icon

Manžel ma miluje, ale som uňho na poslednom mieste

svetluska2015
2. nov 2018

Ahojte... Neviem co mam robit... S manželom sme spolu cca 4 roky... Milujem ho ale chcem ho opustit... Chce to aj on aby som odisla, sam mi to povedal, lebo mu umiera babka a chce byť s nou a ako povedal nevie co bude, doteraz nechapem co tym myslel...
Mne to vadi, cele manželstvo bolo pre mna len fraškou... Zdvoveroval sa babke, co babka a mamka povedali to urobil... Ja som musela byť ticho lebo vraj robim vojnu... a to byvame u svokrovcou s babkou,... Nechce od nich odist lebo sa musi starat o nich, samozrejme že na nich žiarlim, lebo mame mat vlastný zivot a ma sa somnou rozpravat...Musim sa ho pytat kedy si pride ku mne lahnut... aj to odpovie o 1hod a pride pokial neulozi babku spat... To ze mame dve deti ho netrapi...
Vsetko robi pre nu... Ja som uz z toho psychicky v koncoch...
Poradte co robit???

sense
2. nov 2018

ak by mi muz povedal, ze ma odist a som u neho na poslednom mieste , tak neviem co je tu este zachranovat....samozrejme rodicom a rodine treba pomahat, ale na prvom mieste ma byt vlasten rodina, zena a deti... niekedy pripustit si ze sme si vybrali zleho partnera a ze nas nemiluje je tazsie ako novy zaciatok....

evora29
Autor odpoveď zmazal
mpg
2. nov 2018

Myslím si, že toto nie je až tak zlá situácia, že on sa venuje svojej babke a aj svojej mame,
ak sa venuje a stará aj o svoju rodinu, nie je jednoduché žiť ani samej žene s dvomi malými deťmi - treba si rozmyslieť, ako to dokážeš sama (keď jedno dieťa je postihnuté ešte ťažšie).
Možno by potreboval len pochopenie, že je to pre neho ťažké toto obdobie a nie ešte rozprávať mu o ďalších problémoch, odchodoch.

arasidka123
2. nov 2018

@nikuska744 ja som mala doma presne to isté...všetko vsal mamičke na nos a keď som povedala že jak fajne že jej nevyzvoni koľko kociek toaletaku alebo s prepáčením koľko hov.... Vyserem tak ešte ma vysmial...nakoniec dopomohla k rozvodu takže ho má pekne doma..tam kde chcela...

nikuska744
2. nov 2018

@arasidka123 ja si myslím, že ona na mňa žiarli, že som jej ukradla synáčika...Tiež nášmu manželstvu nedávam dlhý čas.,. mne už je jedno všetko

arasidka123
2. nov 2018

@nikuska744 ja som mu zničila zdravie vraj,lebo som chcela aby mi aspoň občas doma pomohol či už upratať alebo navariť...ale nie lebo chudáčik chodil do práce a zarábal peniaze,takže potreboval zrelaxovať...ale to že ja som bola pri dvoch deťoch,robila doma plus dve roboty a neskôr som začala chodiť ešte na vysokú školu to už nezaujímalo nikoho...keď niečo potrebovali z jeho rodiny tak sa slo hoci aj v noci aj stovky km..ale keď potreboval niekto od nás alebo len deti som ku babke chcela vziať raz do roka tak už bolo zle lebo sedím doma zadarmo a namiesto toho som radšej mala ísť robiť do Rakúska...

svetluska2015
autor
2. nov 2018

Podla mna kazda svokra ziarli na svoju nevestu... ked pocuvam ako nadava na svagrinu... tak mi je jasne ze aj na mna... ak ked bola pod vplyvom tak kricala ze som sprosta, nic nerobim atd...

svetluska2015
autor
2. nov 2018

@sasa1310 tak robi lebo sme ho k tomu donutili... dal v byvalej robote vypoved bo mu nevyhovovalo ze musi chodit do prace... ze nemoze ju robit z domu... a dnes ani nesiel do prace lebo je v nemocnoci od rana...

nikuska744
2. nov 2018

@arasidka123 Viem o čom hovoríš. ja už som imúnna, už sa iba pousmejem nad všetkým. Mne bolo vykričané, že ja neviem o čom je život. A áno, moja rodina je hovno a oni sú všetci geniálni... no comment. Ale v kostole sedia v prvom rade.

