skus mu zabrnkat na financnu notu... Za 5 rokov si prefajci starsie auto, za 10.nove😅 a este si zhuntuje svoje organy a pluca svojich deti. Aky ma postoj... Budem fajcit, aj na smrtelnej posteli, alebo chcem s tym skoncit a nikdy som nemal zacat... Bez odbornika to nepojde, a mozno 10 rokov nebude fajcit a staci maly stres alebo nieco a znova do toho padne, priklad z rodiny, chlapik do 40.fajcil ako fabricky komin, do 60.sa zdrzal, ostal na dochodku a zase taha... asi z nudy, zo sprostosti. Ale tych 20.rokov mu mozno predlzilo zivot o par rokov... 🌿🤔
Treba dať podnet na príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Ich úlohou je situáciu preveriť a v prípade potreby zabezpečiť ochranu dieťaťa lebo ide o ohrozenie zdravia dieťaťa.
Velmi by mi to vadilo. Manzel ani ja nefajcime, ak neratam, ze si tak taz za dva roky da nejaku cigaru niekde na gulasi.. ja som si dala prilezitostne nejaku jednu cigaretu, ked som bola mladsia, ale mne to ani nechuti a v zivote by som nefajcila pro detoch a v dome, byte.. ani na terase. Vsade to citit. Je to horsie pre tie deti, ako pre neho, co fajci.
Mne by toto velmi vadilo pretoze som tak vyrasatala a dodnes na to nikdy nezabudnem.. presne takto to raz budu vnimat tvoje deti.. a o tom, ako ich ohrozujete na zdravi ani pisat nebudem, nam nasi fukali dym z cigariet doslova do tvare a ako pises vsade smrad, neviem si predstavit toto robit svojim detom. Ked som randila, zasadne som chcela len nefajciara. Pre mna osobne by toto bol dovod na odchod
Prepac ale ja si dobreho otca predstavujem uplne inak. Dobry otec vedome nenici detom a manzelke zdravie, pretoze to co robi, je nielen sebecke ale ohrozuje vase zdravie. Vy ste pasivni fajciari. To ze ste teraz zdravi neznamena, ze to tak aj zostane.
No ja by som si s fajčiarom ani nezačala, je to nechutne a chlapi, ktorí fajčia sú pre mňa totálne nepritazlivi. Ale pri deťoch by som to netolerovala a dala mu ultimatum

Pre mna by to bol dovod rozmyslad nad rozvodom, lebo je sebec. Presne pre toto sem opakovane pisem, ze s fajciarom by som si nikdy nezacala.