Manžel hráva hry a ja už nevládzem
Ženy, som už v koncoch ..ako sa citim ani nejde opisat 😟...s mužom sme manželia 10mesiacov sme spolu 6rokov.Od kedy žijeme spolu sami od svadby je to katastrofa. Aj pred tym bol hral hry na pc ale obmedzil to ba az vobec prestal neznasala som to.Ma este hobby ktoremu sa venoval dost casto ale ok.Po svadbe zacal znova hravat a trva to dodnes.,stale ..to s co zavrhol a venovali sme sa jeden druhemu a to ze do konickom zabijal vikendy alebo cas po praci no ok, ale teraz ako je tato karantena mam pocit ze sa mi otvorili oci.Nehovorim pomaha mi ale ked sa uz naserem mi pomoze aj bez poprosenia .Niekedy sa zhaci a odvrkne co s tym ma.Co sa tyka sexu pred svadbou to fungovalo celkom ok aj po aj ked sa stazoval ze mohli by sme viac..ale ako som toto zacala vnimat a pohadali sme sa sme ho nemali uz asi mesiac.Stale sa hra alebo sa venuje svojmu konicku alebo telefonu,na mna absolutne kasle uz uplne pred svadbou sa este snazil vo vztahu.Mam pocit aj ze ma sex chat nieco som
Ja som mala niečo podobné ale neboli sme manželia a úprimne? Je mi bez neho teraz lepšie, odišla som 😁
❤
Ja tomu dosť nerozumiem... som muž, tiež hrávam hry. A priznám sa, v poslednom čase niekedy aj do štvrtej ráno sa mi zadarí. Nie často, ale občas potiahnem. Manželke to vôbec nevadí. Prečo ty robíš problém z niečoho, čo nie je? Veď keď si zahrá, tak nech si zahrá... ty si na modrom koníku, on hrá hry. Prečo kvôli tomu vnášať do vzťahu napätie a hádky?
Robit si teraz naprieky...je detinske.
Musis si s nim sadnut a kludne sa porozpravat.Vysvetlit,odkedy je iny a ziadat vysvetlenie,dovody..komunikuj s nim narovinu.Povedz mu o svojich pocitoch.A uprimne?Mat tskeho chlapa a este nemat deti-je velka vyhra.Dieta kazdy vztah zmeni.Ak sa narodi dieta ludom,ktori sa lubia-dieta ich vztah spevni-spoji este viac.No ak pride dieta do takrho vztahu...nedopadne to dobre.
Zober knihu. Uvar caj alebo si sprav limonadu a k tomu nieco na zajedky zdrave, nezdrave to co ti chuti. Vyval sa s tou knihou a citaj. Prides na ine myslienky a ked sa pan spyta, ze kedy bude obed a co bude na obed sladkym hlasom mu odpovedz, ze este nevies a za chvilu. Teraz je napinava cast. Vsak ked je velmi hladny je v chladnicke jogurt a v chlebniku rozok. Opakuj az dovecera.
Keby ti vycital s kludom anglicana mu povedz, ze prave od neho by si cakala pochopenie, ze,sa neda odijst od napinaveho len tak. A ze si rozmyslala a ze ma pravdu, neda sa nic robit len hrat za pc co ta nebavi takze citas. Opakuj par dni😁
... ešte dodám, že je to dospelý človek a ty mu zakazuješ ako keby bol malé decko. Vzťah by mal byť založený na obojstrannej úcte a rešpekte - ako to chceš dosiahnuť, keď sa k nemu správaš ako k nesvojprávnemu? Keby sa ku mne moja manželka takto správala, už by som s ňou dávno nebol. Chvalabohu mám tú najsuprovejšiu ženu na svete...
@marseillefan lebo on hra drvivu vacsinu casu co su spolu a den za dnom ako pubertak? Toto by ani tu najonakvejsiu manzelku dlho nebavilo. Aj ja obcas citam knihu, od ktorej sa neviem odtrhnut, ale aby som to robila cely den, kazdy den a muz ma musel upozornovat, ze sa kopi pradlo a nie je navarene, ozehlene a ine lebo sama od seba by som neurobila nic, no to som zvedava ako dlho by tento system fungoval. Ci myslis, ze by automaticky dobrovolne zacal tahat celu starostlivost o deti a domacnost sam?
