icon

Manžel ide s dcérkou a jeho rodinou na dovolenku

9. sep 2021

Ahojte, asi by som chcela len počuť váš názor. Manžel chcel ísť v lete do Chorvátska na dovolenku, lebo si nevie na Slovensku oddýchnuť a musí ísť do zahraničia. Ja som sa bála ísť. máme malé predcasne narodené bábätko, aktuálne ma 8 mesiacov a 3,5 ročnú dcérku. Manžela som poslala nech ide kľudne s kamarátmi a ja budem s dievčatami zatiaľ doma a potom môžeme ísť spolu na dovolenku niekde na Slovensko ako rodina - tiež by som rada zmenila prostredie, nemusela 1-2 týždne variť, upratovať a byt v stereotype. Do Chorvátska som sa ale bála ísť a ani v tom nevidím nejaký význam s tak malym bábätkom. Nakoniec manžel vyhlásil, že on ide s našli staršou 3- ročnou dcérkou spolu s jeho mamou, otcom, sestrou a jej dvomi deťmi.
Dnes bolo z týždňovej dovolenky ale už dvojtýždňová a mna už teraz chytajú depresie a plač, že budeme s dcérkou dlho od seba. Som na ňu veľmi naviazaná a aj ona na mna. Sme stále spolu. Akurát v juli keď som bola s bábätkom v tetise tak bola na týždeň u mojej Maminy a často plakala. Na druhej strane sa teraz k moru teší a nechcem jej to odopierať ale strašne sa o ňu bojím, aby sa jej niečo nestalo a už teraz mám depresie a plačem, že budeme od seba tak dlho. Manzelova reakcia je “mala si ísť tiež”. Čo by ste urobili vy?

asia83
10. sep 2021

Nikdy nerobte to, z čoho nemáte dobrý pocit. A vy ho nemáte. Dcérka v novom prostredí bez mamy…no bude sa trápiť. Xy (sebeckých) žien vám sem napíše, aby ste ju nechali, vy si oddýchnete. No neoddýchnete. Nepustite ju. Budete sa trápiť aj vy aj ona.

martinka13
10. sep 2021

Super. Dcérka bude mať zážitky, manžel si oddýchne a Ty sa povenuješ bábätku. Nič zlé na tom nevidím.

srferreira
10. sep 2021

Preco o by sa mala dcerka trapit? To vy matky tu robite s komara somara. Otec si nemoze uzit dovolenku s dcerkou? Ved je jej otec. Nie je ani stryko, ani nejaky ujo z ulice. A vobec som neni sebecka, ze by som poslala dieta na dovolenku s otcom. Otec ma tak isto pravo na svoje dieta ako matka. Ja som s otcom tiez chodila na tyzdnovky kamionom. A mama mala doma rumazgat? A ja som sa ako mala trapit, ze ako dieta som len s otcom? Pisete tu, ze chlapi sa nevedia postarat o dieta! Ja sa ani nedivim ked im to dieta ani nechcete dat. Moj manzel ma vie zastupit ako matku, a vobec nemam pochybnosti o syna, ze je s otcom s cely den. Pride aj prebaleny a aj najedeny z vonku. A to manzel nekoji samozrejme. Teraz mu ho nemam davat lebo kojim? A co doma mam revat, ze je s nim a nie so mnou 🙈

sense
10. sep 2021

@kikus7 ale covid je aj na Slovensku nielen v zahranici, my sme boli pri mori a teda odstup a vzdislebosti dodrzovane lepsie ako na kupalislu ci aquaparku.a pokial nejdes v plnom autobuse al lietadke tak tiez sanxa sa nakazit v aute kde je len rodina je mininalna.
A ked pises o komromise, tak kompromis nie je to, ze muz chce,ona nie a tak sa ma muz prisposobit. Kompromis je ok pojde teda s dcerou sam a potom pojdu aj spolu na svk. A ona moze tiez ist s dcerou sama.

janka_266
10. sep 2021

Mali ste ísť tiež 😃

jankapepe
10. sep 2021

Manžel má pravdu. Len preto že ty nechceš ísť na dovolenku majú všetci sedieť doma?

