Manžel je ovplyvnený kamarátom
Neviem, či ste zažili niektorá túto situáciu, resp. problém, lebo som žiadnu takúto tému nenašla. Ide o to, že manžel sa dal podmaniť kamarátom,až tak že sa nám rúca manželstvo. Začalo sa to postupne a pomaly. Z dôvodu nedostatku peňazí (aj práce v okolí) som musela odísť do zahraničia pracovať na turnusy, asi viete o akú prácu ide. Manžel veľmi nechcel, ale nemali sme na výber. Prvý rok môjho cestovania za prácou bolo v pohode, ozýval sa mi skoro každý deň, veľa sme si písali a kontaktovali sa. Po vyše roku ako som pracovala v zahraničí, sme sa zobrali a tam začal postupne problém. Manžel sa začal čoraz intenzívnejšie stretávať s kamarátom, ktorému vyhovovalo, že manžel je polku roka sám ako aj on, keďže jeho žena chodí do zahraničia tiež. Začal sa mi postupne menej ozývať, keď som bola preč, a aj keď som bola doma, ma ignoroval. Všetky prejavy jeho správania začali byť rovnaké ako u jeho kamaráta - arogancia, ironické posmešky, povyšovanie, klamstvá, manipulovanie, vulgárnosti, či agresivita. Išlo to pomaly, až som nevedela zniesť jeho správanie a nechápala som čím to je, keďže predtým, keď som ešte nepracovala v zahraničí sa tak nesprával. Kedy-tedy sme sa pohádali, ale nikdy si nič také ku mne nedovolil. Stratil záujem nielen o moju osobu, ale aj o domácnosť, čo predtým normálne upratoval, pomáhal mi pri varení a pod. Došlo to do takého extrému, že ani nie po roku manželstva, som musela odísť preč. Zmenil sa na netvora, s ktorým som ja nemohla dýchať jeden vzduch. Samozrejme dni, kedy bol s kamarátom sa mi neozval, až potom, keď bol sám. Dala som mu šancu a vrátila som sa, potom bol chvíľu pokoj, ale toto sa opakovalo ešte dva krát...A dala som mu podmienku, že nech zminimalizuje stretávanie sa s tým "skvelým kamarátom", inak dopadneme zle. Aj keď sa s ním teraz stretáva menej, a stretne sa s ním napr. raz za dva týždne, hneď poznať na manželovi kamarátov vplyv, ktorý donesie domov. Ten vplyv je taký silný, že manžel zmenil všetko, čo sme sa my dvaja dohodli, čo sme si naplánovali, zmenil nielen správanie, ale aj životný štýl a ja neviem, či ešte čakať, dať tomuto manželstvu ešte šancu a snažiť sa na tom pracovať alebo odísť, kým sa dá a začať nový život.
@ela5 no, city ochladli, z mojej strany 😒. A ako reaguje? ja mam pocit, ze on si to vobec neuvedomuje, ze nam kamarat nici vztah. Ale ked to pomenujem, vidim, ze mu to zapne, len to neprizna. Uvedomuje si, ze ten jeho kamos nema nic, vlastnou vinou.... moj ma len jeden problem, nevie povedat nie, ked on zavola. Nam by pomohlo sa odtialto prestahovat. Aj planujeme, ale nie je to lahke.
Ešte že sa nevydávam a ani nič také v živote nechcem....papier k rozvodu....!!!....aliza....to že tvojho muža kamarát nemá nič zato si môže on sám,...a kto chce kam pomôžme mu tam....zbalila by som kufre a odišla čo najďalej od takej svini....
vieš, kto to má dopredu vedieť, ale veru už radšej ak budem s niekym neskôr žiť, ak budem, tak len bez papiera, bez manželstva, lebo chlapi sú nenormálni, za že sú ženatí, tak si myslia, že môžu všetko a nemusia nič!!!
