Manžel je alkoholik
Mám manžela ktorí pije alkohol už sa to rieši aj v jeho práci jeho šéf sa chce so mnou rozprávať ohľadom alkoholom robí robote ako blázon je veľmi pracovitý človek ale jeho šéfovi začal vadiť alkoholov čo pije potajme začali to už riešiť aj jeho kolegovia čo sa mi moc nepáči fotia prázdne fľašky od alkoholu „a posielajú to šéfovi „astále riešia kto mu nosí alkohol koľko vypíl a už mám toho plné zuby jeho šéf sa chce o tom so mnou rozprávať ale ja viem či mám zastať muža alebo im mám dať za pravdu Ja viem že holduje alkoholu ale eh v práci menu napitý vypije si a keď sa ho opýtam prečo si zase pil ný len odpovie bez alkoholu by som to z le kolegovcami a takú prácu nedal ja neviem čo mám šéfový nato povedať strašne sami nepáči „ako sa do toho zamotávajú a starajú jeho kolegovia a tak isto aj „jeho šéf to všade rieši a roztrubuje potrebujem vedieť váž názor čomu mám tomu šéfovi vlastné poveda ť či mám pri mužovi alebo ja už neviem
@daniela20676 Užívať alkohol v práci alebo prísť do práce pod jeho vplyvom je hrubé porušenie pracovnej disciplíny.
Do sefa sa nepustaj za jeho „kvakanie“. Vypocuj si ho, co chce a zdrz sa komentarov, aby nesli usta skor ako rozum. Vo firme sa moze nieco menit a to, co bolo akceptovane pr rokov dozadu, zajtra nemusi byt a moze dostat hodinovu vypoved. Ak by sa nieco stalo, ani poistka neplati ak nafuka. Ber to ako varovanie a zacni riesit chlapa. Ak je norton, tak aby zachvilu neskoncil s deliriom alebo odpalenou pecenou, alebo pod drnem. Zavni mu zhanat liecenie
A mladá ako, ešte sa ťahá s feťákom? Vy ste celkovo podarená família.
@daniela20676 Ty riešiš, že manžela ohovárajú v práci, že pije? Ty máš riešiť ako ho donútiť prestať piť a poslať na liečenie a nie v tom ho podporovať. Ešte by som zamestnávateľovi povedala, nech sa mu vyhrozí, že môže prísť o prácu ak bude stále piť.
@daniela20676 tvoj muz je alkoholik, ma problemy nielen doma ale aj v robote. Ja na tvojom mieste neriesim jeho kolegov a sefa, ale jeho. Bud sa pojde liecit alebo skonci zle. Ver tomu, ze ma este obrovske stastie aj na kolegov a hlavne na sefa, pretoze kdekolvek inde by mal hodinovu vypoved pre chlast na pracovisku. Tito s nim maju bohovsku trpazlivost, ale aj sa im cudujem. Ozraty clovek na pracovisku moze ublizit nielen sebe, ale aj kolegom. Ked by sa nieco take stalo, tak sef ma pruser ako mraky, ked dovolil ozratemu pracovat.
Ty sa fakt chces pred sefom a kolegami zastavat svojho ozrana? Ty si kde stale ked panbozko rozum rozdaval? Kde je tvoja zodpovednost voci detom? Ty nevidis, ze ich chlastajuci otec ich ohrozuje? Z coho budete zit, ked ten tvoj milovany ochlastany pride o pracu? Cim ich nakrmis, za co ich oblecies? Zarabas tolko, ze jeho prijem vam chybat nebude?
@daniela20676 Danka, tak ten tvoj chlasce prvu ligu, uz prechlastal aj chut na sex a ty riesis, ze kolegovia ho ohovaraju kvoli chlastu?
https://www.modrykonik.sk/forum/za-dverami-nasich-spalni/skusenosti-s-liekmi-na-zvysenie-chuti-na-sex/
Mas deti, jedn malicke, tak staraj sa o to aby ste neprisli o prijem, nie o to co hovoria kolegovia o tvojom muzovi. Iste je, ze si nevymyslaju. Chlasce aj v robote.
@daniela20676 chod a porozpravaj sa so sefom, priznaj, ze vies o tom, ze tvoj muz ma problem a popros ho aby mu dal sancu.
