icon

Manžel je až príliš dobrý

kvietok1978
5. feb 2014

Ahojte, možno trochu zvláštne a možno mi niekto povie, že by som mala byť šťastná a spokojná, ale... S manželom sme chodili rok.. Ked sme sa vzali, každý z nás už čo to v živote prežil. Obaja máme čosi po 30tke, tak je jasné, že obaja máme minulosť plnú priateľov, kamarátov, kamarátok atd. Ked sme sa zasnúbili, rozhodla som sa, že do tejto novej etapy svojho života, ktorú začneme spoločne uzavretím manželstva začnem tým, že vymažem zo svojho života ľudí - hlavne mužov, ktorí by mi mohli akokokľvek narušiť moje manželstvo. Nechcela som, aby vzniklo akékoľvek podozrenie zo strany môjho manžela. Nechcem, a nikdy som ho nechcela zraniť, nechcem, aby čo len trochu o mne pochyboval. Je to strašne dobrý, ohľaduplný a ľudský človek, ku každému úctivý atď. Žiaľ, stalo sa niekoľko situácií, pri ktorých som si všimla, že on je taký úctivý ku každému - aj k ľuďom, ktorí ma napr. drzo predbehli v ambulancii - ja som sa ohradila , zatiaľ čo môj manžel tam ticho sedel. V týchto dňoch mal narodeniny. Chodilo mu kvantum smsiek. Nezaoberala som sa tým, kto všetko mu blahoželá, viem, že má veľa známych, bývalých kolegov a kolegyne z práce. Dnes si však zabudol doma mobil - a ženská zvedavosť, proste mi nedalo sa pozrieť, kto všetko mu blahoželal. No a medzi gratulantami bola jedna ženská, ktorá mu síce vypisuje "iba" na meniny, narodeniny a Vianoce, ale velmi ma zabolelo, ked som čítala jeho odpovede, kde jej vyznal vďaku takým spôsobom ako ju vyjadroval / vyjadruje mne typu: "M ty si taká zlatá, taký anjelik, Ty to vždy vieš tak pekne napísať..." Vzalo ma to, myslela,som , že som jediná , ktorej tak milo napíše/povie a nie som, on je ku každej taký zdvorilí. Navyše čakáme bábätko, som už v pokročilom štádiu tehotenstva a preto som na to reagovala ešte citlivejšie. Je mi z toho smutno. A neviem, ako mu to mám povedať, čo ma trápi. Myslím, že aj on by si mal uvedomiť , že je už ženatý, a musí si držať viac odstup od iných žien. Navyše absolutne netuším, či je to jeho bývalá kolegyna, či bývala frajerka alebo kto. Ako mu to mám povedať, ako si to mám s ním vydiskutovať?

Strana
z4
andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
juliana77
7. feb 2014

@andrejka2424 Ty si si pred vzťahom nepreštudovala ústavu? Prečo si chlapovi liezla do mobilu?

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
sissmiss
7. feb 2014

@juliana77 ja som rozvedena, mam za sebou vztah ktory trval cez 10 rokov, bola som velmi klamana (aj ked tam nebola nevera- aspon som teda o nej ja nevedela ak bola) a aj tak doverujem. Nie ze privieram oci, ale proste verim tomu mojmu manzelovi. Nie ze nechcem vediet a preto sa nepozriem do mobilu, ale preto ze by mi vadilo ak by to robil on mne a brala by som to ako prejav nedovery voci mne. Ale mobily mame volne k disp., ak potrebuje on volat vezme moj ak treba a naopak, vezmem jeho alebo mi ho sam ponukne. Mail si kolkokrat nechal otvoreny na notasi doma lebo sa zabudol odhlasit a ja som chcela otvorit svoj ucet ale naskocil mi jeho lebo sa neodhlasil. Takze je tam aj takato dovera. Teraz som prenho pripravovala prekvapenie a mala som co robit aby som sa neprezradila, lebo som zvyknuta veci s nim zdielat a nemat tajomstva. Ale ako tu uz bolo pisane viac krat, ak si pisem doverne s kamaratkou o jej sukromi, bolo by to velmi zle keby to on cital.

