Manžel má milenku
Ahoj, založila som si nový nick, lebo ... veď viete. Ale po poriadku. Mám 34 rokov, ešte manžel má 39 rokov. Máme 10 ročného syna a 1,5 ročnú dcérku, ktorá je od narodenia veľmi nespavé dieťa, manžel pracuje. Pred niečo viac ako pol rokom manžel začal chodiť neskôr domov, jedného dňa sa proste priznal, že má milenku a odchádza, že si prenajal byt, že ma neľúbi a že si uvedomil, že so mnou stratil toľko rokov a podobné bláboly... Jednoducho sa zbalil a hneď v ten deň odišiel, ešte nahucal na deti, že sú nevychované a všetkému som na vine ja....
Po počiatočnom šoku som sa spamätala, manžel mi 3 mesiace posielal peniaze na deti na účet, akosi sme si začali žiť aj s deťmi po novom... Ale potom prišiel manžel s tým, že sa rozhodol, že ide dať návrh na rozvod, že chce žiť s tou novou a že byt buď predáme, alebo mu proste mám dať polovicu 😀 srandista. Na byt je ešte hypotéka. Ja som s tym nesúhlasila, ved syn tu chodi do školy, všetko máme tu . Ja by som síce mala kde isť, k rodičom, ale oni byvaju v inom meste, proste ja to nechcem, vsetko máme tu. Muž sa začal vyhrážať, proste mu načisto preskočilo, neposiela mi ani peniaze na deti, nic. Potom som zistila, že tá jeho milovaná je prosím pekne 17 - ročná dievčina, ktorá ešte ani školu neskončila. Povedala osm mu, nech si dobre rozmyslí čo robí, aby to neľutoval potom. Samozrejme sa mi vysmial, že sanemám ponižovať, a bla bla, že kto by ma ešte chcel a pod. Je nejaká šanca ,aby súd rozhodol, aby mi byt ostal bez toho , aby som ho musela vyplatiť? proste nemám nato, aby som si brala nejakú požicku a vyplatila ho. ? Máte niekto nejakú skúsenosť? Ja som čisto praktický človek, nebudem ho prosiť, ani plakať aby sa vrátil, mne je jasne že toto dlho nevydrží, nech si ide, kde chce, už mi to je jedno, ale proste ide mi o to, aby kvoli jeho rozmarom netrpeli všetci okolo neho, už teraz mám dosť, ked si sem tam známi hovoria, čo vyvádza, ze chodí po diskotékach s tou mladou, a vykrúca sa tam ako pubertiak. Minule som sa osopila na susedu, ked mi zacala hovorit, ze co sa to porobilo, a co budem robit, tak co je jej do toho... akoze co by som ja s tym mala robit...
@sofffia Stojíš o neho? Máš ho rada?
Ja by som asi za tým dievčaťom zašla + by som sa nakontaktovala na školu, príp. rodičov. Rodičia vôbec nemusia vedieť čo sa deje a jemu skrátka jeblo. Keby sa dal na drogy, alebo na chľast, tiež by som mu skúsila pomôcť, jedine by som to vzdala ak by som o neho nestála alebo už by bolo príliš neskoro.
Ja ako matka, by som bola vďačná, že ma niekto na správanie mojej dcéry upozornil. A určite by som to riešila. Dievčina si to neuvedomuje, jej to možno lichotí, že starší má o ňu záujem. Len u mojej by bol starý ko...t.
@natalym nie uz o mno nestojim, ked som sa dozvedela, ze ta dotycna nieje este ani plnoleta, fakt a teraz sa za to hanbim, som mu navrhla, nech si to este rozmysli, ale co myslis, ako to dopadlo? Vysmech, ako sa ponizujem, a to preto lebo dobre viem, ze uz ma nikto nebude chciet, a kto by ma aj chchel.... ze nech sa pozriem, ake su deti nevychovane, ze mala len place, ze sa neviem ani o ne postarat, a podobne blbiny, ako ja si take veci nepripustam, viem, ze to len bolo kopanie z jeho strany, ale maximalne ma urazilo to, ze sa o detoch tak vyjadril, ze zrazu su prenho nic, akoby boli z jeho strany omyl, ze ma ide porovnavat so 17 rocnou soplanou, lebo ona ho zrazu osvietila 😲 ja neviem ci je na drogach alebo co.... este keby to bola zena priblizne v jeho veku, by som bola ochotna ho mozno pochopit, ze si s nou mozno porozumel, ale toto je nonsens..ja neviem ako mam jej matku vyhladat, ja nebudem robit policiu, predpokladam ze mlada sa len bavi, a jej rodicia to nevedia, neuvedomuje si co ucinila, ktovie, co jej nataral.... asi velmi bystra nebude, lebo aj ja som mala 17, a take blaboly by u mna nepresli
@sofffia Chápem. To by som ho aj ja kopla do riti a tie jeho drísty by ma naštartovali do chránenia si detí a majetku. Utekaj na úrady, advokátovi, chráň si deti, majetok, žiadaj výživné, hľad si seba a deti a na neho vôbec neber ohľady, ani na nikoho. V žiadnom prípade by som ho ale nevyplácala, čo si on povie, úpravu práv a povinností sa dá poriešiť aj predbežkom. Všetky bloky a doklady, smsky si odkladaj. Tvoj boj bude víťazným.
