Manžel ma bije a psychicky mi ubližuje. Ako utiecť a nestratiť dieťa?
Ahojte. Chcem sa vyrozprávať a zároveň popýtať na nejaké veci. S manželom máme maloleté dieťa. Posledného pol rok má týra. Bije má aj psychicky mi ubližuje. Hanbím sa o tom rozprávať. Hanbím sa o tom rozprávať. Moja rodina o tom nevie, ale jeho už áno, pretože videli ako vyzerám…už to došlo do takého štádia, že potrebujem utiecť. Chcem ísť do zahraničia a urobiť veci tak, aby sa o mne nemal ako dozvedieť. Nemal moje číslo, adresu nič. Môžem v takomto prípade prísť o dieťa? Môže to nejak urobiť, že by ma našiel a malého mi súdne zobrali? Nevidím už východisko, ak chceme prežiť.
Je mi to veľmi ľúto, že sa nachádzaš v takejto situácii. Určite by som ti odporučila čo najskôr vyhľadať pomoc. Máš právo žiť bez strachu a násilia. Na Slovensku máme linky, ktoré ti môžu pomôcť – môžeš zavolať na Národnú linku pre ženy zažívajúce násilie na číslo 0800 212 212, ktorá je dostupná 24/7, alebo na Krízovú linku pomoci na čísle 0800 500 333.
Ak sa bojíš o bezpečnosť svojho dieťaťa, nezúfaj. Ak preukážeš, že tvoj manžel predstavuje nebezpečenstvo, súd ti môže pomôcť. Tieto linky ti poskytnú potrebnú podporu a poradenstvo, aby si mohla urobiť kroky na ochranu seba a dieťaťa. Si silná a nie si sama, určite nájdeš pomoc, zvládneš to.❤️
Ak s dieťaťom utecies do zahraničia tak môžeš byt obvinená z trestného činu únosu dieťaťa
Základ je povedať to tvojim rodičom + opytat sa či sa môžeš vrátiť domov.
Ak áno, zbaliť to najnutnejšie a odísť. Ešte v ten deň podať trestne, podať návrh na zákaz styku a priblíženie a zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti
ak je dieta jeho a vezmes ho bez jeho suhlasu do zahranicia bude to unos
Mňa by len zaujímalo čo na to jeho rodina. To videli ako vyzeráš a nič? Stoja pri ňom? Určite odíď čím skôr najlepšie zatiaľ k rodičom vezmi malé pobal sa najlepšie keď bude v práci a odíď hlavne podaj trestné oznámenie. A chod sa dať ošetriť nech máš nejaký lekársky záznam o Tom že ti ublížil
Pri ďalšej bitke choď do nemocnice, na políciu a potom za svojou rodinou ak ti môžu pomôcť. Utekať do zahraničia je blbosť, on má trpieť za to čo robí nie ty.
Ty sa nemusis hanbit, on sa ma hanbit za to co robi.
@klementinka58 nic proti tebe.nemozes za tieto vladne zakony... Ale to je otrasny zakon ved on ju bije..fuj. a je to zly priklad pre to dieťatko.
Autorke drzim ti velmi palce aby sa to vyriesilo
@terezkaarthuramax v ramci slovenska odist moze kdekolvek len zahranicie je take divoke....ze musi mat suhlas
Takze ja by som radsej sla na vysetrenie ak ta zbije znova, potrebujes potvrdenie od lekara, s tym rovno na policiu tam podaj trestne oznamenie
Povedz to rodine, zbal seba a dieta a chodte tam
Do zahranicia nemozes, obvinili by ta z unosu
Najdi si pravnika, ak ste manzelia spis navrh na rozvod ak nie spis opatrenie na zverenie dietata do tvojej starostlivosti+vyzivne
Povedz to svojej rodine alebo kamarátke. Ak máš zranenia choď aj teraz na políciu a na pohotovosť. Chod na úrad prace, sociálnu kuratelu až ti pomôžu spísať návrh na zverenie dieťaťa do staroslivosti, a zároveň podaj návrh na rozvod na súd. A odíď k rodine, do krízového centra ale nie do zahraničia. Inak by si dopadla ty ako únosca.
Musis to fyzicke nasilie nahlasit na policii. Ak odides do zahranicia bude ta hladat interpol za unos dietata . A za zlu budes ty. S dietatom ta skor najdu . Ta romanticka predstava ze zmiznes a budes mat klud zas tak lahko nefunguje. Pri dalsom fyzickom utoku ber dieta chod na pohotovost das zaznam na policii a rovno chod k rodicom. Odist do zahranicia mozes potom ked bude dieta v tvojej vyhradnej starostlivosti.
V žiadnom prípade nečakaj na ďalšiu bitku, nemusí to dobre skončiť. V pozadí už rieš odchod k rodičom, kamarátke, do azylového centra,... On o tom nemusí ani tušiť. Keď budeš v bezpečí, hneď to budeš riešiť cez políciu,...