Ak ti nevadi osobna otazka, ty si sa nejako sklamala? Ked si pisala ze inak sa na to pozera cerstvo vydata, inak rozvedena, inak po 20rokoch vztahu...

juliana77
7. feb 2014

@andrejka2424 Bud rada, že ťa obišiel súd. 😉 😉 😉

juliana77
7. feb 2014

@sissmiss Osobná otázka mi nevadí, nie nesklamala. Ked som bola rok vydatá, tak som ani len netušila, že su niake manželstvá okolo mna, po piatich má spoločný život iné rozmery, že? a dokonca niektoré manželstvá z okolia krachli, a po dvadsiatich je to tiež iné, viac skúseností, vidíš toho viac a zrazu zistíš, že neuveriteľné veci sa dejú práve v živote okolo nás a nie vo filmoch.

Niektoré názory a myšlienky nemusia byť podmienené vlastnými skúsenosťami, hovorí sa, že sprostý človek sa učí na vlastných chybách a mudry na cudzích...........

sissmiss
7. feb 2014

@juliana77 vdaka za odpoved. Nemam za sebou este 20rokov takze neviem... Mozno casom aj ja zmenim nazor, aj ked nerada by som. Mas aj nejaky priklad kde by zena ktora kontrolovala spravila dobre? Ze sa to "vyplatilo"? Aj ked vlastne....co je v tomto pripade vyhra...

zuzkat1
7. feb 2014

@sissmiss mozem odpovedat ze co je "vyhra"?
Je to to,ze si na to prisla,ze nezijes v iluzii a mozes to riesit. Bud zabojujes o neho (toto ja nechapem) alebo ho vyhodis...

juliana77
7. feb 2014

@sissmiss Poťahuješ ma za slovíčka. andrejka2424 táto pani to opísala, tak si najdi jej príspevok, a určite spravila dobre.

Z tvojej otázky som pochopila, že je lepšie je byť podvádzaná a šťastná, možno aj zabezpečená, ved niečo za niečo a bez hrdosti, no ja mám opačné garde, hrdosť a šťastie, na podvádzanie nech si nájde inú a zarobiť si viem.

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
sissmiss
7. feb 2014

@juliana77 nepotahujem ta za slovicka, ak to tak vyznelo prepac. Ale zase sme naspat... ja nezijem s vedomim ze moj muz ma podvadza ale ja zavriem oci a radsej nechcem vediet. Uz som dokazala odist od zleho partnera, ja uz viem ze to dokazem, mnohe tie co su v manzelstve nevedia ako by sa naozaj zachovali keby prislo na lamanie chleba. Ak zena neveri muzovi a mysli ze ju podvadza tak je pomerne jedno ci to tak je, pretoze sa ona trapi tak ci tak. Ak mu veri a vztah funguje, je stastna. Ak ju on ale napriek vsetkemu podvadza, je to jeho spina na jeho triku. Ja si preto myslim ze to co robi ten druhy partner nie je moja zodpovednost ale jeho. Odmietam ho kontrolovat ako nesvojpravneho, lebo ho to nakoniec zbavi zodpovednosti za jeho ciny. Neodmietam ho kontrolovat preto ze nechcem najst dokaz o nevere, ale preto ze mu verim ze je charakterny, a preto ze ho lubim. Vy ich zase lubite aj kontrolujete a vravite ze sa to nevylucuje s tym ze im verite. Takze ak vy mate toto pravo, verit a kontrolovat, ja si nechavam pravo verit a nekontrolovat.

sissmiss
7. feb 2014

@andrejka2424 ak to ze ma mobil bez kompromitujucich sms je zaruka toho ze je verny tak ok... ja som odisla aj bez toho aby som nasla kompr.dokazy