Držím palce.
a joooj kam ten svet speje... ta slecna je urcite presvedcena ze je milionar :D inak tebe zelam vsetko dobre do noveho zivota 🙂
@natalym vidim ze uz si v obraze. Byt v ktorom ziju patri hlavne banke a len mala cast jej a este-manzelovi.
Ja som reagovala na to, ze ak po rozvode ostane nejaky maly peniaz po vyplateni, nech si z neho nekupuje @sofffia nejaky pidi-1-izbovy byt, ak v nom maju zit traja. Radsej nejaku dobu podnajom, a casom nieco vacsie.. dovtedy sa to utrasie aj s vyzivnym, majetkom, ona moze pracovat a zacat odznovu. Bohuzial.
@lauri Ja som obraze, ale podnájom nie je žiadna výhra, je predsa o moc drahší, a ak ešte nebudú dohodnutí na výživnom, tak ho nebude mať z čoho platiť. Choď do podnájmu, to nie také jednoduché, ja by som si radšej na začiatok kúpila pidi bytík a budem si platiť len energie, určite ma to výjde lacnejšie ako podnájom keď už to rozoberáme do detailu. Aj v pidi byte sa dá žiť. Ale určite by som sa prvá nesťahovala a dobrovoľne ho nevyplácala a pod. kraviny.
nech ťa vyplatí on, magor. vôbec sa netráp. taký chlap čo o teba nestojí si ťa nezaslúži. ja som bola v rovnakej situácii pred tromi rokmi. a bolo to o to horšie že byt sme mali po mojich rodičoch. po počiatočných hádkach som byt oželela, muž ma vyplatil a ja som si kúpila nový. samozrejme na hypotéku a peniaze čo mi dal som použila na prerábku. splátka mi vyšla 160€/mesiac. myslím že to by si zvládla. Držím silno silno palce. 😉
@natalym to je moj nazor. Ja ti tvoj neberiem.
Viem kolko je starosti okolo predaja/kupy bytov, riziko toho ze nepredas za rovnaku cenu atd., na to by som nemala nervy, keby to bolo len docasne.
Nikto jej neradi stahovat sa co najskor, kym to poriesia na sude to este dlho potrva a dovtedy nech ostane tam kde je.
Akurat teda nechapem ze naposledy platili splatku hypoteky na polovicu, a pritom neposiela ani peniaze na deti. Kym je ona na rodicaku a su oficialne manzelia, tak nema zena co platit polovicu hypoteky... 😖 to len pan je pohodlny a chce mat dost cash na svoj byt a pipinku.
@sofffia Ako pisala @pribinak predbezne a sud urci sumu, ktoru bude musiet platit na deti. majetok sa rozdeli pri rozvode. len neviem co s tou hypotekou, snad aspon to plati (necitala som cele, len 1. stranu). inak myslim, ze tato "romanca" so 17-rocnou nebude mat dlhe trvanie (je to az komicke, co muzi urobia, ked im prepne). zrejme ho ma kvoli peniazom a tomu, ze je zaujimava so starsim chlapom. ale nejake vyhliadky tejto frasky su nulove, takze si myslim, ze je otazkou casu, kedy ten tvoj padne na hubu a takmer som si ista, ze ta bude este on prosit
@mircalla mas pravdu, hypoteka sa plati, posledne 3 mesiace ju platime napoly, ale ucty teraz platim ja, resp. moji rodicia.... ja som rozmyslala, chcem sa rozviest, a asi cim skor, kym ho to este drzi, aby ho mlada nekopla do riti a potom uz bude robit prieky,... no co uz s takym materialom????
riadny hlupak, drblo mu uplne :D
@sofffia vidis to aspon tiezvo, casto tu citam, ze muz ma milenku a zena sa ho bez hrdosti bez ohladu na to, co robi drzi za kazdu cenu. urcite zatial prebezko keby mal apson seberovnu, tak maju daku sancu na spolocnu buducnost, ale s touto 17-tkou to skonci, ked si uvedemi, ze ho len vyuziva, alebo sa jej nabazi a pride na to, ze nemaju spolocne vobec nic, pripadne odkopne ona jeho, ked si najde ineho sponzora (ono mozno ich ma aj viacero)...nuz spravat sa v tom veku ako pubertak je fakt komicke...bez obav - toto sa mu vrati...momentalne ma zatmenie mozgu, ako mavaju muzi v tychto situaciach, ale je to prechodne...keby mal seriozny vztah inak pisem, ale som si ista, ze na konci budes ty ten winner
@mircalla ved to, je to smiesne, zo zaciatku som myslela ze je to nejaka zena primeraneho veku, tam by mozno bol mozny aj nejaky rozhovor, ale co sa ja budem vybavovat s nejakou pubertackou.... ved nech si ju ma, ja viem ze skôr ci neskôr padne na hubu, no uz bude neskoro.... Najlepsie ako na zaciatku ma s nou porovnaval, mna osocoval ju vyzdvihoval, som myslela ze je to snad nejaka vedecka vyskumnicka, no ked som sa dozvedela o koho ide, tak to bol for storocia,... proste vtedy u mna akoby vsetko spadlo, normalne ma osvietilo a z mojej strany definitivny koniec.
