icon

Manžel kúpil konzolu dieťaťu za vysvedčenie

27. jún 2024

Baby ide ma porazit 😡 manzel prisiel domov. V rukach nejaky balik som sa tesila ze nieco pre mna a on kupil dietatu konzolu, ja hned na neho ci je normalny ze naco a hlavne za co takze to synovi za vysvedcenie. Syn je piatak 🫣 mam chut tu konzolu roztriezkat 😡😡😡

tiezjedna
30. jún 2024

@autorka ty si fúria... nemám slov. A ten tvoj chlap je podpantoflák level milión. Syna mi je úprimne ľúto. Z konzoly si vyrobila megaproblém, zjavne si neveríš, že by si to bola schopná ukočírovať... A chlapovi sa vôbec nedivím, že sa zariadil po svojom, pretože s tvojimi zatuhnutými názormi žiadna dohoda existovať nemôže🙄 Len škoda, že je srab a nedotiahol to do konca...

tiezjedna
30. jún 2024

@h2 presne som si spomenula na diskusiu "buď konzola alebo manželstvo"😂😂 tieto kusy by mali vyfotiť a zarámovať ako reklamu na blbosť😎

ns994
30. jún 2024

No ja v tom taky problem nevidim. Skor v tebe. Je to konzola. To neznamena, ze bude zavislak a bude na nej neviem kolko. My mame doma a sem tam sa zahrame a ano aj ja 😁 ako ano jasne je to drahsia sranda a mohli ste sa dohodnut spolu s manzelom ale zase pozri sa ako vystupujes. Ako riadny gestapak, ktory nedopraje vlastnemu synovi. Syn ma uzasne znamky tak preco by nemohol odmenu konzolu ? Technológie tu su a budu. Zato ty si cakala darcek pre seba ? Akoze wau. Rozhodli ste sa dat ho synovcovi. No jasne ved synovec nie je tvoje dieta je ti jedno co robi. Jasne ma narodeniny a tuzi po nej. Co tam potom co chcce tvoje dieta a ako sa snazi ... ale akurat tvoj syn uvidi ako konzolu jeho rodicia davaju inemu dietatu a nie je mu. Moze sa tam hrat ? No aby ta neprekvapil ked tam zrqzu bude chciet chodit stale. Aj mu chcete povedat, ze ta konzola bola povodne pre neho a ste sa ,, rozhodli,, (ty si sa rozhodla a manzel posluchol) ju dat synovcovi ? Chudak dieta...

zuzulka558
30. jún 2024

@ns994 veru chúďatko,,, ja sa už nečudujem prečo si niektoré deti režú žily alebo uvažujú sa zabiť,,, táto xantipa aby to chúďa dieťa s tým správaním k tomu nedonutila,,,, vzdy som si hovorila ze do dieťaťa nik nevidí ktovie co ich k tomu vedie, ak je viac takýchto psychopatiek matiek tak strašne,, ja, ja, ja a zas len ja druhý nie ani vlastne dieťa

ns994
30. jún 2024

@zuzulka558 tu je pod papucou cela rodina aj muz aj syn. Mne to pride smutne. Fakt to vyzera, ze mu nic nedopraje ale pre seba hned očakávala darcek. Este to aj napise. Ved uz keby s tym mam taky problém a zalozim diskusiu o konzole tak vynechám to ze som cakala darcek pre seba. To uz ako vyzera ... lenze tu bude problem asi v niecom inom. V tom ze ona nedostala a ze muz si dovolil a ze naco synovi a ešte takyto pekelny stroj...
Neviem preco ale pripomenula mi Leonardovu mamu z teorie velkeho tresku. Mozno prehnane ale fakt mi to zišlo na um pri nej. Oni si na vianoce davali slohove prace ktore oznamkovali a na narodeniny davali darceky nej.. ci ako to bolo ...
Stale mam v hlave, ze chudak dieta a keby mala s konzolou az taky problem tak by ju ani synovec nedostal lebo proste toto nepodporuje. Nuz ale synovec moze a jej dieta nie

drago12587
30. jún 2024

@stormie 500€ za najnovšiu a 200€ za staršiu ? Bežny telefon stoji 2x tolko.. jasne, su rodiny kde to je vela ale konzola je lacna zaležitost... A otec nemoze kupit synovi darček bez suhlasu matky či ako to je ? Vidiš, že matka ma z mozgu guláš, s nou už žiadna debata nebude, jedine ak so psychiatrom..

bessie12
30. jún 2024

@drago12587 otec je taky isty rodic ako aj matka. To len niektore zeny si myslia, ze "ja som matka kto je viac ?" Autorka je tak blba a zadubena, ze az to boli. Myslim, ze tu je zbytocne nieco viac pisat. Hadzanie hrachu o stenu by malo vacsi zmysel ..