Veľmi ti držím prsty✊🏻✊🏻 Buď silná🍀
Viem ako sa hanbis, ja som sa hanbila tiez. A tiez som sa bala
Za kym chces odist do zahranicia? Mas tam zazemie? Chcela by si tam ostat len po dobu do rozvodu, alebo po dobu vydania zakazu priblizenia ex k tebe a dietatu? Dolezita je doba, kde zilo dieta dlhsie - na Slovensku, alebo v zahranic, Sud rozhodne, aby dieta ostalo v krajine, v ktorej doeraz zilo dlhsie. Neviem ako je to v sucasnosti, kedysi to bol unos. Zmena identity, ak si nad tym uvazovala, trva dlho. .
Navrhujem postup:
1. navsteva policie, poslali ma k lekarovi, lekarska sprava je dolezite
2. zdoverenie sa osobe, ktorej doverujes. Premoz sa, nebud ako ja, ty to das, pretoze hladas realne riesenie. Najlepsie rodicom, pomozu, aky mas s nimi vztah? K surodencom, starym rodicom sa nemozes obratit? K priatelom? Co na to vsetko manzelovi rodicia?
3. Na policii navrhli ex zadrzat ex na 48h, ale odmietla som, lebo som sa bala, ze po prepusteni sa mi pomsti.
Ak chces, napis IP.
nemôžeš zobrať dieťa a utiecť s ním do zahraničia, bude to posudzované ako únos....rozviesť sa, požiadať o zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti, zákaz priblíženia ak ti ubližuje a máš dôkazy....
Ries to ako ti už baby poradili,
@tamarka2628 ti dala priame kontakty. Pomôžu tebe aj dieťaťu, bude s tebou pracovať psychológ a potvrdí im týranie, čo ti pomôže v obrane pred tým hajzlom.
Útek zas hranice nie je riešenie, toto nie je americký film, ty by si bola obvinená z únosu maloletého občana Slovenskej republiky a trestne stíhaná
Stopku daj tomu čím skôr zbije ťa ísť na ošetrenie.Raz dvakrát a samozrejme podať trestne oznámenie.Odid povedz to rodičom.Snad ťa nevychovali pre debila násilnika.Môže tak udrieť tak nešťastne že môžeš ostať na vozíku.Píšeš že jeho rodičia o tom vedia.A oni synovi nič nepovedali že bije a týra svoju ženu.A ešte jedna vec násilnikový ak budeš mať papier z nemocnice z ošetrenia fotky pre súd ako ťa zbil dieťa nezveria.Je to obyčajný debil čím skôr to budeš riešiť tým skôr bude rozvod.Ak ťa bije že budeš mať papiere z nemocncie tak polícia zakroči nie že nie.Podať opatrenie zverenia dieťaťa do opatery a odsťahovať sa podať na výživne čím viac dôkazov budeš mať tým to bude pre teba lepšie hlavne čo sa týka sudu a hlavne povedz to doma hned ako ťa zbije a pôjdeš na ošetrenie tak hned volať z nemocnice rodine nech vydia ako vyzeráš. Načo čakáš kedy ťa tak zbije že sa nepreberieš.Je to obyčajna špina hajzel už asi taký horlivý nebude ked pre neho prídu policajti.Oni na nejaký čas ho môžu vykazať s domu medzi tým sa zbališ a odideš k rodičom.A nech ťa netrapi kto čo povie. Každý by sa mal starať o seba. Neboj hrdinoví dieťa nezveria ani TI ho súdne nevezme ked dokažeš že je násilnik len prosím za každým chod ked ťa zbije čím budeš mať väčšie zranenie tým to bude pre neho horšie.Jasne bil teba budeš mať foto lekárske správy a zveria mu súdne dieťa to isto never.To takých hrdinov čo sa vyhražali a bili tu ženy už na MK bolo. A ked bol súd ani nepipli. Never nedaj sa týrať biť ponižovať a poriadnu nakladačku by si zaslúžil.To je prízemný úbohy chudák.Aby tvoje dieťa netrpelo skonči to s ním. Len nepochopím že jeho rodičia o tom vedia a nič nehovorili ked ťa vydeli dobitu s monokľami. KKT je to s takým netreba mať zľutovanie tam nech hnije v base.Zbieraj dôkazi pre súd.Nebud hlúpa čo sa ponižiš bude lepšie ak ťa udrie tak že dieťa bude mať ležiacu matku.Dôvod prečo to tvoji rodičia nevedia ked jeho rodiča sú debili prosím tak nech to vedia aj tvojí a neverím že by to tvoji rodičia nechali len tak.Hovädo.A byt alebo dom v ktormom bývate je čie.

Ako prvé to povedz svojej rodine. To si mala hneď od prvej facky alebo akéhokoľvek nevhodného správania manžela. Nie je to hanba. Tam nech ti pomôžu. Samozrejme pri bitke, hneď do nemocnice na pohotovosť a na políciu. Utekať sama do zahraničia s dieťaťom je nepremyslená blbosť.