Manžel kričí, ja mlčím a deti sa pozerajú
nepamatam si, kedy sme sa naposledy usmiali.
kazdy den len ton hlasu, buchnutie dveri, moj pohlad do steny.deti sedia v kute. uz sa nepytaju. uz len cakaju, kedy to prejde.v noci ked spia, vankus je mokry. rano sa tvarim, ze je vsetko v poriadku. ale nie je. a to najhorsie nie je krik. to najhorsie je, ze sa na to pomaly zvyka kazdy z nas.
aj deti.aj ja.
Ale dôležité je prečo muž robí krik, či sú to veci, ktoré sa dajú zmeniť alebo nedajú.
@petronelag chces tým povedať, že autorka má niečo robiť inak, aby sa pán milostivy nemusel rozčuľovať a vrieskať?
Nie, toto nie je ok prístup. Obeť je vždy obeť a tyran je vždy tyran, žiadne ospravedlňovanie a zdovodnovanie. Bodka.
No, to su tie nefunkcne rodiny a presne ako pises, najhorsie na tom vlastne je, ze si na to vsetci akoze zvyknu, deti lebo musia a rodicia asi rpeto, lebo nevedia/nechcu s tym nieco urobit. Preco mas strach to riesit ? Lebo naozaj je velmi smutne ak deti vyrastaju v takejto nevrazivej atmosfere a nie je v rodine taka uprimna laska a radost. Ako nehovorim, ze sem tam sa nezamraci v kazdom vztahu, ale teda nemalo by to trvat dlho a hlavne by malo vyjst nakoniec slnko a deti by mali vidiet, ze rodicia sa opat zmierili, udobrili, odpustili a su k sebe opat dobri a laskavi. Takto ako to mate vy je to fakt na nic. ten muz vlastne krici preco ? Ma taku povahu ? Je to "len" taky nervak, despota ktroemu vadi skratka vestko ? Ci ho nieco konkretne vytaca a je z niecoho frustrovany ? Lubite sa vobec este ? Deti maju kolko rokov ?
Na čele to nemá napísané, to máš pravdu. Ale v povahe to ma, mi nehovor ze si to nevidela
Ked ste spolu chodili,ked ste zacali spolu zit...ty si nepostrehla naznaky?
A prevo vlastne tvoj muz krici?
Ake uvadza dovody?
Je opity?
Alebo ho nieco vytoci?
Preco hladis do steny a neoponujes,nebranis sa...
Skus zo popisat podrobnejsie.
Mate deti,snad ti ich nespravil nasilim...kedy a kde sa to medzi vami pokazilo?
Kedy muz zacal byt takyto?
Aky strach? Ved pises, ze mas dobry vztah s rodicmi, podaj ziadost o rozvod, neodkladne si daj zverit deti a s takym chumajom sa uz nezaoberaj a chod byvat k nim, kym si nedoriesite rozdelenie majetku. Vsetko ide, len treba vystupit z komfortnej zony. Sama som ten odvazny krok spravila, rodicia mi boli oporou, teraz si zijem dobry zivot (sice skromnejsi, ale o to stastnejsi)
Ale da sa to predpokladat,aky bude otec. Vsak si ho musela poznat,len si nevidela tie naznaky. Uz je zbytocne polemizovat. Preco vrieska? Da sa s nim rozpravat,ked vychladne? Mas kam odist o neho?
@majlo1234 a to ešte z teba spravili mužštinu
@karolinakr to nic, to asi podla mojho nicku😀ja som si ho davno davala zas podla nasho psa😀

Ale dôležité je prečo muž robí krik, či sú to veci, ktoré sa dajú zmeniť alebo nedajú.
@petronelag nie, ani to nie je dôležité…