Manžel je cholerik
Ahojte, môj muž je strašne cholericky. A neviem aký prístup mám ku nemu zvoliť. Rady typu tak ti treba, nemala si si ho zobrať si prosím nechajte pre seba. Chodili sme spolu dva roky, vždy bol úsmev, milota. Príklad: dnes sme parkovali pred Lidlom, večne má v aute papieriky, bločky z tankovania, staré parkovacie lístky. Keď som vystupovala pred Lidlom som automaticky papieriky zobrala s vyhodila. Neuvedomila som si, že je tam aj nový parkovací lístok
To bolo kriku keď na to prišiel, či som normálna, kvôli mne bude platiť 30 eur. Išla som sa slušne opýtať do Lidlu čo robiť, keď ho nemám a predavačka, že v pohode, zazvonte a povedzte že vám vypadol a otvoria vám. Aj sa tak stalo. Samozrejme ani prepáč, nič. Opakujem stalo sa to prvý krát. Samozrejme ja som vinná, mám premýšľať čo robím, . Zbytočne mu vysvetľujem, že treba všetko riešiť s kľudom. On vždy keď niečo pokasle, snažím sa to riešiť s kľudom. Nie som hystericky typ a on vždy všetko len nadávať, vrieskať, dávať za vinu. Po dobrom nepomáha, po zlom tiež nie. Už neviem ako ďalej
@veroniq85 už som v minulosti vyhľadala pomoc psychológa, na dlhší čas bolo dobre a zase je to tam kde bolo. Ono nie je ľahké po toľkých rokoch nie z vlastnej viny sa rozviesť a stratit rodinu, ktorá pre človeka bola všetkým. Bojím sa ako to dám.
tak je mi luto v com musis zit ale bohuzial ci sa ti to paci alebo nie tvoj muz ma urcite najake psychicke diagnozii lebo kricat az vrieskat na ludi, vyhrazat sa stale rozvodom az tak ze vytlaci papiere, zhadzovat vinu na druhych, nikdy neuznat svoju chybu, az dokonca hadzanie predmetmi ci vyskakovanie z okna nie su bezne veci. Neviem ci to nehranici s tyranim minimalne s tym psychickym. Ale ja nie som odbornik cize nebudem ho nijako nazivat. Pomoze ti len odbornik, porozpravaj mu vsetko a uvidis co ti poradi. Ale hlavne mysli na deti ze v akom prostredi vyrastaju a ako ich ale aj teba to poznaci do buducna.
a ci sa rozhodnes ostat alebo odist tak ani jedno riesenie nebude lahke cize prajem vela sil do buducna ale urcite vyhladaj odbornika lebo toto je na jedneho cloveka naozaj vela
Verim, ze sa toho bojis, no opytaj sa sama seba, ci proste chces takto zit, ked si z tohto pohladu vo vztahu a manzelstve nestastna. Cim skor sa preto rozhodnes, tym lepsie. AK sa nedokazal zmenit, podla mna to uz len tak lahko ani nepojde
Takže vaše manželstvo a problémy nie je o papieriku z parkovania.
Ty svojim deťom dávaš to čo vadilo tebe. Krik, vreskot, scény, nechávaš ich v tom vyrastať pričom veľmi dobre vieš ako im to ubližuje, dávaš im vzor že niekto môže bliakať a niekto stoicky prijíma a toleruje takéto dennodenné scény. Toto chces aby zažívali do dospelosti, kým ukončia školy ? Toto chces aby sa správali ako on, lebo to kopírujú čo vidia a zažívajú doma, a vidia že je to ok ? Je ok že ak sa naserú tak budú liezt na okno a ak im niečo nepovolis neustupis tak sa budú scenicky hádzať von ála netopier.
To že muž je aký je ťažko ovplyvniš, donútiť ho vyhľadať odborníkov a riešiť terapiami a medikamentmi asi ťažko donutiš, ale skús a daj poslednu šancu.
Ale ak nechceš takto žiť do smrti a dopriať svojim deťom traumy, tak sa pripravuj na rozvod. Odkladaj financie, doklady, a planuj. Bývanie, a všetko pre nový život. To že tvoj muž teatrálne vytlačí a potom roztrha návrh na rozvod nie je problém, tie papiere podas rovno na súd a tam ich trhať nebude.
rozviedli ste sa či to este "davas"?

@bobulka109 každý nie je strojcom svojho šťastia len toľko k tomu a ďakujem o ľutovanie nemám záujem ani o kydanie na neho. Chcela som vedieť, či niektorá nemá muža podobnej povahy a snáď poradí ako s ním vychádzať