Manžel je veľký pedant na poriadok

5. jún 2021

Ahojte, je tu niekto okrem mňa kto má tiež doma pedanta? Ako stíhate sa starať o domácnosť, a deti a samozrejme aj variť, nákupy a všetko, čo k tomu patrí? Nie žeby som chcela žiť v špine a aj ja som celkom dosť náročná na poriadok ale niekedy mám pocit, že na manželovej úrovni by nikto neudržal poriadok. Nikde nemôže byť smietka ani otlačok od pohára, keď sa niečo vyleje o tom radšej ani nehovorím, na stole/linke, všetko vždy musí byť na svojom mieste, žiaden riad v drese... jednoducho celý dom musí byť 24/7 ako nejaká najluxusnejšia hotelová izba, čo s malými deťmi to jednoducho nejde. Už som skúšala sa s ním viackrát porozprávať ale len sme sa na tom pohádali. Až na túto "chybičku" je úžasný chlap ale niekedy mám pocit, že mi treba 72hod. deň a nie len 24 aby som všetko stihla podľa jeho predstáv.

pribinak
5. jún 2021

Treba ho nechávať viac s deťmi a uvidi sám či budeš stíhať všetko.
Ak nie je spokojný, nájdite si pani na upratovanie

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2021

Ved ak je pedant, nech prilozi ruku k dielu a vyglancuje cely byt.

amelie2017
5. jún 2021

Absolutne by som to neriesila. Ak to vadi jemu, tam mas handru moj zlaty.
Ak ti kvoli tomu nadava, nedaj bize je agresivny, tak taky uzasny nie je a prehodnotila by som cely nas vztah, lebo takto sa zit neda.

karhu
5. jún 2021

ved nech si ON upratuje podla seba...
znama mala takeho muza, vydrzala to skoro 10r, potom vzala deti a odisli od neho

monkasponka
5. jún 2021

Skor by som povedala že už trpi anankastickou poruchou osobnosti. Ak je naozaj nervozny pri každej špinke, nepomože rozhovor ani mu dať deti ,,na krk,,... zrejme si to neuvedomuje, darmo sa budeš snažit upratane mat dokonale.

amelie2017
5. jún 2021

@karhu aj moja kamaratka sa kvoli tomu rozviedla, je to forma psychickeho tyrania. Po rokoch z nej bola troska, ju az klepalo, ked mal prist muz domov, lebo stacilo, ze sa deti prave hrali a uz vrieskal, ze je bordel. Alebo prave dojedli, malemu sa chcelo kakat, isla s nim na wc, zatial prisiel muz domov a taky bordel narobil, ze co to ma znamenat taniere na stole. Chore hlavy.

alazala
5. jún 2021

A on aj upratuje, aj niečo robí doma? Stará sa o deti a pod? Schválne nepíšem "pomáha". Či ťa len buzeruje?

lvula
5. jún 2021

Ak sa mu nepáči tvoje upratovanie, nech si to robí na svoj obraz sám. Ty nie si povinná plniť mu jeho choré predstavy o poriadku.

podmostom
5. jún 2021

Mňa by tvoj muž asi prizabil. No a presne ako baby píšu. Ty si upratuj ako to tebe vyhovuje a keď sa mu nepáči niečo, nech to urobí sám. Sama píšeš, že tiež máš rada poriadok, tak ta nemá čo obhanat, nepristup na tu jeho hru, ze nikde ani smietka. No má to on už také chorobné, on by sa mal radiť s odborníkmi ako sa naučiť žiť normálne a nie ze ty sa prispisobujes jeho chorým predstavám. Tým ho len utvrdzujes, ze na teba robí nátlak právom.

autor
5. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl tak to v jeho prípade sa asi nestane on radšej sám od seba zoberie deti aj na pol dňa vonku ako keby mi mal pomôcť.
@pribinak on sa deťom cez víkend venuje ale tým štýlom, že zoberie von a ja mám popratať alebo navariť
@alazala cez týždeň je od takej 7/8-15-20 v robote (má dosť nepravidelný prac. čas a všetko záleží od toho ako mu vyjdú schôdzky s klientami) takže keď príde večer tak maximálne ak má náladu ide deťom prečítať rozprávku na dobrú noc a ak príde poobede tak zoberie deti von, tiež podľa toho, či má náladu alebo nie aby som mohla pratať ale žeby niekedy pomohol pozametať alebo utrieť prach tak to sa nikdy nestalo cez víkendy keď je doma to isté zoberie deti von a ja doma pratám, čo niekedy už po 5minútach keď prídu deti je zase bordel. A keď nemá náladu tak len chodí po dome a buzeruje za všetko.