@marfymarfy aj od tohto môjho manželovho kamaráta chcela žena koľkokrát odísť alebo pobalila jeho, ale stále sú spolu, že kvôli malej, ale zase mať takýto mužský vzor do života tiež nie je bohviečo.hmm...manželovi sa kedysi nepáčilo ako sa jeho kamarát správa ku svojej žene a teraz robí to isté on mne. tak potom, nie je asi svojprávny, keď nevie, čo rozpráva a iné neskôr robí. to ako keby som ja sa začala opičiť po mojej kamarátke, lebo som s nou často a zabudnem na všetko, čo sme si začali s manželom budovať a aj zabudnúť na to, že som vôbec vydatá a budem nonstop s nou. no ja si to zo svojej strany predstaviť neviem :-/
@aliza veru, ani ja už necítim, to čo som cítila, niekedy sa mi až zle naňho díva, ke´d vidím ako sa niekedy správa ako presná kópia jeho kamaráta, ktorý je vulgárny, arogantný s ironickými posmeškami. tvoj manžel prebral aj jeho správanie? no vieš, keď si hovorila, že ste pred ním "ušli" a on prišiel za vami, teraz zase odídete preč a on zase za vami prikvytne, tak do kedy budete "utekať". ak je ako hovoríš tvoj muž dobrák, tak aspoň v tomto máš výhodu oproti mne...že ak ťa ešte ľúbi, tak sa nedá manipulovať svojim kamarátom. ale u mňa je to tak, že radšej dá prednosť kamarátovi a mne už žiadnu lásku manžel neprejaví, lebo jeho kamarát to nerobí tiež...má ma na háku.
@p.j.jacky to nejde hneď na druhý deň odísť, pobalím sa a idem, keďže sme manželia. tam treba riešiť spoločný majetok, rozvod. nie je to ako pri chlapovi, s ktorým chodím a zo dňa na deň ho pošlem kade-ľahšie. ale viem, že asi ten deň príde a budem potrebovať niekoho pri sebe, lebo samej sa takéto rozhodnutie zvláda ťažšie. a nechápem, že mi stále tvrdí, že ma ľúbi...
No neda mi nepripojit sa- ja som odisla z noveho domu a 2 rocnou dcerkou na rukach, ten pako okupovsl veselo dom pol roka a mi sme ako chuderky boli u nasich- ale po 3 rokoch dnes viem ze to bol najlepsi krok! Svoje som si odtrpela ale uz je dobre 🙂 stretla som normalneho chlapa kt. Dcerku prijal za svoju mna dostal zo "sračiek"
@p.j.jacky neviem, ja už mám pocit, že mi to hovorí len preto, aby som bola ticho. "veď som jej povedal, že ju ľúbim, tak to jej musí stačiť". už som ku všetkému skeptická, lebo jeho činy vravia iné ☹ mňa kurňa štve, že kvôli jednému kamarátovi zahodí všetko, čo sme si budovali, čo sme si spolu plánovali, na čo sme zarábali...
@ela5 mozno vase problemi boli uz skor nez prisiel ten kamarat....ved ste pomaly spolu ani nezili....ty v zahranici a on sam doma....chlapy nezvyknu len tak cakat...ak sa citia opusteny najdu si nejaku zabavku...bohuzial tak to je.Myslim ze ty sama vies co mas robit,chyba ti odvaha a strach z noveho....naozaj ak nemate deti,ste bez dlhov ,netrap sa pre chlapa co ti nerozumie ,nechce nic riesit a vymenil ta za kamosa....
@p.j.jacky my sme pred tým ako som odišla do zahraničia žili spolu už dva roky a žiadne takéto správanie uňho nebolo. práve naopak, sám hovoril, že ako sa to správa jeho kamarát, nepáčilo sa mu to a nakoniec spadol do toho aj on a vymenil ma za neho. a ke´d som odchádzala vonka na turnusy, tak sme sa dohodli, že to bude na dva, tri roky a potom by som šla na materskú, ale postupne už aj zabudol na čom sme sa dohodli a už ani dieťa nechce, ale chce peniaze a dom...
Ale ak sa teda rozhodnes odist,, v novom vztahu sa snaz eliminovat taketo dlhe odlucenia... skutocne to veeeelmi kazi vztahy ... vidim to aj doma... bud ho zober zo sebou alebo sa to pokuste vyriesti inak ... dlhe odlucenia su po nevere najvecsi zabijaci vztahu
@ela5 Podla mna ak ste mu už dvakrat dali šancu a on na tom velmi nemenil,tak si už dašiu šancu nezasluži.Ked je mu prednejši kamarát ako vlastná žena,ktoru si bral z lasky,tak potom tu niet o čom diskutovať.Nech si ide za kamarátom.Lebo podla popisu to už vôbec nie je ten muž ktorého ste si brala za manžela ale je to celkom iny človek.Meniť treba dovtedy kym sa da a nechať tam šancu na novy začiatok.Lebo človek to stale odklada až raz zisti že zostarol vedla človeka ktorému nemá čo povedať a nie je snim šťastný.A vtedy je už neskoro mneiť.prepáčte že sa do toho pletiem aj ked sa nepoznáme,ale nenchalo ma aby som vam neodpisala.Ja by som takeho grobiana určite nestrpela.čo je to za človeka ktory saa tak zmeni len kvoli priatelom?Viem o čom hovorim,lebo aj sestra ma podobny problem.Aj ona ma druha a s nim dve deti a chlap sa teraz velmi zmenil,chodi za ženskymi a na diskoteky ale bez ženy.Ta len doma sedi a trpi.na to už má ťažšie ,lebo su tam tie dve deti.Preto varavim,že mneit treba dovtedy kym sa da.