anig
10. sep 2021

Takto pred dvomi rokmi si mužovi rodičia zamysleli,že vezmú naše deti k moru.Mala som ísť aj ja,no nakoľko som mala v práci určite termíny,ktoré jednoducho musím dodržať,tak v nimi vybratý čas som nemohla,vedeli to 6 mesiacov dopredu,no sa urazili a naschvál šli ku moru v Tom termíne-s mojím mužom i deťmi...muz nikdy s nami ku moru nechcel ísť,že čo tam on bude robiť,s rodicmi samozrejme áno(celý pobyt prepil so svojím otcom od rána do noci),mladšia plakala,nakoľko je zvyknutá od mala byť iba so mnou a je takej citlivejšej povahy...keď sa vrátili z dovolenky,tak pán manžel mi hneď v ten zdelil,že sa chce rozviesť....neskôr vysvitlo,že sa jeho rodičom nepáčilo moje správanie-to,že som s nimi nešla a na najbližšej oslave ma pourazali,že moja práca nie je dôležitá (aby ste chápali,keby som nerobila vtedy,tak by 130 ľudí zostalo bez výplaty a do toho som ešte mala aj inventúru...)...staršia dcéra bola vtedy veľmi zvláštna,odmietala muža i jeho rodičov (nevedela o rozvode ešte vtedy)až z nej nakoniec po čase vyšlo,že po večeroch manželovi jeho rodičia rozprávali,že ako mu bude bezo mňa lepšie....už žijem s deťmi sama a milý pán manžel už má dávno milenku...deti nemajú ziadny vzťah ku muzovym rodičom a dokonca už začínajú bocit aj od neho...chcela som ti tým iba povedať,že po tomto všetkom,čo som prežila,už by som dala výlučne na svoj pocit,teda keď cítim,že sa mi nezdá z hociakeho dôvodu,že tam dieťa nechcem pustiť,tak ho nepustim.
A tie milé mamičky,ktoré ti radia,že tam máš ísť,nechcú vidieť aj iné možné dôsledky...pretože ony ich nebudú musieť znášať,ale ty.
Držím ti palce,aby sa to k dobrému výsledku vyriešilo 💓

jankapepe
10. sep 2021

@lvula v Chorvátsku sa nedohovori????

lvula
10. sep 2021

@jankapepe cakala som kedy sa niekto chyti slovickarenia, nesklamala si 😉 pointa bola ina, ale uzi si svojich 5 minút slávy. Kto chce, pochopí, kto nechce, bude vyryvat 🙂 Krásny deň 🙂

nevenka
10. sep 2021

Ja sa pridam k tej mensine. Neviem si predstavit, ze by manzel isiel sam so starsimi detmi a ja s malym 8 mesacnym ostanem doma. Nepise autorka, ze je predcasbiatko? To duplom nie, este ak sa riesia nejake zdravotne problemy. Mozno neriesia, ale aj tak. My sme chceli po rokoch konecne deti zobrat k moru vlani, ale prisla korona a bola som tehotna. Kebyze nie je korona, sla by som, este v lete som sa citila fajn. To by asi mamina nepredychala. Ale poznam jednu maminu, co takto necakane porodila predcasne babatko, sli do prvej porodnice, co bola po ceste. Cely zivot si vycita, ze sla na ten vylet, aj ked sa necitila dobre. Lebo keby sla rodit do lepsie vybavenej nemocnice, dieta mohlo byt v lepsom stave. Ale vsak tehotenstvo nie je choroba a chcela dopriat zazitok starsej dcerke, tak sa premahala. Tak mozno by som si to aj tak rozmyslela. Tento rok sme nesli zase, malicky ma 8 mesiacov, ma problem vydrzat v tom vajci v aute hodinku cesty k mojim rodicom. Je tam to dieta skrcene, spoti sa, otras. My sme s detmi boli na prazdninach u mojich rodicov "u lesa", aj to sme manzelovi chybali, nevedel sa dockat vikendu, ked prisiel za nami.
Kebyze chce manzel ist so starsimi a svojimi rodicmi, asi by ho svokra sama zhukala, ci je normalny, ze ma byt s rodinou. Bud vsetci alebo nik.
Navyse, autorkin muz este pojde na jachtu, ci kde doparoma, tak neviem,...mne sa toto fakt nepaci. Je sebecky podla mna.
Moje prve dieta bolo odmalicka samostatne, ako 2,5 rocny siel na vikend k mojim rodicom a v pohode to dal a ked prisiel domov, ani si ma nevsimol, normalka, akoby som mu ani nechybala...🙂...Ale tyzden, dva, to je vela...dcerka by to neprezila...Takze kazde dieta je ine, aj mama, manzel by sa mohol prisposobit. Jedna spolocna dovolenka na Slovensku a ak velmi chce, potom moze ist na jachtu s kamaratmi. I ked, ja by som ani s tym nebola v pohode, co sa ma co tarat po jachtach a zena doma s 2 detmi. Ona si nezasluzi oddych, pomoc? A este dovolenka taka, ze on ocakava, ze ona bude varit a starat sa o vsetkych ako doma, samozrejme, bez domacich podmienok...no to je uz len oddych, fakt. Alebo spat v aute, slak by ma trafil, s babom??? 🙄🤕