stormie
30. jún 2024

@bessie12 tu nejde o to kto by sa na konzole hral, ani ci sa vytvori zavislost, financna hodnota je tiez otazna a zalezi na situacii a nastaveni rodiny, ak si bezne davaju ipohony tak ok ... tu ide o to ze jeden rodic s niecim vyslovene nesuhlasi a druhy spravi pravy opak a to bez akejkolvek aspon snahy o kompromis alebo dohodu, je principialne jedno o co ide, takto sa dieta nevychovava. Som zvedava kolke z vas by boli spokojne keby otec vaseho dietata spravil poza vas chrbat nieco s cim nesuhlasite a dobre o tom vie

stormie
30. jún 2024

@drago12587 kupit darcek bez suhlasu alebo napriek nesuhlasu su dve odlisne situacie

bessie12
30. jún 2024

@stormie vies kolko krat som urobila nieco s cim moja mamina nesuhlasila ?? 😀 nakoniec si na to zvykla. A je jedno ci som kupila nejakeho zajaca, macku ci porcelan a ine.. Teraz tak isto robim a je mi jedno kto si co o tom mysli. Len s tym rozdielom, ze si to vsetko platim zo svojho.
Autorka len ziarli na svoje vlastne dieta, ze ono dostalo darcek a ona nie. To je cele. Ked po niecom tuzi, tak nech si to kupi sama a urobi si tak radost.

stormie
30. jún 2024

@bessie12 ty ako dieta si rob co chces ak to rodicom nevadi, rodicia maju byt jednontni. Ak by manzel o nazore na konzolu nevedel bola by situacia ina, ale on dobre vedel ze jej to vadi (dovody si mali odkomunikovat) a napriek tomu ju kupil - trosku empatie, ako matka by si bola spokojna ze otec dietata spravil nieco napriek tvojmu nesuhlasu a bez akejkolvek snahy o kompromis? To aj ty bezne dovolis dietatu nieco co otec zakazal?

To co je za vychovu ze jeden rodic zakaze a druhy dovoli ??

drago12587
30. jún 2024

@stormie nikdy v živote by som si nepytal suhlas od ženy, či možem dietatu niečo kupit.. možno ak by šlo o motorku alebo niečo nebezpecne, tak by som o tom najprv viedol debatu ale konzolu ?

bessie12
30. jún 2024

@stormie najprv by ma to nastvalo, ale potom by hnev presiel. Moje dieta by malo volno vychovu. Mohlo by si robit co by len chcelo. Samozrejme s urcitymi hranicami. Presne taku vychovu aku som mala i ja. Co mne nebolo dopriate, tak by som dopriala svojmu dietatu a neziarlila by som na to, ze dostalo hoc aj drahsi darcek keby som vedela, ze po nom uz dlhsi cas tuzi.
Otec je presne taky isty rodic ako aj matka. Matka nie je o nic viac ako otec. To by si niektore zenske mali konecne zapamatat. Je to len blba konzola a ona z toho urobila velky problem ako keby sa blizil koniec sveta.

stormie
30. jún 2024

@drago12587 on si nepytal suhlas, on dobre vedel ze manzelke konzola vadi a napriek tomu ju kupil = vidis tam ten rozdiel? To aj u vas ked manzelka povie ze s niecim nesuhlasi tak bez dalsej debaty ides a aj tak kupis?? no fakt radost mat takeho chlapa doma...

stormie
30. jún 2024

@bessie12 super ze si uznala ze by ta to nastvalo, takze nahnevana reakcia autorky je uplne rovnaka aku by si mala ty...

bessie12
30. jún 2024

@stormie nebola by rovnaka ako jej. Neprskala by som jed okolo seba. Predychala by som to a nakoniec by som aj bola rada, ze to kupil ..

lavender94
30. jún 2024

@stormie akože keď čítam autorkine odpovede, ja sa ani nedivím, že ju maju doma všetci na háku. Veď to je čisté gestapo, tam neverím, že by boli schopní dosuahnut nejakeho kompromisu v čomkoľvek. Principiálne máš pravdu, že sa to nerobi, ale celý kontext tejto situácie tomu dáva úplne iný rozmer a pri takomto type človeka často nie je iná možnosť ako robiť veci poza chrbát

katarinkakatya
Autor odpoveď zmazal
stormie
30. jún 2024

@lavender94 preco myslis ze kompromis sa nedal dosiahnut? Ja som teda necitala vsetko tak mi mozno nieco uslo ale nedocitala som sa nikde ze by o konzole mali nejaku vacsiu debatu kde by si odkomunikovali preco ano a preco nie 🤷‍♀️citala som len to ze manzel dobre vedel ze s tym nesuhlasi a napriek tomu kupil

bessie12
30. jún 2024

@stormie tu konzolu nakoniec dostane synovec. Vies ako sa to dieta teraz musi citit ??? Vlastnemu dietatu nedopraje, ale cudziemu ano. Je to podla teba v pohode ?? Skus sa pozriet na to aj ocami jej syna. Odporucam ti to precitat cele. A potom mozno na to zmenis nazor a mozno nie. To uz je na tebe.