Ak sa k nemu ma spravat ako k dospelemu partnerovi, tak on sa nemoze chovat jak 15 pubertak.
@marseillefan ano nema mu zakazovat, a on sa ma spravat ako dospely. A ano obojstranna ucta a respekt to obojstranna podciarkujem. Ale system ja si robim co chcem, kedy chcem a ty sa zariad. To nie je obojstranny vyvazeny vztah.
@marseillefan suhlasim, my sa hravame s muzom obaja a pohodicka najvecsia 🙂 mam pocit, ze autorka sa nudi a ocakava, ze muz jej bude vyplnat cas pricom si ho ona sama vyplnit nevie 😀 navyse je teraz korona vsade, nikam sa neda ist, preco si nezprijemnit cas doma hrou ? sak nerobi nic take hrozne ...
Môj partner tiež tak hrával, ja som si pustila telku a kukala, alebo čítala knižku, keď chcel tráviť čas so mnou, tak stiahol hru, ktorá by mohla baviť aj mňa a sme hrávali spolu, potom sme spolu aj čítali knižku, vyzeralo to asi tak, že kým som ja varila, tak sa posadil ku mne a čítal mi nahlas. Ale má rád aj doskové hry, nielen PC hry, takže nevylučovala by som takú alternatívu. V každom prípade sa treba porozprávať a dohodnúť si nejaké pravidlá, ale robiť aj kompromisy 😉
Ja neviem, stale pises co nechces, co sa Ti nepaci, ale nie to, co chces. A tym by si mozno mohla zacat s nim debatu. Ak to nefunguje, nastavit ,,zrkadlo"- nevarit, neprat, mobil v ruke, nechat pipnut vzdy ked ide okolo a pri ,,precitani" sa potesene usmievat...ked sa opyta co mate na obed, tak ,,teraz nemam cas varit, vezmi si nieco z chladnicky" alebo ,,neviem, co si dnes navaril?". Ked bude nastojcivy, povedat ,,ved heeej, uz idem, len nieco dokoncim" a neist. A ked sa zacne stazovat, tak ,,ja som myslela ze takto si to predstavujes, ved v karantene nemam co robit, ty sa so mnou nebavis, tak sa bavim inak!"
Tak je to novodoba zavislost....pc,mobily..
Preco nevyrazite do lesa ? Mali by ste travit nejaky cas spolocne.uplne sa takto odcudzite...
my si tiez zahrame na pc. moj muz ovela viac.pred svadbou som aj ja hravala a po svadbe sme zacali spolu byvat a uz som nemala cas hrat.on.hral tiez menej,kym sme prerobili byt.
cez leto sme vela na zahrade,on je velky zahradkar,porobi,opravi. doma si potom zahra a ja som rada ze nechodi po kuchyni kym varim veceru.mam viac casu na seba,ked je odpratany pri pc.cez coronu je doma,nerobia.ja chodim do prace,on sa nudi,hra a pri tom ma pustene serialy.obcas sam nieco uprace,upecie rozky.zena by vygruntovala za ten cas celu domacnost.ale to od neho nechcem. je to dobry clovek,je mi s nim dobre,ma aj hobby,ktore sa teraz nedarobit.a ked uz ho chcem pre seba,tak ho poprosim aby dohral.a on dohra a normalne fungujeme.
No pekne,mladomanzelia da sa povedat a mesiac bez sexu.to chces sexovat za 10 rokov raz za rok?
Hovori sa, ze po skonceni epidemie pride vlna rozvodov a rozchodov, po tom ako pary boli s ponorkou neustale zavreti spolu doma bez ineho socialneho kontaktu.
Prikazmi a zakazmi nic nedocielis. Pacilo by sa Ti, keby sa partner spraval ako otec, dostala si zoznam zakazov, co mozes, a co nie, ze ti zakaze ist von, dostanes zaracha, alebo denne robil prednasky o zodpovednosti,,...? Ste dvaja dospeli.