S kym clovek travi najviac cas, tomu sa podvedome zacina podobat. Ludia sa cely zivot menia a vyvijaju {k zlemu lahsie ako k dobremu} a su si vzajomne ako zrkadlo.
Jedine, co podla mna mozes skusti, je poskytovat mu nejaky cas spatnu vazbu ohladom toho, ako sa citis vzdy, ked nieco urazajuce urobi, povie atd. Nie kritizovat jeho konanie, necakat ziadnu jeho reakciu, ale hovorit o sebe, o tom ako sa Ty citis, o sklamani, smutku, bolesti, pocitoch ponizenia, nezaujmu, a ze takto zit nechces a nebudes. Opakuj, ze Ti chyba ten muz, ktoreho si si pred rokmi vzala.
Po nejakom case {mesiac, dva} by som mu povedala, ze mu davas X tyzdnov/mesiacov na to, aby Ti ukazal, ci mu na Tebe zalezi. Ze ak mieni byt ako jeho kamarat, a ak mu je ten prednejsi nez Ty {a mieni jeho spravanie sa k zene brat ako vzor}, tak k {datum} podavas ziadost o rozvod. A do poradne urcite chod aj sama. Pomoze Ti to usporiadat si vlastne myslienky a zistit, co skutocne chces a co nie. Nemas zatial deti, preto si v obrovskej vyhode. Je velmi rozumne od Teba, ze pokym vztah nemate sfunkcneny, nejdes do deti ani do stavby domu. Drz sa.
@ela5 to vies bala ale povedala som si ze za pokus to stoji - davam pozor na reakcie ziarlivost a podobne ale co vydavat sa uz nebudem a majetok je len na mna istota je gulomet 🙂 uzivaj caro pritomneho okamziku - radsej 2 roky stastia ako 1 rok utrpenia a samoty ....a nezabudaj na tzv iss - intuitivny system sledovania: 1. Opit ho 2. Povedat dnes nie idem s babami3. Nakup nestiham 4. Pomiz mi vyriesit pracovny problem ..... 5. Vyber dieta zo skolky - a uvidis- drz sa a ver zle uz bolo bude lepsie 🙂
@dalilla aj ja v to dúfam...už naozaj nemám síl, sa o niečo snažiť, stále mu dohovárať a všetky možné formy, aby pochopil, keď pochopiť nechce ☹ aj dneska som prišla po troch týždňoch domov zo zahraničia a to s tým, že už vonku končím. ani náznak radosti, že budeme konečne spolu, skôr naopak, že ako si on preboha na to zvykne, že bude mať ženu stále doma. zase to správanie, ktoré mu zostalo od "skvelého" kamaráta, povyšovanie sa a vysmievanie sa z každej vety, či slova, čo poviem a to v akom je stave byt ani nehovorím, až som sa bála do vane vstúpiť, že dačo chytím. a ten iss sa mi páči 🙂 už len nabrať silu a začať nový život.
@palerko mne to nevadí, že ste napísali, práve naopak každý názor si rada prečítam, lebo každý môže mať na túto situáciu iný pohľad.hmm....aj keď väčšina sa zhodujete v tom, že nemám čakať, ale odísť, keďže si ma prestal vážiť a rešpektovať. a tých šancí som mu dala viac. len on si frajer myslí, že nad neho nieto a on sa snažiť nemusí a ani sa nezľakne mojich odchodov. už fakt nevládzem...

@p.j.jacky to, že sa trápim, je mu jedno. koľko krát som plakala, tak mi len povedal, že som psychicky chorá a bola som vybavená. žiadne prepáč, ľútosť...