icon

Manžel má dve práce: Je to potrebné?

11. feb 2024

Ahojte, ako by ste sa postavili k takejto situacii - manzel tobi dlhe roky v jednej firme, ma viac menej homeoffice, do kancelarie chodi podla potreby, niekedy raz za tyzden, niekedy dvakrát. Plat má 2300 eur. Ja pracujem v kancelarii, vyhodu mam, ze to mam 5 min od domu na peso, zarabam 1500 eur. Plus mam prijem z prenajmu svojho bytu, cca 200 eur. Nikdy nam peniaze nechybali, na benzin moc neminame, kedze nepotrebujeme denne dochadzat do prace, mame jedno dieta 5r, mame nizku splatku hypoteky, to by sme dokazali utiahnut aj z jednej vyplaty. Doprajeme si vylety, welness, lyzovacku, restauracie, 1x za rok peknu dovolenku. Proste za mna ideal. A manzel si teraz nasiel druhu pracu, cize po veceroch este robi. Zarobi tam pekne peniaze, to je jedna vec, ale druha, na co to robi? Ved nam nic nechyba, radsej by ten cas mal venovat synovi alebo mne podla mna. Tvrdi mi, ze tato nova praca ho strasne bavi, ze to ma aj ako relax a ze sa uci nove veci. Ano, to je skvele, ved ja nevravim, ale ozaj nam nic nechyba, aj nasetrene mame, keby nieco, ja som zasa taka, ze som sa ucila a makala na sebe pocas VS a staci, mne sa uz nic nechce viac. Praca ma bavi, je stabilna, mam sa tam dobre, na nase male mesto aj plat slusny. Jasne, ze kebyze ma situacia dotlaci a nemame z coho zit, idem, zamakam, dorobim kurzy a neviem co. Ale takto. Ja mam rada svoj volny cas a chcem si ho uzivat inak ako pracou.
No takze podporovali by ste muza v dvoch pracach, alebo skor by vam to vadilo?

Strana
z2
katka700
13. feb 2024

Neviem, pôvodný príspevok som pochopila že druhú prácu robí tiež z domu. Keby chodil večer "pracovať" von blikala by kontrolka.
Autorka bud rada že máš chlapa čo sa snaží zabezpečiť rodinu pre prípad že sa zhorší ekonomická situácia (a ver že ona sa zhorší lebo ľudia sú blbci čo volia chrapunov a zlodejov).
To že chlap po večeroch nepracuje nie je záruka že sa venuje rodine. Sú taky čo sa zavrú do izby a cumia na pecko alebo hrajú do noci hry.
Päťročné dieťa je pomerne samostatné a nepotrebuje aby mu rodič robil niekoľko hodín v kuse animátora. Spravte nejaký kompromis - spoločná večera, pol hodiny na spoločensku hru. Nech sa rodine intenzívnejšie venuje cez víkendy.

Strana
z2