Sadnite si spolu a nech navrhne, ako budete travit cast z dna spolu volny cas a najdite nieco, co vyhovuje obom. Samotna neistota, karantena zacie liezt na nervy. Ked Ti zacne liezt na nervy aj partner/ka, ktora si ventiluje svoj vlastny stres a socialnu izolaciu na tebe ...
Manzelsky streeotyp, alebo lepsie povedane vztahovy dlhorocny stereotyp sa zvyraznil karantenou.
@ayanamirei mam pocit, ze autorka sa nudi a ocakava, ze muz jej bude vyplnat cas pricom si ho ona sama vyplnit nevie 😀
Udrela si klinec na hlavicku. A zenske forum zacne radit - prestan varit, prat, upratovat, nesexuj s nim, potrestaj ho. Pritom on si vie uvarit, oprat, aj upratat. Miesto trestu ho iba nastve, ze sa ona zacne vyhybat plneniu svojej casti domacich povinnosti. Ak byvaju dvaja, upratovat maju dvaja. Takto sa vyraba ozajstny problem, ak ho vztah nema ... 🙂
Mozno by to chcelo dieta, to by zaplnilo nudu. 🙂 Lenze dieta znamena tolko dodatocnych povinnosti, ze spusti ine problemy. Miesto nastvania z nudy bude nastvanie z unavy a vyhoretosti.
Tak to radsej zatni a skus snim hrat namiesto toho aby si furt po nom pindala ako po malom decku ...mozno ta to chyti tiez ked nemas ako inak svoj volny cas vyplnat nech len a len pindanim...
Vies keby ste mali dieta bolo by to este vypuklejsie. Ty by si mu musela vysvetlovat preco tato nema cas.
Z toho co pises to vyzera, ze on proste nema zaujem travit cas s Tebou.
Mozes skusit este to, ze budes normalne fungovat, pridas ale viac svojich aktivit. Mozes,sa cez skype ucit aj teraz, jazyky, hru na flautu, mozes chodit na prechadzky do prirody, behat, citat v parku co len chces. Pri kazdej cinnosti mu povedz ze ju ides absolvovat a ak chce nech sa prida, ak nie nevadi. Naozaj uprimne.
Niekedy to pomoze, ak nepomoze a naopak mu bude vyhovovat ze moze neobmedzene hrat nonstop. Tak odpoved vies. A ver, ze keby boli deti, bolo by to omnoho horsie potom
Este ma napadlo ak nemas deti a nepracujes z domu, nechcela by si pomoct dakej kamoske co nestiha sa ucit so svojimi, lebo pracuju obaja?. Mohla by si cez skype napr. skontrolovat ulohy, opravit, vysvtlit, mohla by si citat a potom oni tebe.
Ak su mensie tak poklebetit nejako ich zabavit?
Moznosti je vela.
Ked pojde upratovat, chod sa zatial prejst, ci zabehat. Nebude ta rozculovat ze nevie najst handru a on si bude musiet poradit dako.
No tak mu povedz ze ked chodi na sex stranky dobre, ze uz si zvedava co ti z nich vecer predvedie v spalni😉 a viac to nekomentuj.
Vies vy vlastne nemate ziadne skutocne starosti a uz sa navzajom vytacate.
Co by bolo keby si mala v byte vase 20h z 24revajuce dieta? Keby niekto z vas ochorel, prisiel o robotu, hrozila strata byvania?
Mate privela volneho casu co on riesi sedenim za pc a teba to vytaca lebo mas ine predstavy.
Zmen svoj pristup, on svoj bud tiez zmeni alebo aj nie a budes vediet na com si.
Buhuzial len maloktory muz co ma na 1.mieste seba, svoje konicky a hry toto zmeni, ked sa narodi dieta. Potom budes ty plus deti a on sam aj ked v ramci rodiny.

Nuz,asinti je aj samej jasne,ze toto uz len tak po dobrotky nepojde.To chce razne opatrenia a ako som pisala,bud sa spamata alebo nie.Mozno budes musiet aj odist.Ale naozaj to nie je momentalne chlap pre zivot alebo nebodaj na zalozenie rodiny.