lenka1993
10. sep 2021

Pobalila by som im kufre, zakyvala z okna a strelila sampus ! 😀

seahorse27
10. sep 2021

Uplne normalna vec, ved ide s vlastnym otcom. Pred rokmi som tiez takto poslala muza so starsou dcerou a mojou mamou do Chorvatska. Ja som s vtedy 9-mesacnym synom zostala doma. Predtym sme este absolvovali vsetci spolu dovcu aj na SK. Dcera uz sice mala vtedy 6 rokov a velmi chcela ist k moru, tak sme to takto poriesili…

78787878
10. sep 2021

Manžel zvolil najlepšie riešenie aké v tejto situácii existuje. Si príliš úzkostlivá, aj dcére iba prospeje, keď si od toho oddýchne. Nenamotávaj ju do svojich úzkostí.

dankanka
10. sep 2021

@kikus7 no si divna. Dnes kazdy pozera len na seba. JA si chcem oddychnut. 8 mesacne dieta mi nepovie ze sa citi nepohodlne x hodin v aute, ze najlepsi je stereotyp doma, v klude, s prechadzkami po prirode, s ludmi, ktorych pozna. Takze kaslana bejby. JA chcem ist k moru, JA si oddychnem len tam. A Ty sa prisposob alebo trp. JA tam idem za kazdu cenu. A kazdy rok, ci name zdrave ci chore deti, ci maju par mesiacov a ci sa Tebe chce ci nie. JA idem.
A Ty si divna lrbo toto nechapes. Ved dnes ma kazdy pravo robit to najlepsie pre seba. V kazdej situacii. A nikomu sa predsa JA nebudem prisposobovat. Ved ostatni boli pri mori, rozpravaju o tom, davaju fotky vsade mozne po nete aJA nikam nepojdem??? No to teda prr.

srferreira
10. sep 2021

@anig
@nevenka zeny, ale vy tu popisujete uplne ine situacie. Keby mi to zdravotny stav nedovolil (napr. rizikove tehotenstvo, alebo 8 mesacne predcasniatko ma zdravotne problemy, ktore autorka nespomenula) tak ano bolo by sebecke od muza ist samemu aj s dcerkou. A tak isto keby viem, ze mi celu dovolenku muz prechlasta s otcom, blikali by mi vsetky kontrolky a tiez by som dieta nepustila. Aj to bolo od neho sebecke, ked s vami nechcel k moru a s inymi ide. Mne tuto pride, ze autorka trucuje a nechce sa jej trepat s 8 mesacnym babom k moru, naco aj tak z toho nic nema, bolo jej vyjadrovanie. A silou mocou chce ist na Slovensko, lebo z toho Slovenska to 8 mesacne dieta ma asi viacej zazitkov. Viete su dovody a dovody!

tykat
10. sep 2021

Ze mas ist tiez 🙂 ...alebo dceru pustit a uzit si klud s babatkom resp. uz to bude o rok partak. Tes sa ze muz to takto chce, dcerku trosku osamostatnit 👍 pomoze to aj tebe.

marcela64
10. sep 2021

ak som správne pochopila, on tam nejde s kamarátmi ale s rodinou. Čo je na tom zlé? Veď sama si ho posielala nech ide, tak keď chcel ísť a malá sa tešila, a ide so svojim otcom, on hádam vie dať na ňu pozor.