lavender94
30. jún 2024

@stormie autorkin argument prečo nie je, že ani ona nemala. Ani sem nenapisala žiadny logicky dôvod, prečo to odmieta. Ako sa dá s takým človekom, čo odmieta komunikovať vecne dospieť ku kompromisu?
A to, že nakoniec dostane konzolu synovec je už len taky doťuk. Mne je ty kks smutno za to dieťa, vieš aké sklamanie to musí byť, keď sa k nemu takto správa vlastná matka? Veď keď ma problém s konzolami, prečo by ju dávala niekomu ako dar? To je ako keby ja teraz dám gram trávy kamošovi, lebo viem ze ho chcel, aj napriek tomu, že som proti fajčeniu.

stormie
30. jún 2024

@lavender94 mozno s manzelom si ten dovod odkomunikovali ? Mozno sa manzel vobec nesnazil prist k nejakemu kompromisu? Mozno nie je zastanca drahych darov? Su rodicia ktorym aj na viancoe daju len nieco symbolicke a nie su materialne zalozeni - neriesim len konstatujem ze moze byt x dovodov preco konzola nie.
A syn vie o tom ze otec kupil jemu a idu to dat synovcovi nakoniec? Prirovnavat ku zakazanym latkam (trava) to nie je celkom vhodne ale napr ja bezne davam kamosom flasu alkoholu (kvalitny rum atd) aj ked to sama nepijem, nepride mi to vobec nevhodne ked to druheho potesi.
V pripade deti je vhodne ak sa obaja rodicia zhodnu, áebo aspon snazia dohodnut o vhodnosti daru a v tejto diskusii mi chyba prave ta infomacia ako si to odkomunikovali pred kupou, vieme len to ze autorka je proti a manzel o tom vie

stormie
30. jún 2024

@bessie12 a syn vie ze konzola bola povode urcena jemu len koli mame ju idu dat synovcovi? V tomto pripade by bolo urcite vhodnejsie ju vratit ako synovi ukazovat ze druhemu kupia a jemu nie

bessie12
30. jún 2024

@stormie s tym suhlasim. Radsej to mali vratit.

vevesh
30. jún 2024

@stormie ja ti poviem situaciu muza- mali-nemali jeho rodicia vela penazi, ale muz chcel na narodeniny taky ten elektricky vlacik- len ten nic ine, najviac na svete. Otec mu ho kupil. Matka bola proti, lebo peniaze by sa zisli inde, ale tak podvolila sa s jedinou podmienkou- dieta sa bude hrat, ked to ona dovoli. Vzdy, ked muz chcel dat ten vlacik dole zo skrine, nebola vhodna prilezitost- raz navsteva, raz neskoro, raz pekne vonku, raz praca, raz skola.....az prisla vojna, utiekli len s tym, co na sebe mali a vlacik ostal nehrany na skrini. Moj muz to vycita matke doteraz ako "50rocny stary chlap", ze sa vdaka nej nikdy nehral s tym vlacikom, co dostal na 8.narodeniny!!!!! A preto detom kupi/dovoli bez rozmyslu take hry hned, aby sa mohli hned hrat, lebo nevies, co bude zajtra. Preto ja aj darceky pod vianocny stromcek skryvam, lebo by im dovolil ich rozbalit v ten moment, ako by ich videli🫣🫣🫣 takze autorke zelam, aby si aj po tomto "ich rozhodnuti" zachovala cistu hlavu a nebola prekvapena milenkou, rozvodovymi papiermi ci nebodaj, ze jej to syn o 30 rokov vykrici, ako "jeho konzolu" dostal bratranec a on len oci pre pozeranie...🤐

stormie
30. jún 2024

@vevesh cely pribeh zase zacina pri tom ze otec si spravil svoje napriek zakazu matky, tentokrat koli financnej situacii v rodine, v autorkinom pripade su dovody proti konzole nam nezname, jej manzel ich mozno vie… v oboch pripadoch rodicia “netahaju za jeden povraz” a akurat robia dietatu chaos a pritom na vine nemusi byt matka ale nerespektujuci otec

bessie12
30. jún 2024

@stormie je nieco viac ako vidiet radost v detskych ociach ??? Vzdy bude jeden nieco zakazovat a druhy nieco povolovat, aj ked by to tak byt nemalo, ale ...
Zaroven pises, ze "nerespektujuci otec". A matka to respektuje ??? Respektuje to, ze chcel len urobit radost svojmu dietatu ??? Ci ona je nieco viac ???

stormie
30. jún 2024

@bessie12 presne tak - nemalo by to tak byt a je jendo ci ide o zmrzlinu, sladkost, hracku za par €, dalsiu jazdu na kolotoci alebo drahe veci

bessie12
30. jún 2024

@stormie v drvivej vacsine rodin to tak funguje. U nas to nebude ine. Nieco dovolim ja a nieco zase moj muz ... Nemusime sa vo vsetkom zhodnut.

autor
30. jún 2024

@stormie syn nevedel o tom ze ju mal dostat on