Jediná liečba vzťahu s alkoholikom je žiadny vzťah s ním nezacinat ak začal piť až vo vzťahu vzťah ukončiť a nič za opilca neriešiť čím skôr rozvod alebo zrušiť BSM lebo budeš platiť jeho dlhy
@daniela20676 tvoj muz je alkoholik, ma problemy nielen doma ale aj v robote. Ja na tvojom mieste neriesim jeho kolegov a sefa, ale jeho. Bud sa pojde liecit alebo skonci zle. Ver tomu, ze ma este obrovske stastie aj na kolegov a hlavne na sefa, pretoze kdekolvek inde by mal hodinovu vypoved pre chlast na pracovisku. Tito s nim maju bohovsku trpazlivost, ale aj sa im cudujem. Ozraty clovek na pracovisku moze ublizit nielen sebe, ale aj kolegom. Ked by sa nieco take stalo, tak sef ma pruser ako mraky, ked dovolil ozratemu pracovat.
Ty sa fakt chces pred sefom a kolegami zastavat svojho ozrana? Ty si kde stale ked panbozko rozum rozdaval? Kde je tvoja zodpovednost voci detom? Ty nevidis, ze ich chlastajuci otec ich ohrozuje? Z coho budete zit, ked ten tvoj milovany ochlastany pride o pracu? Cim ich nakrmis, za co ich oblecies? Zarabas tolko, ze jeho prijem vam chybat nebude?
@viestta ja by som ozrana neriešila strata času a energie jediný zmysel má riešiť seba a postarať sa o seba a dieta
Ty si dobre drbnuta osoba.A som presvedcena ze nepijes o nic menej ako tvoj miz.
Poviem ti len jedno. Modli sa aby tvoj muž nemal v práci pracovný úraz lebo este len potom budete v p..i. Všetci, vrátane šéfa
No v prvom rade nechápem, kvôli čomu sa chce manželov šéf stretnúť s Tebou. U nás, keby raz nafúkal, mal by hodinovú výpoveď. Žiadne fotky ani sťažnosti kolegov by neboli potrebné. Muž má veľký problém. A Ty sa snaž ho smerovať na liečenie a nie mu držať stranu.
Prepáč autorka, ale kompletná mi teda neprídeš absolútne, čo máš povedať jeho šéfovi, presne toto: áno pán ten a ten máte absolútnu pravdu, môj muž je absolútny alkáč, takže aby sa ponaučil kľudne ho vyhoďte, možno sa spamätá, ja sa už konečne preto s ním rozvádzam, myslím, že to ešte aj zatlieskaju za rozum
@daniela20676 neviem ti poradit,ale vo Švajciarsku, nie je jednoduche vyrazit cloveka,pokial ma alkohol,ako zavislost diagnostikovanu.V januari jedneho prepustili,po rokoch lieceni a firme dosla trpezlivost.Ano,da sa to,ale nie je to tak,ze nafukas a skoncil si...Tu je link,pokial by mal niekto pochybnosti.
https://www.alcoolautravail.ch/de/kundigung-191/
To ho este nevyhodili? Velmi tolerantny sef.
@daniela20676 neviem ti poradit,ale vo Švajciarsku, nie je jednoduche vyrazit cloveka,pokial ma alkohol,ako zavislost diagnostikovanu.V januari jedneho prepustili,po rokoch lieceni a firme dosla trpezlivost.Ano,da sa to,ale nie je to tak,ze nafukas a skoncil si...Tu je link,pokial by mal niekto pochybnosti.
https://www.alcoolautravail.ch/de/kundigung-191/
@tundra ale u nas je to velmi jednoduche. Raz nafuka na pracovisku, je to hrube porusenie pracovnej discipliny a okamzity vyhadzov. Vsetko uplne v pohode podla Zakonnika prace. Ak este obsluhuje stroje, tak kludne moze ista aj zaloba za ohrozenie na zivota a zdravi pre pozitie omamnych latok, tak ako ked nacapu ozrateho sofera.
@tundra ale u nas je to velmi jednoduche. Raz nafuka na pracovisku, je to hrube porusenie pracovnej discipliny a okamzity vyhadzov. Vsetko uplne v pohode podla Zakonnika prace. Ak este obsluhuje stroje, tak kludne moze ista aj zaloba za ohrozenie na zivota a zdravi pre pozitie omamnych latok, tak ako ked nacapu ozrateho sofera.
@viestta napisal som to,lebo som nevedel,ze to tu tak funguje.Na Slovensku je to jednoduchsie.
Tu vlastne tiez,pokial sa neliecis...
Môže sa mu stať uraz nedajbože smrteľný a pride IP a firma dostane výsoku pokutu.Fuj žiť s alkoholikom najväčšie peklo pre deti.Ten by letel na liečenie ako blesk alebo rozvod.Stane sa mu uraz ak by prežil kto mu bude platiť trvale následky firma.Dúfam že žartuješ. Ak ho pre alkohol vyhodia s čoho budete žiť.Urobiť deťom zo života peklo a žiť s alkoholik kde si podela rozum.S čoho by ste žili dalej.