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
zuriva
7. feb 2014

@sissmiss u mna kontrola bola vyhra. Mozno si pamatas moj pribeh.
Prisla som na manzelov pokec nahodou, dovtedy som mu verila, nikdy mi ani na um nenapadlo kontrolovat ho.
Ked to prasklo, chcela som, aby s tym skoncil...on to zakecal, a ja som ho, nastastie, kontrolovala, ci je prihlaseny, ci nie...samozrejme, bol kazdy den...takze som sa dostala do jeho konta, vsetko sa dozvedela...zase som mu povedala, ze chcem rozvod. Riesili sme to, boli sme na poradni, on sa zmenil.
Keby som to vtedy nebola kontrolovala, tak by sa do toho dostal znovu a mozno by to skoncilo aj fyzickou neverou a tym padom z mojej strany rozvod, ak by som sa to znovu, nahodou dozvedela...
A teraz uz manzel vie, ze mu pridem na vsetko /on doteraz nechape, ako som vsetko pozistovala/. Ja ho uz nekontrolujem, ale ak by mi bolo nieco podozrive, urobila by som to. Kvoli sebe, kvoli dcerke. S prizivnikom, sviniarom a nevernikom zit nechcem. A ked nema gule na to, ze nechce ukoncit vztah sam, tak ja mu do toho mobilu vleziem .

Ale nechapte ma zle. Nie som za to, aby si teraz vsetci rad radom kontrolovali mobily, emaily, atd. Ale ak ma on ci ona podozrenie, tak na tom nevidim nic zle. Podla mna je to to iste, akoby som si najala sukr. detektvia, ktory by manzela nafotil s nejakou slapkou. Ved aj to je zasah do sukromia, ci?

sissmiss
7. feb 2014

@zuriva presne teba som mala na mysli ze v tvojom pripade to nebola ziadna vyhra. Vies, mozes sa na to pozerat rozne. Pisala si sem ze si mala nazor ze ak by si s niekym takto pisal, tak ho posles doprdele. Potom sa to prevalilo a ty si posunula hranicu. Dalsia meta bola ze ak by v tom pokracoval, fotky a tak...zase sa to potvrdilo...zase si posunula hranicu... ak by s nimi spal. On hovori ze nespal, takze mu veris co ako predtym vo vsetkom klamal. Citala som ta tak pred mesiacom a bola si nastvana a nespokojna. Mozno sa to lepsi. Pamatam si ako si vtedy na uplnom zaciatku pisala ze si si uvedomila u psych.ze on ako chlap nestoji za nic a ze by ti mozno bez neho bolo lepsie, ze ta nechaval v stychu. Nebola si spokojna, ty si makala na vztahu, on sa viezol. Potom si ty pracovala, on sa valal a klamal ta. Prisla si mu na to, ze ked je bez kontroly tak nedokaze fungovat fair voci tebe. Je naozaj len na tebe ci s nim budes dalej. Ale dokazes ho neustale kontrolovat? A nezhorsi to jeho blbu crtu ze zacne pod kontrolou hladat moznost ako sa kontrole vyhnut? Ako sa citis teraz? Veris mu? Pises ze nechces zit s prizivnikom, sviniarom, nevernikom...ale toto vsetko si uz o nom zistila a aj tak si s nim dalej. Vas vztah nefungoval, uz to ze ty si zarabala a on sa k nicomu nemal mohlo hlodat tvoju doveru v jeho snahu. To ze si nahodou zistila co robi kym ty si v praci je fajn. Ale uz predtym si si uvedomila ze su indicie ktore hovoria v neprospech toho vztahu. Ak sa vam to lepsi, super, ja prajem tebe aby si bola stastna.

Baby nestvite ma, lebo pojdem manzelovi skontrolovat mobil :-O

sissmiss
7. feb 2014

@zuriva tu sa nepisalo o podozreni a kontrole, tu sa pisalo o preventivnom kontrolovani bez podozrenia

zuzkat1
7. feb 2014

@sissmiss potom daj vediet co si nasla😀

sissmiss
7. feb 2014

@zuzkat1 😀

sissmiss
7. feb 2014

@andrejka2424 ja som reagovala len na tu jednu tvoju vetu. Ja tiez neviem ci by som sa nechcela uistit ak by som mala vazne podozrenie, ze o co sa jedna. Ale co by som nerada, je preventivna kontrola len tak, ze co ak nahodou. Tam by mi u seba chybala motivacia, ale ak by som s tym zacala len tak, potom by to bol zacarovany kruh. U mna. Neviem ako to pocituju ostatne kocky