pragmaticka
10. sep 2021

Išla by som tiež!!! Trucujes ako malé dieťa.. Ani tak, ani tak! Nechápem prečo by si nemohla ísť s 8mes.dietatom na dovolenku.. Ešte keď idú aj svokrovci by ste to mohli s mužom využiť a mat pár večerov aj pre seba!!!
Keď mala mala 3mesiace bola som s dvomi sama na týždňovy výlet 800km autom. A ze sa nevieš odtrhnúť od 3 ročnej je tiež len tvoj problém.
Len neviem co tam chce robiť tvoj muž na konci septembra!! Snáď majú zabookovany detský hotel s vyhrievaný bazénom, ihriskom atď. V septembri (na konci) by som do apartmánu s dvomi malými deťmi určite nešla.

katka533
10. sep 2021

Ono vas to za par rokov prejde, jaj keby tak chceli ist moji niekde 😁

maximilie
10. sep 2021

Uplne normálna vec by to bola vtedy, keby boli rozvedení. Oni ziju ako rodina a preto majú aj fungovať ako rodina. Za mňa nie. Nad tým by som ani na stotinu neuvažovala.

nevenka
10. sep 2021

@srferreira pozri sa, ani moj muz nema problem sa plnohodnotne postarat o deti, zvladne to s prehladom a este aj HO ma, ale dovolenka bez nas sa mu nerata, nesiel by. No ale ludia su rozni, ako pozeram.

nevenka
10. sep 2021

@srferreira ale aj to je padny dovod, ze sa jej nechce. Ani mne sa nechce. Este stale pouzivam rurku obcas, ked ho boli brusko, zavadzame prikrmy pomalicky, zmena prostredia a uz nechce jest, jaci v aute. Teraz mal horucky 39. Co ked to dieta ochorie tam. To naozaj z toho ta matka nic nema, len viac starosti.
Ale kebyze mam svokrovcov takych, ze sa vedia postarat, pomozu, tak ideme spolu. Mozno o rok uz ano. Ale na konci septembra do Chorvatska, to je risk uz s 3,5 rocbym, nie este s babom. To uz je dost zima. Ako kedy, boli sme okolo 20.9., boli aj teple dni, ale rozdiel oproti julu, augustu.
Ved jej chlap ide na jachtu s kamaratni este potom, to kolko dovoleniek bude mat? Vsak mohli spolocne nieco na Slovensku absolvovat nejaky tyzden, kde si aj mamina oddychne a potom nech si ide sam.

nevenka
10. sep 2021

A pochopila som to tak, ze to nie je all inclusive, takze este by aj varila...no oddych, fakt 🙄

avanka
10. sep 2021

@matkahelka šla by som..my sme boli na 1 dovolenke v Bulharsku letecky ,keď mal malý 8 mesiacov a druhý čerstvé 3 roky a bola to najkrajšia dovolenka...neviem,čoho sa bojíš...veď takéto bábo vôbec nie je náročné

radolina
10. sep 2021

Vies co, ja by som sla s nimi. Aj s takym malym babatkom sa da uzit si dovolenku a zvlast, ak by vas slo tak vela

bluka2
10. sep 2021

Ti čo píšete, že ženu nechal doma - nie, v tomto prípade sa ona nechala resp. nechce ísť. Na Slovensku nie je more a deti to zbožňujú, tak chce dcére dopriať. Ste mali vidieť môjho 2,5 ročného pri mori - taká radost. On by tam aj mal rád ženu, ale tak ona pôjde radšej do Tatier. Keď sa nedá nájsť kompromis, tak idú každý inak - a zlý nie je muž ani nikto

bluka2
10. sep 2021

@radolina presne, pomôžu si navzájom, taká sranda to mohla byť.

queen_el
10. sep 2021

Jasne, tu by sa kazda usmievala a kyvala, keby manzel odisiel na dovolenku a nechal ju doma s babatkom, iste :D Mazel je sebec a sprava sa ako male dieta, mal by brat ohlad na rodinu a nie na to, ze ja chcem a hotovo. Ciez to je v poriadku, ze on chce ist a aj pojde, ale ze autorka nechce cestovat s babatkom, uz v poriadku nie je? Cize len muz ma pravo robit to, co chce a autorka sa ma prisposobit hej? Zaujimave.

jankapepe
10. sep 2021

@lvula pýtam sa ťa normálne či máš pocit že sa v Chorvátsku so slovenským jazykom nedohovori?

zun
10. sep 2021

Prehltni slzy nech si to užijú. Nekaz náladu.