Dievcata, naozaj moze na jednom alkoholikovi stat firma - docasne, kym nenajde nahradu. Moj otec to tak mal. V sirokom okoli najvacsi odbornik, ked nastupil, firma sa za 2 roky neskutocne rozrastla, dalsie roky pokracovala, ale otec si zacal dovolovat viac a viac - ved bezo mna to tu mozu zavriet. Tiez volal majitel mamine - ta bola chuda na strane sefa, ale debil si nedal povedat, az to chlastanie doslo tak daleko, ze ho vyhodili. Chlastal dalej, az dochlastal k samovrazde, lebo mozog uplne vygumovany.
Takze mila autorka, kludne ho v tom podporuj a vynadaj sefovi, co sa do vas stara. A dufam, ze mate aspon 3 deti, nech ma kto trpiet.
@daniela20676 Ahoj, ty mas muza alkaca a teba viac trapi ohovaranie ako to,ze pije? Pises,ze niekolko rokov dozadu mu sef sam ponukal, cize minulost a zrejme sa tam pomery zmenili a ten tvoj a ocividne aj ty ste to doteraz nepochopili. Keby tam boli povodne pomery, tak zrejme by ho jeho kolegovia nehlasili sefovi. Dalsia vec, ak on robi nejaku manualnu pracu, tak sef za svojich zamestnancov zodpoveda, a keby sa mu nedajboze nieco stalo pocas pracovnej doby, lebo bol pripity alebo opity, tak vies aky problem by jeho zamestnavatel z toho mohol mat?! Ty si to zrejme predstavujes ako Hurvinek valku, ale tam ide o zodpovednost. Dalsia vec je ta, ze ty sama zijes s alkoholikom, toto ti fakt vyhovuje? Miesto toho, aby si sa ho snazila dokopat na liecenie alebo aspon nejak mu dohovarat, nedajboh ak mate aj deti, tak ty ho ides pomaly este aj hajit🤦♀️ No ale vies ako sa hovori,kto chce kam pomozme mu tam. Nabuduce sem nepis cela zufala, ze tvoj muz prepije vsetky peniaze a nemate z coho zit.
@anonym_cf87a2
@anonym_cf87a2 panebože nevieš čítať alebo čo ja sa niečo pýtam tak mi nedávali ďalšie otázky ja som neni na nezvedavá po prvé nie je opitý a po druhé na šoféruje takzvané staraj do iných vecí Ja sa pýtam na iné veci
@daniela20676 spadla si s ním do spoluzávislosti.. tvoje hranice toho, čo je normálne, sa posunuli. Teraz ho budeš obhajovať , normalizovať jeho správanie..
A nie, je je to v poriadku, že pije v práci.
Áno, je v poriadku, že sa do toho kolegovia starajú.
Reakcia šéfa je neobvyklá, zvyčajne sa ozran vyhodí za hrubé porušenie pracovnej disciplíny.
A že nie je sťatý na mol, tu nehrá nijakú rolu - pije každý deň? Pije. Je teda ozran? Je.
Píšeš s takými chybami, že neviem, či teda chlap pod vplyvom aj šoféruje. Šoféruje, keď si každý deň vypije?
Akú prácu vykonáva?
@daniela20676 tak preto neviem či mu mám aj povedať že sa mi to nepáči že takto všade kvaka alebo mám držať hubu a krok
@daniela20676 Malo by ta stvat, ze pije, nici rodinu, deti maju doma ozrana a ze velmi skoro ma zlyha pecen a skape, nie, ci tom niekto rozprava
V praci tiez ohrozuje seba aj sefovu firmu, takze logicky sa do toho stara, kedze tebe to nevadi. Ale neboj, o chvilu tento problem mat nebudes, zlyha mu pecen
@daniela20676 Si ty vobec normalna? Z inej roboty by ho davno vyhodili. Ty obhajujes jeho alkoholizmus. Radsej mu dohovor,nech ide na liecenie.
Myslim si, ze piseme uplne zbytocne. Danka nechape, ze ma doma chlapa s obrovskym probemo. Ona od nas cakala ze budeme na jej strane, ze jej pritakame, ze ma fantastickeho chlapa s drobnou chybickou, a jeho kolegovia a sef mu ublizuju.

@maca1984 neod seriesy to žiadny iný kolega
@maca1984 tak príď a môžeš si hrknúť aj ty
@daniela20676 ... Tu ide len o to, že či ty budeš vyzerať ako spolu závislá pred šéfom alebo nie. Keď to tvoj muž neukončí hneď a zaraz tak bude bez práce. Smeruje k tomu . Je len na tebe, ako sa k tomu postavis.