smolinka024
2. nov 2018

Fuuha, nezávidím vam...ale prajem veľa síl to zvládnuť nielen kvôli sebe ale aj vašim deťom...je smutné že si váš manžel neuvedomuje čo vo vás má, keď ho aj napriek všetkému milujete a chceli ste stat pri ňom...take slová sa človeku vryjú do srdca natrvalo a určite urobili hlboké rany ...ale prečo až na poslednom mieste?! To si nezaslúži nikto počuť... A keď nebude babky potom čo? Bude vás chcieť naspäť?! Možno je to len výhovorka na zakrytie inej pravdy...treba sa otvorene porozprávať....predsa len ste manželia ...dali ste si sľub vdobrom aj v zlom! Držte sa 😘

silvester3
2. nov 2018

Nepomoze ani vlastne byvanie. Nemyslim si. Aj tak tam bude vareny peceny. Akurat benzin miniete navyse z rozpoctu.Uvidite casom.Takyto chlapi sa nemaju ani zenit sakra. Je pekne ked sa chlap stara o rodinu kazda zena spravna zena ho podpori a keby zabudne pripomenie mu to.ALE nesmie zabudat aj na vas. Toto je extrem. Nie si prva ani posledna VER MI. A svokrovci ako nic? Nevadi im to? Ze deti by pripadne prisli o otca? Kto je sebec ty alebo kto sa pytam.

janulka2811
2. nov 2018

A pred zalozenim rodiny taky nebol?

terezka1947
2. nov 2018

@svetluska2015 ono ide o to,co by bolo,keby si sa ty starala o svojich a on by riesil,co ty....cakal by na teba?mala by si na neho.cas?...chapes...
Ide o to,co v zivote chcete a od zivota cakate,lebo pridu tazke chvile,kedy clovek zatat zuby musi-chce,kvoli partnerovi,jeho rodine,lebo mu zalezi na tom partnerovi a chape,ze partner ma nejake napojenie na svojich rodičov,rodinu,chce a musi pomoct
Nie vzdy sa da len tak lahko povedat,mam svoju rodinu,atd,atd...mam pravo na toto,hento
Ano..pravo je,ale plati aj to stare....o troch grošoch,ci len taka "obycajna"vdacnost,laska k blizkych

silvester3
2. nov 2018

@terezka1947 Suhlasim ale on jej povedal nech odidu .Nech sa s nim pozhovara ci to myslel vazne alebo v navale zlosti vycerpanosti alebo co. Lebo potom na co ostavat niekde kde si vzduch. Na vztah a na vsetko treba dvoch. Dlhodobo a na silu nieco drzat sa neda. Jeden ten vztah neutiahne/dlhodobo urcite nie/ ze bude neustale ustupovat az ustupi na uplne same dno svojich hodnot ci potrieb len pre dobro v ,,rodine. To sa neda.Takto to nefunguje mozno na cas ale na cely zivot isto nie.

helenka999
2. nov 2018

@svetluska2015 tak toto je sila . vies co ti poviem jedna vec by bola ta ze keby ste sami dvaja vyseat sa na to .ale vy mate svoju rodinu . a co cakas ako su tu vseliake nazory ze mozno na neho tlacis v tazkych chvilach ako ti pisu .ale podla toho co citam si hlupa ty nie on .preto lebo si si to nechala .teraz uz mozes robit co chces ak si si toto nechala od zaciatku .mna by teda vobec nezaujimalo ci ma citovy vztah k babke ak ho nema ani k tebe ani k tvojim detom .zloz zbrane dievca .

helenka999
Autor odpoveď zmazal
helenka999
Autor odpoveď zmazal
silvester3
2. nov 2018

@helenka999 kolko ste spolu? Ak prve roky tak to si este princezna no po viac ako 10r uz pride stereot.povinnosti sem tam hadky a mamicka este moze nastupit. Nechcem strasit ako🙂 ale stat sa moze🙂

helenka999
2. nov 2018

@svetluska2015 urcite ano . moja svokra ma nervy na to ze nemoze mojho .(jej syna ) bozkavat 🙂 pretoze si to neprajem aby len tak z nicoho nic prisla k nemu a davala mu pusu na usta .raz som zakricala od vtedy si to nedovoli .ale dost ju to stve 🙂 vies myslela ze mne s tym spravi nervy ale spravila si ich vlastne ona sama sebe . a od kedy moj je somnou svoju mamu nepocuva takze ano ziarlia na nevesty 🙂

helenka999
2. nov 2018

@silvester3 sme od seba 700 km mozno to je aj tym ale ked pride je u nas aj mesiac ale mame nejake pravidla proste ktore sa neporusuju

fokuska
2. nov 2018

@svetluska2015 Bohuzial si myslim, ze toto vsetko si asi mohla vidiet uz predtym - jeho postoj, velku starostlivost a lasku k mame/babke - to asi neprislo zrazu. Takze si vedela do coho ides... a nerozumiem na akych zakladoch potom vase manzelstvo stoji.
Myslim, ze sa to ani nezmeni. Ak by to bola nahla zmena, lebo babka ma zdravotne problemy, tak poviem, ze ok, treba stat pri nom, pochopit a podporit ho. Ale v tomto pripade - vase manzelstvo vobec neplni svoje funkcie :-/

helenka999
2. nov 2018

@silvester3 a ano ratam s tym ze po 10 rokoch to bude o niecom inom .len s proste toho nazoru kazdy chlap je iny .ako aj zena .ale mne ked nieco na tom chlapovi od zaciatku nebude sediet tak proste nebudem v kute cusat .

