icon

Manžel ide s dcérkou a jeho rodinou na dovolenku

9. sep 2021

Ahojte, asi by som chcela len počuť váš názor. Manžel chcel ísť v lete do Chorvátska na dovolenku, lebo si nevie na Slovensku oddýchnuť a musí ísť do zahraničia. Ja som sa bála ísť. máme malé predcasne narodené bábätko, aktuálne ma 8 mesiacov a 3,5 ročnú dcérku. Manžela som poslala nech ide kľudne s kamarátmi a ja budem s dievčatami zatiaľ doma a potom môžeme ísť spolu na dovolenku niekde na Slovensko ako rodina - tiež by som rada zmenila prostredie, nemusela 1-2 týždne variť, upratovať a byt v stereotype. Do Chorvátska som sa ale bála ísť a ani v tom nevidím nejaký význam s tak malym bábätkom. Nakoniec manžel vyhlásil, že on ide s našli staršou 3- ročnou dcérkou spolu s jeho mamou, otcom, sestrou a jej dvomi deťmi.
Dnes bolo z týždňovej dovolenky ale už dvojtýždňová a mna už teraz chytajú depresie a plač, že budeme s dcérkou dlho od seba. Som na ňu veľmi naviazaná a aj ona na mna. Sme stále spolu. Akurát v juli keď som bola s bábätkom v tetise tak bola na týždeň u mojej Maminy a často plakala. Na druhej strane sa teraz k moru teší a nechcem jej to odopierať ale strašne sa o ňu bojím, aby sa jej niečo nestalo a už teraz mám depresie a plačem, že budeme od seba tak dlho. Manzelova reakcia je “mala si ísť tiež”. Čo by ste urobili vy?

Strana
z5
chatte007
14. sep 2021

Kolko hrdiniek tu zas je! Modry kon nikdy nesklame 🙂 Necitala som vsetko, ale stacilo mi. To ako fakt tolko zien povazuje uplne za normalne, ze muz nehlada sposob, ako naplanovat dovolenku pre svoju rodinu, najst kompromis, aby si vsetci oddychli a uzili si spolu, ale sebecky sa odtrhne a manzelke len OZNAMI svoje rozhodnutie?? No pekne, asi aj vy mate doma take vztahy s muzmi, ked vam to pripada normalne. Moj manzel by sa takto nikdy nezachoval, o vsetkom sa vzdy porozpravame, dohodneme, hladame spolocne riesenie. Takuto situaciu by sme urcite riesili nejakym kompromisom, dohodou, a nie ze jeden z nas si ide sebecky svoje.

guiseppinka
14. sep 2021

@chatte007 ty si citala prispevok od autorky s porozumenim? ONA NECHCE ist do hr, lebo nevidi zmysel a boji sa. Nakoniec muz vyhlasil, ze berie starsiu... Takze z to vyplyva, ze sa o tom doma bavili... To, ze autorka nechcela ist je jej problem. Muz by bol sebec, keby ju nechal s oboma detmi... A keby mi muz oznami, ze berie deti na tyzden niekam, tak ich zbalim a kyvam z okna... Nie sme siamske dvojcata, ze musime byt spolu 24/7...

chatte007
14. sep 2021

@guiseppinka Zlata 🙂 Neboj sa, ja viem citat s porozumenim 🙂 To skor asi ty mas problem, lebo autorka pisala, ze sa povadili ako kone. Takze asi si to v klude nevydebatovali a nenasli spolocne riesenie, ze? Ty porozumenie 🙂 Ja som len pisala, ze taketo spravanie nie je v poriadku. Takto sa manzelstvo/vztahy nebuduju. V manzelstve nikdy nie je problem len moj alebo tvoj, vzdy je spolocny. Ked sa ludia zacnu takto k sebe spravat, ide to pomaly dole vodou s celou uctou a doverou voci druhemu.

guiseppinka
14. sep 2021

@chatte007 ani o moje porozumenie sa bat nemusis... Uprimne? Ani sa necudujem, ze sa povadili. Zrejme by som sa tiez... Pretoze lipnutie na detoch a ich ofukovanie im neprospieva.. stavim sa s tebou o hocico, ze dcera dojde stastna a spokojna... Jediny problem je autorkina hlava, ktora sa musi vediet odputat od dcery. Cim skor to sspravi, tym lepsie pre obe

anega79
14. sep 2021

Isla by som s nimi

chatte007
14. sep 2021

@guiseppinka Ako uznam, ze vela zien je naozaj prehnane naviazanych na deti, tri a pol rocna uz nie je taka malicka. Ja som narazala hlavne na to, ze muz sa odtrhol, dal zene najavo, ze jej problem je len jej a nesnazil sa pristupit na nejake riesenie, ako napr. dovolenka na Slovensku tento rok a buduci rok Chorvatsko. Ze v manzelstve musia obcas ustupit obe strany, to je cele.
A prepac, nechcem sa ta dotknut. Verim, ze aj ty rozumies, co som chcela povedat. Ty riesis skor naviazanost autorky na deti, ja zas ten celok, ze ako rodina by sa mali vzdy snazit najst spolocne riesenie, lebo rozdelovanim nic nedosiahnu, a to by si mal uvedomit ten muz. Ty pises, ze by si im este z okna zamavala. To je v poriadku. Ale autorka to berie inak ako ty a jej muz ju asi pozna, tak by sa s nou mal snazit dohodnut.