zuriva
7. feb 2014

@sissmiss po tom mojom zazitku uz nebudem verit ziadnemu chlapovi.
Ale takisto ako Ty, ktora sa popalila v jednom vztahu, dokazes verit druhemu chlapovi, tak aj ja mozem existovat v tomto vztahu. A ano, ak by bola moja situacia ina, co nie je, niektore veci sa totiz v priebehu roku zmenili, tak by sme boli rozvedeni.
A takisto, aj mozno vdaka Tvojim prispevkom, sa mi otvorili oci. Uz nie som k nemu priputana tou beznadejnou romantickou laskou. Nie je pre mna number one, tak ako bol predtym, to co spravil, ma prestalo boliet. Ale ano, este stale su dni, ked mi to je luto, ked mam z toho depku, ked tu citam rovnaky pribeh zien...manzela nekontrolojem, ano, zo zacciatku som to robila, ked pipol mobil v noci, zobudila som sa /bol to operator/...ale uz to mam v pazi 😎 Myslim si, ze ak zase nieco pride, ze to na nom budem vidiet. Na jeho spravani. Ja som predtym to jeho spravanie a tie typicke znaky ignorovala /lebo som mu verila/. A ze tento krat to ukoncim na 100 %. On to vie, ja to viem.

A este k tomu mojmu pribehu, ja som bola mu ochotna vsetko odpustit z tej mojej velkej lasky...a vtedy som sa pytala, ako to mam spravit...az ked som sa dopocula tie dalsie veci, tak som premyslala o rozvode.
A ci som stastna? Som stastna kvoli svojej dcerke 🙂. Teraz som zamerana na seba a na nu.

Ale to je iny pribeh.
Stale si myslim, ze ak niekto kontroluje partnerov mobil, je to vacsinou kvoli tomu, ze ma podozrenie.

sissmiss
7. feb 2014

@zuriva prajem ti aby si odpustila a bola spokojna. Chapem co tym myslis ze tak ako som ja uverila inemu muzovi aj ked som bola sklamana predch. je podobne, ako uverit tomu jednemu, ak sa snazi a ak sa zmenil. Ja som musela hladat pomoc, pre mna bolo verit nejakemu muzovi v kategorii scifi po tom co som zazila s byvalym. Nedokazala by som len tak sa otriast a verit dalsiemu v poradi. Vzdy je to o rozhodnuti. V kazdom vztahu. Vas to moze posilnit. Aj ak si uvedomis ze si zostala preto ze ho lubis, nie kvoli dcerke a podobne.
Drzim palce 🙂

juliana77
7. feb 2014

@sissmiss Toto je veta zakladateľky............Dnes si však zabudol doma mobil - a ženská zvedavosť, proste mi nedalo sa pozrieť, kto všetko mu blahoželal............

Ona ho nekontrolovala, bola zvedavá a dokonca nemala podozrenie.
príkl.
Manželka ide prať mužovi veci, nájde tam trebars niaky dámsky šperk, alebo odkaz napísaný rukou od niakej dámy, dôverný podotýkam, takže ked si to prečíta poruší súkromie? Proste mala to vybrať, odložiť , resp. vrátiť a oprať a nestarať sa, ked chce byť šťastná. 😉

sissmiss
7. feb 2014

@juliana77 neporiesime to. Ona keby tu sms nenasla tak akurat tak nezisti ze manzel je zbytocne lichotivy. Nie neverny. Takze ano, bola by stastna. Nenasla dokaz o nevere.

sissmiss
7. feb 2014

@zuzkat1 vzbudilo to vseobecne veselie ale... pisal mu kamarat ci nas moze prist navstivit, nejake maily z internetovych obchodov, vypisy z banky a reklama 😝

juliana77
7. feb 2014

@sissmiss Ten sa pri šikovných chlapoch ani nenájde vždy.

Sú také tiché túžby mužov ako by mala manželka vyzerať, dobrá manželka nevidí a nepočuje, ja som netušila, že také existujú. Môj muž sa zle oženil. 😖

sissmiss
7. feb 2014

@juliana77 hmmm

zuzkat1
8. feb 2014

@sissmiss to je nuda😀 ale uz odkedy moj seka dobrotu (ako som uz pisala) tak tam ma tiez len nudne veci... Takze u mna uz to Obcas-je asi 2x za rok

Strana
z4