helenka999
2. nov 2018

@fokuska presne o tomto hovorim aj ja ak takyto bol od zaciatku a nepacilo sa ti to preco si s tym nerobila nieco hnet? teraz uz tazko aspon podla mna

silvester3
2. nov 2018

@helenka999 drzim vam palce . Tam su aj ine veci ci si vazi vztah ako dlho bol sam cim si presiel proste zrelost. A kazdy ide inym tempom🙂 Pfuj pfuj🙂))

mariatokarova
2. nov 2018

Som na Tom podobné lenže bývame zo svokrou a jeho sestrou ... Je strašne naviazaný na svoju mamu , nechce počuť ani o Tom aby sme sa odsťahovali , má fóbiu z toho keď je jeho matka chorá a nebodaj by zomrela ani tú svoju sprostu sestru nechce vyhodiť , ako je pozorný aj nemusím ho volať do postele ale vadí mi to že sme na poslednom mieste .. keď je jeho mama chorá zavolá z práce aj 3* dnes je mali chorý mal teplotu a telefón nechal doma ... Tiež mám dní kedy chcem zutekať

terezka1947
2. nov 2018

@silvester3 uprimne?veris uplne autorke?
lebo mozno pravde je aj inde...
mozno je autorka frustrovana...ale uz som sa naucila,ze pravda casto nebyva presne to,co sa tu napise a my mozme reagovat iba na konkretne vety,kt.autorka napise,ale pozname to cele?
co ked aj to =odid nebolo celkom tak povedane a myslene
v konecnom dosledku-je to jedno,lebo situacia je tazka a veru,chce to vela sebazaprenia byt partnerom cloveka,kt.musi-chce obetovat nieco pre rodica

terezka1947
2. nov 2018

@helenka999 no.....by ma zaujimalo,ty mas syna,ci dceru?lebo...raz aby si nebola v pozicii tej svokry,na kt.sa skrikne...leeeebo ziarli na syna,na tvojho syna,kt.tvojim synom bude aj ked sa ozeni😉
treba sa krotit pri svokrach...aby sa nam to nevratilo
pre zaujimavost,ja mam synov dvoch😀
a bojim sa uz teraz,take reci,ze ja budem super svokra,nebudem sa miesat a bla,bla....ano,budem sa snazit,ale co mi to pomoze,ked nevesta zakrici😎
ale teraz neviem....ono vraj plati,ze nie iba muz,ale aj zena sa nema drzat maminej sukne po svadbe,ci?
jaj,nie...to len muzi.

silvester3
2. nov 2018

@terezka1947 Vychadzam iba z pisaneho. Sem tam je to v poriadku este aj partner stupne v part ociach aky je starostlivy obetavy. No stale dlhodobo ignorovat uz novo zalozenu rodinu kde ho potrebuje aj manzelka deti to uz v poriadku nie je. Je fakt svokra a svokra a chlap a chlap. Nikdy nevies ludia sa pretvaruju do coho ides. Ako to skonci. Opona sa odkryva az neskor

silvester3
2. nov 2018

@terezka1947 no a este ta zamilovanost:D tam tiez vidis hmlisto vekom uz nie ale tak..🙂).. Deti uz su . Ked su dvaja da sa ked jeden nie. Ustupovat sa neda nekonecne iba z jednej strany toto fakt je.

terezka1947
2. nov 2018

@silvester3 ano...to ano,po case sa vela veci prejavi
zase,clovek musi priznat,ze casto pred svadbou nechceme niektore veci vidiet a potom nie sme prekvapeni,sme iba postaveni sklamane pred nieco,co bolo,ale tajne sme dufali,ze sa to zmeni
pisem z pozicie tej,kt.manzel chapal....a tej,kt.bola tiez postavena na oplatku pred situaciu,kedy musela chapat manzela
cize...je to tazke,ale zase....treba si uvedomit,co chceme,ci to chceme dvaja...a ze v manzelstve vzdy jeden taha viac,chape viac...a po case sa to moze otocit.
zivot a vztahy su komlikovane a neda sa presne vyjadrit,ani zhodnotit problem druheho,aj keby sa nam zdal navonok rovnaky ako nas,ale kazdy mame este svoje dodatky,kt,cudzi nnevedia,ani sa nedaju uplne vysvetlit.