guiseppinka
14. sep 2021

@chatte007 ale ked je nepristupna nejakej dohode? Predpokladam, ze z jeho strany boli nejake snahy, aby sla aj ona - aj ked uznavam, ze mohol riesit skor nieco ako polpenziu aspon alebo stravovanie v restike... Ale ona zrejme stale omielala len svoje, tak to poriesil takto... A necudujem sa... Buduci rok by bol zase nejaky dovod preco nie more a potom zase... Na to sa vzdy dovod najde...

ciusinka
14. sep 2021

@chatte007 Ja s tebou uplne suhlasim a tiez ma fascinuje, kolko zien je tu na strane manzela..Akoze ja nepoviem, keby autorka nechcela ist nikam, ale podla toho co pise, mu navrhla spolocnu dovolenku na Slovensku a tiez by rada zmenila prostredie..Ale manzel jej zrazu oznamil, ze ide s dcerou a jeho rodicmi do Chorvatska a bodka..Tak toto by mna osobne riadne nasralo, ze rozhodol bez nej a uplne bez problemov ju tu necha samu s mladsim dietatom..Ja sa autorke vobec necudujem, ze s 8-mesacnym dietatom sa nehrnula nutne k moru a ist do Chorvatska v druhej polovici septembra tiez podla mna nie je uplne idealna dovolenka s 3,5 rocnym dietatom napr. s ohladom na teplotu mora a podobne..Mohli ist teraz na dovolenku na Slovensko a nabuduci rok k moru, ked uz aj mladsie dieta podrastie..Ja osobne uplne chapem autorkine rozpolozenie a mala by som tiez riadne nervy..

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
chatte007
14. sep 2021

@ciusinka Presne! Som rada, ze aj niekto iny to vidi rovnako. Takto ostala zena bez dovolenky a manzel ma svoje Chorvatsko. A pritom mohli ist niekam spolu a utuzovat rodinu. Toto sa jednoducho nerobi. Neviem si predstavit, ze vezmem dieta a idem na dovolenku s rodicmi a surodencami a muza necham doma, lebo nechcel presne splnit moje predstavy. (A nie som uz male dieta, aby som chodila na dovolenku len s rodicmi a surodencami - ak s nimi, tak jedine aj s muzom). A argument, ze aspon bude mat dcerka zazitky, je velmi slaby. Tu nejde o dcerku (ta by predsa mala zazitky hocikde a k moru pojde este velakrat), ale o problem medzi manzelmi a ten sa neda jednoducho zamiest pod koberec s tym, ze to robim pre dieta - to vedie k nespokojnosti a frustracii vo vztahu.

sari24
14. sep 2021

@chatte007 autorka ale v úvodnom príspevku uviedla, že s kamošmi by ho kľudne pustila nech ide vyvetrať hlavu k moru, ale jej robí problém, že berie ich spoločnú dcéru na 2 týždne preč. Ešte týždeň by zvládla ale 2 týždne je veľa. Veď tu problém vôbec nie je to, že on ide preč a nemá záujem stráviť dovolenku s rodinou, ale že berie ich dieťa na výlet. Akosi tu viacerým uniká pointa toho, čo napísala. Tak jej nevadí že by šiel s kamošmi, jej vadí že nebude mať dcéru pri sebe. Nemalo by to byť naopak? Lebo mne by napríklad sakra vadilo keby chlap išiel na pánsku jazdu a mne nechal celú domácnosť a deti na krku.
Problém je prílišná naviazanosť matky na dieťa a nepríde mi to zdravé. A zároveň si myslím, že keby sa vrátili späť tak by pristúpil aj spoločnému výletu na Slovensku.

avanka
14. sep 2021

@sari24 detto..ja si tiež neviem predstaviť,že by manzel šiel na dovolenku bezo mňa a deti..je to zvláštne..prvý syn sa nám narodil v júni a ani nás nenapadlo riešiť dovcu..boli sme spolu každý deň..keď som bola PN,tak áno,šiel s deťmi na víkend k rodičom,ale to je normalne..ale tak ja mám doma zlatíčko...
Ktovie,aké sú tam pomery..my sa vždy na dovolenku tešíme a maximálne si užívame,že sme spolu

autor
14. sep 2021

@sari24 nie nie, toto celé má dokonca tri línie problému. Že mi berie dcérku preč a bojím sa o ňu - toto mi najviac prekážalo, ďalej že trhá rodinu - chcela som, aby sme išli my štyria niekde a trávili spolu čas a tretia je, že opäť som doma a namiesto oddychu gruntujem chalupu a pomáham mu ešte v práci 🙂

autor
14. sep 2021

@avanka Mno a beztak ide ešte raz s kamošmi do Chorvátska na loď.