janula12345
5. jún 2021

Ja mam pedanta tiez, a po case som to prestala riesit. Ked chce mat upratane vylestene podla seba, muso si to urobit sam. A najlepsie ho pri tom upratovani nechat s dietatom/detmi sameho.... nech vidi, ako je to "mozne" mat nonstop cistucko. Jedno upraces, druhe zaspini alebo rozhadze. A dokola. A on pochopi velmi rychlo.💪

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. jún 2021

@taskataska o tom sme sa už veľa krát rozprávali len podľa neho mi viac pomôže tým, že zoberie deti von ako keby mal napr. po sebe umyť tanier alebo pohár 😀 a najlepšie keď mi začne vyčítať, že iní chlapi by ani deti nezobrali vtedy naozaj nemám chuť nič v dome robiť. On mal takú povahu odkedy sa poznáme ale je niečo iné pratať dom kde žijú 2 dospelí ľudia a niečo iné kde sú aj 2 malé deti.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieli
5. jún 2021

Deti vyrastu a pockaj az ocka zacnu upozornovat, ze neodlozil po sebe ——dopln lubovolnu vec na svoje miesto, ze kvaplo na rohozku, ze nechal odtlacok po pohari...sa budes kotulat od smiechu😂 deti su zrkadielka, neboj nic...

dskjhfdlkdjhl
5. jún 2021

Mna by este zaujimalo, ze ako sa prejavuje to, ze inak je to uzasny chlap. Mne pripada ako totalny pako. Ale chybu si urobila, ze si to pred svadbou vedela a neriesila.

lvula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. jún 2021

@taskataska myslela som, že mu dôjde, že pri deťoch sa to nedá, ako aj pre mňa je samozrejmosť každý večer upratať hračky ale nie kvôli každej jednej behať hore-dole aby náhodou neostala niekde na gauči alebo stole.
@dskjhfdlkdjhl tak máme všetko, čo potrebujeme teraz sa stará o celú rodinu finančne on (pred RD som pracovala a aj po samozrejme nastúpim nie všetko mám z jeho peňazí), trávime čas spolu ako rodina tým, že chodíme na dovolenky, výlety okrem tohto covid obdobia, je milý, pozorný, zaujíma sa o deti aby mali všetko čo potrebujú a čo robili cez deň, snaží sa s nimi tráviť najviac času v rámci jeho možností aké má popri práci a celkovo si vo všetkom rozumieme až na tento problém a ani sa nikdy nehádame, nevybavujem si ani jednu hádku, ktorú by sme mali a netýkala sa poriadku. Pred svadbou sme sa tiež o tom bavili ako si to predstavuje keď budeme mať deti, s čím bude pomáhať a ako budeme fungovať a stále hovoril, že mi bude pomáhať s deťmi aby som nemala toho veľa, čo aj čiastočne je pravda ale ja som brala ako samozrejmosť, že ku tomu patrí aj to, že raz za čas poukladá hračky ak budú rozhádzané lebo to tiež patrí k deťom alebo prebalí... Jednoducho z jeho rečí pred deťmi som si predstavovala kúsok niečo iné ako je to teraz.

kitycat
5. jún 2021

To ste vas vztah zalozili na tom kolko hodin denne behas handrou? Ako nehnevaj sa na mna ale ak si sla do tohoto vztahu stym, ze mal tiky v oku pri poharoch bez "podpivnika" tak co myslis, ze sa zmeni teraz? Ked si mu neviem kolko dokazovala, ze vies aj varit, aj zehlit, aj umyt riad, aj utret prach? Nikdy ste nesli spat s tym, ze na stole ostal prazdny saxok od cipsov alebo ze v drese boli neumyte riady?

evaachesa
5. jún 2021

Fuuha, tak toto je silná káva...ja by som zobrala deti von a nech si pán milostivý popratá sám....u mňa by nepochodil ...jednak aj preto že u nás by sa toho nalešteného poriadku ani nedočkal 😅 nemá náhodou obsedantno kompulzívnu poruchu? 🤨

autor
5. jún 2021

@kitycat Pred svadbou sme tiež žili spolu ale bolo to o niečom inom on v práci, ja v práci, žiadne deti skoro každý víkend sme boli niekde na pobyte, dovolenky sme tiež trávili mimo domu a aj keď potom sa nám narodili deti sme dosť často boli mimo domu. Ale zlom nastal keď prišlo toto obdobie, tak je to náročnejšie je rozdiel sa starať o domácnosť ked aspoň 1 víkend v mesiaci ideme na pobyt na celý víkend a je rozdiel niekoľko mesiacov (od cca polovice januára) bez jedného voľného dňa takto fungovať.