nastane veľká psina, keď sa chlapec preberie z eufórie 😎 😎 😎 😎 😎 a začne si to v hlavičke skladať 😎 😎 😎
@sofffia skrátka má úroveň 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to fakt ten chlap musí byť v takom stave, ako keby bol na drogách, inak by mu aspoň vzdialene v gebuli blikalo, že robí kravinu. Inak musí byť sranda, keď ho predstaví ona svojím kamarátkam 😀 😀 😀 😀 😀 Mala som na strednej spolužiačku, čo sa orientovala na starších (páčilo sa jej, že mali prachy a cvakali) a keď ho raz dovliekla na diskotéku, tak sa jej jeden chalan spýtal, že prečo tam ťahá svojho dedka.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@timea7 😀 ved to ze chodi s nou na diskoteky , a vraj jej a jej kamoskam plati drinky a pod. Neviem si to dobre predstavit, predtym stale hovoril, ze to uz nieje pre neho, lebo vsade fajcia a on to nikdy neznasal ani nefajcil , co sa musi v hlave prestavit , ked toto je clovek schopny porobit.. neviem
@sofffia nerozmýšľa hlavou, ale niečím iným....to je všetko. Mne by sa sprotivil na vždy, stane sa, že sú v manželstve problémy, aj je snahy ich riešiť, ale nejako to stále nejde, nešťastní sú obaja, tak si povedia skúsime to každý sám, alebo skúsim to s inou, ale so 17 ročnou soplaňou?! To je fakt len na spestrenie, logiku to nemá žiadnu.
@sofffia ja by som mu zbalila deti a na vikend by som mu ich priviedla do podnajmu.Toto by som urcite spravila,keby som vedela,ze inak sa o deti vie postarat.
Dufam,ze taketo nieco nebudem musiet nikdy zazit,ale ja by som mu urcite kazdy vikend priviedla vsetky tri deti a ja by som si uzivala.Nie preto,ze by som nemala rada svoje deti a chcela by som sa ich zbavit,ale proste nech si zvyka,ze ma aj povinnosti,ktore si musi plnit.
@tarvika ja som sama s dieťaťom po rozvode bola, nie je to žiadna tragédia. Musí sa človek síce poriadne obracať, ale zase zistí, že má v sebe netušené schopnosti. Možno to je moja hrdosť, možno to, že neberiem život bez muža ako tragédiu, možno to, neviem, ale neexistuje, aby som zobrala naspäť k sebe muža, ktorý by mi dal takýmto sprostým spôsobom najavo, že som pre neho ničím. Nie preto, že by som to mala v hlave denno denne,pri každom pohľade na neho, ale preto, že nemienim robiť zo seba niekomu handru, ani kvôli deťom deťom, alebo práve kvôli nim. Ako som už písala, muža, ktorého milujem, s ktorým som, si musím vážiť, neviem, ako by som si mohla vážiť niekoho, kto rozmýšľa.......a kašle na deti aj na mňa 😝 😝 😝 😝 😝 Je to prirodzene každej vec, ako si so svojím životom naloží, ja mám v tomto smere absolútne jasno.
Presne preto nie som vydata :D...urcite by som sla do podnajmu....mala by som potom peniaze z polovice bytu ked ho predate... a na sude mu vyzivne urcia takze to bude muisiet platit ;)..a dufam ze ta mlada mu coskoro okasle pero ;)

chod sa opytat do banky, hlavne s nou komunikuj, lebo ak manzel prestaneplatit hypoteku, pridete aj o strechu nad hlavou. neviem ci ste brali uver na cely byt, ci ste cast mali nasetrene, predpokaldam, ze ste ho nadobudli spolu uz v BSM. Teoreticky, mozes prevziat celu hypoteku na seba, z trhovej ceny bytu odpocitat nepslateny uver, z tej sumy mu dat polovicu - a preto je otazka, ci ste brali 100% cenu nehnutelnosti ci menej, ci by ti teoreticky banka nevedela zvysnu sumu poziciat - skorsiemu navratu do prace sa tym padom asi nevyhnes. Urcite sa opytaj v banke ake mas financne moznosti. Mimochodom, myslim ze to tak je, kym nie ste pravoplatne rozvedeni, mas stale narok na polovicu jeho majektu - teda ak si spori zo svojej mzdy, tak na polovicu jeho uspor.