guiseppinka
14. sep 2021

Ale to je tvoj problem. Mala si ist a nemala by si ziadne linie problemu, max ze tam svokrovcov a svagrinu... Ale aj to by sa dalo pretavit do plusu

autor
14. sep 2021

@sari24 ano, pristúpil, že pôjdeme niekde aj spolu. Hádam ten sľub dodrží. A nevadilo by mi ak by šiel s kamarátmi, lebo viem, že nutne potrebuje oddych (hoci by som bola radšej ak by som nebola sama doma s deťmi).

maciatkolulu
14. sep 2021

@3vita 🤣🤣🤣🤣s vlastným otcom a babkou a dedkom a tetou??? 3 a pol ročne dieťa?? Treba byť hrdinka? No ja neviem. Aši som mimo, ale ja by som teda určite išla, keď by tam bola takáto zistava, ktorá by pomohla a keď teda nie, že sa trasiem neviem čoho, tak by som si doma užila skoro ročne dieťa.... Kebyže subrozbedeny, tak akože dieťa nemôže k otcovi?? Jaaaj, tak inde témy ako fotrovia nič, tu zase hebzena hrdinka, keď ma "pustiť" vlastne decko s otcom preč, lebo asi je nesvojkravny debil, určený na sex a tvorbu peňazí.... Pripadne pomoc s upratovanim a tak. Ach jaj

kylie1983
14. sep 2021

Na dva týždne? Ani moju takmer 5 ročnú by som nepustila. Možno by som sa dala ukecat na tyzden, ale to by som na nej musela vidiet ze naozaj chce a uvedomuje si ze bude bez mamy. Pýtala si sa jej co chce ona? A naozaj treba sa trepať na konci septembra do Chorvátska? 🤔

leskovael
14. sep 2021

V prvom rade by som isla aj ja, nevidím najmenší dôvod prečo neísť... Ked uz ty nechces ísť tak ich nechaj nech idu, ono tie dni utecu veľmi rýchlo, ak ide iba o to ze tebe bude dcéra chýbať tak neviem.. ved hocikedy sa v budúcnosti stane ze pôjde ci už na prázdniny, ci s otcom na výlety a nie len jednodňové. Je normálne ze ti bude dcéra chýbať, mne by maly chýbal aj keby bol jeden den preč 😅 ale zase ja by nebola doma ked ide zvyšok rodiny na dovolenku, lebo nechcem ísť, ale isla by som normálne s rodinou vypnúť.

vero96
14. sep 2021

@kylie1983 my sme naše krstňa zobrali prvý krát ani nie trojročné na týždeň do hrv, je tu, živé a zdravé 😱 tento rok sme to opakovali už 4tý krát…. A vyrastá v spokojnej, šťastnej rodine 😉 aj napriek tomu ho jeho rodičia snami pustili a púšťajú.

autor
14. sep 2021

@leskovael však už išli 🙂 nechcela som ísť s maličkou, nemá ani jedno očkovanie, nestrpela by tak dlhu cestu, však aj do tatier mi place, a osobne sa mi nepozdáva, aby malé babo meralo tak dlhu cestu schulené vo vajíčku. Bábätku je jedno kde je a 3-ročnej detto. Mohli sme ísť o rok všetci spolu.

chatte007
14. sep 2021

@sari24 Tu dovolenku s kamosmi mu navrhla asi z nudze, ked videla, ze si neda pokoj s Chorvatskom, s tym, ze potom by sli na spolocnu rodinnu dovolenku na Slovensku. A on si svojvolne naplanoval "rodinnu" dovolenku bez polovice rodiny, zato s mamou, otcom a sestrou. Autorka myslim nespominala, ci potom pojdu aj niekam spolu. Ak nie, tak je to blbe. Ale to je myslim problem, ze sa citi odstrcena, ze akoby uprednostnil svoju stranu rodiny pred vlastnou kompletnou rodinou. Inak, tie panske jazdy ani ja neuznavam, ked ma muz doma zenu a malicke deti. A ta naviazanost na dieta tam sice je, ale to podla mna nie je koren celeho problemu. Uz som napisala viac, nez som chcela a aj tak to tu nevyriesime. Snad si to vysvetlia a nabuduce sa uz budu vediet dohodnut.

autor
14. sep 2021

@chatte007 presne tak, konečne ma niekto pochopil vo všetkom ❤️😘

kylie1983
14. sep 2021

@vero96 Ved v poriadku, určite ste skvelí krstní rodičia 🙂 Ja len hovorím ako to je u nas, hlavne sa treba spýtať dieťaťa co chce ono. Ci take 3,5 rocne vydrží bez mamky 2 týždne. Lebo je pekne ze bude pri mori ked bude plakat za mamou.

klavirova
21. jún 2022

Možno by ti pri mori bolo dobre aj o malého by sa ti postarali gazdiné. Malému dieťaťu je jedno kde je, ty by si nebola smutna a aj si oddýchla.

Strana
z5