autor
5. jún 2021

@evaachesa nemá aspoň neviem o tom 😀 a už som skúsila, že v čase keď prišiel domov som bola s deťmi von ale on ani prstom nepohol a miesto toho išiel s kamarátom na pivo takže nakoniec som to ja musela popratať lebo keby som to nechala na ňom tak je väčšia pravdepodobnosť, že sa na ten čas niekde odsťahuje na hotel ako keby aspoň pozametal 😀

aylinn
5. jún 2021

Mám doma niečo podobné, až nato že môj muž začne upratovať o pol 7 ráno úplne nepodstatné veci , šmuhy na dvierkach na linke a podobne , A ešte fučí, krúti očami a trieska všetkým aby mi dal najavo že som uplna špina lenivá že neumyvam o pol 7 ráno linku a že to musí urobiť on😃👏🏼 Ale ja som mu povedala že keď sa mu nepáči môj poriadok nech si uprace sám alebo nech sa nasťahuje naspäť k svojej matke. Hádali sme sa KAŽDÚ JEDNU SOBOTU keď má voľno , kvôli tomu. Posledné dva týždne som sa už neozvala. Nech aj pukne od nervov, nech si upratuje , keď nemá čo robiť 😃

autor
5. jún 2021

@aylinn snáď sa mi niekedy aj toho môjho podarí naučiť pratať aj keď to zatiaľ nevyzerá nádejne 😀

guiseppinka
5. jún 2021

Riady v dreze, na stole a umyte na linke neznasam ani ja. To, ze vsetko ma svoje miesto je uplne uzasne - nepotrebujem nic hladat a idem naslepo, hlavne pri vareni... inak zacapkane zrkadlo na skrini v chodbe neriesim... To by som ho musela pucovat 4x denne... su veci, ktore riesim a ktore udru do oci a veci, ktore neriesim - okna som umyvala v lete minuleho roku naposledy. V jeseni som bola tehu a teraz v jari este poriadne ani slnko nebolo a vecne lialo...
A panovi manzelovi by som povedala, ze ked sa mu nieco nepaci, tak vie kde je handra a moze ist... Ked vie buzerovat, tak nech ti ukaze ako sa to ma robit...

nikaeli
5. jún 2021

Dcera mala spoluziacku, ktora mala takeho otca.. mama cele dni behala s handrou, mopom, lestila zrkadla, vkuse pretierala okna, navsteva musela mat papuce, lebo potiace nohy zanechavali stopy na podlahe (!) a ona po navsteve nie ze pucovala vsetky riady, ale este aj podlahu lestila.. cisty psychoteror.. casom zacal buzerovat aj deti, pomaly sa bali hrat vo vlastnej izbe, lebo nevedeli odlozit hracky podla jeho predstav.. on samozrejme neupratoval, to je zenska robota! casom od neho odisli, byvaju u jej rodicov v inej casti Slovenska, dcera na nu casto spomina, bola to jej blizka kamoska, casto k nam chodila a nechapala, ze moze byt aj bosa, ze dosku na wc nemusi po pouziti vytierat specialnym obruskom, atd.

lvula
5. jún 2021

@nikaeli rozmýšľam, aké stopy by zanechalo na tom dieťati, keby matka neodišla a zili by v tomto prostredí....

lavender273
5. jún 2021

Pri takychto prispevkoch dakujem bohu za mojho bordelara. Ja mam rada poriadok, a mozno aj pratam viac akoby som mala, ale zase odtial potial. Ked sa tvojmu muzovi nepaci, nech prata sam.

nikaeli
5. jún 2021

@lvula presne tak.. ja som si vsimla uz pri jej prvej navsteve u nas, ked pila vodu - teta a vy nemate take kruzky pod pohare? reku mame, ale pouzivame ich iba pod pivo alebo v obyvacke na sklo.. lebo na stole ostal mokry kruh od pohara a ona az stuhla.. vravim nic sa nedeje, utriem, chodte sa hrat 😉 a takych "divnych" momentov bolo viac, az z nej postupne vyslo, ako na nich ocko krici pre neporiadok.. detaily mi potom rozpravala mamka, casom sme sa zblizili, kedze dievcata spolu vychadzali, aj teraz si obcas napiseme, ako sa maju a tak.. verim, ze u autorky to nebude az take dramaticke..

lvula
5. jún 2021

@nikaeli pred rodičovstvom by niektorí mali absolvovať psychotesty... 🤔